11993
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games


 • RaeApofisz
  #11993
  Köszönöm kedves szavaid.
  Én gyakran beszoktam nézni de nem volt miért irnom.Márciusban tértem vissza silkroadba. Kicsit borsos volt az ára de megvettünk egy silkroad online szerver oldali rendszert. Ez sajnos nem olyan hogy 2 kattintásra indul egy program,hanem megkellett tanulnom az SQL adatbázis kezelést, webszerver létre hozását és hasonlókat. Nem volt egyszerü mire mindent megtanultam ami kell,de sikerült. Számomra igazi kihivás volt. Érdekes egy játék. Immár 20 éves de még mindig nagyon sokan játszák. Persze sajnos elsösorban külföldiek. Pedig semmi extra nincs benne. Egyszerü mint a faék. A grafikája is annyira low hogy videó kártya se kell hozzá és megy. Ez volt az a játék amiből probáltam arkban is megcsinálni néhány dolgot de nem sikerült.
 • T62A #11992
  Jó felöled hallani, és őszintén írom. Jó volt veletek írogatni, megosztani a tapasztalatokat ötleteket. Láttam itt van Piszkosfred is, jó volna hallani a dinó szaporító Ászról is. Remélem nem vitte el a vírus, vagy valami! Meg a többieket sem! Meg is van a neve megtaláltam ncc1701
 • RaeApofisz
  #11991
  Sziasztok.
  Jó régen untattalak titeket de ha nem probléma megtenném most.
  Nem tudtam megállni és megvettem ezt az új ark asa-t én is. Kicsit lassan indult a gtx 1060 vga, I3 procival és 16GB memoriával,de elindult.
  Minimum grafikán volt 8-15 fps-em. Elöször zavaró volt az a sok minden amit láttam. a rengeteg tereptárgy, mint a sok fa,bokor stb.
  Aztán ugy adodott hogy kimaxoltam az alaplapom. I7 procira váltottam és 32gb ddr4 memoria de maradt a gtx 1060. Ugyanazzal a grafikai beállitással igy már 30-40 fps-em is van. Felmentem egy unofical szerverre. Mod függöségem révén pár óra után meguntam.
  Vannak olyan apró kövek mint amiket fel lehet venni pusztakézzel,de ezek egy kb 1x1 méteres táblában vannak és sok helyen a levegőben.
  Textúra hiba, mintha valami hiányozna alolla. A vizpartokon rengeteg olyan kő van amit nem lehet felvenni,ami szintén zavaró kicsit számomra. Egy kis eltéréstől eltekintve kb ugyanaz a térkép mint sima ase változatban. De pl ahol bázist szoktam épiteni ott most egy ládikában notice van. Kicsit érezni a játékon hogy készül az xbox és ps4-el egy közös világba. Nekem kicsit hiányzik az a megszokott pc-s filing. A munkapadok, engramok, feliratok stb stb,... olyan... mint a 4 évszakos autó gumi. Senem téli senem nyári. Ez is kicsit senem pc, senem xbox....
  Steamon azzal riogatott jó ideje,hogy váltsak win7 ről win10-re mert nem fog müködni. Alkatrész cserék plusz indok volt. Win10 pro-ra váltottam. Alaposan megszivatott. Napokig azzal bibelödtem, nem engedte telepiteni a battle eyet, meg programokat amiket win7 alatt használtam. Nem tudtam discordra képet betenni, a végén már másolni se engedett, mire rájöttem én vagyok a ludas.
  Kicsit ráuntam ark-ra aztán jött haver játszunk silkroad onlineval, végül aztán csináltam saját szervert, domaint, honlapot stb.
  Ezek kapcsán egyes elemeket törölgetett meg blokkolt a win10 defender meg virus védelem. Hogy ezt elkerüljem beraktam védett mappákba a teljes meghajtót. Ráment kb 2 hetem mire rájöttem nem kellett volna. Ezért szivatott meg. De mindig tanul az ember.
  Összeségében ez az asa számomra, semleges érzésü. Se nem rossz, de nem is mondanám igazán jónak.
  Folyamatosan haltam mert valami mindig megevett. Mikor probáltam elfutni szinte mindig valamiben elakadtam. Rengeteg olyan kiszögellés van amit fü fed be. Sok helyen a levegőben lebegő kavicsokban akadtam el. Hab a tortán a szerver admin nem tiltotta le az általam utált lényeket mint a piranja, compy, tolvaj madár meg az a sutyi tolvaj lény. Felmenekültem egy szikla tetejére egy rex elől. Addig körözött mig felbugolta magát és megevett. Elvileg nem tudott volna oda feljönni de beakadt, kiakadt, függölegesen állt a falon... és addig laggolt mig feljutott.Gyenge területen voltam,és amit találtam pterát is annak megfelelő szintü volt. Lv 5-10 szzintüek. Bekelett volna tamelnem az egész szervert mire találtam volna egy elfogadható szintüt.
  Sok spawn helyen voltak bázisok. Igazán nagyokat nem találtam. Talán a 32 gb memoriámnak köszönhetöen viszonylag gyorsan kezelte. Az is fura volt hogy átláttam a másik szigetig és láttam ott is hogy van ott egy bázis. Behemot kapukal.
  Nekem ami most előny és tetszik, most viszont az ark se szuperul müködik ful grafikán is.
  Utoljára szerkesztette: RaeApofisz, 2023.12.01. 01:31:28
 • PiszkosFred
  #11990
  Jogos, olyanra gondolok, mint a "regi" kliensben, amikor megerkezel a bazishoz egy argyn/pteran es hirtelen megallsz a levegoben, aztan lassan megjeleniti a kaput, falat, barmit, amit "lefelejtel" par seccel korabban, csak akkor meg nem tudtad.
 • Nomad90Hun
  #11989
  Odáig még nem jutottunk ismerősökkel, hogy nagy bázist építsünk, bár kérdés mi nagy? ;)
 • PiszkosFred
  #11988
  Annyit mondj meg, hogy a nagyobb bazisokat picit gyorsabban jeleniti meg az uj motor, vagy az regi renderlag itt is jelen van?
 • Nomad90Hun
  #11987
  A régi Ark hivatalos szervereit lekapcsolták ugye, de aki akarja privátban, vagy moddolva tolni úgy tudom arra még van lehetőség.
  Ami az újat illeti, benne vannak a dlc mapok és az azok által garantált tartalom az árban, de egyelőre csak a sziget van kint.
  A szigetet is megváltoztatták, az építési rendszer frissítve lett, van 11 új dinófaj + bébi dinók, továbbá bekerült a mod támogás máris, stb.
  Az új motornak köszönhetően a növényzet már pl. nem statikus, elhajlanak a bokrok pl., a víz fodrozódik ha belemész, stb
  Azt mindenkinek magának kell eldönteni megéri-e, Nekem megérte.
  Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2023.10.31. 08:06:30
 • Caliph
  #11986
  raktak bele baby dinókat is :)
 • T62A #11985
  Köszönöm a válaszotokat.
  Igaz már rég játszottam vele, sőt még a conan-nal is. Kicsit hiányoznak csak ráuntam, nagy hely foglalás, amikor játszanál, akkor pont frissít.
  Hirtelen azt hittem megvetem pár éve, most meg már használhatatlan. De akkor reménykedjünk, hogy talán nem.
 • Caliph
  #11984
  ez is csak early,ahogy nézem,és a dlck talán benne lesznek az árban,de még egy év mire teljes lesz,a tervek szerint.
  illetve tervezik a népszerűbb térképek új változatát is,pl ragnarok,center,valguero,crystal isles stb
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.28. 20:10:55
 • Caliph
  #11983
  a hivatalos szeróknak lőttel elvileg,singleben illetve valami saját szeróján sztem még működik a dolog
 • Infrath
  #11982
  amennyire tudom eltérő játékok
  tudsz single tolni meg szervereken amik nem adták be a derekuk
  gondolom én nem ellenőriztem
  inkább az a röhej, hogy végig a bejelentés óta elérhető volt a régi ark
  hogy megveheted, aki nem figyel oda eleve olyat vett, amivel már nem is tudd játszani..

