9863
1433433746.jpg
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM I Magyarítás Hibabejelentő oldal I LUPIUS A túlélő fordító
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
..
banner-1.pngF.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az átállhat directx10-re,és kevesebb memóriahasználatra! Steamen belül a játékra jobb klikk,tulajdonságok,majd indítási opciók beállításánál,ezt kell beirni:-USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10
itt található oktató anyag róla:https://www.youtube.com/watch?v=aRyXuiHyqpA
A launch menüjében a 4gb-s low memoryt válasszátok! (akinél akadozik 8gb memória mellett is,vagy annál kevesebb a memóriája!) Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Akiktől tartani kell a szervereken!! Csíterlista!
2.lakics
Gaben Hellscream Roadtosilver
 • Rae Apofisz #9863
  Csak az érdekesség kedvéért (és hogy felvágjak vele egy kicsit :) ) hogy mennyire igaz a mondás hogy az internet nem felejt.
  Valamikor régen ,bármilyen hihetlen de volt egy x nevü cég aki lementette magának az egész internetet. Nem, nem lehetetlen.
  Ezekben a lementett weblapoban lehet keresgélni is. Próbálja ki aki nem hiszi. Ha ismersz olyan weblapot amiről ttudod hogy megszünt itt keresgélhetsz. igy lehetséges az hogy a majd 10 éve megszünt honlapomból még mindig található néhány morzsa.
  archive.org itt keresgélhetsz.
  apofisz.extra.hu
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.14. 13:33:49
 • Rae Apofisz #9862
  Köszönöm a válaszokat.
  Az a cod játék már nem mai, kicsit másként müködött a dedicalt szerver dolog. Ott nem volt cél a szép grafika csak az hogy minél gyorsabban megtörténjen az oda-vissza válasz. A szerver konfigja pedig csak egy alap beállitás volt a grafikához. Hogy érthetöbb legyen az arkhoz hasonlitva, ott ha van egy adott fa azt ugye 4 féle grafikai felbontásban tudjuk megnézni. Ha tehát van 1 kép akkor ugyanaz a kép 4x szerepel a könyvtárban és a kiválasztott grafikának megfelelöt látjuk. A szerver a legrosszabb minőséget futatja de a player a saját klienséből a legszebbet is láthatja. Nyilván ez régi megoldás és ark esetében már másként müködik, ezért fogant meg bennem a kérdés vajon van-e ilyesmi az Arkban
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.14. 13:06:48
 • lammaer #9861
  Sanszosan ezeket most is a szerver intézi (mert ugye ezek ESEMÉNYEK, amiket mindenki egyszerre lát, tehát a szervernek kell vezérelnie), de az animáció része az továbbra is a klienst terheli.

  Nyilván én se látok bele abba hogy az ark szerver konkrétan hogyan működik, csak a kliens-szerver architektúrát úgy általában írtam le. Egy biztos, az hogy a grafika milyen részletességgel jelenjen meg, az tutira nem a szervert terheli.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.14. 12:23:25
 • ncc1701 #9860
  Köszi, h leírtad. :)

  Régebben még a szerver oldalról volt szabályozva az, hogy a dínó mikor pislogjon, kakkantson, meg a farok csóválás, és egy rakat ilyen animáció, de már ezt a kliens csinálja, így teher mentesítve a szervert.
 • lammaer #9859
  A dedicated szerver nem foglalkozik grafikai beállításokkal, az teljes egészében kliens oldal - azaz a játékos gépének - a dolga (szép is lenne ha te szerver oldalról szabályozhatnád hogy a játékosok gépén milyen felontással meg grafikai részletességgel jelenjen meg a játék - agyvérzést kapna a sok 100K+ értékű kártya tulajdonosa hogy a te szervereden nem lehet epic látótávolságot beállítani meg ilyenek).

  A dedicated szerverk csak és kizárólag adatokat küldenek/fogadnak/feldolgoznak, emiatt akár még videókártya nélkül is mennek (például a hivatalos szerverek, amik fenn vannak a felhőben jól vagy sokszor linux alatt futnak valami bindzsi kártyával ami kb azért kell hogy a parancs képernyőt meg tudja nyitni :) ).

