79
  • valamit
    #79
    A tekerő helyett a laptopokon látható pöcök talán jobb volna kurzornak.
  • Papichulo
    #78
    En nem tehetek rola, hogy azt a franya iMac-et 5K monitorral szallitjak, te pedig minden parametereben(!) "ugyanolyan vagy jobb" geprol es "sokszoros" arkulonbsegrol beszeltel...
  • TokraFan
    #77
    Arról nem én tehetek, hogy nem tudsz olvasni. Azonos gép 100k+-al olcsóbb.
    570ezerből iMac azonos gép 4k-val! 850-ből -iMac áron- már erős i7-tel, dupla annyi rammal, sokkal nagyobb monitorral és sokkal erősebb VGA-val. Mit nem értesz ezen még mindig? Ja igen tudom, az 5k vs 4k a rugó tárgya, ami rajtad kívül épeszű embert nem érdekel...;-) Azzal ne is törődj, hogy azonos áron __sokkal__ nagyobb teljesítményű gépet kapunk!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.25. 15:28:35
  • Papichulo
    #76
    Mondjuk ez igaz, abban a kommentben tokeletesen sikerult onmagadat szembekopni :)
  • TokraFan
    #75
    Ha egyszer éhes? :-)
  • TokraFan
    #74
    Nem látom értelmét ismételni magam. Az említett hsz.-ben leírtam mindent, minek kéne újra megtennem?
  • Papichulo
    #73
    Erdekes, a #31-ben meg ez nem jelentett problemat szamodra... :)
  • UUUU
    #72
    Eteted a trollt ?
  • TokraFan
    #71
    Ez már csak hobbi...:-)
  • TokraFan
    #70
    Mert nem létezik olyan, hogy Retina -mármint kijelzőként-! :-)
  • UUUU
    #69
    Még mindig ezzel az idétlennel foglalkozol? Felesleges szájtépés, mert kutyából nem lesz szalonna.
  • Papichulo
    #68
    Miert nem probalod meg inkabb 750k-nal sokkal olcsobban osszerakni a Retina iMac-et? :)
  • TokraFan
    #67
    Miért nem elemzed inkább azt a két kijelentésedet és a belőlük fakadó ellentmondást, mely szerint egyrészről az Apple termékek bámulatos módon tartják az értéküket, másrészről azzal demózol, hogy most épp egy huszárvágással 100k-val csökkent egy iMac értéke. Abban persze biztos vagyok, hogy aki 2hete vette meg 850eFt-ért, az most sem látja be mekkora csacsi volt, inkább gyorsan keres valami mantrát amivel csökkenteni tudja a kognitív disszonanciáját, és tételesen önbecsaphatja magát.

    Egyébként lehet, hogy az Apple saját magához képest picivel nagyobb szeletet birtokol a PC piacból, de ez még így is minimális a piac egészéhez képest, ahol továbbra sincs sehol, mert itt mai napig a vasdobozos gyártók uralkodnak (megjegyzem, a Google szerverei is akkora sarki nagykeres kínai vackok, hogy saját maguk gyártanak belőle tízezerszámra).
    Sima alkatrészekből szerelt PC-k, vagyis gyárudvari szarok...mármint a Te értelmezésed szerint...:-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.21. 19:35:26
  • Papichulo
    #66
    Hogy te egy mekkora rossz loser ("looser", mi?! (Tudom elgepelted... :) )) vagy...

    Leragadtal ennel a buta "eleterzes", meg "vallasos" mantranal, de iMac-et meg eletedben nem lattal. Meg regi szep idokrol es hanyatlasrol beszelsz, holott az Apple-nek soha nem volt akkora reszesedese a szamitogepes piacbol, mint manapsag, mikozben a vilag legertekesebb tozsdei cege lett... Ja, hanyatlas.

    képesek ugyanazt a terméket egy vallásos életérzéssel megtoldva eldni sokszoros áron

    Pontosan itt bizonyitottad be tobb hetes kinlodassal, hogy ez a "sokszoros aron" ratardacio egy nagy kamu. Most meg ujra elohuzod a kalapbol? Vicces...
  • TokraFan
    #65
    Pillanat, eddig nem arról volt szó, hogy az iMac a világon mindennél jobban őrzi az értékét? 1 hónap alatt 100k-s csökkenés elég nagy szívás...

