25
  • caius marius
    #25
    "Nem számít nekik semmi a világon csak a mobil operációs rendszerek és azok piaci részesedése. Nem képesek felfogni, hogy az életet nem csak ekörül forog és jönnek útálkozni, gyűlölködni."
    Nem csak ekörül forog? Akkor te minek vagy itt? ;)
  • caius marius
    #24
    Neked lapos ezt lehet tudni. :)
    Hogy mit csinálok? Nem látod? Reagálok a cikknek álcázott reklám koholmányaira és az alant megjelenő WP fanok túlzásaira.
    Utoljára szerkesztette: caius marius, 2015.05.20. 08:15:14
  • UUUU
    #23
    Ez jó, aki úgy gondolja, hogy a WP a piacon nem veretes a hibái miatt, az hater. Vagy mert Giordano Brunót megégették, akkor már mindenki ahogy máshogy gondolkozik és ettől a WP rajongók már tuti frankót állítanak, hogy az ővék a piac legjobb telefonja. Csak mindenki bigott es dogmatikus. idekell akkor azokat is, akik úgy gondolják, hogy nem a WP a jó és közben meg kizárják, hogy az android lehet a jobb ? Atyaég, ilyen komolytalan és már alapjaiban megbuktatható nézeteket vallani is badarság.
  • tomboy013
    #22
    Sokszor csak állok és bámulom a WP haterek vak és együgyű hitét. Nem számít nekik semmi a világon csak a mobil operációs rendszerek és azok piaci részesedése. Nem képesek felfogni, hogy az életet nem csak ekörül forog és jönnek útálkozni, gyűlölködni.
    Asszem ezek az emberek mind kockák.
    Na de félretéve a cinizmust, te mégis mit csinálsz itt? :D
    Egyébként a föld miért ne lehetne lapos? Vagy szerinted milyen alakja/formája van professzor úr? :D
  • caius marius
    #21
    Sokszor csak állok és bámulom a WP fanok vak és együgyű hitét. Nem számítanak nekik a számok, a realitás, pláne más véleménye. A WP jó és kész. Asszem ezek az emberek mind ott álltak volna Giordano Bruno égetésénél és kórusban bégették volna:
    -Látod bazmeg lapos a föld!
  • ttt1
    #20
    532-est kértem céges telónak és teljesen korrekt azt kell mondjam. 8.1-es win van rajta, egyszerű és logikus felépítésű 10 perc után megtaláltam mindent és kellemesen gyors is.
  • bdzsana
    #19
    Hogyne tűnne fel. De ha már kések és van két eléggé előrehaladott társam, akkor valami pluszt nyújtanom kellene, hogy be tudjak törni nem?
    Erre jönnek egy gyakorlatilag félkész OS-el, amire még fejleszteni is sokkal körülményesebb mint a két társára. Hidd el, hogy én nagyon lelkes voltam, amikor megkaptam a WP-t, el is kezdtem rá portolni a dolgaimat, de a lelkesedés sajnos nagyon hamar alábbhagyott a fejlesztésben is és a használatban is.
    Jó hír, hogy a Win10 lefogja cserélni ezeket az idióta brontoszaurusz listákat és kategorizálni fogja a dolgokat, a Store-ját ésszerűsíti, és végre könnyebbé teszi az appkeresést. Normális kinézetet kap és értelmes kategóriákat. Végre az univerzális build tényleg univerzális lesz, és nem +2 platformot fog jelenteni a meglévő 3 mellé mint a win8/8.1-ban volt, ezzel a fejlesztés is könnyebb. Megkönnyíti az appok portolását. Értelmes monetizációt kínál az appokhoz. Fejleszti az MS Ads SDK-t, illetve bővíti a fizetési lehetőségeket.
    Ez utóbbi három azt fogja eredményezni, hogy most már talán az appok nagyobb százaléka fog eljutni ide is.

