72
  • UUUU
    #72
    Már párdon, az eladott Wp telefonok többsége a low budget kategória, akkor most melyik paraszt felhasználó figyeli az árat?
    Meglehet nézni a Lumiák eladását első helyen a 520/530 aztán jön a 630 , 635
  • pydy
    #71
    Android azért olyan "népszerű" mert a szegény paraszt felhasználó az árat figyeli... És persze, hogy minden olcsó kínai vacakra android kerül tojva arra, hogy már a gyártósoron akad rajta minden :D Messze nem lenne ilyen piacvezető, ha egy kicsi feltételt is szabnának a teljesítményre... Viszont akárki akármit mond amik mostanába jöttek ki középkategóriás olcsó wp-k azok messze jobban teljesítenek. Kell a rossebnek csilivili agyoneffektelt android ami már ettől képes megpusztulni ... nem véletlenül népszerű androidon is a csempés launcherek nagyrésze (amik mondjuk messze nem adják vissza az igazi wp-s élményt) A csempék teljesen jók, modernek, esztétikusak, és valóban van abban valami, hogy sokkal kevesebb erőforrást is zabál meg a megjelenítésük, és az effektjei. És meglepő módon elég szép és változatos elrendezést lehet kihozni belőle :D. Nyilván nem tehetnek mindenki kedvére próbálnak a többségére... Sajnos pár dolgot amit imádtam megváltoztattak mert a többség szarozta, ez van. De számomba még mindig első helyen van, és ha már nem fog olyan jól futni a 10- es frissítéssel hát akkor veszek egy újat. Mondjuk akkor már felső kategóriásat mert ez a 630 as hátlap valami borzasztó..., de hát vagy jó teljesítmény szar burkolat vagy jó burkolat és szar teljesítmény... ezen az áron mindkettő nem megy.
  • tomboy013
    #70
    Miért kéne ettől komolyabb érv? Gyanítom a stabilitás megmarad így már csak az igényes csempés kezelőfelület maradjon és már jó is. Én használni veszem a telefont nem háttérképeket cserélgetni, meg nem is a 8 magos proci miatt... Legyen esztétikus és jól használható ez nálam az elsődleges szempont. Már pedig az ikonos kezelőfelület nem túl szép és nem is jó ránézni.
  • UUUU
    #69
    "Szerencsére a csempéket nem tüntetik el ezért biztosan Windows-os teló lesz a következő is."