    Az iMac vonal egyébként is már inkább csak egyfajta megemlékezés a régi szép időkről, amikor még ért valamit ez a cég, amikor még tényleg számítógépeket gyártottak. De ezen a területen ma már alig rúgnak labdába (az eladott PC-k 90%-ka valahogy mégis inkább a vasdobozokból fogy). :-D
    Viszont tagadhatatlan, hogy azóta kiválóan marketingelnek, képesek ugyanazt a terméket egy vallásos életérzéssel megtoldva eldni sokszoros áron, mindenféle retina maszlaggal kábítani a nép butábbik felét, így aztán a sok-sok megvezetett looser hitelre, sok-sok évig nyögve veszi az ájfónyokat abban a téves hitben, hogy NASA technológiát használ. Így aztán az un. növekedési adatok teljesen érthető módon alakulnak. Eztl én egy percig se vontam kétségbe!
    Anno a Tamagotchi is szárnyalt, a növekedési adatok is exponenciális grafikont rajzoltak...már amíg tartott a tömeges hype. :-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.21. 01:37:15
  • Papichulo
    #64
    Igen, az Apple novekedesi adatai mindenkeppen ezt tamasztjak ala... loser! ;)
  • TokraFan
    #63
    Nyilván a kutyának sem kell...Tudod, kereslet-kínálat alapú árazás! :-D
  • Papichulo
    #62
    Mindekozben az Apple szazezer forinttal csokkentette a Reinta iMac arat, 750k HUF-ra. Ergo most mar ott tartunk, hogy dragabban jon ki a kisebb tudasu, takolt vasdoboz, mint amennyiert az Apple Store-ban aruljak az "eredetit" :)
  • Papichulo
    #61
    Te meg mindig nem fogod fel, hogy mi volt az alap felvetes. Adott egy ember, aki a Retina iMac minden funkciojat kihasznalna. Te azzal biztatod ezt a szerencsetlent hogy te tudnal neki egy tokeletesen ugyanolyan rendszert adni, csak sokkal olcsobban. Ezt az embert nem erdekli, hogy szerinted mi a jobb, neki egy pontosan ugyanolyan gep kene, mint ez az iMac. Ezt a szemelyt nem erdekli a te magyarazkodasod, ezt a szemelyt nem kell meggyozonod, hogy szerinted mi a jobb, ennek az embernek mindossze egy 100%-ban megegyezo szamitogep kell, mint ez az Apple model... ugyanis te ezt allitottad. Nem azt, hogy te egy hasonlo gepet is ossze tudsz rakni, mellyel te ugyanolyan boldog lennel, hanem egy mindenben ugyanolyat, csak olcsobban.

    Ha ezt nem tudod megerteni (es szemmel lathatolag nehezseget okoz), akkor gondold azt, hogy te bemesz egy adott autokereskedesbe, hogy vegyel egy Benzt, mivel ott azt hirdetik, hogy ezeket az autokat ok joval olcsobban aruljak, mint egy markakereskedesben. Ellenben miutan kiderul, hogy csak Suzukijuk van, ok az atveres elismerese helyett elkezdenek teged gyozkodni arrol, hogy "dehat ebben a kocsiban is pontosan ugyanaz a motor van" tehat nem is ertik, hogy miert nem felel meg neked, mivel szerintuk ez is eljuttat a celallomasba... igaz, hogy egy kicsit kisebb (rosszabb a felbontasa), de rakhatsz ra utanfutot (masodik monitor), nem rendelkezik klimaval (csak HDD van benne, nem PCIe SSD), a navigacio egy szelvedore utolag felragasztott telefon (a wifi egy kilogo stick), nem tudod berakni a korabban vasarolt gyerekulest (nincs benne Thunderbolt port) es nem a vilag barmelyik MB kereskedeseben (Apple Store), hanem csak az orszagban egyetlen helyen - es ott is csak kiszerelt alkatreszenkent - szervizelik (a gyarudvari nagykerben), dehat vegulis ez is elvisz barhova es ugyan "bunronda", de 5-6-7%-kal olcsobb... nem kuldened el ezt a kereskedot az anyjaba?

