11931
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games


 • Rae Apofisz #11931
  Szia.
  Talán ez segít.
 • Hunter of Deer
  #11930
  Sziasztok,
  Valaki esetleg nem tud valami jó leírást vagy videót amiben el magyarázzák hogyan is kell breedelni minél jobb statú dinokat?
  Magyar nyelv előnyben :)
  vagy ha esetleg volt már róla szó vagy valakinek van kedve le írni nekem azt meg köszönöm.
  Badco PVE szerveren tolom van mutátor is ha az is számít. Érdekelne mert láttam más playereknél 254 statos tek rexet is pl
  köszi :)
 • Ironman2
  #11929
  Akit érdekel,a minecraftos ark is le van árazva,8.19 eurora!
  Pixark a neve,aki nem tudja!

  katt
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.06.25. 22:42:46
 • lammaer
  #11928
  Pedig elég feltünő helyen van :)

  link
 • nazzario
  #11927
  Sziasztok!Bocsi az ekezetek hianya miatt,kulfoldon elek.A problemam a kovetkezo:Nem tudom single playerben offlin modban ,szeretnem a beallitasokat atirni mint begyujtes szorzo,tameles ,stb...Neten lehet bena vagyok es amiatt nem talalom !Pedig tobb felekeppen beirtam angolul is magyarul is...Koszonom a segitseget!
 • Vertigo18
  #11926
  A 180 az nem a sebzésre vonatkozott, hanem arra, hogy a kardom 180%-os sebzéssel rendelkezik. Az arany, vagy másként "sárga" kaed, az pedig szerintem érthető. Alapból szürke (vagy színtelen), aztán van ugyanabból zöld, kék, lila, arany, meg talán még egy szín. Nevük is más, nem csak a háttérszínük: "Primitív, mestermű... stb.".
  Modot nem használok.

 • Rae Apofisz #11925
  A 100% sebzés az a legkisebb érték a játékban. Mindenféle fegyvernél. A gyártási képességeddel viszont ezt feljebb lehet vinni. Egy fém szerszámnak minnél nagyobb a sebzése annál több nyersanyagot termelsz ki vele. Természetesen ebbe beleszámit a te sebzésed mennyisége is.Erről csinéltam is régebben egy videót. Nem tudom miféle arany kardod van de arra tippelek hogy valamilyen modot használsz. Ez a 180-as sebzés nagyon kevés. Az alacsony sebzés egyetéen egy esetben jelent elönyt. Még pedig tameléshez. Mert amikor kábitóval lövöd a dinód mellette sebzödik is és pont az a lényeg hogy minnél több hp-ja legyen amikor elkábúl. Én ezért egy sima 100% os hosszú nyakú puskát javasolnák tameléshez. De minden más esetben jól jön a nagy sebzés.Nézd meg ezt a videót.
 • lammaer
  #11924
  Tök felesleges a chibikkel tökölni, mindegyik gyanazt tudja, single playerben még csak mutogatni se tudnád hogy neked vmi különleges van :)
 • Vertigo18
  #11923
  Köszönöm, a Chibikkel kapcsolatban annyi, hogy abbahagytam, számításaim szerint 5000 tojás felett van már a töréseim száma, egyetlen lila feletti sem jött.Elég volt, ennyit nem ér számomra. Igen, néztem, hogy +5 szintet tudnak adni, bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan lehet mondjuk Alpha Raptort ölni dino segítség nélkül. Jelen pillanatban Scorched Earthon játszom, ott meg még csak Alpha Wyvernnel találkoztam -no azt meg nagy ívben elkerülöm.
  Mellékesen, semmiféle kívánságom nincsen Chibikkel kapcsolatban, nem néztem ki magamnak egyet sem (bár egy zombi wyvern igazán impozáns lenne), csak szerintem elvárható, hogy ilyen tojás törés mennyiségnél legalább egyetlen, lilánál ritkább essen...

  Single playerben vagyok, számomra szerverek nem nagyon játszanak. Miben jó az, hogy Mindwipe tonicot használok? Van egy arany kard recim, akkor az most sebez így kb. 180-at. Ha megiszom a tonikot és minden pontot a Gyártási képességre osztok utána, akkor jobb lesz az újonnan elkészített arany kard ugyanabból a receptből?