  Nem tudom mit csináltál a COD dedikált szervereden amiről úgyvélted hogy ténylegesen volt hatása, de sanszosan olyan szerver beállításokkal játszottál amik vagy nem léteznek vagy nem csinálnak a szerveren semmit vagy egyszerűen csak szarul volt megcsinálva a COD dedikált szervere és feleslegesen cseszte szét a pingjét a játékosoknak.

  Ez lehet az oka annak is hogy a feltett kérdésedre miért nem kaptál sehol választ.

  A példádra visszatérve: amikor játékosként nálad kidől a fa, akkor a te gépeden fut le az animáció amit a videókártyának fel kell dolgoznia, és olyan textúrákkal meg grafikai részletességgel megjelenítve ahogy te a gépeden beállítottad.

  A szerveren viszont kb változik néhány byte adat... hogy ott van egy álló fa, te rákattintasz a baltáddal, a szerver regisztrálja, visszaüzen hogy a fa kidőlt, és kész. A szerver nem animál semmit, csak adatokat regisztrál.

  Kb olyan mint a való életben egy építkezés: a kőműves falaz, dolgozik egész nap, az E-naplóban meg ott lesz egy bejegyzés hogy fal elkészült.
 • T62A #9858
  Erre nem emlékszek,hogy írtad volna a farmos dolgot.Azért köszi.
 • Rae Apofisz #9857
  Már több helyen is feltettem egy kérdést amire eddig érdemben nem kaptam választ. Te foglalkozol szerveres dolgokkal igy talán te tudod a választ, esetleg valaki más is..

  Anno mikor call of duty-val játszottam annál is volt bérelt szerverem és akkor is kézzel irtam a konfig fájlokat. (Nem is nagyon volt más lehetőség akkoriban)
  Szintén dedicált szerverről beszélünk. A konfig fájlban megtudtam adni hogy a játék grafikája milyen minőségü legyen. Kicsit furcsa ez hiszen elvileg nem használ a dedicalt szerver grafikai dolgot viszont ezzel a játékosok fps-ét illetve a pingjét tudtam szabályozni. Ha például magasra emeltem ezt az értéket akkor a playerek pingje megnövekedett és ez okozott problémát lévén a tüzgyorsaság volt a lényeg. Nem tudom pontosan elmagyarázni de ugye minnél jobb a grafikai minőség annál nagyobb a ping.
  A kérdés az lenne,hogy megoldható-e hogy ugy fusson maga az szerver hogy alacsonyabb képi minőséggel de a playerek ha jobb gépe van feljebb tudja emelni a minőséget mig akinek rosszabb gépe van annak jobban futna. Pontosan nem tudom és nem értem,hogy Ark esetében ha felmegyek egy szerverre és ott van elötte megy szép nagy fa az konkrétan hol van ? Mert ugye a szerveren is ott van és a gépemen is ott van az a fa. Amikor változás történik, például kivágom azt a fát kidől a szerveren is és a gépemen lévő fa is.
  Ebből kiokoskodva ha a szerveren túl magas a kép minőség az nálam alapból is magas de ha letudnám butitani magán a szerveren a minőséget talán nagyobb határok közt tudnámén beállitani a minőséget a gépemen amikor játszok.
  Bocsi ha túl zagyva ahogy leirtam.
  A GameUserSetting.ini -bea szerver is bele generálja nekemezeket a sorokat. Amit én találtam a neten és értelmeztem a leirást az szerintez lenne hivatott ezt a dolgot beállitani. Vagy mégsem ?
  [ScalabilityGroups]
  sg.ResolutionQuality=100
  sg.ViewDistanceQuality=3
  sg.AntiAliasingQuality=6
  sg.ShadowQuality=3
  sg.PostProcessQuality=3
  sg.TextureQuality=3
  sg.EffectsQuality=3
  sg.TrueSkyQuality=3
  sg.GroundClutterQuality=3
  sg.IBLQuality=1
  sg.HeightFieldShadowQuality=3
 • ncc1701 #9856
  Ilyet én is csináltam, a joan egg collectorával. Működött, de egyszerűbb volt betémelni a kibble dínókat. Mondjuk sárkány tojást sosem próbáltam vele felszedni, de nem csoda, hogy nem megy.
 • Rae Apofisz #9855
  Eredetileg úgy indult a dolog,hogy van az Automated Ark modban egy tojás gyüjtő kosár. Ha lerakom egy jó nagy kőrben felszedi a tojásokat.
  Sok kiblet szerettem volna gyártani és kellett volna sok tojás. Addig filoztam mig felötlött bennem egy hatalmas ötlet. Felraktam a quetza platform szélére a tojás gyütő kosarat, bekapcsoltam hogy mutassa a hatótávolságot és szép lassan elindultam tojást gyüjteni. Müködött a dolog és kiváncsi voltam begyüjti-e a sárkány tojásokat is. Hát azt sajna nem :)
 • ncc1701 #9854
  Én a quetzámmal járok sárkányra vadászni. :)
 • Rae Apofisz #9853
  Csakhogy bepótoljam a lemaradásom...:)
  Látom másnak is megtetszett az Amissa pálya. Nem tudom tudják-e de több helyen is van sok sárkány fészek és vannak helyek ahol a sárkány passziv, nem támad amig nem ütik meg vagy nem lopnak tojást. Ráleltem egy helyre ahol egymás melett kb 5 fészek volt, a sárkány meg házon kivül. Ami miatt elkapott a kapzsiság hogy nem 1 db tojás volt 1 fészekben hanem 5-8 db. Kupacokban állt a tojás. Nem birtam ellenállni és elkezdtem megpakoln magam. A súly miatt a quetzamat is megkellett pakolnom meg még magam is. 5 fészekben 38 db tojás volt.
  De ráfaragtam a kapzsiságomra mert mikor láttam még 1 db ott maradt és vissza mentem ahelyett hogy elhuztam volna a csíkot. A sárkány mama hazatért és kitört a háború.Meghaltam énis és a quetzam is. Mi több. Mikor újra éledtem a bázisomon, kb a pálya másik felében, ott is megjelent a dühös sárkány mama. Szétverte a fél házam és udvart,megölt 1-2 dinómat és elment.Viszont a death recovery modnak köszönhetöen a sirkővel magamhoz tudtam hozni az én és a quetzam batyu tartalmát. Ebből egy részlet :)

