11647
1433433746.jpg
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

 • T62A #11647
  Köszi.
 • Rae Apofisz #11646
  Szia.
  Nem kell lecserélni. Egy idöben azt irta az S+ fejlesztője hogy már nem foglalkozik vele aztán meg meggondolta magát és frissitett rajta. Ez a mod nyilt forráskódú, vagyis bárki szabadon használhatja. Ezért csinált belölle valaki egy klónt, az SS modot. Lényegében ugyanaz mind a kettö.
 • T62A #11645
  Sziasztok!
  Nem játszottam az ARK-al 2019. 12. 10- óta. Ide azért felnézek, néha néha. Láttam írtátok, az s+ móddal kapcsolatban, hogy többet nem frissítik a módot vagy valami hasonló. Kíváncsiságból megnéztem a steam-on belül. Az van kiírva, hogy
  Frissítve: máj. 31., 22:56 és ez az a mód, akkor nem kell cserélni?
  S+
 • Rae Apofisz #11644
  Majd szólok az ukrán fiúknak, csak mond a cimet hova küldjem
 • lammaer
  #11643
  Biztos world of tanksra fizettél be, küldd át nekem , én használom úgyis :D
 • Rae Apofisz #11642
  Van Epic Games accountom. Igy sikerült megszereznem pár játékot. Még régebben próbálkoztam az ark devkittel de akkor még a ratyi gépem volt. Azota megváltozott az Epic Game szerkezete és nem találom sehol az Ark Devkitet. Párszor próbáltam letölteni netről de a 3. virus után feladtam. Szerettem volna megpróbálni pályát vagy modot késziteni de mivel nem találtam a szerkesztőt igy modokat és konfigokkal probáltam elérni amit szerettem volna létre hozni. De aztán rájöttem kb 13-15 modot kéne felnyomni szerverre és buherálni a konfigot. Amit elképzeltem az sajnos ugy állna össze hogy több mod-ból egyes részek. Fejben, elméletben már régóta megvan egy mmo stilusú ark játék verzió. Tök állat lenne szerintem úgy ahogy elképzeltem de ugy tünik elmélet marad.
  Hogy szketptikus... talán igazad van. Kb 15-16 éve költekezek különféle dolgokra a neten. Ez idö alatt 1x ebayról nem érkezett meg amit megrendeltem, onnan vissza kaptam a pénzt. Azon kivül egyszer huztak le,de részben az is az én hibán volt. Ha a videó kártyára gondolsz az szándékos volt részemről. Viszont amikor lehuztak kb 20.000 ft al, az félig az én hibám is volt. Az volt a playarkos sztorim.
  Amikor nem lehetett befizetni a havidijat csak paypal belső egyenlegből. Nincs rá bizonyitékom de megvagyok győződve róla hogy köze volt a playark supportnak hozzá. Felettéb gyanus nekem hogy a playark egy ukrán supportja válaszol a levelemre majd pár nap múlva egy ukrán pénznemben nyúlnak le pénzt tőlem a paypal segitségével. Én balga,megkérdeztem tőlük hogyan tudnám befizetni a havidijat és megemlitettem hogy van paypalom, hiszen azzal fizettem elötte is. Álmomban sem jutott volna eszembe hogy valahonnan automatikus kifizetés fog megjelenni paypal számlámom, és ha azon nincs pénz leveszi a számlámról. Ja csak éppen nem playarkra ment hanem valami ukrán tankos játékba amivel soha életemben nem játszottam. Ezek az átverések egyre kifinomultabbak.
 • lammaer
  #11641
  Azért örülök hogy már szkeptikusabb vagy, de it most nincs szó átverésről vagy trükkről.

  Természetesen itt is van hátsó szándék a fejlesztők részéről, nyilván az alapjáték már nem fogy, és úgy általában nem termel bevételt, ezért azt kiadják, tudva hogy ha valaki rákattan, előbb-utóbb úgyis beruház a DLCkre, és mostmár úgyis csak abban van nekik pénz.

