72
-
ugh #32 Azert sirnak mert csak.
Valamikor olvastak rola 3 eve, meg a media marktban picogtettek 2 percet valamikor egy wp7est.
A nagyreszuk olyan segg, hogy fel se fogja, hogy a wp7 rol beszel.
Meg xp juzer mint itt alant de nem tetszik neki a 8 ezert eldonti hogy wp telo is szar pedig csak tok hulye aes keveri a szezont a fazonnal.
En droid tabletet hasznalok meg wp telom van.
De volt symbianos, droidos telom is.
Messze a legkevesbe kreten a wp8.1.
Egy negativuma van ez az ie.
Na annak aki azt csinalta tenyleg ralepnek a herejere.
-
Gauge #31 2,5 éve használok L820-t. Egy valamilyen Samsung telóról váltottam (android), ami 3 hónap után gyakorlatilag használhatatlan volt. Szerintem ennél jobb marketing nem is kell... A WP jó koncepció, könnyű a kezelhetőség is, bár van mit fejlődnie, ahogy Androidnak is. A teló most sem laggol, az aksija gyengélkedik csak. Lehet, hogy a csúcs android telefonok atomstabilak megvételkor, de fél év múlva már nem igazán. Ezért cserélik sűrűn. Látom a családban, nem kell nekem a mese habbal. Szerencsére egyre kevesebben vesznek droid telefont:). Nyilván nem az 520-at ajánlottam, mert az kb. ugyanolyan szintű pénzkidobás lett volna. A vicc, hogy mindenki boldog az új szerzeményével:) Ennyit arról a városi legendáról, hogy az új WP felhasználók visszatérnek droidra. Ilyen nincs.
Aki meg gondolkodik telóban, annak bártan javaslom a Lumia 640-t. Kollégám vett, megnéztem, s van benne bőven minden, ami egy átlagos felhasználók ingere. Talán meg egy kicsivel több is. -
ugh #30 Azert szemelyeskedunk mert idejossz es mindenfele tapasztalat nelkul trollkodsz.
Tok hulye ostoba balfasz modjara ugy hogy fignod sincs mirol beszelsz baszki.
En minden felet hasznaltam mar es ha uj telot veszek az is wp lesz.
Te vagy ennyire barom vagy, vagy valam fizetett troll nyomorult baze.
Az ilyennel nem kell kesztyus kezzel banni.
Eloben az ilyet meg szokas takarni a picsaba.
Te faszfej. -
ugh #29 Szerintem bemadolva ne kommentelj.
Semmi ertelme sincs a kommentednek.
Az xp szeretted, de w8-as telod nem lesz mert a win 8 nem tetszik.
Na ez az mikor valakinek fingja sincs az egeszhez, de osztja az eszt, de azt se tudja mirol.
Te tech analfabeta vagy baze nem a wp rossz. -
ugh #28 Kanyarojani jobarat!
Velemenyt csak ugy alkoss, ha van tapasztalatod valamirol.
De mivel lathatoan totalisan dilettans vagy szerintem inkabb ne tedd.
Egyszerubben fogalmazva, hogy atmenjen.
Hulye vagy az egeszhez.
-
fonak #27 Én az 1. generációs Nexus 7-tel jártam így. Gondolom már nem számoltak ilyen régi hardverrel, de akkor nem kellene engedélyezniük a frissítést. :/ -
Erre van valami statisztikai adatod, hogy mennyi 520-ast vittek vissza és ezzel egyidőben mennyi hasonló kategóriájú droidot?