  Ami még feltűnt az új tudás birtokában, hogy ha egy nagyobb szintű dinot tamelek, megkapja a plusz szinteket a tamelésért, aztán utána ugyanúgy lép szintet, mint egy kisebb szintű dínó. Ez nekem furcsa volt. Egy 50. szintű Argynak kell mondjuk 50k TP az 51. szint eléréséhez (hasamra ütöttem). Tameltem egy Rexet, a tamelés végére lett 101-es szintű. Hazafelé terelgetve pár dögöt megettünk, erre otthon vettem észre, hogy lépett 8 (!!!) szintet abban a 10 perc hazasétában és a következő szinthez alig 3000 Tp kellett neki. Ezt mondjuk nem értettem. Örültem neki, de nem tartom igazságosnak. Gyorsan le is csaptam egy új Argyra, most már 151-es a hátasom és még mindig gyorsabban fejlődik (lényegesen gyorsabban), mint az "otthagyott" 76-os, eredetileg 3. szinttől nevelt Argym.

  Azt a részét nem értem a hsz-ednek, hogy "fém balta, aminek 100% a sebzése, blueprintet csinálnak belőle"... Wot??? Van egy arany kardom, akkor abból tudok blueprintet készíteni? Hol? Hogyan?
  Utoljára szerkesztette: Vertigo18, 2021.04.13. 11:49:41
 • Rae Apofisz #11922
  Vannak chibik amik dlc függöek. lehetséges,hogy azon a pályán amin játszol nincs is olyan chibi amit szeretnél. A chibiknek akkor veszed hasznát ha elérted a maximum level szintet. Amikor alfa dinókat ölsz a chibi szintet lép,maximum 5 szintig. Amennyit felhuztál rajta annyi szintet léphetsz te is,de csak ha elérted a maximum level szintet. Neked nem expet ad hanem csak lehetöséget hogy +5 szintet léphetsz.
  Azokat a le ereszkedő fénycsíkokat, a loot crateok, érdemes gyakran látogatni, föleg azokat amiknek a közepén egy fény gyürü van.
  Ha találsz benne isteni szintü dolgokat érdemes elrakni. Unofical szerveren meglehet csinálni hogy ezeket fel lehet javitani. Sokan csinálják azt, olyan szerveren ahol unlimited a respect tonic (akárhányszor újra lehet osztani a stat pontokat) például egy fém balta aminek 100% a sebzése blueprintet csinálnak belölle. Majd ez követöen resetelik a stat pontjaikat és az összes pontot a gyártási képességre rakják és igy gyártják le a tervrajzot. Igy egy gyenge 100% sebzésü fegyver akár 755% is lehet és még bonuszt is rakhat rá.
  Én mániákus gyüjtögetö voltam. Mindent elraktam, még a legvacakabb kacatot is örizgettem.Sose lehet tudni mikor mire lesz szükség.
  Ha pc verzióval játszol és érdekel, tudok abban segiteni hogy feljavitsd hogy miket kaphass azokból a fényes le ereszkedökből.
  Vagy ha kedved hozzá körül is nézhetsz a szerveremen.
  176.57.173.90:30815 pc-steam pve

  itt megtudod nézni a chibiket.
  https://ark.fandom.com/wiki/Chibi-Pets
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.04.11. 02:30:09
 • Vertigo18
  #11921
  Igen, a mai napon egy kicsit máshogy álltam már a dolgokhoz, így egész nap köröztem és szelidítettem a 80+-os Argykat. Vagyis egyet szelidítettem konkrétan, mert a többi az lett, amit te írtál pont, annyi, hogy nekem a "Food"-ra ment a sok-sok pontja, az ilyet automatikusan megölöm a földön. A másik dolog, amivel töltöttem az időmet, hogy körbe-körbe röpködtem a térképen a leereszkedő fénycsíkokhoz a jobb cuccokért. Vagy színesebb receptekért. Van pár célom most, de elsődleges jelen pillanatban a tojás-törögetés, csak kissé elkeserítő, hogy kb. 4000 tojásból van 6 db. lila Chibim. Sehol egy ritkább... Kicsit unalmas. Csináltam egy kis gallal körülvett területet, oda bedobálok 5-6 Dodot, aztán szedem a tojást. A színezős, Oviraptoros tojások ugye nem tűnnek el, megmaradnak event után is? Mondjuk 14-én úgyis kiderül...
 • lammaer
  #11920
  A szeliditési bónusz szinteknél nem oszhtatod a pontokat, de ez mindig igaz, függetlenül attól milyen a szeliditési hatékonyság (tehát az "ez esetben kitétel" itt kicsit félrevezető volt). Ezért van az hogy a játékban az ember életének fele azzal megy el, hogy altatgatja ki a 150es állatokat, keresi azokat amiknél jó a stat elosztás, majd utána reménykedik hogy a befogás bónusz szintjei nem oxigénre meg kajára rakódnak :)