  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.12. 20:30:43
 • Rae Apofisz #9852
  Bocsi a dupla kommentért de eszembe jutott valami utólag. A sárkány tej. Tudom,tudom..nem szereted a modokat,.. de talán...
  Ugy rémlik múltkor már emlitettem,.. (vagy nem ?) van egy Automated Ark nevü mod. Ebben sok apróság van, mint például wireles generátor vagy kibble pad. Ebben a kibble padban akár dodo tojásból is lehet késziteni kibblekat bármelyik dinó számára. Sőt még aranytojást is és sárkány tejet is lehet gyártani. Kell hozzá némi zöldség és kondér amiben ételt lehet fözni.Különféle összetevökből lehet tejet gyártani és ami még plusz benne hogy hütöként viselkedik ez a munkapad. Sokáig eláll benne a tej.Lényegében farmerkedni kell hozzá, sok zöldség némi hús.Ha gondolod próbáld ki. Ami nekem tetszik benne hogy lehet gyártani mini esztergagépet amit ebben gyártott munkapadra lehet rátenni és megjelenik benne minden gyártási lehetöség amit megtanultam.Az összes mód az összes gyártás egy helyen.
  Automated Ark
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.12. 20:11:38
 • Rae Apofisz #9851
  De festve van. A mod nevét oda irtam zárójelbe. Ez az a mod.
  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=902616446

  A macros dolognál meg elvileg ez ezt a célt szolgálná. Kipróbáltam, beirtam pár parancsot de bevallom a gyenge angol tudásom miatt nem biztos jó az ahogy én értelmeztem a használatát. Amit olvastam az nem hivatalos oldalról van hanem más player kommentje, ami szerint TAB + szám-al lehet használni. Én akkor használok admint ha valakinek segitségre van szüksége, például beszorul egy lyukba vagy nem talál ki a dungiból,... ahhoz meg nincs szükségem erre ezért nem is használtam soha. Ilyen makró használattal találkoztam régebben más játékban és volt ahol ezt tilos volt használni. Ha benne van
  gondolom ark esetében nem az.
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.12. 18:27:46
 • ncc1701 #9850
  *paracer -> parasaur
 • lammaer #9849
  Igazad van, ki kell cryózni a széken ülő alól az állatot.
 • ncc1701 #9848
  A videóban utána cryozza is a span az állatot. De mindegy is.