  még csak figyelmeztetés sem volt rajta
  értem én hogyha haverral akarsz játszani mint a minecraft nál van microsoft meg java verrzió
  de lehetne steamen vmi értesítő az ascended ről..
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2023.10.28. 18:36:56
 • T62A #11981
  Nekem a régi ark van, akkor azt úgy értsem, hogy azzal már nem is tudok játszani?
 • Caliph
  #11980
  nem tudom ellenőrizni,de elvileg leállították a régi játék hivatalos szeróit,és már csak az újhoz mennek,ami ismét detto kibaszás akinek a régi van meg és mondjuk nincs jó gépe futtatni az újat.
 • Infrath
  #11979
  ha télleg olyan lenne mint a videóban azt mondom rendben az ár, de nem így van fogadok
  basilok akik a felszínen úszkálnak magukban?
  raptorok akik egyedül vadásznak?
  argentavis a földön egy fészekben a kicsinyeivel
  ne álltassuk magunkat a játék messze nem ilyen életteli..
  az állatok egyhelyben állnak a barlangokban bedobva egy spotra
  szép videó, de a játék messze nem ilyen..
  black friday nincs hatással nagyon a játék piacra
  17500 ft a game kb (nov1 után, de 10% akcióval nem vált világot..)
  én mellé tenném a scorched abberation-t minimum ennyiért..
  vagy kerekítve 20 és extencion el az első full fejezet
  aztán genesis1-2 2es fejezet külön 10-15 ért..
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2023.10.26. 12:42:34
 • Caliph
  #11978
  Kijött az Ark survival ascended,a játék átültetve az unreal 5 engine-re. semmiben nem különbözik az alap játéktól,egyelőre island map, Szép,de meg is kéri az árát géperőben,illetve kell még optimalizáció bőven.
  Az árral sem tököltek,40,5 ercsi egy újrakiadásért elég pofátlan húzásnak tűnik

 • Ironman2
  #11977
  Megszületett a kistesó Athos néven! Már tegnap óta megvásárolható steamen.Aki szerette a korai ARK-ot,az ne hagyja ki.Érdemes egy próbát tenni vele.

  Itt a topikja!

  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2023.10.11. 21:26:17
 • Ironman2
  #11976
  Szerintem üritsd ki a böngésződ gyorsítótárát. (cache)
 • T62A #11975
  Sziasztok
  Szia Ironman2
  Szeretnék segítséget kérni. Szeretnék email változtatni, de a rendszer ezt írja "Hiba!:( Sajnáljuk, de por került a gépezetbe. Kérlek látogass vissza később "
  De hiába jövök vissza bármikor nem engedi, segítsen nekem valaki köszönöm előre is.
 • Infrath
  #11974
  jó lagosak az official szerverek
  a 15 perces mentéssel meg még jól meg is fejelik! minek az könyörgöm inkább csinálják stabilra
  jah! az csak hosszú távon hozna pénzt
  akkor hagyjuk
 • Caliph
  #11973
  van szerver beállításról is,de már 5 éves,más a menü dizájn is,de hátha segít