    Bar mar elore latom, hogy ez sem fog menni, de kerlek, ne koss bele az autos pelda egyetlen reszletebe, hanem probald meg egeszeben atlatni azt!
  • TokraFan
    #60
    Ráadásul ha már nem akar 2 monitort a toolbarnak, akkor is ezerszer inkább egy 21:9-es monitor, mint egy nyomorult félmilliós 27' 5k-s..
    Ha hely kell, akkor ez sokkal célravezetőbb!
    Ez egy 34' QHD, és 250eFt-ért bárhol kapható...


    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.18. 23:14:38
  • TokraFan
    #59
    Teljesen igazad van! :-)
  • Papichulo
    #58
    Ok, megertettem, nem tudsz egy MINDENBEN ugyanolyan vagy jobb gepet joval olcsobban osszerakni. Kezdhetted volna ezzel is...
  • UUUU
    #57
    Úgy se tudod megcáfolni a sok buta érvét, mert el sem akarja fogadni, bármennyire is igazad van és csak mantrázza a hülyeséget.
    Hagyd rá ,mert azzal úgy sem tudsz mit kezdeni, ha egy hülye okoskodik.
  • TokraFan
    #56
    Ha értenél a témához azt is tudnád, hogy a 4k vs 5k felbontás között érzékelhető, látható különbség nincsen! Ekkora pixelszámnál még monitortávolságból sem!! Az egyetlen előny -saját bevallásod szerint is-, amit képes voltál itt összeszenvedni ezzel kapcsolatban, az a videóvágásnál a toolbarnak?? szorított hely???, de még erre az agyrémedre is kínáltam lényegesen nagyobb teljesítményű alternatívát (dedikált FHD monitor).
    Namost ezzel párhuzamba állítani az EGA vs VGA technológiát erőteljes dilettantizmusra vall.

    "kozlod, hogy neked igazabol egy "gyengebb" gep is ugyanolyan jo?"

    A számítási teljesítményhez semmi köze a monitornak! Látod, még azt sem sikerült megértened, hogy a két gép teljesítményben teljesen AZONOS!
  • Papichulo
    #55
    Nincs szükség arra, hogy meghajtsa az 5k monitort, mert 4k monitorral is azonos teljesítményt kapok.
    Ha figyeltél volna, felfogtad volna, hogy adott felhasználásra vásárolunk számítógépet

    Mar ne haragudj, de te retardalt vagy? Ez volt a cel: "minden alkaktresze minimum ugyanolyan legyen [mint a Retina iMac]! Semmiben sem tudhat kevesebbet!" Majd miutan ezt nem sikerult - "sokkal olcsobban" - kihozni, kozlod, hogy neked igazabol egy "gyengebb" gep is ugyanolyan jo? Meg jossz ezzel az eleterzes mantraval, amikor meg egy olyan gepet sem tudsz osszerakni, ami tokeletesen mukodne? Es ezt is probalod bullshitekkel magyarazni? Hogy szerinted az ilyen, olyan konfiguracio is ugyanolyan jo? Mar azt keptelen vagy felfogni, ha valaki 5K monitort akar venni, akkor nem a te szubjektiv allaspontodat akarja hallgatni, hogy "dehat a 4K monitor is azonos teljesitmenyu". Ja, persze, meg az EGA is, elvegre azon is van szines kep, a felbontas meg ugye mindegy nalad, a kisebb ugyanolyan jo, mint a nagyobb, maximum tobbet kell belole venni, ergo 10 EGA monitor az jobb, mint egy 5K. Hihetetlen...
  • TokraFan
    #54
    A ferdítés nagymestere vagy! Azért nem cáfolsz tételesen semmit, mert nem tudsz...Még mindig ott tartasz, hogy csavarhúzózni kell, holott ezt is tényszerűen cáfoltuk már...
    És továbbra sem árultad el, miért diszkont szar pont ugyanaz az FSP táp és ugyanaz a VGA amit a brand gépben még istenítesz, ha külön rakatom bele egy általam választott, a brandeknél sok esetben lényegesen jobb minőségű házba?
    A videokártya esetében valóban nehéz volt egy iMac-el egyezőt találni, miután egy integrált egybeöntött verzióról van szó, aminek nincs 1:1-es megfelelője modulárosban. Így is időbe telt amíg kiderítettem mit tud az iMac-be öntött VGA, ennek megfelelően a teljesítményre helyeztem a hangsúlyt -ami egyébként a lényeg-. Nincs szükség arra, hogy meghajtsa az 5k monitort, mert 4k monitorral is azonos teljesítményt kapok. Ha figyeltél volna, felfogtad volna, hogy adott felhasználásra vásárolunk számítógépet, hasonlítani is ennek megfelelően fogunk. Egy grafikust egyáltalán nem érdekel, hogy milyen életérzést kap a gépéhez, neki csak az számít, hogy a 3ds Max-ban meddig tart majd egy render. Az általam összeállított 4k monitorral+24-es FHD monitorral szerelt gép 570ezer forintért pont azt a teljesítményt nyújtja, amit a 850ezres iMac-ed, innentől tényszerűen látható, hogy a célnak megfelelő hardver 300ezerrel olcsóbban hozható össze.