    Ezek aztán a komoly érvek.
  • tomboy013
    #68
    Na jó megadom a választ a kérdésedre. Nem állítottam, hogy annyira testreszabható mint a droid. De miért kéne annak lennie olyan mértékben? Ha valakinek az a fontos, hogy folyamatosan témázgasson meg mindig váltogathassa a Widegeteket meg az ikonjai kinézetét hát hajrá vagyen droidot. WP-n annyi például az ilyesfajta személyre szabásnak a korlátja, hogy ugye csempékből áll a felület azon nem tud változtatni. De hogy azokat a csempéket hogyan rendezi(alakzatokat akar-e kiformálni vagy csak a standrad teljes képernyőn csempék vannak) az már egyéni ízlés kérdése. Hátterezni is tudsz, de tudsz külön képes csempehalmazt is kirakni mint itt lenetebb is mutatta egy hozzászóló. Mappázás, méretezés is van, ráadásul a csempéknek funciójuk van ugyanis információkat közölnek javarészt a statikus ikonhalmazzal ellentétben és még a teljesítményt sem gyilkolja le mint a widgetek. Start képernyő szempontjából van azért bőven lehetőség, ez már nem a WP7.
    Biztos van akinek ez kevés de az emberek zömének bőségesen elég ennyi tesreszabás is sőt igazából ettől kevesebb is a gyakorlatban.
    Cégeknek szerintem tökéletes választás a WP már csak a zökkenőmentes és gyors működés miatt is.
  • dyra
    #67
    Ezzel a személyeskedéssel megölnöd az értelmes párbeszédet a témáról. Szép napot.
  • tomboy013
    #66
    Vegyél egyet, használd és meglátod. Aztán jöhetsz kommentelgetni mert tapasztalatod is lesz a témával kapcsolatban ;)
  • dyra
    #65
    Szóval azt állítod, hogy olyan szinte testre szabható mint egy Droid? Mind a cégeknek mind a felhasználóknak?
  • tomboy013
    #64
    Ebből tökéletesen látni, hogy te is csak videón vagy képen láttál WP-t. Biztosan nem használtad huzamosabb ideig. Én érdekes módon teljes mértékben személyre tudom szabni pár éve a WP-s telóimat. Bevallom az Omnia 7-ben tényleg nem volt szinte semmi lehetőség de a 920/930 párosban már igen. Csak ehhez használni is kell, hogy tudd mik a lehetőségeek. Mert van azért jópár.
    A felhasználóbarát kezelés nálam abban merül ki, hogy logikus az elrendezés menüpontokon belül(a beállítások menüt tudnám egyedül hibának kihozni mert az ugye GDR2 előtt ömlesztett volt(de sok esetben már ez is megoldott), illetve tudom egy kézzel normálisan kezelni a telefon mindenfélre letöltögetés, rootolás, buzerálás nélkül. WP-s alkalmazások is jól meg vannak csinálva (ami nem az androidos verzió koppintása). Vagy hozhatom itt az iOS-t is példának a bal felső sarokba rakott vissza gomb(legalábbis a 7-esnél még így volt mert huzamosabb ideig azt használtam), vagy a droidos hamburger menüvel is. Sajnos a W10 már sok helyen ilyen gusztustalanul lesz megcsinálva mint a konkurens rendszerek hála a csőcseléknek. Szerencsére a csempéket nem tüntetik el ezért biztosan Windows-os teló lesz a következő is.
    Egyébként adhatsz az androidos telefonnak WP felületet a felhasználó élmény tekintetében ég és föld a kettő, természetesen a WP javára.
    Én a fagyásokat meg a rendszer röcögését nem tudom elnézni egy mobilnak mert egyszerűen látom és idegesít, ezért nálam androidos telefon soha nem jöhet szóba. A kezelőfelület miatt iOS sem (az iPad-emet is cseréltem egy wines tabletre mert azt sem szerettem) így marad a WP. Vagy a 10-es verziótól akár hívhatjuk iWindroidnak is (sajnos a tömegnek hódol az MS amit persze megértek, de akkor is mérföldekkel felhasználóbarátabb a 8.1 mint az eddigi W10 for phone kiadások).
  • dyra
    #63
    Nem tudom mi lehet annál felhasználóbarátabb, hogy teljesen személyre tudod szabni a készülékedet. Az Androidhoz kismillió felület elérhető még olyan is ami WP-t utánoz. Ebben verhetetlen a droid. Én egy baromi olcsó S3 mini tulaj vagyok majd 2 éve, Alternatív romot használok mert nekem az tetszik. Megtehettem mindenféle különösebb hókusz pókusz nélkül. A gyártók is ezt szeretik benne. Kis ráfordítással egyedi telókat tudnak kiadni még ha láttál egy WP-t akkor ismered az összeset. Ott hibáztak a legnagyobbat, hogy ők akarták megmondani a felhasználó , hogy használja a telóját. Ez talán az Apple-nek megy. Az MS viszont nem Apple. Megjegyzem a környezetembe olyan nagy problémák nincsenek a az Androidos telók működésével. Vannak bugok, fagyások de ezeket elnézik a userek.
  • tomboy013
    #62
    Az a baj, hogy az átlagfelhasználó annyit ért a rendszer kiváláasztásához, hogy azt használja amit a barátai. A WP sokkal felhasználóbarátabb rendszer mint az android. Tökéletesen látszik a W10 koncepcióból, hogy az MS a birka népnek akar kedvezni, ami érthető. Mert a szokás nagy úr és a legtöbben ki sem próbálnak egy új rendszert mert a régit megszokták ezért a 10-el közelítenek az android felé. Érdekes, hogy akik a környezetemben WP-re váltottak azok imádják. Nyilván nálunk a telefon munkaeszköz és a legfontosabb, hogy satbilan működjön, amiben egy WP-nek és iOS-nek óriási előnye van egyy droidos telefonnal szemben. Mert ugye a legtöbb ember nem csúcskategóriás telefont vesz és a ddroid finoman szólva is hagy maga után kívánnivalót a közép és alsókategóriában (de egyébként a felsőkategóriásokat is folyton szidják ismerősök akinek az van...) .
    Az, hogy a WP itt tart legalább annyira az emberek hibája mint az MS-é. De igazából én leszarom, nekem tökéletesen funkciónál 4. éve a rendszer és én már a 7-től a 8.1-ig huzamosabb ideig használtam is, tehát nekem van vele tapasztalatom. Tulajdonképpen nem értem a szarozások okát. De leginkább azt nem értem mi a fenének kell állandóan itt szítani a kedélyeket ha nem szereted a rendszeert. Már mindenki tudja, évek alatt világos lett. Bár tegyük hozzá ezalatt az idő alatt rengeteget változott a rendszer de te ugyanazt fújod most is mint 2-3 éve. Ebből látszik, hogy sok közöd nincs hozzá.
  • CairoJack
    #61
    És a változatosság kedvéért ismét egy kis személyeskedés. Hogy ennyire ne legyen már bennetek egy csöppnyi kreativitás. :)
    (55. komment, 3. pont)

    Amúgy lehet, hogy évek óta ekézem az MS-t, de eddig a világon MINDENBEN igazam volt.
    Többek között a W8/8.1 leendő sikertelenségével, a WP-vel, és a Win RT-vel kapcsolatban is. Nem látnok vagyok, csak egy átlagfelhasználó. Akinek a fejével az MS képtelen gondolkodni. Ezért népszerűtlenek a termékei. Nem tudom, hogy kinek fejlesztik őket, de hogy nem a saját/eddigi felhasználóiknak, az biztos.