  De ha eddig még nem volt Epic Games accountod akkor érdemes beszerezni, mert nagyon sok jó cuccot adnak ingyenesen, kb hetente/kéthetente van valami. VAn amikor noname olcsó cucco, de sokszor volt komolyabb játék is (és tényleg ingyenes, nincs semmi trükk, max annyi hogy többnyire alapjáték bár ez se mindig igaz, lásd a GTA V)

  A steamet próbálják befogni/lealázni, hogy ők is olyan nagynév legyenek... most épppen húzós széria megynáluk, volt ingyenes a Civilization 6, a borderlands 2, GTA 5, és sanszosan a következő az ARK lesz.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.05.29. 15:47:38
 • JonasSandor
  #11640
  Most a borderland van.
 • Caliph
  #11639
  epic game store bizony ingyen ad,múlt héten a gta 5 volt,most a civilization 6ot szerezhetted volna meg ingyen tegnapig elvileg.
 • Caliph
  #11638
  epic store kövi ingyenes játéka lehet az ark. természetesen érdemes beszerezni. valószínűleg az alap játékot kapod az island pályával,kiegészítők nélkül. simán van benne igy is jó sok óra,el lehet tökölni az alap játékkal is,továbbá vannak ingyenes dlc mapok,pl ragnarok vagy crystal isles lesz hamarosan ami ismét ad hozzá pluszt illetve lényeket ami alap játékban nincs benne.

  ahogy cimborám mondja: ingyen még az ecet is édes :D

  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.29. 12:27:13
 • Rae Apofisz #11637
  Nem tudom mi lesz ingyenes,de légy óvatos. Általában semmit nem adnak ingyen. Nem néztem utána mi lehet az amire gondolsz,de vigyázz nehogy becsapjanak. Ha valami csoda folytán ez a játék lesz ingyenes, maga a játék megéri,de hogy majd 60 eurororól ingyenes lenne azt esetleg csak idö limitesben tudom elképzelni.
  De inkább arra tippelnék hogy nem jót néztél meg. Megkell venned az alap játékot amihez van pár ingyenes kiegészitő.

  https://store.steampowered.com/app/346110/ARK_Survival_Evolved/
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.29. 09:24:42
 • JonasSandor
  #11636
  Jövőhéten ingyen lesz érdemes beszerezni?
 • ncc1701
  #11635
  Az a teachers valami című gyerekre gondolsz? Váltás tek cucc nélkül, egy szál shotival, meg 4-500 lőszerrel egyedül lenyomta. És ja, eléggé nyugodt maradt, én is szoktam azért izgulni. :)
 • ncc1701
  #11634
  Centeren nincs semmi jegyzet. Islanden viszont bőven van víz alatt, tipikusan a barlangokban.
 • Rae Apofisz #11633
  Egy kérdésem lenne. Víz alatt is vannak jegyzetek ? Még hiányzik 10%. Scorhead, aberation és center amire tippelek,hogy valahol még rejtözhet jegyzet. De ez csak tipp. Genesis kivételével azt hiszem az összes pályán végig repültem, benéztem szinte minden kő meg rom mögé,de nem találom ami hiányzik. Azt valahogy meglehet nézni,hogy mik azok amik hiányoznak és azt hol találhatom ?
 • Rae Apofisz #11632
  Én shigoislandon mentem tek barlangba és ott is overses van. Mivel unofical a szerverem egy kicsit elvolt túlozva felszerelésem és a statjaim is. Én annyiból "csaltam" hogy mikor végig értem lava részen ittam egy mindwipe tonicot és újra osztottam statjaim hogy birjam a hideget.
  1 gigát vittem a többi velona volt. Elszúrtam mert a gigával forgolódás közben be estem egy gödörbe és éppen csak letudtam ugrani róla. Végül 1 db velonám maradt amit elvesztettem kiteleportáláskor. Legalábbis úgy láttam maradt 1. Ezek a velonák is túlerösek voltak oda. Ha nem bénázok annyit vagy kicsit rutinosabb vagyok simán meglett volna,csak elkapkodtam a dolgot. Láttam pár videót erröl. A videóban a fickó holt nyugis volt, semmit nem kapkodott, tök laza volt. De hogy a bánatba birt nyugis maradni nem tudom. Én hiába mondogattam magamnak, nyugi, ne kapkodj,.. nem sikerült betartani de végülis aztán meglett
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.25. 11:39:28
 • lammaer
  #11631
  Csak modokban van egy kristály ami ad vmi jelképes védelmet.
  Modolatlan játékban nem tudsz semmilyen módon armort tenni sárkányra.
 • ncc1701
  #11630
  Van valami bigyó, amit a sárkány inventoryba kell tenni, és ad védelmet, mint a nyereg, csak már nem emlékszem, mi. Nincs is jelentősége.