Egyébként meg van 520 a családban nem is egy, nem mondom, hogy nincs baj vele, mert ha elfogy a memória akkor van néha probléma, de olyat nem csinált, mint az olcsó droid, hogy már a főképernyő lapozása közben akadt... -
cateran #25 Hat, azert van ami a WP mellett szol es ez az 5.0-as Android...A Lollipop...hat valoban szopoka-nyaloka feltenni, azota is verem a fejem a falba, hogy miert tettem....1. generacios Moto G, hihetetlen lassulas, random rebootok (epp tegnap, ranyomok a hotspot ikonra, reboot...) eszveszto instabilitas....Hat ennel meg 1 WP is jobbnak tunik....(Apple...raneztem 1 ujabb patchre, azt hiszem 8.3-as update...hat kinomban felnevettem..olyan bugok, amik mar 5 evvel ezelott is cikinek szamitottak volna :"A családi megosztásban telepített alkalmazások mostantól minden esetben frissülnek majd az érintett eszközökön, valamint az indulással sem lesz már gond, hiszen előfordult, hogy ezek az appok „nem akartak” futni. Ami viszont ennél is súlyosabb problémát jelentett korábban – és most javítva lett –, hogy néhány családtag nem bírt letölteni ingyenes applikációkat. Végül megbízhatóbbá tették a „rákérdezés a vásárlásra” értesítéseket.
...
A WLAN-nál például előfordult korábban, hogy mindig meg kellett adni a belépési adatokat, vagy egyszerűen szakadozott a kapcsolat, ilyen a jövőben már nem lesz – legalábbis, ha minden igaz. A Bluetooth-nál is ráfeküdtek a stabilabb kapcsolattartásra, ugyanis az iOS 8.2-nél hívás közben megszakadhatott az összeköttetés, ami bizony eléggé kellemetlen; szerencsére ennek a hibának is elejét vették. Szintén a Bluetooth-t érinti, hogy javítottak az ilyen hangszórók kezelésén, és így már nem szakad majd meg váratlanul a zenelejátszás. "
Fasza az is....
szerk: Ezek a cegek akarnak autokat iranyito softwareket, mikor 1 szaros telefont sem kepesek maradektalanul elkezelni? Isten irgalmazz...
Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.05.02. 20:35:14 -
TheFlash4Ever #24 Mese habbal. -
TheFlash4Ever #23 Nem, ez azt igazolja, hogy itthon az emberek erősen árérzékenyek, nem azért vették mert jobb WP. Miután meg megtapasztalták, hogy mennyire gagyi, sokat vissza is vittek. Ennyi. -
CairoJack #22 Annyira bírom, amikor jön a sok WP-s ... és mivel már az OS mellett érvelni nem tudnak (lévén olyan szintű a lemaradása, és olyan használhatatlan, hogy ész érvek nincsenek az OS mellett) akkor elkezdenek személyeskedni.
És nem azzal van a baj, hogy van ember, akinek tetszik a WP, hanem a sok kamus kommenttel.
Nagyon igaztalanok ezek a hozzászólások, sajnálom, aki még mindig bedől ennek. 3 éve ez megy. "Jajj a WP a legjobb, igaz érveink nincsenek mellette, de minden más gagyi, és akinek a WP nem tetszik, az hülye".
Atom LOL. Nevetségesek már ezek a kommentek. Mindig is azok voltak, de 3 év bukdácsolás, több MILLIÁRD!!! dollárnyi veszteség, és egy Nokia bukta után még nevetségesebb az egész. :):):):)
Jah, és akkor egyesek szerint ez még a marketing hibája. Hagyjuk már! WP 8 rajtjakor csak Amerikában 100 millió dolláros marketing hadjárat volt betolva a WP alá. Még egyszer mondom, csak Amerikában, ennek ellenére pl ott még az 1%-ot se nagyon éri el a WP részesedése.
A WP mellett az egyetlen érv az állítólagos stabilitás. Miért állítólagos? Mert volt már szerencsém pár 520-ashoz, semmivel sem jobbak, mint a ruppótlan 30 rugós vacak droidok. Fagynak, laggolnak, nem lehet rajtuk hívást fogadni, ugyan azok a problémák előjönnek ott is, mint a ruppótlan droidokon, stb, stb, stb.