  Viszont a +60 szint ahol te adod meg mire menjen a stat az akkor is jár ha 100% hatékonysággal szeliditettél.
 • Vertigo18
  #11919
  Igen, időközben megnéztem, valóban van egy ilyen beállítás, amivel lehet a nehézséget négy lépcsőben álíltani, akkor lesznek komolyabb szintű dínók. Gondolom, ha felállítom maxra, és tolok egy "destroywilddinos" commandot, akkor a megjelenő daínók már magasabb szintűek lesznek. Ezt majd ki kell próbálnom.

  A kibble-ök használatával tisztában vagyok, csak nem gondoltam, hogy ennyi a jelentősége. Akár 50 szint? Atyaég! Viszont ezesetben fennáll az a gond, hogy nem én osztom neki a szintek után járó pontokat, gondolom akkor random kapja a statot, nem?
 • lammaer
  #11918
  "eleve nem látok 30-as szintnél nagyobb dínókat" - na erre írtam hogy ez beállítás függő. Nincs nálam telepítve a játék, de ha jól emlékszem kell lennie egy difficulity level beállításnak, amit ha 1.0-ra állítasz, akkor lesz a "hivatalos" beállítás, és 150es szintű dinók. link
  Ha meglévő mentésnél használod akkor nincs egyből hatása, mert a már legenerált dínókat nem fogja újrakreálni, szóval célszerű új játéknál használni.

  --------

  "Mitől lesz egy befogás perfekt" - amikor kiütöd kábitó nyillal és belerakod a kaját, a kaja tipusa haározza meg hogy milyen gyorsan szelidül meg. Minél gyorsabban, annál kevesebb szintet veszít. A leggyorsabban úgynevezett "kibble" segítségével (magyarul tápnak szokták fordítani), argentánál ez a superior kibble, de pl a borjúhús is igen jó (ami persze lehet megint nincs SEn)
  Érdemes utánanézni az Ark wikin pl argenta wiki oldal, ott megtalálod a kibble receptjét is.

  ----------

  "Pteranodon nincsen..." - akkor ugye volt egy másik javaslatom (turretek), használd azt.

  VAGY - az arkban az hogy állatokat/tárgyakat viszel egyik pályáról a másikra alapfunkció. A nagy szines obeliszkeken keresztül lehet ezt megoldani, az alattuk levő terminálba lehet betölteni állatokat illetve dolgokat, amit aztán egy másik térképen szintén onnan tudsz kiszedni. (szingle playerben nem tudom pontosan ez hogy működik, én mindig szerveren játszottam, de úgy tudom ez alapból megy, talán volt szó itt a topikban róla, ha nem vki majd megmondja. )
 • Vertigo18
  #11917
  Node hogy csinálok "perfekt befogást"? Eleve nem látok 30-as szintnél nagyobb dínókat, tehát már a 150 is űrtechnológiának tűnik számomra... Mitől lesz egy befogás "perfekt"? Az okés, hogy amint lelövöm a trnq arrow-kal a dínót, miközben tamelem, kiírja, hogy mennyi plusz szintet kap majd, de ez mitől függ? Hogyan lehet ezt az értéket (+ lvl) befolyásolni?

  Pteranodon nincsen Scorched Earth Dlc-ben, így azzal nehezen fogok lopni. Ugyanez igaz a bagolyra és a griffre is. Így ez megint egy érdekes kérdés.
 • lammaer
  #11916
  Elképzelhető hogy nincs "jól" beállítva a single player játékodban a vad dinók szintje, ezért tűnik nagy dolognak az a 250-es szint....

  A hivatalos beállításik szerint a vad dinók max szintje 150, ha perfekt befogást csinálsz erre még jön azt hiszem max +50% (+74), szóval kapásból befogás után már lehet egy 224-es dinót.
  Ezt még lehet szintezni (+60 szint) és máris 280-ál jársz :)

  ----------

  Argentával felejtsd el a wyvernt, nem fogod leölni vele, az arginak egyrészt nem olyan jók a statjai és lassú is hozzá, plusz mondjuk egy lightning simán levillámoz róla. Jó talán egy NAGYON alacsonyszintűvel elbírhat, de az is necces....