    Ez pont olyan, mint amikor a 150eFt-os Zepter edényt megveszi a sok hülye, mondván "NASA tech", de a felhasználáskor kiderül, hogy az étel abban is csak pont úgy sül meg, mint a 15ezres Tefal-ban.

    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.13. 13:25:04
  • Papichulo
    #53
    Igazabol ad infinitum cafolhatnam tetelesen minden buta, nagyon buta ervedet, hogy peldaul milyen jol elnek az alkatreszgyartok a dobozos eladasokbol, holott az Intel mar regen ki is vonult az alaplappiacrol es az altalad elso helyen emlitett Asus sem ezekbol el, vagy, hogy a Retina megnevezes csak a vasarloknak szol, ebbol tudhatjak a specifikaciok bogaraszasa nelkul, hogy egy olyan termekrol van szo, ahol - jo esellyel - nem fognak - individualis - pixeleket latni es ez legalabb annyira "marketing bullshit", mint amikor az Intel azt mondja, hogy "Hyper-threading", holott azt is mondhatna, hogy ez annyit jelent, hogy egy mag egyszerre ket utasitast tud vegrehajtani, hogy mennyire az IBM bena roadmapjen mult, hogy mar nincsenek PPC CPU-k az Apple gepekben (termeszetesen volt PowerBookom is ;)), etc..., etc..., de megis, megis sajat magad bizonyitottad legjobban a brand gepek letjogosultsagat, mivel egy olyan onjelolt geniusz, mint te, a gyarudvarbol osszeszerelt vasdobozok felkent Papaja is kepes volt egy olyan inkompatibilis konfiguraciot osszerakni (#31) melyben keptelenek az egyes elemek idealisan egyuttmukodni, igy amikor vegre felegyenesedhetsz az asztal alol a csavarhuzoval a kezedben es megprobalod beuzemelni az - iMac tudasat ugyan nem mindenben megkozelito - uj szerzemenyt, akkor jossz ra, hogy az altalad valasztott videokartya keptelen 5K felbontasban meghajtani a jo dragan vett 5K monitorodat. Ekkor radobbensz, hogy mekkora egy loser vagy, hogy a kinkeservesen osszekapirgalt par szazalek arelony hajhaszasa miatt, most keptelen vagy elvezni a "munkad gyumolcset" es - ki tudja meddig - szophatsz az alkatreszek csereberejevel is...
  • TokraFan
    #52
    "Mar az extrem ha te azt gondolod, hogy ez erdekel ezen emberek kozul barkit is.."