Semmivel sem jobbak, mint egy árban velük egyenértékű droid, sőt. Moto G +10k-val drágább ugyan (cserébe van autofokusz, meg fényévekkel jobb kijelző), de porba alázza minden fronton.
Ami meg a csúcs kategóriás andoridokat illeti, a WP a nyomukba se ér. Stabilitás gondok ott sincsenek, nekem ez Z szériás Sony-m van, jelenleg 1100 órája nem volt kikapcsolva, egy fagyás, lassulás, semmi nincs rajta. Beton stabil. Ennél már hova stabilabb eszközt?
Konkrétan az a fajta nyúzás, aminek én kiteszem, már az akksinak nem egészséges, szoftveresen mégis simán bírja.
Enné a WP sem tud stabilabb lenni.
Szóval igazából az van, hogy jelen pillanatban a WP minden, de minden létező fronton hátrányban van. Az egyetlen dolog ami el tudja adni, az a dizájn, az MS nagy sajnálatára az viszont elég ronda ahhoz, hogy csak egy 2%-os kisebbségnek tetsszen.
Egyéb iránt nagyon sokan akik WP használnak kb azért veszik, mert pont nem érdekli őket, hogy mit vesznek, csak a legolcsóbb megoldást keresik. Ez ma sok esetben a WP.
Kis hazánkban egy rakás dolog mellé ingyen adják a WP-s telókat.
Bankszámla mellé, benzinkúton, tablet mellé. Ezt a 3-at most biztosan tudom. És igen, adroidnál is van ilyen akció, csak ott általában nem szokta %-ban kimutathatóan megdobni az OS részesedését. Ez a difkó. :):):)
3 év totális kudarcon van túl a WP és különösen a Metró, amivel PC-n is sikerült minden idők legnagyobb Microsoft-os bukását összehozni (%-osan kisebb a részesedése, mint anno a Vistáé volt, tehát a Vistánál is nagyobb kudarc a "csempés" Windwos).
Ezt kéne látni a Microsoftnak. 3 komoly gond van a WP-vel és a Metróval.
1. Megosztó (vagy inkább ronda) a dizájn
2. Kevés az app
3. Ami van, az is nagyon korlátot, már ami a funkcionalitást illeti.
+1-ként ide dobom, hogy hála a totálisan zárt megközelítének, még csak esély sincs arra, hogy a felhasználó változtatni tudjon a neki nem tetsző dolgokon.
A köznyelv ezt úgy szokta megfogalmazni, hogy a "WP ronda is sz** is". Ezek után mit várt az MS??
Lehet, hogy nekik ez a koncepciójuk a telefonról, de ha ez a koncepció nem találkozik a széles tömegek ízlésével, akkor talán nem kéne csodálkozni (és mindenkit lehülyézni), hogy a WP egy nagyon szűk kisebbség ízlésének felel meg, és nem kéne elvárni, hogy tömegtermék legyen.
Pont.
Szerk: Ha meg tömegterméket akarnak gyártani, és abból profitálni, akkor talán olyan terméket kéne letenni az asztalra, ami mind dizájnban, mind funkcionalitásban megfelel az emberek nagy részének. Plusz nem kéne agyon korlátozni, szívatni a fejlesztőket sem. Lehet sokat segítene a dolgon.
Amíg ezt az Ms nem ismeri fel, addig a WP-ből sikertermék nem igazán lesz.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.05.02. 15:00:44 -
Ez megint csak engem igazol. Mert az jelenti, hogy alacsony árkategóriában az android sokkal használhatatlanabb hiába van rá millió egy app, ha úgy akad, mint a picsa... -
Szerintem nem a melélőttel van a baj, hanem olyan piacra tévedt, ahol nem ő a legnagyobb hal, ha érted mire gondolok.
Valaki már megjegyezte korábban olyan ez, mikor a Linux szál versenybe a Windowssal, PC vonalon.