  Gachák által én is önellátó vagyok. :) Plant y termést esznek a gachák, amit meg termelnek, azt le lehet darálni, 9-10 gacha embertelen mennyiségű cuccot ad.

  Alfa overseert sem csináltam még meg. Pedig csak tek szerkó kell hozzá, jó shoti, meg sok skuló, egyetlen állat sem kell hozzá, fél órán belül megvan. Csak a motiváció hibádzik már.
 • Rae Apofisz #11629
  Én úgy tudom nem létezik wyvern nyereg, csak a classic flyer modban. Ez a mod viszont már nincs fent a szerveremen. Még régebben csináltam olyant,hogy a tcs reward modban ami egy jutalmazó rendszer, van egy páncél szekrény amiben a playerek azt tudnak venni a jutalom pontokért amit én beállitok. Amolyan extra jutalmazásként mint szerver sajátosság csináltam abban isteni szintü wyvern nyerget amit megvehetettek a playerek. Már nem emlékszek arra hogy adtam volna ice sárkányt,de nem kizárt. Régebben szoktam lopni tojást mert jó móka volt de már nem foglalkozok velük, csak crystalislesen a gyönyörü szép szines passzivan tamelhető wyvernekből disznek néha egyet-egyet. Az sem kizárt hogy az valaki másé volt amit elhagytak és én meg örökbe fogadtam. Ha nem tudtad kivenni crypodból szerintem azért mert vagy elérted a maximum tamelhető lények számát vagy mert a konfigod szerint az adott pályán nem spawnoltak ice wyvernek. Ezekkel sok pályán baj volt. Lehet javitottak valami bugot ami ehhez kapcsolódik, nem tudom.
  Én már közelitek a 100% automata önnellátás felé :) Klonoztam pár gachát, mindegyik mást termel. Van egy regiment ültető ládában y gyümi. Jóformán ki sem kell mennem a házamból és megvan minden. Gachák majdnem mindent megtermelnek. Ami hiánycikk néha csak azt gyüjtöm be de velonával vagy a gigával pikk pakk megvan. Már lassan én nem is kellek mert nélkülem is dolgozik a gazdaságom :)
  Egy ideig csináltam azt hogy clonoztam például egy deino hadsereget és addig bossoltam mig elnem fogytak. Sőt már megvan mind 3 felemelkedés. Még hiányzik valamelyik boss ölése meg pár db jegyzet ahhoz hogy meglegyen a 100% teljesitmény. Eddig 28/32 vagyok ami 87% és a jegyzetek 90%-a van meg. Ugy sejtem valamelyik dlc ből. Abberationon szinte nem is játszottam eddig, de exctin se sokat voltam. Valószinüleg ezeken lesz ami hiányzik még.
  Csak egy tipp.
  Crystalisles hamarosan hivatalos dlc pálya lesz. Ha minden igaz juni 4.-én.
  Nem tudom mit változtatnak meg, vagy igy hagyják ahogy most van de szerintem akit érdekel az még most tameljen passzivan tamelhető wyverneket. Csináljon mentést a pályáról aki használja.
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.24. 10:04:33
 • Caliph
  #11628
  ha használsz classic flyer modot,akkor van benne egy olyan kütyü hogy wyvern stone,az olyasmi mint a nyereg és ad neki armort
 • ncc1701
  #11627
  Nem tudom, emlékszel-e, régen adtál egy 480-as ice sárkányt. Anno cryopodba betettem, utána többé nem tudtam kidobni. Tegnap rápróbáltam, sikerült. Elég erős jószág lett, első sárkányom. :) De a nyereg hiánya fájó neki.
 • ncc1701
  #11626
  S+ -> SS csere megvolt. SOk változást az origi s+-hoz képest nem látok. De plö apró lett a tek replikátor.
 • ncc1701
  #11625
  Ú, ez így nem lesz jó, mert én csak alap elemekből építkezem, és ezen nem tervezek változtatni. A toolokat kerestem, az omintoollal tegnap szórakoztam, de max 5 percet. Mostanában sajna nem köt le a játék, és mivel vissza kellett jönnön dolgozni, ezért már időm sincs rá sok (inkább sportolok, edzek, meg a család).
 • Rae Apofisz #11624
  A crypod bunkeromon van egy fém ajtó. Eddig magától kinyilt, most nem. A kő rampából épitett emelti feljáró sima egyenes volt. Magától átváltott lépcső kinézetre. A klonozó olyan kapú félevolt, most meg mintegy nagy gacha gavager. Pact ota még nemhasználtam hogy kinyilik-e vagy mit csinál.... több apró változtatás. Van pár dolog benne ami tetszik én csak az miatt használom. Ilyen például az hogy konfigon keresztül meglehet oldani hogy a vizcsőt ne legyen kötelező vizbe rakni.Bárhonnan jön víz,akár egy szalma mennyezetből... vagy például a szélgenerátor. Belehet állitani,hogy szélcsendben is termeljen áramot. És még néhány ilyen apróság miatt használom én.
  Szerintem ami konfigjában szabályozható önmagában is többet ér mint amik engramban vannak. Persze ezt nyilván szerver adminok érzik jobban ennek a hasznát. Általában olyan apróság felsem tünik az embereknek hogy például a mozsár hány slotos. Pedig ez is S+ ban szabályozható. Na ezek azok amiket remélem nem variálnak meg.
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.20. 21:12:19
 • Caliph
  #11623
  automatikusan kivette mindazt az alap elemet ami van s+ változatban is,szal amiből van s+ csak az jelenik meg. gondlom szerver beállítással visszamódosítható,sztem igy átláthatóbb,és ahol fentvan a mod többnyire úgyis mindenki s+ elemből építkezik
  a pisztolyos toolokból lett egy multitool,meg egy omnitool,mindent tudnak amit korábban külön külön tudtak ,és még többet is pl távoli dino scan,stb stb
 • ncc1701
  #11622
  Amúgy tudja valaki mi történt? Egy rakat dolgot kivettek az s+-ból. Vagy mostantól a hivatalos szervereken is benne van ez a maradék s+? Kicsit lemaradtam.
 • ncc1701
  #11621
  Érdekes ez az s+ történet.