    1. Te meg azt nem érted meg, hogy épített gépet nem kell magadnak szerelni, lehet készen kapni. Másrészt, ha igaz lenne az agyrémed az emberek 99%-áról, akkor mégis hogyan élne meg a piacon a rengeteg alkatrészgyártó (Asus, Gigabyte, Kingston stb.). Éppen ellenkezőleg, soha annyi PC alkatrészgyártó nem volt, mint ma, csak meg kell nézni a kínálatot (Roccat, Thermalthake, Razer, XFX, MSI, AsRock, de minek soroljam, hiszen egyértelmű)
    2. Össze-vissza beszélsz. Ha valaki sík hülye a számítógépekhez, az iMac-et se vegyen, mert ott se érdekli mi van benne. Mac-et is össze kell állítani, hiszen kérheted más processzorral, rammal, HDD-vel...Vagyis értelmezésed szerint az emberek 99%-ka nem is vesz számítógépet, sem vasdobozost, sem apple öntvényt. A milliónyi eladott PC tulajdonképpen nem létezik, mert te megmondtad...Értem...
    3. Ha feltételezzük, hogy a user legalább annyit azért el tud dönteni, hogy mire kell neki egy gép, akkor vasdobozos és apple üzlet esetén is egyformán fogják felvilágosítani a szakemberek arról, hogy pontosan mit vegyen az igényéhez mérten...Hol itt a különbség?
    Lassan kezdesz oda kilyukadni, hogy a számítástechnika netovábbja az Apple iMac, holott a teljes PC piac elenyésző szegmensét szolgálja csak ki. A vásárlók jelentős része vasdobozt vesz, akár brandet, akár összerakottat...

    Brand gép vs. vasdoboz:
    A brand gépek 99%-ka vasdobozba van szerelve -ráadásul az esetek többségében valóban ocsmányba-. Tehát ott nem gond, de ha szervízben rakják össze a gépet ahol a user választhatja ki ami neki tetszik, akkor az úgy már diszkont szar...Ismét értem..Ez egyre viccesebb. :-)

    Még mindig nem érted, hogy a pátoszos retinázás és hasonló marhaságok csak duma, valójában ugyan azt veszed meg mindenhol. pl. a HP gépeibe OEM Nvidia kátyákat szerelnek -drágábban de gyengébb hűtéssel pl. egy Asus kártyához képest-, alaplapját a Foxconn szállítja, a részegységek meg ugyanazok mindenhol (Intel/AMD proc, WD, esetleg Seagate vagy Hitachi hdd), a táp általában FSP. Nos, továbbra sem értem, mitől lesz gyengébb, rozzantabb -az apple féle vallásos együvétartozáson kívül-, ha pont ugyanezeket az alkatrészeket egy szervízben szerelik bele, csak HP, vagy éppen Apple logó nélkül??
    Megjegyzem, apple PowerPC-t láttál már életedben? Szép nagy vasdobozba volt szerelve éveken át és pont úgy össze kellett állítani a avevőnek hogy mit kér bele, mint ma az összes brand gépben. Nem beszélve arról, hogy évtizedekig erőltették a Risc processzort. akkoriban is ment a mantra a hívőktől, aztán lám, csak áttértek mezei x86-ra...ennyit a apple féle "NASA technológiáról..."

    A brand gépek egyetlen előnye a support, ami viszont főként céges felhasználás esetén ütős érv, nem véletlenül az eladott gépek jelentős részét nem a home, hanem az üzleti szféra veszi fel...
  • Papichulo
    #51
    Sikerult mar azota az ugyanolyan gepet sokkal olcsobban osszeraknod? Nagyon hallgatsz errol. Tudod?! Valahogy igy: We Build a PC to Match a Baseline Mac Pro.

    Arról még nem hallottál, hogy az üzletben ahol az alkatrészeket veszed, össze is állítják neked a gépet kulcsra készre?

    Te azt gondolod, hogy a vilag lakossaganak a 99%-a az tudja, hogy milyen alaplapi chipsethez, milyen CPU-t es RAM-ot vegyen es milyen HDD-t meg ATX hazat? Mar az extrem ha te azt gondolod, hogy ez erdekel ezen emberek kozul barkit is... A legtobb ember nem vesz alkatreszeket! Sot, sokkolni foglak, de evrol evre egyre tobb notebookot adnak el mert az erdekli a felhasznalokat, azokat meg aztan rakosgathatod ossze a gyarudvari diszkontokban.