    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 22:10:53
  • CairoJack
    #60
    Fent volt egy ideig a W10 TP és írtam is a Feedbackre, elég népszerű dolgokat, ettől függetlenül nem lesz belőle semmi, mint ahogy a legtöbb ténylegesen jó és népszerű kérésből. Kamu az egész Insider program. Kíváncsi leszek, hogy az egész program legnépszerűbb kérését, az aero-t visszahozza-e az MS, vagy még erre is képtelen.
    Akkor aztán tényleg annyit ér az egész, mint halottnak a csók. Mókusvakítás, marketing.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 22:04:22
  • tomboy013
    #59
    Ha évek óta ovasnád a hülyeségeit minden egyes WP hírnél te is személyeskednél hidd el. Beteg a gyerek ez az 1 biztos :D
  • ZeGa
    #58
    Az előző üzenetem természetesen CairoJack-nek szólt csak összevissza nyomok. :)
  • ZeGa
    #57
    Azzal érvelsz, hogy azért rontod itt a levegőt és ekézed az MS-t, hogy jobb legyen a rendszer. Na most te azt tudod, hogy ezt az MS nem olvassa? Nem itt kell megmondani a frankót, hanem náluk, az ő fórumukon. Ott kell nagyon aktívnak lenned. Vagy esetleg tedd fel a W10 tech preview-t és insider appon toljad nekik a jóságot, de ne itt keltsd a feszkót.
  • UUUU
    #56
    Szerintem meg teljesen korrekten és tényszerűen írja le a vélemeényét például UGH-val ellentétben, vagy a te személyeskedő írásoddal ellentétben.
  • CairoJack
    #55
    Nagyon várom a következő "kreatív" megmondóembert, aki ész érvek helyet leszögezi majd, hogy:
    1. Sose láttam WP-t.
    2. A WP a legjobb OS.
    3. Hülye vagyok.
    Szerk: Jah és persze: "az android naponta lefagy."

    Eddig, 55 komment alatt kb. ennyit tudtatok letenni az OS mellett.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 18:24:43
  • CairoJack
    #54
    És már megint egy személyeskedő aura látnok, aki ahelyett, hogy érveket rakna le hőn bálványozott OS-e mellet, személyeskedik, és sértegetni próbál.

    Külön vicc: "Ugyan nem olvastam végig egy hozzászólásodat sem" -> "Bevallom őszintén eddig szerettem veled szórakozni mert tényleg gázos amiket írogatsz"
    Egy csipetnyi ellentmondás egy kommenten belül, annyi baj legyen.

    És ami a különbség kettőn között: "Miért jó ez neked? Én se fröcsögöm tele a droid topikot felesleges baromságokkal. Tudod miért? Mert nem szeretem a droidot és nem is érdekel ergó nem kommentelgetek effajta cikkekhez".