 • Caliph
  #11972
  stark épp most rakott fel egy tutorialt a mutációkról magyarul • Infrath
  #11971
  állat fogás fejlődés gyorsabb, 2x XP
  ahogy elnézem csak ezek változtak kb csak

  részlet:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  [ServerSettings]
  DifficultyOffset=0.200000
  XPMultiplier=2.000000
  TamingSpeedMultiplier=2.50000
  ServerCrosshair=True
  ShowMapPlayerLocation=True
  EnablePvPGamma=True
  AllowFlyerCarryPvE=True

  [/script/shootergame.shootergamemode]
  MatingIntervalMultiplier=0.125000
  EggHatchSpeedMultiplier=10.000000
  BabyMatureSpeedMultiplier=36.799000
  BabyCuddleIntervalMultiplier=0.167000
  bFlyerPlatformAllowUnalignedDinoBasing=False
  bAllowCustomRecipes=True
  bPassiveDefensesDamageRiderlessDinos=True
  MaxDifficulty=False
  bUseSingleplayerSettings=True


  elméletben ezek. de pl. nem látom magam a térképen
  és lehet más beállítás sem aktív
  nincs kedvem a fájlok közt turkálni, hogy most mi igaz mi nem
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.08.08. 16:46:06
 • PiszkosFred
  #11970
  A beallitasok kozott van egy "use single player settings" vagy valami ilyesmi, az ha aktivalva van, akkor localban/singleben eleve modositott beallitasokkal jatszol. A csuszkakkal tovabb tudod modositani, finomitani azt, csak mar arra nem emlekszem, hogy osszeadodnak e vagy nem.

  Pl a single player beallitas alabol 2x XP-vel indul, ha a csuszkaknal is beallitasz 3x-t, akkor lehet, hogy a vegeredmeny 6x lesz es nem 2x vagy 3x amit az SP settings vagy a csuszka adna. Ugyanez tamingre es ha jol emlekszem, akkor talan a harvest ammountot is noveli az SP beallitas. Plusz a dinokhoz is biztos, hogy hozzanyul, a statjaikhoz (wild allatok ertekeihez, majd a tame utan a szintezeskor kapott statfejlodeshez is), hogy hozzahangolja az egyjatekos elmenyhez.

  A nyersanyag es annak respawnja szinten csuszkaval szabalyozhato es modosithato, a kinyerheto mennyiseg, a respawn ideje, illetve az, hogy egy-egy objektum mellett mennyi legyen a minimalis tavolsag, ami nem blokkolja a respawnt. Ehhez nem tudom, hogy hozzanyul e az SP settings.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.08.08. 09:13:48
 • Infrath
  #11969
  télleg ezt már mindig leakartam írni csak mindig elfelejtem
  a víz felszín tükrödözése
  pokoli irritáló
  ha ránézel a víz felszínre mindig tükröződik egy árnyék
  ha repülsz ha kezedben van vmi
  a lényeg hogy rákell nézned a víz felszínre akkor is ha víz alatt vagy
  ez úgy sza* ahogy van
  mindegy hol vagy milyen magason
  a lényeg hogy mindig tükröz téged a rendszer, sötétítve halványan függőlegesen tükrözve magadra rak
  és lényegében mindig magadat látod fordítva
  rohadt irritáló
  próbálok egy képet berakni mire gondolok, de mivel új map et kezdtem még nincs madaram azzal látszik leginkább

  tehát ez mi a ló***z?

  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.08.08. 07:10:49
 • Infrath
  #11968
  kicsit achivmen -teztem maradt még pár, de azokhoz már más térkép is kell a teljesítéshez
  azokat most nem töltöm le (center meg a fjordur)
  újra kezdtem full delete minden the island új lap
  annyi kivétellel, hogy most 1.0 erősségre van állítva kezdéskor
  ott is resetet nyomtam nehogy véletlen vmit bent hagyjak
  csak 1.0 ra lett állítva
  sokkal jobb eskű! nagyon jó így! sztem eleve így tervezték!!!
  sokkal jobb a balance, nővényevők is visszatudnak vágni!
  konkrétan teknősök manta kat huntolnak
  és még vmi és nem tudom ez most miért más (nem csekkoltam a nehézség állítással más is át állt e még automat?)
  de konkrétan a nyersanyagok normálisan visszaspawnolnak egy idő után
  az állatok is
  teljesen más mint mondtam az egész sokkal balance -oltabb
  de meg kell hagyni próbára tett már megint -.-
  át clip -eltek a földön a dinók
  egy oviraptor meg egy dilo
  dilo halot mert támadáskor kidugta a fejét viszont az ovi azóta is ott rohangál..
  építéskor pedig mostmár elolvastam/néztem egy halom dolgot neki álltam próbálkozni, hogy vhogymegalkossam a számomra elfogathatót végre kb meglett
  végére egész jó érzéssel léptem ki
  spiró legyengült jó messze ment vagy halott (cápákkal nap hosszat kergetik egymást körbe-körbe)
  a két bronto meg el vannak messze jobbra balra
  de sűrű a spawn vhogy télleg gyorsabban jön vissza minden
  addig hogy primitive dolgokig eljutok meg repülök addig elszoktam lenni
  később belassul és unalmas


  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.08.08. 03:23:06
 • Infrath
  #11967
  leírom azért hátha nem egyértelmű
  tisztában vok a command -al
  ghost fly walk gamma stb. de hogy ezt így kell csinálni számomra gyalázat
  mintha bios -ban kellene boot -ot választanom és akkor ott van még akár a számtalan mod mintha drivereket halásznál utána

  nekem ezzel nincs bajom szeretem csinálni, de hogy egy játék emlékeztessen erre..
  ha egy ember kutyák idomításával foglakozik nem biztos hogy otthonra is akar egyet.
  (lehet rosz példák csak próbálom átadni a látásmódom.)