    Nem azt akarom mondani, hogy ezzel már mindent fog ütni, mert ezek az alapok, amit a W10el csinál. De végre megcsinálja azokat amik a két riválisában már régen működnek és legalább valódi versenytárssá válhat.
  • ugh
    #18
    Lattal 2 wp-s telot.
    Ezert utalod.
    Jobarat te egy kreten vagy.
    Jaa hogy azert mert meg a wpb-t se tudtad hasznalni?
    Mondom en, hogy kreten vagy.
  • ugh
    #17
    Aztamindenit te aztan tudod a tutit.
    Ennyi aggyal hogy sikerult elsajatitani a jarast pl?
  • ugh
    #16
    "Szerintem azért a WP nem véletlenül nem elterjedt."
    Ja mint irtam 5 evet kesett anrobothoz kepest.
    Ez az aprosag egy ekkora mumajjernek gondolom nem tunik fel.
    A droid egy ures piacon mekkorat harapott 2 evvel a megjelenese, utan ott volt neki hogy mindenki okostelot akart, nem volt penze aaajfoonra (kell neki mert kb annyi esze van mint neked,akkor mar a telo legyen okos).
  • ugh
    #15
    Most hogy igy mindent megszaertett asok dilettans kreten akkor mar csak agy dolgon gondolkodjon el.
    Az androidnak egy ures piacra kellett belepnie.
    Volt ugye az ájfonya aztan kesz.
    A wp-nek egy telitett piacra kell.
    Ami azt jelenti hogy emberek droidos (esetleg ájfonyás) szarokat cserelnek le.
    A kiforrottsagot es a szoftver ellatotsagot se nagyon kene idekavarni mert droidon a mai napig nem lehet pl kulso sd-re telepiteni, a fonyaba meg beletenni sem lehet ha jol tudom, a wp legalabb 5 evvel kesobb jott ki es igy 3. nekifutasra mar hasznalhato (7-8-7.1).
    Nem rondab egyiknel sem a wp.
    Es tok hasznalhato.
    Aki az ellenkezojet allitja az egy hater, es/vagy fingja sincs rola.
    Balfaszok :)
  • bdzsana
    #14
    Szerintem azért a WP nem véletlenül nem elterjedt. Nekem éppen most WP telefonom van, de használtam már mindhárom OS-t, illetve fejlesztek is rájuk. Az tény, hogy a WP stabil és gyors még gyenge készüléken is és ez a legfontosabb mert erre lehet építeni.
    Ami nagyobb baj, hogy ez az építés nem nagyon sikerült. Az UI designja a főlépernyős csempés kinézet ki is pukkant. A beállítások menu pl egy rohadt hosszú kategorizálatlan szólista. Nem értem hogyan gondolhatták ezt komolyan. A storeban is szinte lehetetlen megtalálni valamit, pedig nincs is benne sok minden és ez a harmadik rossz tulajdonsága.
    Nekem ezek a problémáim vannak vele. Jó hír, hogy a Win10 mindhárom problémára megoldást ad.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.05.13. 20:37:16
  • torreadorz
    #13
    Ez egy az egyben ugyanaz a helyzet mint desktop fronton a windows vs linux esete és az okok is hasonlóak.

    Csak most az MS van a "botnak" a rossz végén
  • tomboy013
    #12
    A bibi csak ott van, hogy alsó kategóriában a legtöbb embernek egy WP sokkal jobb választás lenne mint a droid. Itt egyedül a marketing dönti el, hogy mi sikeres és mi nem. Semmi köze nincs a készülékek tudásának ehhez a dologhoz vagy bármi másnak. Millió lehetőség akad amivel a tudat alattidba juttatják a marketingesek az infót ami alapján eldöntöd mit vásárolsz meg. A droid meg az alma a kezdetekkor meg most is szarrá van reklámozva, csoda-e hogy fogynak? Jöhet itt mindenki azzal, hogy ez ezért jobb a másik meg azért. Köze nincs a dolgokhoz, ez szín tiszta marketing. Tudom te ilyet nem mondtál hanem éppen az ellenkezőjét, de a hozzászólásom nem teljes egészében neked szántam.
  • lamer the true
    #11
    Persze, hogy senkit sem érdekel a wp, de ki tudja, még pár év és irgalmatlan mennyiségű kidobott pénz után, talán magára tudja vonzani a figyelemet.

    Nem hiszem, hogy manapság gond lenne egyik vagy másik készülék teljesítményével, egészen egyszerűen a világ nagyon nagy része csóró. Egy kis része meg relative gazdag.