  Centeren plö egy rakat helyen spawnolnak a textúra alá állatok. Redwood nagy barlangban plö a paracer rendszeresen bejelez. Egyszer megnézném, mi spawnol oda.
 • lammaer #9847
  Ahhoz meg nem kell cryo. Csak betolja a széken ülve magát a textúra alá egy haverjával....
 • ncc1701 #9846
  De én a platformos trükkre gondoltam. Az nagyon laza. :)
 • lammaer #9845
  Nem cryozták, lefagyasztották magukat a baglyon ülve...
 • urbi #9844
  László Markó megosztott egy hivatkozást az ARK: Survival Evolved || Survival of the Fittest HUNGARY csoportban.
  6 órája ·

  Sziasztok. Ma indúlt pve szerveremre keresek játékosokat. Amissa map. All 10x. Tojás keltés és nevelés is elégy gyors.
  Modok:
  Medieval Tavern, Structures Plus (S+),Castles, Keeps, and Forts Medieval Architecture,PrimitiveRPG ,Upgrade Station v1.8i,Medieval Structures 2,Medieval Structures,Ultra Stacks ,ACM V2.7.1294

  IP:176.57.168.83:28715
 • T62A #9843
  Ezzel mit kellene csinálnom?Vagy mire lenne jó?
 • T62A #9842
  Szép,de nem te festetted át?
  Elkezdtem keresni Therizinosaur találtam kettő nőstényt 210-est.Hímet az istenért nem ad be,ilyen szinttel.Mérgemben elkezdtem sárkányokat nevelni,jég.Elmentem előtte gyűjteni tejet,szereztem is 20 db ot.Az nagy szám volt elkezdtem lőni egy 210-es szintű sárkányt,valami 12 000 kábítása volt tartok 8000 nél,nem tudom miért de utána esett le hogy hím
  Hát mondom én nem vagyok normális,későn vettem észre,vagy elbambultam,aztán megöltem abba hagytam a kábítást.Elkezdtem nevelni a sárkányokat,úgy nézem van közötte egy tiszta fekete,ő lesz a 3 kedvencem.Ha úgy marad.
  Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.11. 19:56:12
 • T62A #9841
  Eddig is mászkáltak,de nem mentek ki.
 • ncc1701 #9840
  Egyszerű, olyan platformos állatot ne lehessen cryozni, amin van lpület. De ja, tényleg homlokracsapós módszer. Régen az is ment, h quetzre épíettél lefele jó sok pillart, tettél rá egy dobozt, székkel, és ha leszálltál a földre, akkor benyomott a map alá.
 • Rae Apofisz #9839
  Nem kedvelem a sárkányokat de ez egészen megtetszett és egészen a szivemhez nött. Tök véletlen de a ruhám is ilyen szin összeállitású. :)
  (Dino colorized mod)

  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.11. 18:24:56
 • Rae Apofisz #9838
  Soha nem próbáltam de szerintem ez az ,ezt érdemes lenne kipróbálnod.
  GameUserSettings.ini -ben

