Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hanem szeretnék kérdezni más valamit. Keresem mi lenne az ideális napi ciklus beállitás a szerveremen. Sajnos a német honlapon, ahol a kalkulátor van,nekem valamiért nem jól irja ki az értékeket.
A DayCycleSpeedScale: kis ablakban nem változik a szám, marad 1.
Ti milyen nappal/éjszaka ciklust tartotok ideálisnak ? Most a valós idö ciklus beállitással kisérletezek, de nem tudom mennyire lenne nyerö a 6-8 óra sötét a játékban.

Itt
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.16. 21:41:45

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Nem tudom miből gondolták hogy karácsony elött fizetnek ezért a kiegért. Max azok akik ezt kérik karácsonyi ajándéknak, vagy van pár fölös forintja. Eleinte tetszett nekem a videókon, de ez a barlangi élet nekem se nagyon jön be. Én jobban szeretem a nagy tágas világos, virágzó, zöldellő mezöket, hegyeket, nagy sikságokat a játékban. Meghát, látva a rendfszer igényt, a 8gb ajánlott memoria és az I5 proci,.. én attol rettentö messze vagyok még. Örülök egyáltalában fut az alap játék 15-17 fps-en

Plusz nincsenek benne nagyobb repülő lények. Azaz megoldották azt, h mivel szarul van megírva, ebből ne legyen gond, igaz, ölég pharaszt módon. Így ha át akarsz menni a map másik végébe, akkor sétálhatsz 1 órát. Gratula. 😊
Az nem lenne vicces 😊
De én kinézem ebből az Aberrationból hogy mire is akar utalni a neve. Nem csodálkoznák ha az aberált világ a történet szerint, elfog pusztulni és a cél kijutni a barlangból, ascendelni mert aki nem jut el addig, az elpusztul. A videó végén, a szálló por,.. az Aberration logo hang effektje, mintha megfagyna. szóval kis fantáziával én eltudom ezt képzelni 😊

Kockaparty miért kellett ezt csinálni velünk? Irtam emailt. Elindulnak nov 28-án,tök jól berendezkedtünk,erre ma átváltanak aberráltra.Nem fogom megvenni a kieget,mert nekem nem tetszik,és ahogy irta valaki itt korábban,úgyis áthozzák a lényeket majd később egy ingyenes kiegben.Nekem nyomasztó nagyon ez a barlangvilág.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Képzeld,az lenne a durva ha még uninstallálná a játékot is.DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Más mmo játékokban megszoktam hogy event az valamiféle ünnepi alkalom. Mint például a húsvéti event. Bevallom nem néztem utána mi is pontosan ez, csak bemásoltam a szerver konfigba egy sort
ExtinctionEventTimeInterval=2592000

Örültem mint a majon a farkának hogy nem kell semmit felmásolni hogy csak ennyi az egész. Nézegettem a szérobbant kisbolygó darabjait de nem láttam változást, hát elkezdtem csökkenteni ezt a számot. 1500 alatt leállt a szervert. Beirtam 5000. Beléptem a játékba és vártam mi történik. Közben meghaltam annyira bámészkodtam. Akkor vettem észre,hogy az éledési pont választó lapon ott van egy vissza számláló.
Ami azt illeti én is igen csak pislogtam. Azt vártam elkezd potyogni az égből meteor, vagy nagy robbanások lesznek, tüzvész vagy bármi. De semmi. Egyszerüen leállt a szerver, eltünt a karakterem. Aztán mikor láttam tök üres a SavedArks mappa a szerveren, kicsit félre állt a szám. De hát, ez van. <#hawaii>

Most az Aberration videóban is hasonló bolygót vélek felfedezni az égbolton. Abbol gondoltam, lehet az is ilyen kihalásos eventre próbál utalni ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.16. 21:26:26

Ha elárulod miket állitgattál be, akkor könnyü megmondani mi az 😊

De én is az extinctionra szavazok... más event ugyanis nincs....

PiszkosFred
Az az event az "Extinction", amely anno bizonyos official szervereknel futott. A szokasos PVE es PVP, illetve normal/standard es prim+ szerverek kaptak egy Extinction statuszt is, amely azt jelentette, hogy csak egy honapig (30 napig) jatszhattal, aztan jott a vilagvege. Amolyan hardcore jatekstilus. Az osszes szorzo meg volt novelve, legyen az tame, gathering, stb., hogy minel hamarabb eljusson mindenki arra a szintre, hogy aktivan tudjon jatszani a kozossegben es reszt tudjon venni a szerver eleteben.