Ha egyszer már valami jobban elterjed azonos vonalon, akkor egy másik platformmal nehéz betörni a piacra, ha csak nem történnek technológiai változások, vagy a platformon egy teljesen más irányú változás.A kezdeti linuxnak 6 éves lemaradást kellett volna ledolgoznia, főleg úgy, hogy a kezdeti OS ne volt igazán felhasználóarát, ezért a windws elterjedt és onnantól, bármilyen jó is a Linux, ármenyivel lett felhasználóbarátabb, már nem fog elterjedni, és az ellenlábas időközben a piacon elfoglalt poziciója is meggátolja ezt.
A WP-nek az androidhoz képest megközelitőleg szinten egy 6 éves lemaradása van. Vélemnyem szerint ezt már nem fogja ledolgozni, főleg az eladási mutatók fényében 1 milliard vs 35 millio.
Egyszerűen már annyira elterjed a felhasználók körében, hogy már csak megszokásból se fognak váltani. A szoftverellátottság is pont a sokkal kevesebb felhasználóból adodik, a szoftverfejlesztők arra a piacra koncentrálnak mindig, ahol nagyobb a bevételi forrás lehetősége, márpedig egy több milliárdos felhasználó tábortól ez jobban elvárható.
-
dyra #19 Annó tök jól elvoltam Blackberry-n meg Nokia N900 is. Mégis kihaltak. Pedig a Blackberry még mindig jó. Az, hogy az ember mit véleményez jónak még nem jelenti, hogy az valóban jó is a többi sok sok milliárd embernek. Az MS láthatóan nagyon mellé lőtt, az okokat nyilván ők is látják. Kíváncsian várom az újabb termékeiket mintha az új vezetőség nyitottabb felfogású lenne. -
slickboy #18 A saját tapasztalatomat írtam le, hogy androidos telefonnal szenvedtem, WP-vel meg nem, mert ez működik leginkább úgy ahogy elképzelem, hogy működnie kellene. Sok embernek az android is működik, de láttam már cifraságot sokat androidos telefonon a környezetemben. A Sony Xperia S is csúcstelefon volt annak idején, mégse sikerült úgy működnie. Lumia 930 is csúcstelefon, úgy is működik.
Ismerős szidta WP-t, igaz, neki WP 7-es telefonja volt ami frissült 7.8-ra, na annak tényleg voltak idióta hibái. -
Hagyjuk már ezt a nincsenek vele olyan problémák áltatását a többieknek.
windows phone freeze beirása a youtubera és csak 24 ezer találat, googlen majdnem 8 millió.
Semivel nem különb mint más tipus, csak ebböl nem milliárdot adnak el, mint más telefonból, hanem csak éves szinten kb 35 milliót,, igy kevesebb ilyen találatot találsz, ellenben arányaiban egyáltalán nem kevesebb a hibás működésű köztük. -
fonak #16 Röviden: az android korunk win 9x-e, ha a 15 évvel ezelőtti PC-s helyzetre gondolsz.
Különbség persze van sok, pl. az androidot és a google-t nem divat gyűlölni, mint anno a Microsoftot (de a gyűlölők is használták 95%-ban). Az Apple az meg az Apple, mint akkor az asztali gépek között. Az MS meg (a mobil piacon) kb. az, ami akkor PC-n a Linux volt:)
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.05.02. 09:53:16 -
slickboy #15 Nem értem ezt az Android buzériát. Xperia S telefonom volt, azt hittem egy Sony az minőségi lesz, hát minden egyes szoftverfrissítés után egyre ócskább és lassabb lett, 2.3 Gingerbread-del vettem, 4.1.2 Ice Cream Sandwich-ig frissítette a Sony, de katasztrófa volt. Gondoltam a sok alkalmazás az oka, factory reset, utána is ugyanolyan szar.