  [/Script/ShooterGame.ShooterGameUserSettings]
  MacroCtrl0=
  MacroCtrl1=
  MacroCtrl2=
  MacroCtrl3=
  MacroCtrl4=
  MacroCtrl5=
  MacroCtrl6=
  MacroCtrl7=
  MacroCtrl8=
  MacroCtrl9=
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.11. 18:10:56
 • Bozi_Vilag #9837
  Inkább csak egy alap angoltudás :D
  Nekem egyik sincsen, de a segítségekkel könnyen rá lehet jönni. És talán egy ilyet megírni kevésbé bonyi mint egy makrót a billentyűre
 • lammaer #9836
  Kezdetektől fogva meglévő buga játékban... gondolom eddig nem hagytad az állataid vándorláson azért nem talákoztál vele. Semmit nem tudsz tenni ellene, max használd a villanypásztort.
 • lammaer #9835
  Én csak egyszerűen az autohotkey nevű programot használom... teljsen jól definiálható BÁRMI bármilyen billentyűzetkombóra. Tény, kell hozzá egy kis programozási háttérismeret, de nem túl sok, és rengeteg tutorial is van hozzá....
 • lammaer #9834
  Az a vicces hogy ez egészen triviális módszer.

  Ennél szerintem sokkal macerásabb volt kitalálni a jégbaglyos módszert, ahol rá kell ülni a bagolyra, bevenni egy naírkót, lefagyasztani magad a bagollyal és leszállni... amikor elkábul na akkor esik be az ember a textúra alá.... az utóbbit mondjuk kipatchelték, de hogy ezt a székest hogy foglyák.. sztem sehogy...)
 • ncc1701 #9833
  Ez mocsok jó! Az emberi találékonyság határtalan, ha undermeshelni kell. Csodálkozom, h valaki még esetleg játszik official pvp szerveren. Mert ugye ott nincs admin, aki ilyenkor esetleg rollbackeljen.
 • ncc1701 #9832
  Vagy egy sok gombos egeret. :)
 • topaktuell #9831
  Vegyél egy olcsó programozható billentyűzetet. Megcsinálod a makrókat és hozzárendeled őket egy-egy nem használt billentyűhöz. A parancsok egy gombnyomásra beíródnak. Ha a végére az entert is beilleszted, akkor végre is hajtódnak. Várakozás nélkül.


  Utoljára szerkesztette: topaktuell, 2019.02.10. 16:38:08
 • T62A #9830
  Megtaláltam,viszont ebben azok a parancsok vannak amiket használtam a játékon belül,és mindig a legrégebbi törlődik.De nem mindig használom pl a DestroyWildDinos,meg a Ghost,Walk. És ezek eltűnnek egy idő után.Ezt használom a legtöbbször admincheat saveworld,és ebből hogy sok van a másikakat törli.
  Köszönöm azért.
  Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.10. 12:12:02
 • ncc1701 #9829
  Mik vannak. Amúgy kiteszi egy text fájlba, és lementi a parancsokat, onnan lehet bemásolni a konzolba simán.
 • Rae Apofisz #9828
  Sokkal egyszerübb ha manuálisan irod/törlöd az Input.ini fájl tartalmát ebben a mappában
  C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor

  Csak ez alatti részt változtasd
  [/Script/Engine.Console]
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.10. 09:04:57
 • ncc1701 #9827
  Sárga osd solo done. Kapukkal körbevettem, de csak 1db gigát használtam, egyik kaput leharapták, azt menet közben pótoltam, mert csak a belseje sérült. Azaz a pirosnál azért kicsit neccesebb lenne a történet, bár oda vinném a 6 gigát is. Tudnám ki találta ki, h ha ráharapok az arthrobigyóra, akkor sebződik az állat.
 • T62A #9826
  Játékon belül nincs olyan lehetőség,hogy elmentsem a parancsokat végleg?Ha használom a save parancsot pl 31 szer,akkor eltűnik a dinó törlése parancs,meg a levegőben séta,ha nem használom kimegy a listáról.
 • ncc1701 #9825
  Én elemet gondoltam beletenni amúgy.
 • T62A #9824
  Nem tudom mit csináltak ezzel a játékkal,de valamiért ki tudnak menni az állataim a falon keresztül a területemen kívülre.Sehol nem találok olyan nyílást ahol kiférnének,plusz eddig nem volt gond.Nézem mondom nem 3 farkasom volt hanem 5,nézem kint mászkálnak a fém behemót kapu előtt.Ma megint kint volt de csak egy.Úgy vannak beállítva,hogy mászkáljanak,egy van ami egyedül,a másik 4 pedig párban mennek.Így van élet a bázison.