  ezek után nem gondoltam volna, de lehet 7daysezni is visszamegyek oda is hívtak vmikor
  ezután az most jól esne építés stb.
  a másik amiről szintén a sok hülyeség mellet sorolhatnám
  ez a vízcső rendszer építés is... sigh omg na mindegy..

  nagyon, de nagyon reménykedek ezek nem lesznek ark 2 ben
  de félek az csak copy paste új map lesz
  amin dolgoznak most az csak az új tipusú állatok mit /tudnak animáció stb.
  félek tőle, de jó lenne ha nem csak új köntös lenne majd az egész, reménykedek!
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.08.06. 05:12:40
 • Infrath
  #11966
  köszönöm szépen
  nagyon korrekt és teljes választ írtál
  és igen ez a tervem, de majd kialakul még
  és tényleg még1x köszi látszik végig olvastál ezek szerint mindent amit írtam
  teljes választ adtál mindenre
  az mondjuk tényleg új hogy nem lehet cave -seket idomítani ezt tényleg jó tudni mert terveztem, hogy vissza megyek egy halom kibble -vel és egymagam hátrafelé leszedegetni/idomitani őket, de ezek szerint nem lehet
  ej..! ;)
  akkor tényleg a szint volt a gond ez a low level beállítás nem jó
  max tényleg a teljesen ismeretlen embernek az elején esetleg jó, hogy ne egy harapásból haljon mikor nem tudja mi van még mi hol

  bevallom az a tervem hogy achivmenteket megcsinálom amivel egyben kiismerem a játékot
  nem akartam semmi command dologhoz hozzá nyúlni, csak a level szint miatt kb majdnem hogy minden kuka (mint kiderült)
  és olyan szinten kiragelt engem egy pár dolog hogy, de huu de nagyon
  úgy döntöttem végül creative módba állok / achivment hunt és utána gondoltam esetleg szerver embert taláni akár pvp
  ép hogy lenyeltem hogy gamma állítás nincs videó beállításokban, de késöbb mikor elkezdtem még soloban
  mondom kipróbálom ezt a tek farmot megcsinálni kb
  de 1. az építés nagyon rosz és visszafogom épp magam, mert hű de nagyon fell.. na érted
  és utána jött az hogy beragattam párszor ezért néha bontottam falat vagy egész előröl stb.
  de mikor beakadtam télleg és rájöttem hogy egy ilyen jellegű játékba kellene , de nincs
  unstuck vagy öngyilok a pause menuben olyan szinten elszált az agyam hogy huu.. :)
  ugyhogy váltottam strratégiát ugymond
  de fene tudja mi lesz, lehet csak achivment és ismeretlen esetleg azon túll aztán delete game majd kiderül
  és köszi még1x
 • lammaer
  #11965
  1. Barlangokban mindig jóval magasabb szintű állatok vannak, tömegesen, és ezeket be se lehet fogni. Ezt azért csinálták - gondolom - hogy a barlangok komolyabb kihívást jelentsenek. A barlangok midgame/endgame challenge, szóval ne lepődj meg hogy nehezek.

  2. Ahogy caliph írja, Tusóra hajts, de előtte szerezd meg a könnyebben elérhető basilót. Tusóval nagyon lehet aprítani a nagy területre ható csápjjaival barlangokban, de ki kell tapasztalni az irányítását, mert nem triviális (megfordul amikor támadsz vele). SAjnos a Basiloval az a probléma, hogy a harapási területe elég kicsi, barlangban sztem könnyen elbukod.

  3. Abban igazad van hogy a magasabb szintű állatok könnyitenek némileg a játékon, még úgy is hogy nyilvánvalóan ilyenkor a vadak is nagyobb szintűek. De hidd el, a gyári 150-es max vad szint elég optimális, jó az ha nem szopatod agyon magad a játékban a kisebb szintűekkel, mert igy is elég farmolós a játék. hát még úgy hogy többet kell fordulnod. FŐLEG ha egyedül játszol, mert pl ketten sokkal könnyebb a farmolás (egyik ül az ankylón, másik ül egy argentavisen vagy quetzen, felkapja az ankilót ész szépen körberepül vele, az meg csak ütögeti).
  Az elején érdekes a farmolás, aztán rájössz hogy optimalizálni kell különben az életkedved is elmegy és nem haladsz.

  Én buzditanálak arra hogymiután nagyjából kiismerted a játék alapjait, menj online PVE szerverekre és állj össze emberekkel. Az arkbannagyon sokat számít a jó társaság, és néha muszáj is (lásd barlangok, vagy később a bossolás), mert egyedül sokat szivhatsz pl a bugok miatt is (pl nem dob be a bosshoz a játék, azt buksz mindent, barlangban mondjuk vmiért meghals, mire visszamész sanszosan minden állatod is kipurcan, marhára demoralizáló, mig ha van 1 vagy több társad, sokkal szórakoztatóbb és még igy is kihívás)


  Állat befogásnál arra figyelj, hogy a szintek lényegében statpontok amik véletlenszerűen oszlanak el a statok közt. Tehát az hogy valami 150es szintű befogáskor, nem garantálja hogy jó is, mert ha a 150 szintből mondjuk 70et kap oxigénre, 50et meg kajára, akkor az egy kalap szamóca.

  Plusz arra is figyelj, hogy minél gyorsabban szelidül az állatod, annál több bónusz pontot kap az alap szintjei mellé. Szóval célszerű kialtatás után a lehető legjobb kajával befogni. És nagyon fontos, ha kábulás után az állatot megüti valami (te vagy vmi vad), gyorsan elveszti ezeket a bónusz szinteket.