    Az előbbiek androidra, az utóbbiak almás cuccra álltak rá.
  • caius marius
    #10
    Fizetett vindóz hirdetésünket olvashatták.
  • asgh
    #9
    A növekedési statisztikákra alapozott elemzések tipikusan a marketing kamu kategóriába tartoznak, főleg ha látványosan kerülik a konkrét eladási számok összehasonlítását.
    Mindig lehet ugyanis találni olyan célcsoportot, ami körében egy adott termékből egy adott időszakban többet adtak el, mint előtte.
    Ha pl. az ugandai, 13 és 15 év közötti terhes lányoknak tavaly csak egy windows telefont adtak el, míg idén kettőt, az ugye 100%-os növekedés. Erre alapozva milyen jól lehet mondogatni, hogy szárnyal a windows, bezzeg a droidból 5%-al kevesebb fogyott.
    Ha azonban mellé tesszük a konkrét számokat, akkor hamar kiderül, hogy az egyik esetben pár darabos, a másikban meg pár ezres eladásokhoz képest nézzük a növekedést.
    Az ilyen "kreatív" statisztikákkal való játszadozást bármeddig el lehet vinni. Ha pl. a növekedés nem elég jó, akkor lehet játszani a növekedés ütemével, vagy a növekedés növekedésének ütemével és így tovább.
    A többi innentől már nettó költészet.
    A cikk címét pl. meg lehetett volna úgy is fogalmazni, hogy "Néhány európai országot leszámítva a windows phone piaci részesedése alig mérhető", de az valószínűleg nem tetszett volna a szponzornak.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2015.05.13. 13:46:13
  • tomboy013
    #8
    Ha te mondod biztosan úgy is van mester :D

    ©matatom: Kicsit kocka a kisfiú ha ennyire indulatos tud lenni mobil operációs rendszerek miatt. Szerintem várjuk meg még elvégez egy általános iskolát, utána álljunk szóba vele. :D Talán az írás is jobban fog menni neki addigra.
  • matatom
    #7
    Kissé talán túl karakán a megfogalmazásod, nem gondolod? Kapásból fosozol, okádékozol anélkül, hogy kifejtenéd. Nekem nincs és nem is volt csempés Windows-os telefonom, de ki nem állhatom, ha valaki fröcsög, ahelyett, hogy értelmes, hasznos infókat írna.

    Ha már ilyen "okosan" beszóltál kezdve a Windows-os okostelóktól az Androidon át az iOS-ig, akkor légyszi fejtsd is ki, hogy miért szar a Windows (mi az a funkcionalitásbeli hiba a csempékröl alkotott szubjektiv véleményeden túl), mi a lebutulás, csunyulás (erösen szubjektív és gyártófüggö ám!) az Androidban? Még talán az iOS egyedül, amit értek, mert valami magyarázattal is szolgáltál, de a többi talán szorulna némi okfejtésre...
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.05.13. 09:37:47
  • Tinman #6
    Pontosan.

    Gyengéből van hová látványosan erősödni...
  • UUUU
    #5
    Szép hatásvadász cikk példálózni a százalékokkal.
    Csak egy a bibi, hogy nem mindegy, hogy felhasználóban ez mennyi.
    1 millional ez a 6% szám, hatvanezer telefon, mig több száz milliós tételnél a 0.1% növekedés is nagyobb.
  • nandorb
    #4
    akkor maradj a nokia 3310-nel.
  • arty
    #3
    Légy rá büszke, hogy akkor is wpztél, amikor egy használhatatlan fos volt.
    Igénytelen msfanboj vagy, ez az ami tuti nem véletlen :)

    (haver 630át és a hugom 530át láttam az utóbbi fél évben, szerintem a wp egy retek a mai napig a funkcionalitást tekintve, aztán folytatva az okádék csempedizájnal.... persze a droid is sokat csunyult/butult az elmult időszakban, az alma pedig már évek óta korrekt, de kötött kinézettel "hódít", emellett buta egyszerűségben tobzódva. szerintem ma nincs olyan, hogy jó telefon (OS) ...)
  • tomboy013
    #2
    Persze, hogy nem. Én már 4 éve WP-s telefont használok. Az sem véletlen ;)
  • Gauge
    #1
    Több ismerősöm is vett lumia 640-t. Az egyik XL-t, a másik simát. Mind a ketten nagyon meg vannak elégedve az új telefonjukkal. Szerintem ez nem véletlen.:)
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2015.05.12. 18:02:00