6
  • Cat #6
    "Én személy szerint inkább fizetnék többet egy új termékért, ha tudom hogy nem járok jobban egy gyengébb minőségűvel ami olcsóbb hosszabb távon."

Elviekben mindenki így tenne, mégis nézd meg hányan vásárolnak a kínai (vagy ma már inkább vietnámi) piacokon. Az emberek többsége nem azért vesz rossz minőségű terméket, mert azt akar venni, hanem mert nem engedhet meg mást magának.
  • Szefmester
    És még a büntetés mértéke is apróság... Ha egy cég nagyban játszik akkor a heti nyeresége elég lenne egy ilyen büntetésre, és míg elhúzódik a vizsgálat elég szépen megszedik magukat!

Az a baj az alulméretezett meg a határérték alkatrészekkel, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tudod bebizonyítani hogy az szándékos, és nem csak költségcsökkentő...
    Meg aztán ott van a problémakör, hogy ki határozza meg melyik alkatrész a gány szutyok, és melyik a minőségi.

Én személy szerint inkább fizetnék többet egy új termékért, ha tudom hogy nem járok jobban egy gyengébb minőségűvel ami olcsóbb hosszabb távon.
  • Garfield
    Pontosan. A törvény csak azt az esetet kezeli, amikor direkt a működést akadályozó alkatrészt építenek bele . De mi van akkor, amikor költségcsökkentési célból gyenge minőségű alkatrészt terveznek bele, amely az idő előrehaladtával jelentősen növeli a szervízköltségeket, akár olyan mértékben, hogy bizonyos idő után olcsóbb újat venni, mint javíttatni?
  • SupraMKIII
    Egyébként az EUnak is foglalkoznia kellene ezzel, meg az élettartam gondokkal, mert bele fogunk fulladni a szemétbe. Csak gondolom nem mernek hozzányúlni, mert fejreállítaná az egész piacot...

Pedig ha nagyon akarnák, akkor meg tudnák fogni az összes gyártót: Pl. milyen dolog már az, hogy a HP tinta (ami amúgy légmentesen zárt csomagolásban kerül piacra) pár év után már a lejáratra való hivatkozással nem használható?
  • a_n_d_r_e_w
    Ha jól értelmezem, ez sajnos nem arra vonatkozik, hogy ne szándékosan gány alkatrészeket használjanak annak érdekében, hogy mihamarabb tönkremenjen a termék (ez amúgy is nehezen ellenőrizhető) hanem hogy olyan alkatrész nem kerülhet bele, aminek az egyetlen célja ez. Ez is több mondjuk mint a semmi, jó lenne tudni mely márkák mely termékekben trükköztek már így.
  • sbuci
    LOL
    Ha ezt elfogadják, Szlovákiába fogok járni vásárolni eztán :D