    Én meg tudod Windows-on nőttem fel és használom is minden nap, és nem akarok egy ennyire hulladék rendszert használni. Azt akarom, hogy a rendszer legyen értem, és ne nekem kelljen hozzá alkalmazkodni. Pontosan azért ekézem az MS (mostanában hihetetlen hulladék) termékeit, mert érdekel a sorsuk, használni akarom őket, méghozzá úgy, ahogy nekem megfelel, és nem úgy, ahogy azt egy ízlésficamos kocka eldöntötte 5 éve.
    Szóval a részemről ez felhasználói kritika, nem natív fikázás.
    A rólam alkotott személyes véleményed pedig egyáltalán nem érdekel, hiába személyeskedsz itt. Magadról állítod ki a bizit.
  • tomboy013
    #53
    Ugyan nem olvastam végig egy hozzászólásodat sem, mert az elmúlt 2 évben már mindet vagy 60-szor megfogalmaztad különböző WP-s cikkeknél (ami túlmegy a betegség fogalmán), de egy biztos: Sok közöd nem volt a WP-hez. Nem is értem mit erőlködsz folyton WP hírek alatt :D Kicsit menj ki a friss levegőre, jót fog tenni a való élet a kis agyacskádnak.
    Kérlek rakj le egy jobb operációs rendszert a WP-től az asztalra és akkor gyere vissza ha a világ 3%-a azt használja. De persze jó magyar szokáshoz híven egyszerűbb leszarozni mindent ami nem tetszik meg azokat is akik használják. Az esetleg megfordult már valaha a kis fejecskédben, hogy (hála a jó Istennek) nem mindenkinek olyan a gondolkodásmódja mint neked?
    Leírtad egyszer majd mégegyszer majd jött a kisregény majd megint stb., stb., stb. Miért jó ez neked? Én se fröcsögöm tele a droid topikot felesleges baromságokkal. Tudod miért? Mert nem szeretem a droidot és nem is érdekel ergó nem kommentelgetek effajta cikkekhez.. Tippelek: A szüleid meg a kis iskolás társaid annyira elnyomtak, hogy itt próbálsz érvényesülni. Nem kell, nem leszel több ember attól, hogy próbálod ez a sok kutyaszart lenyomni a torkunkon. Nőj fel végre. Bevallom őszintén eddig szerettem veled szórakozni mert tényleg gázos amiket írogatsz, de most már kezdem megérteni a mögöttes dolgokat és igazából sajnállak is egy kicsit.
    A Windows meg köszöni szépen jól van a Metro-val együtt, egyre több a WP-s telefon is és az eddig termelt veszteség ellenére ezek is tények. Hogy mit hoz a jövő az kérdéses, remélem marad a platform (több mint valószínű, hogy igen) mert egy nagyon szerethető rendszer. Ha egyszer használnád talán te is rájönnél végre.
  • CairoJack
    #52
    Őszintén mondom, én sem tartom túl sokra az Apple cuccait. Nekem azok is túl kötöttek, de legalább odáig eljutottak, hogy ha már változtatni nem lehet rajta, legalább vizuálisan vonzó felületet alkottak, plusz rogyásig van a Store-juk valóban jó, és jól használható appokkal. A Windows odáig jutott, hogy a kötöttségeit lemásolta, viszont ahhoz már nem volt elég esze az MS-nek, hogy egy jól átgondolt, tetszetős, használható felületet alkosson, és hogy valóban jó eszközöket adjon a fejlesztők kezébe. Sőt, egy rakás helyen szánt szándékkal korlátozzák a fejlődést, csak hogy egy konkurens szoftver nehogy kiüsse őket a nyeregből.
    Ez is egy megközelítés, csak nem célravezető. Ahelyett, hogy azt próbálják meg elérni, hogy senki ne tudjon az ő vackuk helyett jobbat írni, arra kéne törekedni, hogy olyan appokat írjanak, amik annyira jók, hogy a userek önszántukból nem akarnak majd mást használni.
    Valahogy ez a fajta megközelítés mostanában (vagy talán mindig is) nagyon messze áll az MS-től, és ez egy nagyon komoly hiba.
    Lényegében ezért tart itt az egész Metró, és ezért termeli nekik a dollármilliárdos veszteségeket.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 15:02:01
  • pydy
    #51
    Számomra az apple termékek nem mások mint státuszszimbólumok semmi több. Rendben van 1-2 dolog amire használhatóbb mint a windows gondolok itt a grafikusokra, és kiadványszerkesztőkre. Amerikába a sok agymosottnál szimplán nem menő nem apple termékkel feszülni ... Arról nem is beszélve, hogy milyen hibákat képesek megengedni maguknak ... gondolok itt a FILE:\\\-ra amikor akárhova írtad be az adott program összeomlott... JA! persze erről már sehol nem tudsz olvasni mert minden negatív dolgot eltüntetnek szépen ...
  • slickboy
    #50
    Ebben nem vitázok, nem mondom, hogy nincs hová fejlődnie a Metro felületnek, egy csomó mindent én is másképp képzelnék el rajta. Kapásból nem gagyiznám le a Metro felületet mert nem olyan színes-szagos, mint mondjuk egy Android vagy IOS UI. Feltételezem, hogy amiatt is vették egyszerűre, monokrómra, vektorosra, nagybetűs szövegesre mert azt könnyebb meghajtani hardveresen, mint a sokszínű bitképes ikonos felületet, tehát erőforráskímélőbb a használata. Nem vagyok programozó, nem olvastam belsős fejlesztői dokumentációt, ezt csak úgy gondolom józan paraszti ész alapján.
    Lehetek őszinte? A "tech újságírók" 90%-a gyerekes óvodás valóban. Nagyítóval kell keresni az objektív véleményeket, ők is csak emberek, a saját irracionalitásukat próbálják előadni profi szakértői véleményként. Ugyanaz pepitában mint az autós újságírás, gazdasági újságírás, politikai újságírás, und so weiter. Mivel ebből élnek, muszáj osztaniuk az eszet, előbb-utóbb megmondóemberekké alakulnak. Kvázi vallási vezetőszerűséggé válnak, lásd a kifejezést tech-evangelista. Szerinted az ilyen emberek véleményére sokat kell adni, akik aszerint ítélnek, hogy milyen oprendszer fut az e-péniszén valakinek?
  • CairoJack
    #49
    Mármint rosszabbul nem járnak... (hogy javítsam magam)
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 14:15:33
  • CairoJack
    #48
    Még egy utolsó dolog. Sosem értettem ezt a hozzáállást.
    Nekem ugye az a bajom a Metróval (legyen az PC-s, vagy WP-s), hogy egy gyenge, és testre szabhatatlan OS-nek tartom. Sok, sőt rengeteg érv van amellett, amit állítok, tehát ez azért nem szimplán csak egy ízlés-vita.
    A fentiekből következően én csak egy JOBB OS-t szeretnék látni.
    Azt nem értem, hogy miért fáj ez azoknak, akiknek már most is megfelel az OS. Értem én, hogy nekik nincs igényük jobbra, viszont azzal ők jobban nem járnak, ha maga a rendszer fejlődik.
    Tehát igazából pont hogy ez a maradiság árt a rendszernek a legtöbbet.
    Igen is kritizálni kell a rendszert, ahol lehet, hogy fejlődjön. Hosszabb távon ezzel mindenki jobban jár. A fogyasztók, a gyártók, az MS, a fejlesztők, stb.
    Ez a struccpolitika, amit az MS, és sok WP-s művel, mindennél károsabb, és nem is értem, hogy ennek mi értelme.
  • CairoJack
    #47
    Én meg azt várom már, hogy legyen végre az egész Metro (úgy PC-n, mint tableten/telefonon) sokkal szebb, kiforrottabb, használhatóbb, testre szabhatóbb és (igény esetén) komolyabb. Nem mondom, hogy a mostani kinézetet dobják ki, legyen választható annak akinek tetszik, de azért valahogy meg kéne oldani, hogy legalább annyira nézzen már ki, hogy ne legyen vér ciki és nevettséges.
    Ha ezt megoldaná az MS (közel sem lehetetlen feladat, annak a már említett 100 millió dolláros marketing kampány árának töredékéből meglenne) a problémái egy igen nagy része megoldódna, szvsz jóval több vásárlója lenne.
    Egész egyszerűen azt kéne megoldani, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja használni az új felületet, innentől kezdve ezek a szubjektív ízlésbeli viták teljesen fölöslegessé válnának.
    Még adnának a fejlesztőknek egy normális API-t, amivel végre tényleg lehetségessé válna a minőségi appok írása (a mostani agyon korlátolt vackok helyett) és máris megindulhatna szépen felfelé a Windows.
    De amíg pl a Win-es Metrós böngészőben a mentett weblapok sorrendjét nem lehet megváltoztatni, ilyen és ehhez hasonló hiányosságok százaitól hemzseg a rendszer, WP-ből is alap dolgok hiányoznak, és még csak esély sincs más szoftver, app használatára, addig nincs miről beszélni.

