18
  • drauthev
    #18
    "9,3 watt áramra"

    Ne szórakozzunk már, ez kb. olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy 93 kg magas vagyok.

    Egyébként meg persze, hogy nem 100%-os a hatásfoka az eszköznek, ezen nem tudom, miért kell csodálkozni. A wireless átvitelnek ez az ára. Egy WiFi link fogyasztása sem összehasonlitható egy vezetékes hálózati kapcsolatéval, mégis használjuk az előzőt. Miért? Mert kényelmes.
  • VolJin
    #17
    Ja, fogalmazásgátlót szednek a médiamunkások.
  • kvp
    #16
    "Azt elfelejtettem leírni, hogy a telefont, nagyon hosszú ideig tölti, és a töltés befejeztével átkapcsolhatsz sütőlap funkcióra és egy tojást megsüthetsz a tetején!"

    Ez olyankor tortenik, amikor valaki egy nem hozza valo telefont probal tolteni vele. A vezeteknelkuli toltesi rendszereknek tobb elterjedt, egymassal csak korlatozottan kompaitilbis valtozata letezik. Szerintem egy iphone-hoz es samsung-hoz (ugyanaz a tolto elektronika van bennuk) tervezett toltot nem erdemes egy nokia telefonnal hasznalni. Az is csoda, hogy a nokiat egyaltalan tolti, meg ha ki is kapcsol neha a tulmelegedes miatt.

    Egyebkent en tv es szamitogep eseteben is a kapcsolos elosztoban tudok bizni, ha azt lekapcsolja az ember, akkor nem fogyaszt senki semmit.
  • torreadorz
    #15
    Amúgy ha lusta vagy mérni, más megtette, itt egy táblázat:
    http://standby.lbl.gov/summary-table.html

    (de persze lehet keresni mást is meg van magyar is). Aztán keresgesd benne az 1W alatti standby fogyasztásokat...
  • torreadorz
    #14
    Bocs de lesz@rom a linkelt policy ajánlást aminek kb. annyi köze van a valósághoz mint az autók gyártó által megadott fogyasztásának...

    Vegyél egy komolyabb mérőt és szépen mérd meg hogy a standby cuccaid mennyit fogyasztanak. Én megtettem, bőven nincs semmi ami 1W alatt fogyasztana. Szépen kezd el méregetni a tévéd, a hifit, a média playert, a mikrót stb bármit ami standby-ban van, átlagos 2-3 wattot fogsz kapni. Ha újabb cuccaid vannak!

    Ha néhány évesnél régebbiek (márpedig pl. magyarországon ez jellemző, nem cseréli senki évente a tévéjét) akkor akár még nagyobbat is.

    A vezeték nélküli töltő hasznosságáról/nem hasznos én egy árva szót sem irtam, csak mondtam hogy a 0.4w készenléti az bőven jó, nem az fogja csődbe vinni a családi háztartást amikor ki kell fizetni az áramszámlát. Fantasztikus mennyi funkcionális analfabéta létezik ebben az országban...
  • fapapi
    #13
    Félreértések elkerülése miatt én a cikkben az első képen látható, nem beépíthető töltőről beszélek.

    Azt elfelejtettem leírni, hogy a telefont, nagyon hosszú ideig tölti, és a töltés befejeztével átkapcsolhatsz sütőlap funkcióra és egy tojást megsüthetsz a tetején!

    A fa karima az szép! :)

    „A Stiftung Warentest az iPhone 6-tal és a Samsung Galaxy S6-tal próbálta ki a Morik, a Riggad és a Jyssen termékeket. Minden eszköznél zökkenőmentesen működött a vezeték nélküli töltés”

    Mind a 3 megvásárolt töltővel nem lehet zökkenőmentesen tölteni a telefont! Bár a Nokia Lumia 830 és 930 nem egy „csúcs” készülék (mint ahogy körbenyalják a fentebb említett két készüléket), de nem lehet vele zökkenőmentesen tölteni.

    A NOKIA legkisebb töltőjét használom továbbra is (DT-610), mert nem lesz belőle sütő lap. Ott tudom hagyni, mert tölti folyamatosan a telefont, ráadásul a töltési idelye is teljes mértékben elfogadható! A visszajelző Ledet itt megpróbálták jó helyen hagyni, az oldalán, viszont olyan pici a szerkezet, hogy hajolgatni kell ahhoz hogy a telefon takarásában meglásd!

    Sajnos nem tudtam már szerkeszteni a hozzászólásomat így kénytelen voltam 2 hozzászólást írni!

    Utoljára szerkesztette: fapapi, 2015.05.15. 08:40:25
  • fapapi
    #12
    3 db IKEA töltőt vásároltam, van egy kis tapasztalatom!
    Aki ezt megtervezte eltörném a kezét! Egy nulla ez a töltő.

    1. hol tölt hol nem
    2. a Led néha akkor is jelez ha nincs rajt a telefon
    3. folyamatosan igazgatni kell a telefont, hogy töltsön

    De kicsit a tervezésről:
    Hogy lehet valaki annyira ostoba, hogy a visszajelző Ledet a telefon alá tegye?
    Most komolyan, a telefon alá kell nézni vagy leemelni, hogy lásd a ledet?!
    Mi a tökömért kerek ez a szerkezet, senkinek nincs kerek telefonja.
    A fali csatlakozó akkora, mint a laptopom töltője MIÉRT?
    Egy szartalicska az egész!