  Wyvern ellen alapvetően a wyvern a legjobb, illetve ha nagyon meg akarod ölni őket (mondjuk mert zavarnak tojáslopkodás közben :D ) akkor telepíts pár turretet a sárkányverem mellé és csalogasd oda őket, pikk pak lelövik őket az ágyúk.

  Illetve ha tényleg a tojáslopkodás miatt akarod megölni őket, jó alternativa lehet egy pteranodon, griff vagy hóbagoly - ezekkel se ölöd meg őket, de ők gyorsabbak, tehát el tudod lopni harc nélkul a tojglikat. Persze gyakorolni kell hozzá, mert ha elkapnak véged :D

  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.09. 16:46:23
 • Vertigo18
  #11915
  Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy mi az a legkisebb dino, amivel érdemes nekimenni MEGÖLÉS céljából egy Wyvernnek? Single playerben tolom, mindig ámulva nézem az ilyen 250-es lényeket, amin ülnek a videókban a playerek. Több kieget is elkezdtem már, Extinctionban volt egy 120-as argym, de azzal meg is szenvedtem eléggé.
  Mos, Scorched Earth kiegben van egy 75ös Argentavis a birtokomban és érdekelne, vajon érdemes-e nekimenni egy alacsony szintű Wyvernnek?
 • xymano
  #11914
  Hello
  Az lenne a kérdésem, hogy a Windows 10 es verzióban amit game pass on belül töltöttem le abban be lehet valahogyan állítani a magyar feliratot?
 • Rae Apofisz #11913
  Szia.
  Helyi játékban a követés sajnos ilyen. Van egy-két trükk de nem az igazi. Én azt javasolnám keressetek egy unofical szervert. Helyi játékban a követésen kivül van még pár probléma, dinó spawn, ereklye spawn problémák stb.
  Nem baj ha elkószál. Ha van ágy akkor ugyis ott fog spawnolni ha meghal :)
  Ha egy törzsben vagytok kb csak annyi hogy minden tulajdonotok közös lesz. Tudtok közösen épitkezni, dinót használni, nevelni, tamelni stb
  A térképen egymást nem látjátok csak mindenki saját magát. Ha találtok egy jó nyersanyag lelő helyet, vagy barlangot érdemes megjelölni a helyet. De akár a bázisotok is be lehet rakni a térképre. Mindenki csak a sajátját látja. Ha eltévednél megtudod nézni merre kell menned. Amerre mutat a kis háromszög csúcsa. Érdemes körbe repülni a pályát,hogy felderitse.
  A térképpel azt szokták csinálni,hogy megadja valaki a saját pozicióját. A térkép bal szélén és az alján. Kikeresi hol van. Pl 25/30 formában szokás. Függö 25, vizszintes 30.
  És ha oda akarsz menni ezt a pontot keresed.
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.02.15. 21:06:44
 • wollnerd #11912
  Sziasztok!
  ARK-ot tegnap kezdtük el tolni együtt a barátommal és lenne egy kérdésem:
  Lehet valamit tenni hogy egymást messzebbről is tudjuk követni? Mert azt vettem észre hogy pl. a játékosnevét csak közelebbről mutatja, de ha elkószál akkor nem tudom hogy pontosan hol is van. :D (csak ha a szemem észreveszi... :D)
  Mit tesz és milyen előnye van ha egy törzsben vagyunk, a fentiben is segít? és hogy lehet csatlakozni egybe?
  Térkép? :D Egymás pozíciójának megjelölésére is jó? Láttam milyen a térkép (M billgomb) és a P billgomb funkciója.. (az komoly hogy koordinátákat nekünk kell beírni? :D)
  Egyelőre ennyi kérdésem van.:D köszönöm a válaszokat előre is. :)
 • Rae Apofisz #11911
  Ültess jó sok Y speci növényt és a termését add neki.
 • lammaer
  #11910
  Tegyél beléjük valamit (mondjuk követ)....
 • urbi
  #11909
  sziasztok.van négy gatchám.nem akarnak semmit termelni. (fekete gyöngyös.meg elementes) mit kell nekik csinálni.?
 • Bozi_Vilag
  #11908
  Helló-helló, rég jártam erre :D
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy ismertek-e olyan unoffi PvP szerót, amit nem wipeolgatnak folyamatosan, van esély a kezdőknek is, és kissé meg van emelve a szorzó (4-8x között). Nem feltétel, hogy magyar legyen, csak itthonról is rendesen csatlakozni lehessen. Steames verzió, modok nélkül kellene
  Előre is köszi!
 • urbi
  #11907
  Köszi
 • Caliph
  #11906
  fél éve játszottam ott kb,akkor az volt a megoldás hogy az obeliskeknél volt lerakva egy épület ,volt benne egy terminál amire fel tudtad tölteni,és a másik mapon ugyanilyen terminálon meg le.(badcobank vagy valami hasonló)
  extin 62 43 koordinátán
  aberation 42 48
  Genesis szervereken a Bank az Ocean biom N, S, E és W spawn pontokhoz legközelebb esö sziget szélénél a víz szintjén
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.02. 09:15:41
 • urbi
  #11905
  Sziasztok. Olyan kérdésem lenne . elementet hogy lehet átvinni másik szerverre? és mi módon. (badco)
 • T62A #11904
  A basiloban az a rossz, hogy nem szereti ha mélyvízbe megy az ember. Legalábbis régen így volt, hogy most is így van azt nem tudom, de ha mélyre megy az ember vele fogy a hp-ja. Én is a tusot jobban komálom.
 • Caliph
  #11903
  kinek mi :) basilot mondjuk könnyebb fogni az elején , mint tusót :)