    Szerk: Jah értem, akkor te a tech újságírók 90%-át (is) "gyerekes óvodás"-nak tartod. Meg persze ők az iSheep. Értem. Ok.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 13:58:04
  • slickboy
    #46
    Nos, akkor azok a "komolyabb" körök valójában gyerekes óvodás homokozóbeli értelmi szinten vannak. Legalábbis a szememben. Alig várom, hogy ilyen körbe bekerüljek és hülyét csinálhassak belőlük. :)
  • CairoJack
    #45
    Én fogalmaztam rosszul. Most nem telefonra gondoltam, hanem arra, hogy egy ilyen csempés, virágos vackot leteszel egy macbook mellé. Teljesen nevetséges, ahogy a Metro felület kinéz. Semmi komolyság, semmi elegancia nincs benne. Tényleg olyan, mint gy 6 éveseknek szánt legós vödör. És a sima Window 8-ban még a hátteret sem tudtad szabadon változtatni, volt kb. 10 darab, virágos, nonfiguratív-csíkos, azt szeva.

    De ha ez lenne (meg lett volna) a rendszer legnagyobb baja...

    Amúgy, hogy ne mond, hogy ez egy valóságban nem létező probléma:
    Az alábbi kép a Windows 10 keynoton készült. Vicces módon az újságírók 80-90%-a Macbookal tolja. Nem épp jó reklám egy Windows keynot-on.



    Tehát, de igen: komolyabb körökben halál ciki manapság egy Windows-os laptoppal megjelenni. Teljesen vállalhatatlanná és komolyan vehetetlenné vált az egész Metrós szarakodás.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 13:23:44
  • slickboy
    #44
    Ezt ugye nem gondolod komolyan:
    " Úgy, hogy a Windodws-os masináját akár egy komoly üzletembe is le merje csapni egy tárgyaláson egy Apple cucc mellé anélkül, hogy nevetség tárgyává válna a "legós vödrével".
    Ugyan nem vagyok üzletember, de ha az lennék és egy tárgyaláson "kicsapnám" a Lumia 930-asom az asztalra és a másik fél kiröhögne, mert szerinte az "legós vödör", hát levonnám a megfelelő következtetést a tárgyaló félről. Nem, nem azért mert nem tetszene neki a telefonom, hanem azért mert aki úgy megy neki egy tárgyalásnak, hogy megnézi milyen telefonja van a másiknak az teljességgel komolytalan. Szerintem ilyen nincs a komoly üzletemberek között, ha mégis, azok nem komolyak, hanem irrelevánsak minden szempontból. Értem én, hogy a presztízsre célzol ezzel, de azt hiszem, hogy egy felsőkategóriás Lumia minden téren megállja a helyét egy Apple telefonnal szemben, külalakban mindenképp. Hogy ki milyen rendszert szeret használni az meg gusztus dolga, nem szeretnék olyan emberrel tárgyalni aki a telefonom oprendszere alapján ítél meg engem, szóval ez az egész pont teljességgel irreleváns egy ökoszisztéma megítélésében.
  • CairoJack
    #43
    Hagyjuk már ezt a hihetetlen kamu dumát, hogy az "Androidot 3 naponta újra kell indítani". Hogy nem szakad rátok a plafon a sok hazudozástól??

    Android 1100+
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 12:08:57
  • CairoJack
    #42
    Na lássuk sorban:

    1: "Azt se tudom elhinni, hogy az átkozott csempék miatt még mindig ennyien képesek sírni" - Hát ha valami rossz, gagyi, igénytelen, akkor miért kéne beletörődni? Lehet az MS is arra épített, hogy a kezdeti siralmak majd alább hagynak az idő múlásával, ha az emberek "megszokják" ezt a hulladékot, de ez nem jött be. Az emberek nem fognak olyan terméket használni, ami nekik nem tetszik, hiába próbálják rájuk erőltetni. Főleg a mai világban, ahol az MS-nek van alternatívája.
    Ezért is mondtam, hogy a Metro koncepció óriási bukás, és a legnagyobb hiba volt foggal-körömmel ragaszkodni hozzá, sőt egy egyszer már bizonyítottan megbukott koncepciót átemelni az asztali Winodosw-ba.

    És akkor most őszinte leszek: a csempékkel nincsen baj (legalábbis szerintem). Sőt, maga az alap koncepció, miszerint ne kis ikonokat kelljen nyomkodni, az nagyon jó volt. A megvalósítás az, ami nagyon félre ment. Az, hogy nem lehet őket normálisan testre szabni (nem, a jobbra-balra tologatás és a színek állítgatása nem minősül testre szabásnak). Ezen felül, ronda ez az ultra flat, vonalzóval húzott dizájn is a gyermeteg színvilágával együtt. Meg lehetett volna ezt igényesen is oldani. Testre szabhatóan, vizuálisan vonzó módon. Úgy, hogy a Windodws-os masináját akár egy komoly üzletembe is le merje csapni egy tárgyaláson egy Apple cucc mellé anélkül, hogy nevetség tárgyává válna a "legós vödrével".
    Ezen felül a funkcionalitás is nulla. Nagyon jó dolog lehetett volna a livetile koncepció, de semmiféle ráhatásod nincs arra, hogy a livetile mit jelez ki, és mit nem. Max annyit tudsz állítani, hogy legyen live, vagy ne.
    Plusz olyanokról már nem is beszélek, mikor a livetiel hosszú percekig csak "van", de nem frissül, nem csinál semmi értelmeset. Sok esetben megkergülnek, "megfagynak".