Aztán váltottam Lumia 930-ra és megszűntek a bajaim. WP sem tökéletes, időnként produkál érdekes dolgokat, de ezek eltörpülnek Android hibái mellett. Olyan sosem volt, hogy nem tudtam volna hívást kezdeményezni azonnal vagy fogadni. Sonyn előfordult, hogy hívást kezdeményeztem aztán nem történt semmi látszólag. Majd 1 perc múlva indult a hívás... Ha közben még egyszer rányomtam a hívás gombra, akkor kétszer indított hívást ugyanarra a számra, tehát amikor leraktam az első hívást, közvetlen utána indult a sorban álló második hívás. Újraindulások, fagyások, laggolások.
A WP jó rendszer, még rengeteg potenciál van benne, jó az alapkoncepció. Hogy a szoftvergyártók hanyagolják azt nem értem. Bár annyira nem tragikus a helyzet, de sok WP-s app variáns kevesebb funkcióval rendelkezik, mint az androidos változat, amit nem értek miért van.
Gyönyörű fotókat csinál, iPhone tulajdonos haver irigykedett is, de mondtam vegyen rendes telefont. :P
-
Ne is probáld ki, mert a 3 nagy közül a leggyengébb telefonos OS és a leggyengébb szoftverellátású ráadásul.
Win8 helyett meg javaslom válts le Win7-re, azt tökéletes egy XP usernek, abban nem fogsz akkorát csalódni, mint a 8-ban. -
En meg nem talalkoztam olyannal, aki ne lett volna szerelmes a WP-jebe.
En is az vagyok. Mondhatni hardcore userkent, nem igazan van olyan dolog, amire ne lenne App, szoval nem ertem minek a siras. Igaz, latom, hogy mas oprendszerre ugyanazok az appok sokkal tobb funkcioval rendelkeznek, de azert akkora lemaradas nincs, hogy peldaul ilyen androidos jatekszerre valtsak csak emiatt. Igazandibol az Android is annak koszonheti csak a nagy reszesedeset, hogy azt barmire fel lehet tenni, es az 5000 ft-os telefonokon is az "fut". De azert lassuk be, az androidos telefonok jo 60-70%-a egy hasznalhatatlan szemet, es csak a felsokozep-/felsokategorias Andoroid telok kozelitik meg egy Windows Phone gyorsasagat es stabilitasat, amit mar alsokategoriaban is lehet erni.
Gondolkodo emberek szamara csak WP vagy iOS a valasztek, viszont iOS ala draga a hardver. -
"Windows 8-ra és teljes a döbbenet ... mennyire nehezen tudom használni"
Ezt olvasni döbbenet, te most trollkodsz vagy valóban nehezedre esik egy wint használni (ha nyolcvan éves öreg vagy akkor én kérek elnézést mert akkor érthető hogy a váltás nehezen megy ) -
Elemir #11 Nem értek veled egyet, sőt. A bukást nem lehet nem elismerni, ellenben egyáltalán nem az OS hibája. Az embereknek van egy elképzelésük a mobilról, hogy néz ki, mi hol és hogy van.
MS pedig másként képzeli el. És a jó elképzelésből menni kell a rossz felé, mert az emberek többsége inkább vesz egy műanyag szardarabot, mint egy átgondolt rendszert.
Az szintén a tömegek "hibája", hogy nincs rá app, ami persze rohadtul nincs így.
Én mindenképp WP-t akartam, mert hibái ellenére a biztonság és a stabilitás szerintem fontosabb, mint a divat.
Azt is elismerem, hogy nem mindenkinek felelnek meg ezek, de sokkal többnek igen, mint aki inkább vesz egy olcsó semmirevaló androidos telefont. Persze, egy S5, S6, Honor, stb stb jó telefon, de menjünk csak 50 körüli összegre és máris fordul a dolog.
MS ott rontja el az egészet, hogy elérhetetlen és a saját telefonjaik ellenére is csak szoftvergyártóként van jelen kb... Próbáld elérni a gyártót, esélytelen.
Samsung, LG, stb eléred, kézzel fogható. Van ÜF szolgálat, van visszajelzés.
Nokiának is volt, de MS nem csinál. Engem pl ez zavar.