En is egy ilyen szerveren kezdtem anno, mit sem tudtam en, hogy mi ez, aztan csak pislogtam, mint hal a szatyorban, amikor nem volt tovabb...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.16. 19:27:41

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sziasztok.
A minap kipróbáltam egy event félét a szerveremen. Azt hittem valami jó kis event lesz,de helyette amolyan világ vége event volt. Shigoislandon próbáltam ki. Az égen egy szétszakadt kis bolygó jelent meg. Amikor lejár az idö elvileg meteoritok csapódnak be és elpusztul minden. Olyan mértékben hogy megöli, leáll a szerver és minden mentést töröl a szerverröl.
Ma néztem egy újjabb videót erröl az aberration dlc ről, és a videó végén feltünt valami. A videóban a fickó felnéz az égre és egy bolygó jelenik meg egy pillanatra a képben. Erröl azonnal ez a világvége event jutott az eszembe. Elképzelhetö,hogy az offical szervereken is ez lesz ?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ja, és még ha be is lehetne vinni, elég öngól lenne, mert kapásból ragelne kb mind.
Sárkány az egyedüli probléma, ezért sem bossolnak annyira islanden szivesen.
Pedig a yeti nem egy vasziszdasz, persze attól is függ easy med vagy hard.
Rexxel ölik, gigával nem lehet, hiszen azt nem viheted be az arénába.

Tök jó, nem merek elmenni a bázisról, mert random összeomlik az ark, mondván a display driver nem válaszol. Ok, feltettem a legújabb drivert, indítanám a játékot, erre közli, h le kell töltenie, mert nincs telepítve. Közbe ott van mint a 70G. Úgyhogy töröltem, és most csiga lassan jön megint lefele.
Boldog szülinapot neked amúgy!

Én még bossharcban nem vettem részt sose,pedig már mióta megvan a játék,nagyon kiváncsi lennék milyen legyőzni a jetit,vagy a pókot,vagy a sárkányt.Videót láttam róla,eléggé megszenvedtek a jetivel,még a trex se fog ki rajta,meg a giga se,rohadt erős.Aki már részt vett bossharcban leirhatná milyen a csata,melyikkel jobb csatázni,a TEk cuccokhoz kell a bossharcban megszerzett dolgok ha jól tudom.

Egyébként nem hülyeség amit felvetettél,mert tényleg minden törlődik az event után,egyedül a Dodórex marad meg.Valamit adhatnának a profilhoz,úgyis el lehet menteni,én se kinlódok már a karakterszerkesztéssel,mindig a sörhasú Vasembert hívom be.DD PUBG-hoz is adnak pontokat meg ládákat a teljesitmény után,meg jónéhány játékban is.Itt meg minden nulláról indul akárhány szerverre rátérsz,igaz van menet közben feltöltési lehetőség szerverre,de az is csak 24 óráig él ha jól tudom.

Köszi a véleményt, akkor felnézek majd rá, hogy milyen.
Akkor inkább a GTA V-s eventekre fekszek rá, kösz 😄
Egy élménnyel.

Mitől lesz több az ember, ha kihasználja az eventet és aktívan gyűjti amit gyűjteni kell/vagy csinálja amit csinálni kell?
Amúgy érdekes dolog,mert jön a téli event,és a Kockaparty szerón ahol vagyunk,egy nap kb 4- vagy 5 valós óra,nem számoltam,de nagyon hosszú.Na most ha minden éjfélkor jön a raptormikulás,akkor itt igen csak ritkán fog jönni,szóval kb nulla esély lesz a dodorex megszerzésére (már ha ugyanez az event téma lesz mint idáig).Ahol viszont nagyon hamar eltelik egy nap,ott meg több esély lesz rá.Kicsit igazságtalan az egész,nemtudom hogy fog müködni,lehet ahol modositva van az időszak,ott nem jelenik meg az event,bár kizárt hogy szürnék a dolgot.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.12.15. 16:16:23

Nembaj az,csak beajánlottam.D

PiszkosFred
2 honapja nem jatszok mar officialon (kb), de ha csak azota nem valtozott (nem hiszem), akkor sajnos tovabbra is hetekkel a premier utan jonnek meg az uj ficsorok prim+ szerverre.

