6
 • alien47
  #6
  Több multinál is dolgoztam. A tapasztalat, hogy ezek a programok arra lesznek, jók, hogy ha nem bírod a tempót repülsz! És felvesznek a helyedre mást akinek jobban bírja a streszt a szive. Nem foglalkoznak a stresszmentesítéseddel. Így sincs elég munkaerő egy- egy cégnél, mert spórolni kell. Szóval ha kiderül, hogy stresszes vagy és nem birod, nem vesznek fel melléd még 3 db embert. Mész a levesbe!
 • who am I 7
  #5
  najó, de, ha folyamatosan kizsigerelik az embereket direkte, nem félnek? hogy véletlenül rájuk "gyújt" valaki/k valamit? mondom ezt úgy, hogy ha sok ilyen eset lesz/lenne és erősen felkapná a média, munkahely meg már alig (főleg majd a gépesítés miatt), kaja alig, ember meg kurvasok, mer' szaporodnak mint a gomba -hogy finoman mondjam.
 • kvp
  #4
  Az egesz alapja az, hogy az alkalmazottak a ceg iranyitasa alatt levo keszuleket hordanak maguknal. Ez lehet onkentes alapu vagy kotelezo. Onkentes alapon az ingyenes ceges telefonert cserebe a ceg begyujti az alkalmazott maganeleti es egeszsegi informacioit. Ez etikailag vitathato, de legalis. Kotelezove nem tehetik, legalabbis a jelen torvenyek szerint egy ceg sem kotelezheti az alkalmazottait nyomkoveto labbilincs (v. fitnesz karora) hasznalatara, meg nyugaton sem. A ketto kozott van a problemas terulet, amikor nem kotelezo, de hatrany eri ha nem vallalja onkent, ez olyan mint anno a kommunista parttagsag.

  A begyujtott adatokat hivatalosan csak altalanos felmereshez hasznaljak, legalabbis a reklamok szerint. A gyakorlatban pedig mindenkit addig fognak terhelni, amig meg eppen birja es kicsivel azelott rugjak ki mielott a kimerultsegtol osszeomlik. Ez noveli a profitot, viszont nagymertekben ronthatja az alkalmazottak eletminoseget, pedig hivatalosan ennek pont az ellenkezoje lenne a cel.
 • Garfield
  #3
  Az egészségügyi adatok semmit sem mondanak a munkaterhelésről, mert rengeteg egyéb ok miatt lehet valaki stresszes, illetve az egészségtelen táplálkozás miatt is lehet rossz kondícióban.

  Az ilyen adatok birtokában igencsak fennáll a veszélye annak, hogy a ki nem mondott terhelhetőség érdekében kiszűrik a kevésbé terhelhető munkatársakat az egészségügyi adatok segítségével.

  A gond inkább ott van, hogy vajon egy normálisan működő szervezetnél miért kell külön monitoring rendszer ahhoz, hogy kiderüljön, miszerint a munkavállaló stresszes, fáradékony, rosszul van? Hogy lehet, hogy a közvetlen felettese nem érzékeli a bajt? Vagy esetleg arról van szó, hogy a munkavállaló valamiért nem mer esendőnek tűnni a munkáltatója előtt?
 • Cat #2
  Tipikusan olyan dolog, hogy lehet jóra meg rosszra is használni. Több ezer fős nagy multiknál nyilván a hatékonyság javítása a cél a stressz csökkentése által, hogy megtalálják azokat a pontokat, ahol érdemes csökkenteni a leterheltségen.
 • Macropus Rufus
  #1
  anno már volt szó arról, hogy a ha valaki sok infót oszt meg magáról akkor lehet gondba fog kerülni... Itt ugyan nem megosztásról van szó, de lehet nem is fogják bekérni az adatokat. Simán utána néznek az illetőről már feltöltött adatoknak a megfelelő helyen (akár pénzért megveszik az adatokat)... Akinek meg nem találják az adatait, attól bekérik. (ez utóbbi már sztem jogellenes lesz, de az elöbbi esetben nem is fog tudni róla, csak a szankciókat nem fogja érteni, hogy miért vannak)

  1984...