A telefon (930) viszont penge és legjobb tudomásom szerint időtállóbb lesz, mint bármilyen androidos telefon. -
TheFlash4Ever #10 Szolgáltatók jó áron adták. Itthon a Telenor adta nagyon jó áron a Lumia 520 vagy 525-öt, nem emlékszem már de akkor az emiatt nagyon jól fogyott. 40 ezer alatt volt feltöltős kártyával. -
tomboy013 #9 A hozzászóládaid alapján maximum veled vannak súlyos problémák :D -
Vicces vagy. :D :D
"A helyzet az, hogy aki kipróbálta a WP-t, javarészt soha többé látni sem akarja."
Ez meg aztán pláne.
Általánosítasz pedig nem kéne. Azt mivel magyarázod, hogy Európában és az árérzékeny piacokon pl. India, Brazília mégiscsak csak fogy ebből a "hulladékból"? -
TheFlash4Ever #7 Vegyen Moto E-t vagy G-t. Ezek olcsó és jó droidos telók. Expansys-nál vett példányokra van haza garancia. -
hugom rühellte az androidot, így most legutobb egy - szintén also kategoriás - nokiát vett, wm8.1-el... bedőlt a hájpnak, ill. h csak nem lehet olyan szar, mint a droid.
most ugy áll a helyzet, hogy amint teheti, megint vesz valami hulladvány droidost.... mert igen, a wp még kevésbé szolgálja ki az igényeit :D
(hiába mondom, h költsön rá értelmesebb összeget, nem hajlandó telefonra többet költeni) -
randomly #5 Én személy szerint a Windows 8 után nem tervezem a windows-os telefon kipróbálását. Az XP-t imádtam, onnan léptem Windows 8-ra és teljes a döbbenet ... mennyire nehezen tudom használni. :-( csak sajnos az XP-vel nem mertem neki indulni az SSD-s érának. -
CairoJack #4 Atom LOL az egész kommented, különösen, hogy marketing problémának akarod beállítani a dolgot. A helyzet az, hogy aki kipróbálta a WP-t, javarészt soha többé látni sem akarja. Ez nem marketing probléma. Ez tisztán mutatja, hogy súlyos gondok vannak magával a termékkel. Már ha nevezhetjük így ezt a hulladékot. -
bdzsana #3 Szerintem egyáltalán nem annyira rossz OS. Látszik rajta, hogy van mit fejlődnie, viszont van benne potenciál, és elég stabil/gyors. Reméljük a Win10 kiforrottabb lesz, és elvileg megkönnyítik a fejlesztést is rá, így a kevés app problémát is javítják ezzel. -
Sequoyah #2 Azert nem a legrosszabb, ket rosszabb is van nala, az iOS es az Android.
A teljesen impotens marketing viszont keptelen volt barmit is kezdeni ezel a termekkel mar a Nokianal is. -
CairoJack #1 A WP minden idők legrosszabb mobil OS-e. Ennek megfelelő a részesedése. Amennyit a W(P) 10-ből eddig láttunk, nem indokolja, hogy változzon a helyzet. Meglátjuk mire mennek az univerzális appokkal, meg az emulált környezetben futtatott androidos appokkal.
De az jól látszik, hogy a WP ezidáig totális csőd, a szó minden létező értelmében és aspektusában.
Az egész projekt úgy katasztrófa, ahogy van. Remélem az eredeti (Metro) koncepció "megálmodói" (plusz a dizájnerek és az ergonómiáért felelős szakemberek) már kivétel nélkül munkanélküliek.
Szegény Nokia is hogy beleroppant ebbe az egészbe.
Nem véletlen, hogy a gyártók is csak nagy fogcsikorgatva adnak ki WP-s telót. Folyamatosan buknak rajta.
Csak egy totálisan új OS segíthetne az MS-en, de egy olyan, ami szebb és funkcionálisabb, mint a WP. Jelenleg ennek nincs előjele. Még jó néhány évig marad a szenvedés.