  Mutációval ne foglalkozz, az már tényle a legvége a történetnek, borzasztóan időrabló....
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.08.05. 20:52:42
 • Caliph
  #11964
  viz alatt a basilosaurus sztem a legjobb.(tusó a legjobb,de azt még ne próbálj befogni amig nincs basilód :D ) passziv tame csak etetni kell és egyszer megszelidul. kell vinni kevert neműeket mert akkor mate boostot kapnak. +basilora nem hat a méreg és a villámos viz alatti dög
  érdemes minél nagyobb szintűt befogni,150 hez közel. himet is ,nőstényt is. aztán ha jó a stat azaz az egyiknek magas az élete a másiknak magas a támadási értéke(és itt alap értékekről beszélünk,mielőtt még pontot adnál rá) el kell kezdeni szaporítani őket,hogy mutációk jöjjenek létre, ugye neked élet és támadási érték mutációra van szükséged.
  nagyon hosszú lenne leirni ezt hogy kell végigvinni,inkább nézz egy videót szaporításról,mutációkról stb. igy simán lehet 200 fölött szintű állatod is úgy hogy a világban max csak 150 szinten vannak.
  nagyon brutál állatokat lehet kinevelni igy

  megmondom őszintén én mindig multi szerón játszottam,igaz egyedül és a mutációs szaporításban sem vagyok jártas. mindig vettem a szerón egy erős mutált párt valakitől,és onnantól nekiállhattam én is csapatot építneni
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.08.05. 11:24:04
 • Infrath
  #11963
  mit csinálok rosszul?
  próbálkoztam az első cave el,
  3 megalodon a felszínhez képest magas lvl űek voltak még trainerve is néhány plusz lvl lel
  a bal oldali brute artifact ot akartam megszerezni felfedezni
  szépen lassan haladtam végül beérve egy nagyobb kráter részhez volt 4 cápa meghaltak
  elidulok előrébb lassan erre egy halom stun cid meg manta előbukkan mondanom sem kell meghalt a 2 cápám akin meg öltem lejöttem róla mondom ö is harcoljon (ami hülye ötlet volt) és majd én nyílazgatok, hát mire egyet löttem mint meghalt
  késöbb, szerencsére a barlangban volt egy szükebb szárazföldi rész amerre elmenekültem, de levadásztam mindet fegyverrel felvettem a cápáim loot jait és nyeregeit és haza futottam..
  szóval a próblémám a kövi utána néztem sok dolgnak még mint kellet volna vagy hogyan esetleg mivel, de ami szemet szúr inkább
  a szint különbség cave ken belül jóval magasabb
  nézegettem még guide walktrough videókat is de mind egytől egyik rosz
  vagy kb semmilyen enemy vel nem harcolnak a videó alatt szinte üres a cave vagy mindig társsal vannak vagy a saját dinója hatalmas lvl ű
  néztem hogy levelt lehet állítani, de jelenleg ahogy solo ban itt játszogatok kezdem azt hinni a játék sokkal könnyebb lenne ha nem 0.1 alap beállítással játszanék hanem 1.0 án ahol én is tudnék 200 dinókat befogni..
  statukk sokkal hatalmasabb minden sokkal könyebb lenne
  nem kellen a weight miatt agodnom vagy hogy csak 450 vasat tudok max haza vinni egy körböl
  rosszul gondolom vagy rosz nyomon járok?
  meg csekkoltam még pár más barlagot hogy jobban értesem mi történikű
  de ha meg is emelem a levelt azon tünödöm ezt hogy csináljam meg?
  egyszerüen még ha lenne egy társam akivel együtt játszok ez túl sok akkor is
  linkelek egy példát


  ez fogaott az egyik bejáratnál csak a bejáratnál és mind legalább x2 vagy x3 osa az én dinóm lelvelének miközben úgy hogy a legjobb lelvelük kaptam el kint
  és akkor ez még csak a bejárat
  sokkal többen voltak bent még magas levelü alpha is és egyéb láttam 150 lvl ü is vmiböl
  én nem értem egyedül az állítólagos low level nehézség beállítás al ez lehetséges?
  és ne mondja nekem senki hogy usszak hátra és egyesével szedjem le őket
  gondoltam rá meg cave állatokat idomítok be inkább
  meg elkezdek shotgunozni stb.
  de pl. ha én szeretnék akár egy magasabb szintű basilot, olyan barlangban sztem nincs
  (de egy egész rengeteg enemy van bent nagyon sok egyébként alapból már 4 emberrel gondokoznék alapból és onnan felfele..)

  szóval mit csinálok rosszul vagy jó nyomon járok? vélemények pls?
 • Infrath
  #11962
  Sziasztok! Keresnék 20 talán inkább 25+ korú 1 esetleg 2 embert közös game -re, (minél többen vagyunk annál nehezebb az összeegyeztetés)
  Új vagyok és a "The Island" térképet szeretném kimaxolni, story minden felelhető dologgal stb.
  vagy dedikált megbeszélve kinek a gépe a szerver vagy keresünk egy mindenkinek megfelelő PVE szervert
  /
  megjegyzem még a hivatalos szerverek sem igazán tetszenek
  (15 percet álltam és már volt is 5 lvl up om, meg a növényekre is vmi 3x szorzó van és többet is rakhatok el slot -onként)
  (1 állatot megölök vagy 3 növényt leszedek és már tele is a tatyó) meg ott a lag is, hiába próbáltam a legjobb ping -üt megtalálni így sem a legjobb, hiába ír átlagba 30-40 et ha felmegy néha 70-90 re..
  Alap beállításokkal játszottam single ben!
  tapasztalt túlélő vok, elméletben nem húzlak le
  türelmes vagy és szívesen kezded elölről..
  discord kötelező!
  írj privátban pls
 • Caliph
  #11961
  érdemes tame ketrecet építeni. körbe fal,egy helyen kapu másik helyen sima ajtó. falhoz rakhatsz ablakos falat,ott be tudsz lőni,vagy ha veszélyes a környék akkor építessz egy tornyot,létrát,platformot,és onnan fentről nyugodtam kábíthatod a dögöt.Legalább kőfal legyen,szalmát és fát gyorsan szétkapják,követ már csak a legnagyobbak tudják sebezni
  becsalod a kapun a ketrecbe,te szembe kifutsz az ajtón,már csapdában is van a dög. aztán ablakon át vagy az előbb említett toronyból elábÍtod. akár tutajra és építhetsz ilyet,3 magas fal körbe,egyik oldalon rámpa becsalod leestek a ketrecbe te kifutsz az ajtón és lehet is a tutajon szeliditeni,aztán viheted is ahova akarod.
  csak vigyázz a nagy bálnákra a vizben(kikapcsolható valahogy) azok semmire nem mozdulnak rá csak a tutajra.
  illetve ha island pályán tolod,van két nagyobb sziget,egyiken csak ragadozók vannak a másikon csak növényevők,van fa,metal kő,lehet bázist építeni. ne építs pl metal meg kősziklák közelébbe mert blokkolja az újratermelődést. nyugis hely,viszont ha bárhova menni akarsz akkor repülni vagy hajózni kell,annyit még dínó hátán sem tudsz úszni.

