8
  • M2 #8
    A II. világháborúban se trianon, se a haderőnk miatt nem nagyon volt választásunk. Ha ellenkezünk, akkor jó 2 napra feltarthattuk volna a németeket, cserébe bukunk egész országrészeket.
    Persze ha lettek volna ekkora zsenijeink, akkor...
    Utoljára szerkesztette: M2, 2015.05.08. 09:35:37
  • vik3
    #7
    Mondjuk, ahogy azt végigvitték egy gazdasági csoda volt, a világ ellen - miután rommá lőtték őket, ujjáépültek - igaz a magyarok is jeleskedtek, főleg deportálásban a csatározásban nem igazán

    ha ugyanezt a magyarok csinálják, akkor az első pénteki nap elvesztették volna az egészet - szóval annyira nem buták, mint amennyire hülyék
  • Archenemy
    #6
    Na ja, a németek olyan okosak, hogy az utóbbi században két vesztes világháborút is indítottak, gondolom akkor is voltak ilyen okos emberek, akik elmagyarázták, hogy Magyarországnak feltétlen a németekkel kell tartania, mert azok olyan okosak, és jobban tudják.

    No persze én jobb szeretem, ha a tekintély alapú érvelés helyett ("ez azért jó, mert a németek csinálják") a valós érvelést olvashatom ("ez azért jó, mert hatékonyabb, mint x"). Még ha az kevésbé alkalmas is tömegek meggyőzésére.
  • barret
    #5
    Nem biztos hogy hosszútávon az ólom akku az olcsóbb!
    Nagyobb,rosszabb hatásfokú,és kevésbé terhelhető tartósan.
    Az igaz hogy igénytelenebb,de ez meg kezelhető probléma.
  • lapaleves
    #4
    azért azt látni kell, hogy ezek a lipok még mindig az ólomnál 3x drágábbak. gridbeli, központosított tároláshoz meg dc megújós táplálásához a tömeg / méret annyira nem lényeg. (bár egy ilyen klozetdekni is 100kg, ezzel egyenértékű ólom meg 7 x 40kg). mert amúgy a millás cucc kapacitása megvehető ~300 pénzért, azon felül a vezérlő kerül (nem sok) pénzbe, mert pl. inverter nincs is rajta.

    ettől függetlenül jó lenne ha dőlne a lipoba a pénz, csak nem gondolom, hogy erre valaki józanul rábólint. persze a 10 év gari az jól hangzik.
  • Inquisitor
    #3
    Pont ez az, a méret. Ha megnézzük a képeken a 100KW egységét a teslának, abból 1MW-nyi egymás mellett nem teszi kis egy kisebb trafóház méretét. Már ha tudod mekkora egy olaj hűtésű városi trafóház. A terveikben meg GW méretű telep szerepelt ezekből építve.
  • M2 #2
    Sebaj! Mindjárt jönnek a szuperintelligens fórumozótársak és elmagyarázzák, hogy a német miért egy buta, elmaradott, primitív népség. :-)
  • Cefet
    #1
    Németországban, a Bosch közreműködésével is tesztelnek kisebb tornaterem méretű, MWh nagyságrendű tárolókapacitással bíró akkupakkokat is.