Őszintén...azon kívül hogy dinós semmi közös pontja nincs az arkkal, ez a dinopark tycoon 2017es kiadása 😊

Speciel én nem vagyok dinó fan, sztem sokan nem is a dinók miatt arkozunk/arkoztunk, hanem a koncepció miatt. Ha 6 lábú marsi pókok lettek volna ugyanilyen játékmenettel, akkor is toltuk volna.... dinók olyan 6-8 éves korig érdekesek amennyire az ismeretségi körömben látom... 😊

Régebbenazt olvastam hogy a prim+ elég mostohagyerekként volt kezelve frissités/bugfixek szempontjából, nem nagyon fogalkozott vele a WC (kb ugy mint minden mással amit kihoznak.. learatjá a hypeot, aztán szép csendesen elfeledkeznek róla.. mint pl a The Center map... vagy lassacskán már a Ragna is...)

Szóval mi a helyzet a prim+al? Kijött már az elhanyagolt mostohagyerek státuszból?

(amúgy nekem is kb a fabricated eszközökig jött be az ark, de az is már csak immel ámmal. Értem én hog scifi, de a TEK olyan szinten idegen és nem arkba illő számomra hogy ihaj 😊 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.12.15. 15:26:08

Nekünk a bázisunk mellé,mindennap jön egy sárga airdrop,olyan jó kis cuccokkal.Ma egy 400-as apprentice ghillie maszkot dobott,tegnap meg egy 200-as journeman flak sisakot.

Ajánlok nektek egy jó kis dinós játékot,aztán ha valaki támogatni akarja a fejlesztőket akkor a Kckstarteren megteheti:

Prehistoric Kingdom ingyenes demó

még van 21 nap,a fele már összejött:

Kickstarter project

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.12.15. 14:52:13

PiszkosFred
Nem, sajnos a kliens ilyen szarul kezeli a massziv addonokat/totalis konverziokat. SSD-n 2-3 perc, sima HDD-n 10-15 perc meg mindig a loading.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.15. 13:35:45

Én már voltam olyan szerón,csak a plusz töltési idő elvette a kedvemet tőle.Nemtudom azóta javítottak-e ezen.

PiszkosFred
Tobb szaz oram van (volt) prim+ official szerveren. Nekem bejott az, hogy a technikai fejlodes meg van rekesztve az elektromossag elott, es helyette inkabb parhuzamos engramokat kapunk, amelyek tobb lehetoseget (valtozatossagot, egyediseget) jelentenek. Emellett minden blueprint felertekelodik, foleg a jobb stattal biro nyergek es fegyverek.

Termszetesen itt is megvannak a fem epuletelemek erejeinek megfeleltetett epuletelemek, mert a vad dinok azok ugyanazok, mind erejukben, mind viselkedesukben. Sokkal tobb az allatokbol lootolhato hus (/zsir, vagy toll, vagy egyeb "resz"😉, vagy a bazison termesztheto noveny es emiatt sokkal tobb kaja es "buff" fozheto/keszitheto. Mivel tobb a nyersanyag, ezert rengeteg uj, konkret funkcioval rendelkezo targy es munkallomas kerult bele a jatekba engram formajaban - persze a regiek is elerhetoek, csak azokban a prim+ cuccok nagy resze nyilvan nem gyarthato. A gyartasi folyamatok itt is tobb lepcsosek, van, hogy sok kis apro szarbol kell csinalni ket nagyobb valamit, hogy azokbol aztan csinalj egy konkret valamit 😊

Rengeteg olyan szituacio van, amelyet egeszen maskent kell megoldani, mint normalon (lasd pl buvarkodas), es bizonyos nyersanyagok felertekelodnek, masok pedig a prim+ esetben teljesen ertektelenek, ellentetben mondjuk a normal szerverekkel.

Mivel mind a standard/normal es mind a prim+ karrierbe beleoltem tobb szaz orat fejenkent, igy va hasonlitasi alapom es en szemely szerint a prim+ eletet jobban szerettem. Nem mondom, hogy neha nem hianyzott par dolog a normal szerverekrol, de ha a hangulatat nezem es elvonatkoztatok attol, hogy az egesz Ark egy scifi jatek egy kiserleti telepen, es inkabb felfogom ugy, hogy kezdetleges lehetosegeket felhasznalva kell eletben maradnom egy dinoktol hemzsego helyen, hightech cuccok nelkul, akkor marha jo tud lenni.