    Az meg kulon vicces, hogy fogalmad sincs arrol, hogy mi egy brand gep es miert nem hasonlitunk ilyet a takolt vasdobozokhoz.

    mint az iMac műanyag vacakja

    Hatalmas informatikus es Apple szakerto hater lehetsz, ha azt gondolod, hogy muanyag hazban van az iMac. Ezek szerint meg eletedben nem jartal egyetlen ilyen gep kozeleben sem.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    One of the biggest challenges our engineers faced with the iMac enclosure was how to join the front to the back. The enclosure is so thin, it’s not possible to weld the pieces using traditional methods. So we searched far and wide for other ideas, and we found one in a process called friction-stir welding. It’s commonly used on airplane wings, rocket booster tanks, and other parts that simply can’t fail. This process uses a combination of intense friction-generated heat and pressure to intermix the molecules of the two aluminum surfaces — creating a seamless, precise, and superstrong join. You may not see it, but this iMac wouldn’t be possible without it.



    elhitted a "retina kijelző technológia" létezését, holott csak máshogy hívják a nagyobb felbontású panelt

    Ja, ezert is hivatkoztam mar ra az elejetol fogva, mint 5K kepernyo.

  • TokraFan
    #50
    "Akkor szamodra biztosan jobb a csavarhuzoval egy vasdobozban turkalni, de a vilag lakossaganak 99%-anak nem."

    Ferdítesz. Miért kéne a világ 99%-ának vasdobozban turkálni? Arról még nem hallottál, hogy az üzletben ahol az alkatrészeket veszed, össze is állítják neked a gépet kulcsra készre? Megjegyzem ez a vasdobozozás is hülyeség, leragatál valahol a 90-es években, hiszen házak tekintetében olyan szintű választék van, hogy ott az Apple egybeöntött műanyag kombijánál lényegesen szebbeket lehet találni. Olyan formában és méretben amilyet csak akarsz, és nem egy cég designere dönti el, hogy nekem mi kell, hanem én választom ki. Továbbá, én pedig azt gondolom, hogy inkább egy minőségi masszív acél doboz, mint az iMac műanyag vacakja, már ami a külsőt és a dobozt illeti...ez Ízlés dolga, ezen kár vitázni. Neked ez, nekem az...

    A többiről nem látom értelmét folytatni a vitát, hiszen életérzéssel megdolgozott hívőknek sajnos -mint jelen ábra mutatja- írhatok én konkrét árakat, akkor se hisznek a saját szemüknek. Valóban értelmetlen a vita azok után, hogy elhitted a "retina kijelző technológia" létezését, holott csak máshogy hívják a nagyobb felbontású panelt, hogy a hívők érezzék, itt valami eszement technológiával állnak szemben, erősítve az érzést, hogy igényesebbek másoknál. Közben a valóság az, hogy pont ugyanúgy egy szaros LG IPS panelt bámulnak, mint a "vasdobozos garázscégtől" vásárolt monitorban, miután a kamu "retina kijelzőt" az LG szállítja az Apple-nak és a Dell-nek is. Innentől szerinted mennyire érdekel, hogy vasdobozozással szeretnél lekicsinylősködni? Ebből csak az derül ki számomra, hogy neked fogalmad nincs arról, mit vásárolsz a pénzedért __valójában__ egy Apple termékben!
  • Papichulo
    #49
    Fogd mar fel, hogy ez mind magyarazkodas! Te imadsz hw-et szerelni... jo neked. Akkor szamodra biztosan jobb a csavarhuzoval egy vasdobozban turkalni, de a vilag lakossaganak 99%-anak nem. Ezen emberek nagy resze bemegy az uzletbe - mint amilyen az Apple store is - es vesz egy brand gepet. Ab ovo az Apple termekeit is ilyen kontextusban kell vizsgalni, nem pedig a gyarudvari nagykerbol osszetakolt gepekhez hasonlitva. Te mar ennel az alaptezisnel elvereztel... brand gepet, brand gephez hasonlitunk, takolt vasdobozt, takolt vasdobozhoz. Ha neked magyarazni kell, hogy mi a kulonbseg, akkor te nem informatikus vagy, hanem kontar.

    Visszaterve a konkret iMac-re. Te azt mondtad, hogy ossze tudsz rakni egy ugyanolyan(!) gepet sokkal olcsobban. Nem tudtal. Par szazalek kulnbseget mutattal ki (kozel nem 100k HUF-t), a maradek csak magyarazkodas volt, hogy neked mi kell, vagy szerinted mi a jobb. Ez maximum teged erdekelhet, de egy vitaban ez abszurd, foleg az eredeti igeretethed kepest. Megmutatom, hogy hogyan kell osszehasonlitani ket gep arat, igy: We Build a PC to Match a Baseline Mac Pro.