  a játéknak van célja,vannak barlangok ahol ereklyéket kell öszegyűjteni,na ez kb egyedül a nehézségi szint állítása nélkül nem fog menni...ha megvannak az ereklyék van főboss islandon,oda már lehet vinni nagy dínókat,ha erős rexeid vannak meg yuti(üvöltésssel boostol) meg malac(gyógyít),akkor solozható simán.

  az argy a kisebb dinókat elbirja,pl raptor stb,igy felkapva és bedobva a szeliditő ketrecbe még könnyebb a dolgod. ha argit akarsz tamelni akkor kell a ketrecnek tető is különben kirepül,palló vagy lyukas tető simán megteszi,be tudsz lőni,nem tud kirepülni


  14:30tól pl egy példa tutaj ketrecre


  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.26. 21:56:48
 • PiszkosFred
  #11960
  Na, argy az egy jo taxizos madar aki meg szivos is es elbir par tonnat :)

  Igen, a vulkan kornyeken a folyo partjan csinalhattad, tippre, ott vannak sokan es ott van mellett sok ragadozo. Egy tipp, rakd korbe ilyen szuros dardaval a madaradat (amivel erkeztel) es a kiszemelt tamelendo joszagot is ugy, hogy csak egy picit osveny maradjon, ahol te be tudsz menni etetni a tame folyamata kozben, a nagyobb dinok viszont nem.
 • Infrath
  #11959
  argentavis*
  sajnos a 30+ os kőves meg egy low szintű ankylo meghalt tamelés közben
  az egyik a semmiből 2 carno
  a másik az állataimat nem érdekelte a passive és neutral all fügy szók így visszagondolva lehet a sima stop jobb lett volna..
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.07.26. 21:31:22
 • Infrath
  #11958
  nem tudom lehet kifujom magam és próbálom majd még, e most a sok bug kiakasztatott
  szereztem egy low szintű anger-t meg kardfogút
  1 zónában volt 3 alpha rex raptor és carno
  carno hallot meg a sok sok raptor dilo compy meg pego meg pár nagyobb termetű dino amit véletlen agroztam be harc közben
  angerrel már könnyebb lesz elkapni és haza vinni mit nyugiban tamelhetek majd meg
  de a bugok idegesítőek
  a raptoraim fele kihullot
  én értem hogy jópofa hogy vadásznak mintha élne a közösség de ez így nem jó
  hecből leölik az egész szigetet igen hecből mert többet ölnek mint amit megtudnak enni..
  miért nem ülnek?
  nem nagy cucc azt a program sort berakni ha van 15db husom akkor követem a fajtársam és ha meg van az egység minden tagnak akkor leülnek körben vagy vmi, esetleg az utso állat mellet ami elejtettek..
  csak bevannak dobva a dinok nincs helyük ahol élnek nincs mechanika
  a vízből való kiugrás is már az elején egy hatalmas jell arra hogy beta e vagy sem..

  úgy van ahogy mondod csak most úgy van feltüntetve hogy az 5 ös az 1 es
  és az egyes a 0.1
  tehát igen 30-37 a legjobb amit láttam 0.1 et nyomom
  két 30 as trike befogtam ők a kedvenceim
  de a teknős sem rosz az elején egy konkrét erőd
  igen lassú de azzal pl. trike könnyű befogni csak állsz rajta és lövöd a trike ot :D
  nem jól müködnek a füty szók
  hiába van follow nem követ ha egyszer vmi megütöt egyszerüen egy jó nagy táv után sem engedi, borzalmas
  meg az hogy mindenbe beleakadnak
  utána néztem van helyzet jelző később a dinokra mint kraft, de sztem alapnak kéne lennie
  a térkép is f**s fél kockával rosz a helyzetem vagy éppen a jelölésem is amit lerakok ami szintén szenvedés
  még a térképen való láthatóságom sem alapfunkció..
  addig amíg nem a mátrix ba lépünk be mikor csak játszani akarunk addig minden hud hiány vagy saját karakter generálása meg egy halom animáció hiánya (teszem azt miért nem tudok egy velem egy fejjel kisebb szintben lévő követ megmászni?)
  addig ezek mind olyan dolgok amit maguk a játék fejlesztők kihagytak vagy próbálják leplezni esestleg story val magyarázni vagy bármivel csak ne keljen megcsinálni amíg a látvány meg van addig jön a pénz
  nesze nektek új térkép copy paste dinók szintén, vegyétek meg és így tovább