Mindenkeppen javaslom a kiprobalasat.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.15. 13:09:01

Van hivatalos ARK patch notes lista, keress rá, és olvasd el. Én minden frissítésnél elolvasom, h mit ügyködtek, elég praktikus dolog.
Nagyon jó...

Valaki irta korábban hogyha egy kicsit is változtatnak,akkor is leszed több giga frissitést.Szóval semmit.D

Mondjuk olyan egyszerű anyagokból vannak ezek hogy nem gond az újrakészítésűk,csak azért jó ez a mod ha hirtelen nincs nálad olyan anyag ami kell az összetevőkhöz.

Csak azt nem kérdeztem amit szerettem volna tudni.. 😊
Mit is csinált ez az óriási frissítés?

Nembaj,én is megnéztem.D

Köszönöm.

Most látom, hogy az előző üzenet rossz személynek ment, Farkas21-nek szántam.
Ezt az oldalt nézegesd, szerintem megtalálod ami neked kell:
Imprint
Utoljára szerkesztette: jbl2001, 2017.12.15. 08:13:26
No, meg is van a megoldás, reusable bola, hook, parachute. Plusz a legszebb, h van benne egy ultimate spyglass, ami sokaknál kiválthatja a super spy glasst. Sajna nálam nem, mert nem írja a statok pontjait.
És a srác aktívan foglalkozik ark-al, úgyhogy fejlesztődik, ha gond lenne vele.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2017.12.15. 08:03:04
Az elevenszülők ugyanúgy vannak leprogramozva mint a hétköznapi életben.
Szépen növekedik a dinó hasa és amikor már majdnem a földet éri, akkor kipottyan a végtermék.
Van egy számláló mint a tojásnál, hogy mikor fog megszületni a bébi.
1500+ itt, egyszer láttam egyszarvút az islanden a vega szigeten. Próbáltam répával betémelni, de ledobott, beszaladt a vízbe, és egy cápa megette.
Szüléssel. Nem is szeretek emlőst szaporítani, pláne nem mutációra hajtani, a tojásos egyszerűbb. 😊
Üdv.
Kicsivel 700 óra felett járok, amiből sacc/kb 600 órát shigoislandon játszottam. A mai napig nem találkoztam Egyszarvúval. Vannak helyek amiknél van egy-egy olyan lény ami nem rémlik hogy eddig láttam volna ott olyant. Valami patch lehet a dologban vagy csak puszta véletlen hogy eddig nem találkoztam például Egyszarvúval ?
Tudom,hülyén hangzik a kérdés, de a játékban emlős állat hogyan szaporodik ? Tojásból vagy eleven szülő a játékban is ? 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2017.12.15. 00:50:29

Sziasztok, aki tolta primitiv+-al az tudna róla véleményt mondani? (A sok töltési időn kívül, azt olvastam már) érdekelne mik vannak benne, de ha nem igen van jó véleménnyel a közösség róla, akkor nem próbálkozok.
Nekem nem jött össze:
Baby Mature Speed: 55
Baby Cuddle Interval Multi: 0,073

Így azért 99% megvan a többi állatnál is. Amúgy a lassabban fejlődő állatoknál 100%, yuty, therezino, rex, giga, quetz.
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok a szerver beállításokkal!
Adott egy 40x-es Baby Mature Speed: hogy hamar felnőjenek az állatok.
Viszont nem lehet 100%-ra bevésni minden állatot, mert hamarabb felnő, mint hogy megkapja az összes imprintet.
A beállítások a következők:
Baby Mature Speed: 40
Baby Imprint Stat Scale: 1
Baby Cuddle Interval Multi: 0,1156
Baby Cuddle GracePeriod Multi: 0,1
Baby Cuddle Lose Impr. quality Speed Multi: 0,1

A Rex-nél működik így, viszont a többinél nem.
Létezik olyan beállítás, hogy minden állatnál sikerüljön?
Köszönöm!
ok,kösz !

Fehercsoki
Nálam kerek 60GB az ESO.

A 2 HDDnek van értelme (1 az oprendszernek, 1 meg az adatoknak/játékoknak), a 3 partícióra osztásak az égvilágon semmi.

De ha veszel SSD-t akkor mindenképpen az oprendszert tedd rá elsőként, a maradék helyre esetleg a játék. Az oprendszer alatt számit a legtöbbet.