    2. "Legalább a windows mert nagyot gondolni!"
    Mármint az MS, de ez most mellékes. Igen, nagyot gondoltak (miután előttük már mindenki meglépte ezt, ugye) és ez dicséretes, a baj viszont ott kezdődik, hogy az általuk megálmodott koncepciót nem gondolták át ergonómiai szempontból. És vagy nem tesztelték ki, hogy az embereknek mennyire tetszik. Egyszerűen kitaláltak valamit (ami sok elemében Apple copy) és tosztak rá, hogy ez vajon fog-e tetszeni az embereknek. És amikor egyszer (telefonon) már megbuktak vele, úgy logikáztak, hogy akkor asztali fronton, ahol 90%+ a részesedésük, majd jól rászoktatják az embereket. A döntés visszafelé sült el, és ez a koncepció az asztali OS-ek szintjén is keményen megbukott.
    És még egyszer mondom NEM azért mert újítás, hanem mert olyan újítás, ami nem találkozik az emberek ízlésével. Ha sikerült volna vonzó módon megvalósítani az alapkoncepciót, akkor jókora siker lehetett volna. De mivel mindent a lehető legrosszabb módon oldottak meg, plusz ezt rá is kényszerítették az emberekre, természetes, hogy szép kövér bukta lett az egész.

    3. "...de ha neked nem tetszik nem kell úgy beállítani mint a világ legszarabb dolga..."
    De hát hogyha egyszer az?? Méghozzá objektív érvek mentén?? Az nem segít, ha a homokba dugjuk a fejünket. (Sajnos az MS 3 éve ezt csinálja).
    Objektív dolog az, hogy a legkevesebb appot a Windows Store tudja felmutatni. És mielőtt rákezdenénk "a Play storeban csak fingóapp van" című nótára, tapasztalatból mondom, a Win Store is tele van szeméttel, legalább annyi ott is a junk, mint a másik két store-ban. Sőt, hogy még egyet bukjon a dolog, a meglévő, nagy nevű appok, is fényévekre vannak az androidos, IOS-es verzióktól. Sok esetben sokkal kisebb a funkcionalitásuk, minden fronton hátrányban vannak a WP-s appok.
    Plusz az egész rendszer kellően zárt ahhoz, hogy ha valami nem tetszik a usernek, még csak véletlenül se tudjon változtatni rajta.

    4. "Nem omlik össze, nem szakad meg a hívás, nem kell havonta újrarakni mert belassul!"
    Az olcsóbb WP-s modellek - mint már volt róla szó - ugyan olyan instabilak, mint az olcsó droidok. Sőt, ugye láttunk már példát arra, hogy komplett WP szériás telefonok jöttek ki úgy, hogy szoftverhiba miatt nem lehetett normálisan használni az érintőkijelzőt. És hetekig, hónapokig kellett várni a javításra. Jah, ezekről mélyen hallgatunk, ugye??
    Egy normálisan optimalizált android meg kellően stabil tud lenni.
    Különösnek tartom, hogy a Z1C-t fikázod, mert nekem is az van, és hónapokig nem szoktam kikapcsolni, egy fagyás, egy lassulás nincs rajta. Pedig nyúzom. Keményen.

    De, ha ettől el is tekintünk, azért azt is látni kell, hogy ahogy nőtt a WP funkcionalitása, úgy lett egyre instabilabb is. És akkor most várjuk csak meg a WP 10-et. Meglátjuk, hogy mennyire lesznek stabilak az univerzális appok, meg az emulált androidos progik (BB-ből kiindulva semennyire). Erős a gyanúm, hogy a W(P)10 az egyik leginstabilabb OS lesz a piacon.

    6. "Mint app fejlesztő sokkal nagyobb örömmel fejlesztek windows phone-ra mint a fosdroidra"
    He-he, hát rajta. Biztos nagyon megéri üzletileg egy 2%-os platformra fejleszteni. Főleg úgy, hogy az említett 2% 80%-át 100 dollár körüli modellek teszik ki. Egy ilyen platformon bizonyára hatalmas lehet a fizetőképes kereslet.
    Ez a komment a nap vicce volt számomra. További jó éhenhalást!! :):):)