    A kozgazdasagi geniuszod meg egyszeruen lenyugozo. Szamodra lenyegtelen, hogy egy termek mennyiert adhato el, mivel csak az szamit, hogy "mekkora számítási kapaciást kapsz a pénzedért"??? Mi van???
  • UUUU
    #48
  • TokraFan
    #47
    Informatikus vagyok, imádok hardvereket szerelni. ;-)
    Hovatovább még mindig nem érted, hogy két gép összehasonlításánál nem azt kell nézni, hogy bitre pontosan mit tudnak, hanem azt, hogy adott feladatra azonos teljesítményt mennyiből hozol ki, illetve, hogy mekkora számítási kapaciást kapsz a pénzedért. Éppen ezért lényegtelen az is, mennyit ér az iMac használtan 4-5 év múlva, ha egyszer a hardver benne már elavult...maximum dísznek jó lesz a szép lapos panel...
    Már tényleg nehezemre esik ismételgetni, hogy az 5k "retina" fantázianevű készülékkel -amit ugye tisztáztunk, hogy csak egy marketing bullshit- azonos teljesítményű PC-t 540eft-ból hozok össze, az egyetlen különbség az lesz, hogy abban egy 4k-s monitor van -viszont sokkal nagyobb- ami még a világ szerencsésebbik felén is bőven felesleges. Még ha elfogadom az érvelésedet a videóvágásról és a toolbar-ról, akkor sincs kanyarban sem az iMac, ha az említett szerelt rendszerhez hozzácsapok egy 24-es FHD monitort. Tehát azonos feladatra lesz két azonos számítási kapacitású gép, neked egy 5k-s 27-es monitorral, nekem pedig egy 31-es 4k+24-es FHD-val, az árkülönbség pedig nem 3-4%, hanem igen jelentős (570eft vs. 850eFt). Az egytlen szalmaszálad már napok óta az, hogy kvázi pont 5k monitorral számolva valóban "csak" 100eFt-al lenne olcsóbb a készülék, de ez senkit nem érdekel, mert aki dolgozni akar az jobban jár a nagyobb 4k+FHD kombóval a több hely okán a toolbar-nak, aki meg csak otthonra veszi, az pedig az életben nem látja meg a különbséget 4k és 5k között.
  • Papichulo
    #46
    Mint mar mondtam, par szazalek arkulonbseget tudtal kihozni egy 850 ezres gepnel... ez aztan tenyleg az a sokkal olcsobban.

    Nem ertem miert gondolod azt, hogy egy iMac-et nem lehet javittatni, ugyanugy lehet. Raadasul nezdd meg, hogy az eredeti aranak hany szazalekat eri egy Apple gep 4-5 ev mulva es mennyit a takolt PC-d. De tudom, te evente fogod adni-venni az alaplapot, videokartyat, CPU-t, stb... A rossz hir, hogy a vilag 95%+ nem akar ilyennel szorakozni, hanem egy mukodokepes gepet akar venni - nem pedig olyat, hogy esetleg inkompatibilis ket alkatresz es szerelgetheti orakon at, hogy miert nem mukodik minden tokeletesen es vadaszgathatja a kulonbozo drivereket, hogy esetleg frissultek-e. Ilyenkor is kijonnek a brand gepek elonyei, mely persze neked semmit sem er es 20 evesen meg en is igy voltam, de amikor mar normalis eleted es jovedelmed van, akkor nem sajnalod ezt a par szazalek elterest, amit a Retina iMac eseteben - kompromisszumokkal - osszekinlodtal es inkabb ertelmes dolgokkal toltod az idodet, mintsem egy csavarhuzoval a gepedben matatva ;)
  • TokraFan
    #45
    Varázsszó a hívő! Egy hívőnek pedig -legyen a hitének tárgya bármi-, a tények nem mondanak semmit...
  • TokraFan
    #44
    Na igen most jön az Apple életérzés maradék "érvként", az egyedi egybeöntött gépekkel és az együvétartozással...:-)
    Nekem nincs szükségem magyarázkodásra, ott vannak az árak világosan, feketén-fehéren!
    A "házilag tákolt" dobozokkal pedig elég jól elvan a fél világ, lévén a PC-k 95%-át ezekbe szerelik mióta csak léteznek -megjegyzem, az Apple is évtizedekig-. ;-)
    Ezzel együtt az a "vasház" betehető az asztal alá ha zavar, innentől ugyanúgy mindössze azt a 4-5k-s monitort látom mint egy iMac-nél, ami egyébként -csak hogy tudd-, pont ugyanaz az LG IPS panel amit az un. "retina" fantázianevű iMac-ben veszel, lévén ők szállítják az Apple-nak is és a Dell-nek is. ;-)