  sajna ha a saját játékod fejleszted ingyen hogy még jobb legyen, abból nem jön pénz
  én most ingyen alatt azt értem pl. ha megállok 1 percre egyhelyben akkor kezdjen el nyújtani a karakter meg egy halom ilyen dolog amiért nem fogsz pénzt elkérni
  vagy (most komolyan mi a fa**/ak kell obsidián ollóhoz?
  és olyanokra gondolok hogy számomra a játék többet elvesz mint ad
  pl. ha nincs hold (mert semmit nem látok!) akkor lehetne mondjuk rövid az éjszaka
  vagy éjszaka minden állat lelassul 25-50% al (ha már nem alszanak/pihennek)

  ilyenek hiányoznak inkább hogy a kardfogú mivel lát éjszaka macska féle mondjuk meszebről úgyaugy kiszúr
  de egy dilo hagyjon már
  attól hogy képességet kaptak a dinok meg egy animációt rá nem érzem hogy élnének
  cél ketesztet is hiányolom de nagyon! nem lehet normálisan kukkrezni vagy parancsokat osztogatni így.. (nézem ez is van csak nem alap beállítás ..) omg
  hp/tame bar is hiányos a fejükön, nehogy már modozgassam annyira nem érdekel
  Utoljára szerkesztette: Infrath, 2022.07.26. 20:46:56
 • PiszkosFred
  #11957
  Kezdeti szinten erdemes 3-4 dinoval csordaban vonulgatni (futtyogsz nekik "followt" a vezerdino hatan ulve es jonnek utanad) ugy, hogy lehetoleg legyen nosteny es him is koztuk, mert akkor boostoljak a harci teljesitmenyt. MIndig nezd meg, hogy hova mesz es elfernek e ott, mert a pathfinding AI szornyu, tenyleg beakadnak mindenhova, minden szaros fa feltartja oket. De, egy ido utan mar figyel erre az ember es mint Neo a Matrixban, latni fogod az osvenyt az erdon at :D

  Egy aranylag nagyobb szintu Trike agyontapossa a dilokat, bar lassabban fordul, ezert vagy hagyod oket harcolni, vagy te iranyitasz, dino es jatekos preferencia kerdese.

  En pl mindig, minden esetben elobb befogok egy Triket (bogyoknak), 8-10 dodot (tojasok miatt), es gyartok egy rakas kabitoanyagot es bolat, majd csinalok Ptera kajat a tame miatt es megprobalok a leheto leghamarabb befogni egy Pterat. Egy lowlvl ptera is akkora segitseg, egy teljesen uj vilagot nyit meg - a levegobol furkeszve a dinokat, vagy repulve megkozelitve a nyersanyagokat, stb. anelkul, hogy vegigverd magad a fel szigeten. Aztan johetnek a nagyobb szintuek befogasa, azokkal mar egy rexet is szetkapsz a specialis mozdulataval, nem hogy a foldieket. Csak nagyon vigyazni kell veluk, mert egy rossz mozdulat, te kirepulsz a nyeregbol, a ptera meg vagy fennmarad az egen (ha nincs followon) vagy leszall es ott eszik meg (ha nincs onvedelem beallitva). Ritkan vertem szet egeret, de az Arkban tobb is porul jart az evek alatt, mert akkora baromsagokat csinaltam, teljesen pancser es noob dolgot, amelynek a vegen a hetekig nevelt es fejlesztett kedvenc dinomat a szemem lattara ettek meg/teptek szet.

  A ko es metal farmolasra gondolom a doedet nezted ki, de azok csak olyan helyen elnek, amelyek nagyon veszelyesek, gyalog szinte megkozelithetetlen (vagy ha igen, sok futassal es nagy kerulovel), es ha talalsz is ott egyet, akkor ha nagyobb szintu, sok ideig kell vedened, mire vege a tamenek, ha pedig kis szintu, akkor gyorsan megvan, de akkor meg lassan fogsz vele hazaerni. Ezert lowlvl szinten en maradnek a kezi termelesnel. Ha az Ankyt akartad, az sem egyszeru, szerintem azzal is varj meg, amugy is egy helyen vannak a doeddel es azok hatekonyabbak a metalban. Ko meg ugyis van mindenfele.

  Bar az Ark nem Solo jatekra lett tervezve, de szerencsere van annyi beallitasi lehetoseg a single player/hosting opcioban, hogy azzal tudod picit ellensulyozni mondjuk a nehezseget. Ha az ember megtalalja az arany kozeputat a kornyezeti valtozokban, akkor az megint plusz elmenyt ad.

  A dinok a legerosebb pancelben is szetkapnak ha egyedul vagy, az allatodban bizz, ne a felszerelesben. A felszereles kezdetben az elso par tame eseteben jon jol, illetve az egyes biomek kornyezeti jellemzoiben, pl eszakon nem fagysz meg egy borruhaban, ahogy delen sem kapsz hogutat egy konnyebb felszerelest viselve.

  A zonak/biomet fixek, a bennuk talalhato allatok 90%-a szinten fix, viszont a szintjeik randomok. Pl egy raptor eleg sok helyen spawnolhat, a delen megjeleni lvl5-os egyed ugyanolyan eros, mint a mocsarban talalhato 5-os szintu.