  Szerencsére nem használtam alapvetően s+ építő elemeket, bár lehet a centeres szerveremen van, még nem merek átmenni. Pár hete már alig játszom. Ami kellemetlen, h az eddigi s+ dedi storage visszaváltozott hagyományosra. Én a padlót szoktam kirakni velük, a stock dedi storage-nak meg nem lehet beállítani, h a tetején jelezze az ikonokat. De ez mondjuk apróság.
 • Caliph
  #11620
  nekem tek elemekből van a bázis,azt nem bántotta ennyire,de vannak elemek amiket lefelezett életügyileg. de ha összedőlt volna a bázis,én is csuklottam volna
 • Rae Apofisz #11619
  Jó lett ez a S+ update. Szerencsére nem tünt el a házam csak máshogy néz ki a klonozóm. De azért reménykedek nem támad meg egy dodo mert összedöl az egész házam. A falak körbe xl glass wall-ból van. De jó, gyárthatom újra mert nem lehet javítani. :)
  Na meg az új konfigja, na az király. Bogarászhatom mi ami új benne :)
 • Rae Apofisz #11618
  Én azt hiszem maradok az S+ nál, már csak a feliratkozott többség miatt is.
 • Caliph
  #11617
  s+ overhaul ma estére halasztva

  early patch note
 • Rae Apofisz #11616
  Hát úgy tünik,hogy mégis csak az SS mod lesz az S+ utoda. S+ hoz már majdnem 1 éve nem jött frissités, SS-hez viszont ma. Próbáljon kiigazodni ezeken az ember...
  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/changelog/1999447172
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.17. 22:44:42
 • Rae Apofisz #11615
  Érdekes lesz ha mindegyik mod integrálja magába a másikat. A nagy kérdés az lesz akkor melyiket használjuk ?
 • Caliph
  #11614
  hopp,derült égből villámcsapás: s+ mod overhaul érkezik ha minden igaz vasárnap :)
 • Rae Apofisz #11613
  Üdv.
  Playark lejjebb adta. Már nem csak 100 slotos szervert lehet bérelni hanem 50 is. Ezen még elgondolkodok.
  Egyenlőre maradok. Ha valakit érdekel pve pc szerver 176.57.168.15:28015 ip cimet megtalálja. Ragnarok szerver fut pár kisebb moddal.
  Bent van excting és genesis dinók nagy része is.Reward rendszer automated arkal és s+ helyett SS mod. Al 10x