    Megemlíteném még, ha az iMac-ed pl. pixelhibás lesz, akkor dobhatod ki az egész számítógépedet is mert kvázi egy öntvényt vettél...Már a multifunkciós nyomtatóktól is óva intenek, ha elszáll pl. a scanner, akkor buktad a nyomtatót és a fénymásolót is -és oda-vissza-. De ott még elmegy, olcsó termék, viszont egy közel 1 milliós számítógépnél finoman szólva nem a legokosabbak mennek bele ilyen egybeműanyag öntvénylap konstrukció vásárlásába.
  • UUUU
    #43
    Atyaég fusion drive. És beállítja, mint valami csodacuccot.
    Retina 5K kijelző, megalol, tökéletes butitása az Apple hívők táborának. A vicc pedig az, hogy eszi az ilyen buta tömeg a magyarázatot arról, hogy vajon mi kerül kétszer annyiba, mint egy teljesítményben és minőségben alig lemaradó más cég terméke.De ők elvből hiszik, hogy a 10-15% különbségért dupla annyival kell többet fizetni. Amerikában még érthető, de sajnos itt is már annyi elamerikanizálodott agymosott van, hogy szégyen.
  • Papichulo
    #42
    Ertem, szoval maradt a magyarazkodas (senkit sem erdekel, hogy neked mi a jobb es mi nem) meg a par szazalek arkulonbseg a hazilag takolt doboz javara... Neked tenyleg nem valo egy brand gep, de igy legalabb a gyarudvarokban megbuvo nagykerek sem halnak ki ;)
  • TokraFan
    #41
    Te pedig nemrég még arról beszéltél, hogy önmagában egy 5k-s monitort sem kapok annyiért, mint egy komplett iMac, holott mint látható, de! Innentől nem sok kedvem van már vitázni a tényeken, meg lényegtelen filléres wifi sticken, mert nem nagyon lenne értelme. A tény az, hogy 570eFt közül olyan 2 monitoros rendszert rakok össze, ami számítási teljesítményben, sebességben, minőségben és megjelenítési képességben kvázi azonos képességekkel bír a 850eFt-os iMac-el. Ezen a rendszeren én pont úgy fogok videót vágni mint Te az iMac-en, csak míg te kénytelen leszel a maradék 500pixelen küzdeni a toolbarral, addig én egy 31colos 4k monitoron szerkesztek, és egy külön 24colos FHD monitoron élvezem a bőség zavarát az összes többi szoftveres eszközömnek. ;-)
    Arról beszélni sem érdemes, hogy ki milyen áron bővítheti -és mennyire szabadon- később a meglévő rendszerét, vagy tarthatja szinten az aktuális hardverekhez, netán hiba esetén mennyire kell zsebbe nyúlnia (ugye az egybegép vs. moduláris építés adottságai).
  • Papichulo
    #40
    tegyél még mellé egy 120Gb-os SSD-t 16eft-ért és ugyanott vagy.

    Ez is PCI-e buszon csatlakozik?

    kapsz a listában említett áron wireless egér+key kombót.

    Kozel nem arrol a minosegrol beszelnuk. Amugy ez az eger is multi-touch?

    Arrol meg ne is beszeljunk, hogy az altalad valasztott videokartya nem is kepes meghajtani az 5K-s kepernyot 60hz-en.

    A siralmaid meg nem erdekelnek, te azt mondtad, hogy mindenben ugyanolyan vagy jobb gepet raksz ossze. Erre itt nagy nehezen, alkudozva 6-7%-kal olcsobban osszekinlodtal egy ronda vasdobozt, amit raadasul meg neked is kell osszeraknod...