    Utoljára szerkesztette: fapapi, 2015.05.15. 08:15:51
  • lapaleves
    #11
    elég szar tévéd van akkor. normális tévé bőven 1w alatt kéne fogyasszon standby. ha jól tudom erre már több ajánlás ill konkrét policy is van (http://en.wikipedia.org/wiki/Standby_power#Policy).

    ne vicceljünk, a core2 notim fogyaszt 6w idle. nem standby, idle.

    ha van 5 ilyened, az évi 1200 pénz. mindezzel annyit spórolsz, hogy nem kell összedugni, meg hogy nem tudsz rendesen telefonálni ha épp nagyon le vagy merülve.

    meg kifizettetik veled az elektronikát sokszor, meg cipeled. tegyük hozzá, hogy ez csak a standby veszteséged, töltésnél is van elég.

    ez egy igazi főnyeremény, vegyél sokat.
  • torreadorz
    #10
    "0,4 meg 0,8w standby azért az nem bagatel"

    Elég bagatell ahhoz képest hogy mondjuk egy televizió standby módban felvesz 4-5 wattot. És az emberek 99% soha nem húzza ki a tévét a konnektorból amikor nem nézi.

    A rosszabb 0.8wh-val számolva is ez mindössze havi 23Ft plusz, a jobbnál csak 12 Ft...

    Mindeközben egy standby tévé megeszik havi ~100 Ft-ot. Szóval ha már spórolni akarsz akkor vegyél 4 ilyen töltőt cserébe húzd ki a tévédet mindig és ugyanott lesz az áram számlád (nem mintha bármelyik is jelentős tétel lenne, átlagos villanyszámla 6-8e Ft, aminek a 80%át a bojler, hütőgép, mosógép adja).
  • Tetsuo
    #9
    Már amelyik.
  • pakeszke
    #8
    a PC tapja meg felmarkol 3 Wattot
    van 4 db ilyen butorod es ott vagy mint egy ritkan bekapcsolt PCvel :)))
  • pakeszke
    #7
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Transzformátor
    Vasveszteség /üresjárási veszteség/ – A vasmagban kialakuló örvényáramok és a hiszterézis veszteség miatt. Nagysága közel arányos a maximális indukciónak (az indukált feszültség közepes értékének is!) a négyzetével. Szinuszos változás esetén az indukált feszültség effektív értékének négyzetével is fennáll ez az arányosság.

    javitson ki valaki ha esetleg tevednek :)
  • lapaleves
    #6
    0,4 meg 0,8w standby azért az nem bagatel. van 3-4 ilyen bútorod azért már kicsengetsz pár százast évente. mindegy majd elmúlik a hype, ez a vezeték nélküli recskázás a szakállas hobóknak van úgyis.
    Utoljára szerkesztette: lapaleves, 2015.05.14. 14:26:33
  • kvp
    #5
    A keszenleti tobbletfogyasztas azert van, mert valamekkora teret mindig biztositania kell, hogy erzekelje amikor megjelenik egy toltendo keszulek. A megoldas hatranyna a konverzios veszteseg miatti nagyobb fogyasztas es a keszenleti mod miatti folyamatos fogyasztas. A lassubb toltesi ido azert van, mert bizonyos energiaszint fole nem mernek menni a magneses terrel, mig az energia szigetelt vezeteken atkuldve nem jelent veszelyt. A leg energiatakarekosabb megoldas a vezetekes tolto, amit hasznalat utan kihuzunk vagy mechanikus kapcsoloval levalasztunk a halozatrol. (utobbira jo pl. egy kapcsolos eloszto vagy dugo)
  • aru
    #4
    Ez egy valódi teszt lett az (IKEA) induktív töltésről nem úgy mint a mobilarena fizetett reklámja! Köszönjük a tesztet.
    Amúgy nem értem miért is hívják ezt sokan vezeték nélkülinek, amikor ott a vezeték...

    #1
    Nem feltétlen nonszensz! A mobilomat 2-3 naponta töltöm egy ilyennek meg az a lényege, hogy 0-24 órán át be van dugva és készenlétben van. Igen csak több fogyasztásról beszélünk!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.05.14. 14:03:49
  • Poetro
    #3
    "Az eszközök több energiát vesznek fel hosszabb idő alatt a bútorba épített töltővel, mintha kábellel csatlakoztatnánk azokat."
    Ez azt jelenti, hogy gyorsabban többet töltöm, ha tovább van a töltőn? Vagy ennek a mondatnak pusztán nincsen értelme?
  • mortep
    #2
    Keresitek a kákán a csomót. Azt már előre lehetett tudni, hogy a vezetékes töltés hatékonyabb a vezetéknélkülivel szemben és ez így is marad. A + 2 watt, + 20 perc külömbség nem is rossz.

    Remélem, hogy nem jön egy újabb szabványháború a vezetéknélküli töltés terén...
  • flashpointer2
    #1
    Lehet elég lett volna csak elolvasni a használati utasítást , abban ugyanis benne van hogy tovább tart a töltés és kissé többet is fogyaszt de ez nem az ikea töltőkre vonatkozik hanem az összes vezeték nélkülire.
    Ennyi többletfogyasztás meg nonszensz