  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.10. 20:07:20
 • Rae Apofisz #11612
  Üdv.
  Sokan használják az S+ modot. Pontosan nem tudom,hogy mi történt az S+ moddal, avagy a készítőjével de megjelent egy mod ami az S+ modnak a folytatása. Én azt hámoztam ki belölle,hogy az S+ már nem lesz tovább fejlesztve. Viszont a Super Structures vagy ahogy röviditik, az SS modban minden benne van az S+ modból és ez viszont bővitve lesz, folytatja a fejlesztését egy másik fickó.
  Ha valaki abban gondolkodik,hogy esetleg lecserélné az S+ modot erre az SS modra simán megteheti. Egy szerveren bár a csevegésben valaki azt irta vigyázni kell vele mert könnyen el lehet bukni az épületeket vagy ami az S+ modban van ezért nem akartak kockáztatni. Nos hát én kipróbáltam saját szerveremen. Semmi extra nincs a dologban, tök egyszerü az egész. Nekem az egész bázisom egy fém óceán platfomon van.Ha balul sül el a poén elsülyed az egész bázisom mindennel együtt mint Atlantisz. De semmi nem történt.
  A recept egyszerü.Szerver STOP. Feltelepit az új mod.GameUserSettings.ini-ben. A [StructuresPlus] átkell irni [SuperStructures] és alatta átkell irni mindössze 4 sort.
  SPlusAutoTurretSlotCount -> SSAutoTurretSlotCount
  SPlusCraftingStationSlotCount -> SSCraftingStationSlotCount
  SPlusHeavyTurretSlotCount -> SSHeavyTurretSlotCount
  SPlusCraftingStationCraftingSpeed -> SSCraftingStationCraftingSpeed

  Ha benne van ebben a GUS konfig fájlban a AllowIntegratedSPlusStructures=true akkor az maradhat úgy True. Bár ezt még nem teszteltem hogy mi van ha kiveszem. Én benne hagytam.
  Mentés,törölni S+ modot szerverről majd szervert START.
  És ennyi. Onnantól kezdve minden ami S+ nevü volt ezentúl SS nevü lesz. Minden maradt a régiben minden marad a helyén.
  Ez egyébként le is van irva a leirásban. Ha érint valakit
  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1999447172
  Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.05.05. 23:50:50
 • Rae Apofisz #11611
  Annak ellenére,hogy tudom ez csak egy virtúális dolog,egy játék,de ez a catania pálya nagyon durva tud lenni vihar idején. Főleg első alkalommal. Totál igazinak tünik amikor villámlik. Bevilágitja még a sötét erdőt is villogva, ugyanugy mint az igazi.Félelmetes látvány a fel-fel villanó raptor ahogy felém halad a sötétben,idönként megvillan, és minden villanásnál közelebb van.Még nagyon új,friss ez a pálya és van pár apró hibája de szerintem nagyon jó. Én arra tippelnék egyszer még dlc lesz ez is. Van minden,sok más dlc ből. Nem túl nagy mégis elég pár fős unofi szerverre. Sajnos a modok nem minden müködik, söt, inkább hogy kevés ami müködik. Én most kiszemeltem a gaia modot,de ez pont hogy alig megy. Viszont a gaia mod és a crystalisles pályának ugyanaz a készitője igy ez a kettös már kompatibilis.
  Igy visszaváltottam crystalislesre. Ha vonz a vihar dolog próbáld ki a Catania pályát. :)
  Azoknak akik nem szeretnek modokat használni szerintem szuper pálya. Kidolgozottságában szerintem felveszi a versenyt crystalislessel.
 • Caliph
  #11610
  az állandó esőt nem szeretem,de egyes vihar effektek nagyon faják a játékban,scorched elektromos vihar vagy centeren a sima vihar...igazi életben is szeretem a jó kis villámos dörgős szeles időjárást,persze csak ha nem jéggel vagy viharos széllel tolja :D
 • Rae Apofisz #11609
  Igen és remélem akkor javitva lesz a bug. Mert jelenleg ha elkezd esni az eső nem áll el. Napi 24 órában esik az eső.
 • Caliph
  #11608
  crystal isles hivatalos ingyenes dlc map lesz, nyár körül