  Viszont a mocsarban - ami mar nem kezdo helyszin, nagyon nem az - mar talalsz krokodilt vagy kigyot, ami delen a kezdo zonaban nagyon ritka spawn. De, eljuthat oda, ugyanis ahogy te is irtad, a dinok nem csak rad vadasznak, hanem egymasra is. Pl ha bekerul egy teruletre egy alfa ragadozo, az tutira nekimegy mindennek, amig vagy te, vagy mas agyon nem veri, esetleg egy bronto agyon nem tapossa. Alfak a dinok legnehezebb ellenfelei,befogni oket nem lehet, viszont jok a dropok es istentelen sok XP-t ernek, az osszes legyozeseben reszt vevo jatekos es dino is kapja a szinteket dogivel. Es persze a bazisodnak is nekimegy, ha belat a kapun es kiszurja a szeliditett allataidat, vagyis kell a vedelem arra az idore, amig nem vagy otthon.

  Este tenyleg sotet van, de hat ott a faklya, kesobb a lampa, hasznalni kell :) ARK-ban alapszabaly, hogy este nem indulsz utnak sehova, csak akkor, ha vakon ismered a teruletet.

  Ami a raptort illeti, bar a legtobb promo anyagon azon ul a karakter, de egyebkent az egyik leghasznalhatatlanabb dino a jatekban. Gyorsnak persze gyors, de alig bir el valamit, harcban meg gyenge. Ha mindenkeppen csordat akarsz, akkor a novenyevok kozul a Trike (Tricevalami) es a Para(saur?) kettossel kezdd, mert ezek a kezdeti dinok ellen aranylag konnyebben harcolnak, illetve mivel sok van beloluk, konnyebb talalni magasabb szintut. (dinok szintje fugg a hosting beallitastol, a game difficulty szorozva azt hiszem harminccal? vagyis 1-es eseteben max 30 lehet minden wild dino, 5 eseteben 150 - ez a standard official beallitas egyebkent, legalabbis par eve ez volt)

  A kis tolvajok (pegok) pedig kicselezhetoek, mert nagy esellyel egy bizonyos cuccot visznek el, az actionbar jobb oldali slotjaba rakott dolgot, az meg leginkabb kaja lesz a tame miatt. Nem mindig jon be a dolog, szerintem ember nem karomkodott meg annyit dino miatt, mint a kozosseg a pegok miatt. Foleg amikor teljesen varatlanul ugrik a nyakadba es visz valami ertekest, futhatsz utana... :D

  Azt tartsd szem elott, hogy az ARK egy lassan epitkezo megfontolt jatek, tobbszaz oranyi jatek utan sem fogsz mindent elerni es mindenhova eljutni (vannak barlangok is, de oda pl eletveszely bemenni es ha jol tudom, mar kisebb dinokat sem tudsz vinni, mint regen - farkasokkal jartam oda - most mar egyedul kell menned). A legfontosabb, egy nagy es alapos bazis, egy repulo dino a kozlekedes miatt es minden mast tervezz meg elore, mindig legyen terved arra is, ha az A terv befuccsol. Csapdazz nagyobb dinokat es ugy szelitisd oket kockazat nelkul, vagy epits hidakat es utakadalyokat/csapdakat/barmit, ami megmentheti a te, de legfokeppen a dinod s.gget menekules kozben.

  Plusz a repulo dinoval konnyen ossze tudod szedni a szines dropokat, azok a felszerelesek es recik sokat segitenek.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.07.26. 20:09:31
 • Infrath
  #11956
  gondoltam elhagyom a base-t jóval messzebb megyek szerzek én is most már kő gyűjtőt meg vas duo -t
  nem kellet volna -totál elvette a kedvem..
  tele volt buggokkal meg hülyeségekkel a game
  csak erősíti a dolgot hogy egy beta játék jó grafikával és csak öntik a tartalmat
  de kell android verzió is
  nyomták a tartalmat tök drága volt a többihez viszonyítva hova ment a pénz?
  eznem élvezetes solo ban(pedig müködnie kéne)
  azt sem tudom mi a cél mi a l****szt csináljak, nem tartja fenn az érdeklődésem sem, találtam már vagy 4-5 feljegyzést
  rohadtul nem érdekel vkinek a szerelmi problája vagy egy adott dinóinfója vagy hogy annyit mond amit én is tudok (hogy kerültem ide hol vok, mik azok a tornyok)

  azon filozók csak weight kellet volna meg kevés forti esetleg rámenni arra hogy legerősebb páncél fegyver azt mindent ölök én magam
  nem hallgatnak az állatok rám, beakadnak folyton, a rex (már vagy a 3.) /üvolt rám majd el tünik..
  mi az hogy elmegyek egy zónába és 15 percre rá fele annyi a közösség
  nem véletlen haltak ki a nagyobbak és maradtak életben a kicsik idővel, ezt itt nem látom!
  este semmit nem látni
  nincsenek kuckok mini barlangok ahol látnám hogy mondjuk ott van medve vagy mittom én
  a térkép elkészítését csak a story alapján hozták létre kb mi hol legyen, aztán bedobálták rá a dinókat, hódok harcolnak kigyókkal, szárazföldi ragadozók harcolnak megalodonokkal, ez annyira abszurd!
  kéne hogy fixen mi hol éljen vagy legyen oduja?
  miért nem zónától függ a level ?
  olyan mintha megszületnél egy indián közösségben egy gépkarabéllyal
  dilo-k is már agyamra mennek simán lecsapja bármi amin ülök, de ha egyszer ott rohanok egy 6 groupos raptor csordával az ösztönt kukába dobja a rendszer? jön a dilo meg a pego is (meg sok minden más is) simán jönn minden
  bárhova mész a fele meghal húsevőktől a másik fele meg hogy megérkezel..
 • Danecay
  #11955
  Szia!

  Le van írva, hogy mi az :), de a telepített játék nélkül mindegy.
 • T62A #11954
  #11953
  Szia én segítenék, de egyrészt nem tudom mi ez, a másik ha az ARK játékhoz van köze, akkor sajnos nem tudok, mert nincs feltelepítve maga a játék, mert nincs 300 gb helyem.