    7. És végül a tetejébe, te is PONTOSAN azt csináltad, amit már 50 kommentel ezelőtt mondtam.
    Érvek nélkül agyon dícséred a WP-t, tolod "a legstabilabb OS" marketing dumát, és mivel más érveid nincsenek, személyeskedsz, pont mint ugh vagy a kollégái.
    Az összes WP védő komment ebből a három elemből áll már 3 éve, kivétel nélkül. Nagyon unalmas már. Ha az egész platform csak ennyit tud, és csak ennyit lehet elmondani mellette, akkor az mindennél beszédesebb.
  • tomboy013
    #41
    Akinek egy kis esze is van az tudja, hogy a csőcselék után nem jó menni. Kezdetben ezért döntöttem a WP7-es Omnia 7 mellett. Jól is tettem mert nagyon megbízható rendszer a WP. Ha droid mellett döntök azóta már agyérgörcsöt kaptam volna. Ismereim között nincs egy olyan droidot használó sem akinek ne lenne problémája vele. Legyen az S5, G2, G3 stb. Persze vannak olyanok akik így is android fanok és azt mondják az a legjobb, de valami furcsa oknál fogva mindig lejtenek egy "faszom ebbe a telefonba", "rohadék telefon", "azt csináld már amit nyomok" és hasonló kijelentéseket. Amire én csak kacagok egyet és mosolyogva csak annyit mondodok: "android.." Erre főnek a saját levükben. Tőlem ilyen még nem hallottak, Omnia, 920, 930 tulajkánt mondom, hogy ha valaki megbízható telefonrá vagyik akkor a WP tökéletes döntés. Alkalmazások is ugyanúgy vannak rá mint más platformokra, csak maximum nem annyira funkciógazdagok és nem biztos, hogy hivatalos alkalmazás(ami persze nem jelenti azt, hogy rossz lenne sőt..). A felületet nagyon igényesre meg lehet csinálni ahogy azt már bitangpitypang is mutatta előttem. Ennyi a történet.
  • bitangpitypang
    #40
    Ezen én is végig mosolyogtam :)
    Lefosom ki mit használ, én a környezetemben lévő droid usereken szoktam kuncogni magamban, mert olyan nem nagyon van, hogy pár napnál tovább normálisan működjön. Átlagosan 3 nap után újra kell őket indítani, mert elkezd lasulni, fagyni.
    Ha kérdezik, hogy milyen telefont ajánlok, simán azt mondom, hogy vegyen droidot a kérdező.
    Hogy miért?
    Ha azt mondom, hogy próbálja ki a wp-t, akkor jön a kétkedés, meg a kötelező szövegek, mint a tipikus "szaracsempe". Nincs nekem se időm, se kedvem győzködni másokat. Használtam droidot, egy év után nagyon szeretem volna megsemmisíteni a készüléket, de sajna még egy évet ki kellett bírnom vele. Váltottam wp-re, eleinte nem akarta elhinni, hogy nem kell soft resetelni rendszeresen, meg hasonlók.

    Droidot mindenkinek! Aki szeret szopni...

    Haveri körben van két srác, akiknek még nem volt okostelefonja. Nem a társaságban lévő droidot szeretik nyomkodni, hanem a Lumia 925 "szaracsempe-fosakoncepcó" hulladékomat. Jobban tetszik nekik.

    Hogy miért?

    https://tileartguy.wordpress.com/

    Néhány videót meg lehet nézni, hasonlóan "unalmas és átgondolatlan, koncepciótlan és ronda" az enyém is.

    És igen, valóban kurva szar marketingje van a wp-nek. Ha tud úgy is kinézni, mint a fentebb linkelt honlapon lévő videókban, akkor miért a wp7-re emlékeztető külsővel szerepel minden reklámban?

    Mindegy. Droidot kell venni és kész, mert mindenki azt mondja, hogy azt kell venni, mert az a jó.
    Használjátok egészséggel, remélem adnak mellé ajándék xanaxot.
  • pydy
    #39
    Én meg csak itt ülök, és röhögök az összes windows phone fikázón :D
    Azt se tudom elhinni, hogy az átkozott csempék miatt még mindig ennyien képesek sírni... Pont az ilyenek miatt nem halad semmi semerre mert fosnak a hisztis kritikáktól.... Legalább a windows mert nagyot gondolni! Ha meg nem tetszik neked hát ne használd!, de ha neked nem tetszik nem kell úgy beállítani mint a világ legszarabb dolga... Mint app fejlesztő sokkal nagyobb örömmel fejlesztek windows phone-ra mint a fosdroidra ... (Igen volt androidom is (s4, illetve régebben sony z1 compact), most pedig van egy 630 és 930 as lumiám!) és úgy vagyok vele, soha többet android! Nem omlik össze, nem szakad meg a hívás, nem kell havonta újrarakni mert belassul!
    Ennyi! - Akik meg fikázzák a windows phone-t nagyrészük vagy a 7-est vagy soha a büdös életben nem fogott még a kezében csak látott pár videót, és jajj fúúúúj -..-"
  • CairoJack
    #38
    Egyébkén - nem tagadom - van személyes motivációm abban, hogy ennyire fikkantom a WP-t.
    Egész egyszerűen szeretném, ha a piacon megjelenne egy ténylegesen jó OS. Most - jobb híján - Androidot használok, de azzal sem vagyok 100%-osan megelégedve (mondjuk 80-90%-ig). Pl a fájlkezelési logikájától (logikátlanságától) agybajt kapok. És vannak egyéb dolgai is. Egyáltalán nem tartom jó OS-nek, olyannyira, hogy mióta elérhető a teljes értékű Windows tabletekre, már soha többet nem vennék Androidos tabletet (se iPadet). Csak teljes értékű Windows-os tablet (vagy hibrid) jöhet szóba, még akkor is a Win8.1-től is hányok. Mégis jobb, mint az Android. Nekem főleg a legacy miatt fontos, és hasznos. A metrós hányás részét meg kerülöm, ahol lehet.
    Most egy Lenovo Win-es tabit használok, de év végén szerintem beszerzek egy Surfice 3-at.