  jó,egy rutinos player fog egyet egy teknőssel is akár :)
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.14. 19:52:32
 • lammaer
  #11902
  Polip is, cserébe sokkal erősebb... basilot sose használtam, én polippárti vagyok :D
 • Caliph
  #11901
  maga az állat passziv,nem bánt,etetni kell husival és előbb utóbb megszelidül . a gond hogy általában egy rakás rája van körülötte amik már nem szelidek,de ha megölted őket könnyű dolgod van. ha nincs még kibble,akkor birka husi a legjobb
  érdemes befogni egy cápát vagy krokodilt amid volt is,azzal elintézni a rájákat aztán lehet szelidíteni...ha jó szintűt fogsz ki,lehet párt keresni neki,szaporítani,és a vizben nagyon nem lesz ellenfél semmi.
 • Ironman2
  #11900
  Köszi! Gondolom megszerezni is jó nehéz azt!
 • Caliph
  #11899
  basilosaurusz. immunis az elektromos dögökre meg a medúzákra is,nem vesz le a hátáról sem,sőt a polip csápos megragadására is immunis
  az oroszlán ellen nincs mit tenni,ki kell szúrni őket,vagy magasan repülni :D

  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.14. 09:11:39
 • Ironman2
  #11898
  Szemét elektromos dögök a nyilt vizen,szétcsesznek mindent,odaveszett miattuk krokodilom is.Hogy a fenébe lehet ellenük védekezni,hogy ne b.sszon meg az áram,és ne szedjen le az állatról? Fenyőerdőből meg oroszlán a fáról a sárkányomra,egyből le is rántott,páncélomat egyesével szépen lerágta.Ez a kristály szigetek durva hatalmas pálya,de nagyon jó.
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.01.14. 01:00:13
 • Ironman2
  #11897
  KÖsz mindkettőtöknek!
 • Rae Apofisz #11896
  Nekem a magyarositott kliensben Alapértelmezett túlélő tárgyak a neve az opciónak
 • lammaer
  #11895
  Optionsban van beállítás hogy a skineket ne adja be ha respawnolsz. Annó engem is roppant idegesített....
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.01.12. 12:48:57
 • Ironman2
  #11894
  Engem az érdekelne,hogy ezt a rengeteg skint,nem lehet valahogy ki-be kapcsolni,hogy a leltáramat ne foglalja? Ráadásul mikor meghalok,és respawnol a karakterem,akkor a tizenvalahány skinemet megduplázza,és még a chibit is.
 • Rae Apofisz #11893
  2 dolog lehet az. Vagy megvan neked a genesis dlc és akkor HLNA és csak lekel uninstalálni a genesis dlc-t.
  Vagy chibi. Ezek miniatür állatok de csak amolyan kisérő. Amikor alpa lényt ölsz ezek szintet lépnek. Ha kimaxolod akkor plusz +5 szintet léphetsz te magad.
 • Ironman2
  #11892
  Az a chibi lesz szerintem.A szivecskéket ki lehet venni a karakterlapnál,és akkor nem fog idegesiteni.Valami az alfa állatokhoz van köze,csak nem tudom pontosan.