    A fentiek fényében nekem az android a legkisebb rossz. A WP ipari hulladék, az IOS meg teljesen hidegen hagy, számomra teljesen értelmezhetetlen irányvonal.
    A WP-t azért fikázom ennyire, mert (véleményem szerint) az MS teljesen tévúton jár vele (ahogy az empirikus bizonyítékok is mutatják), én pedig szeretnék az MS-től egy sokkal jobb rendszert látni. A piacnak és a versenynek is jót tenne. Jelenleg 3 rendszer van a piacon, ami %-ban kimutatható részesedéssel bír (igaz a WP is csak 2%, de legalább már százalék), ebből a WP a leggagyibb, legrondább, leghasználhatatlanabb, és kb. a legtöbb pénzt tolják bele, alá. Ebből kifolyólag a leghaszontalanabb OS. Mindenki jobban járna, ha az MS lelőné az egészet a fenébe, és olyasmibe tolná a pénzt, amiből belátható időn belül lesz is valami. A felhasználóknak jó rendszer sok, és minőségi appal, a fejlesztőknek sok user, az MS-nek és a gyártóknak profit. Ezektől a WP fényévekre van. A már kitárgyalt gyengeségei miatt.
    Tehát a WP létezése kb. mindenkinek csak gondot okoz. Senki nem nyer vele. (Most ezt globálisan értve, nem arra a 3 darab userre, akinek WP-je van, és szereti).
    Ez az egész egy igazi lose-lose szituáció.
    És minél tovább megy ezen az úton az MS annál nagyobb lesz a baj. Annál több időt, pénzt veszít, és annál nagyobb hátrányba kerül a többiekhez képest. Kb. az WP7-8 váltás volt az a pillant, amikor még komolyabb veszteségek nélkül megléphettek volna egy komoly váltást. Ha akkor felismerik, hogy az egész WP egy koncepcionális hiba, ma sokkal előrébb tarthatnának.
    Ha a WP8-al egy teljes egészében új, és sokkalta jobb, szebb, stb rendszert hoztak volna létre, akkor most nem lennének ekkora bajban.
    Mostanra viszont kicsit kényszerpályán mozognak, és kisebb csoda kell ahhoz, hogy ebből a gödörből kimásszanak. Én konkrétan nem is hiszek abban, hogy ez sikerülni fog (ne legyen igazam).
    Hacsak valami nagyon ütőssel (akár csak a szükséges minimummal - ami már önmagában nagyon ütős lesz a WP totális elmaradottságához képest) elő nem állnak, akkor még van 2-3 év szenvedésük a piacon, mielőtt kénytelenek lesznek kukázni a WP-t, mint ahogy (nagyon helyesen) megtették ezt a Windows RT-vel is, ami a tabletek között volt a WP-hez hasonlóan hulladék OS.
    Egy szó, mint száz, az MS óriási bajban van, és a jelenlegi koncepciótlan kapkodást látva, nehezen hiszem el, hogy ki fog belőle mászni. Ez pedig kár. És mindennek az oka a hulladék WP.

  • cateran
    #37
    https://www.youtube.com/watch?v=y0iLUg5ehNI

    Ezen jol lathato mennyire rohadt lassu (nem a masik telefonhoz kepest, hanem barmihez kepest)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.05.03. 00:14:45
  • cateran
    #36
    Nekem is 520-am van es pontosan azert szoktuk Cairo kollegaval ekezni a WP-s hireket, mert az az egyik legnagyobb erv, hogy mennyire majer gyenge telefonokon..hat nem...felraktam 2 vagy 3 appot es mar osszeszarta magat memoriahiany miatt, lassu ugyanugy, mint 1 hasonlo kategoriaju Android, foleg app inditasnal. Marpedig ha gyenge telefonokon lassu ES meg az app ellatottsag is gyengebb, akkor azert annyira nem meglepo, hogy az elterjedtsege hibahataron mozog...

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.05.03. 00:11:24
  • CairoJack
    #35
    Az a vicces, hogy az elmúlt 10 komment fel is csak személyeskedő trash, a WP MELLETT!!! még mindig nem hangzott el értelmezhető érv, csak mindenki hülye, aki kritizálja.
    Mondom, hogy ez megy három éve. És még én vagyok lebértrollozval. Epic LOL.

    Ennél jobban már csak azt szeretem, amikor valaki otthon ülve belenéz a kristálygömbjébe, és látatlanba megmondja mivel mennyi tapasztalatom van. Ezeken a vicces egyedeken szoktam még jót röhögni. Ha tudnátok, hogy milyen távol jártok az igazságtól még ti is elszégyellnétek magatokat. :):)

    Ami a lényeg - ha már divatba jött az "egyszerűen fogalmazás" - totális kudarc és bukás a WP, és amíg az MS be nem látja, hogy mik a főbb gyengeségei (és nem változtat ezeken) addig nem lesz a WP-ből komolyan vehető szereplő. Majd szépen bukja tovább a milliárdokat az MS telefonról telefonra, dollárról dollárra.
    Nekem végül is tök mindegy, nem vagyok részvényes. :)
    (Max annyiból nem, hogy örülnék neki, ha ténylegesen 3 (sőt 4-5-6) szereplőssé válna a telefon piac).
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.03. 00:09:28
  • ugh
    #34
    Es igazolvan, hogy mekkora egy kreten troll vagy pl azzal, hogy szar a csempe, meg hasznalhatalan es ronda. A droid aruhazaban zsakszam tobzodnak a metrokoppincs launcherek.
    Olyan letoltesvszammalnhogy leteszem a hajam.
    Biztos azert mert szar.
    Nem bolhafasznyi ikonokat kell pocogtetni mert az tenyleg milyen high tech.
  • ugh
    #33
    Az 520 is ugyanolyan stabil, es ugyanugy nem akadozik.