79
-
TokraFan #39 Retina kijelző árnyoldalai
Retina kijelző mint marketing elem -
TokraFan #38 Komoly stúdiókban több monitoros rendszert használnak, éppen azért, hogy ne egyetlen akármilyen retina fantázianevű monitoron kelljen elférni...A toolbar-nak elég egy FHD monitor -megjegyzem, sokkal jobban elfér mert egy komplett monitornyi helye lesz-, szerkesztéshez pedig 4k monitor...Általános setup, értelmesebb helyeken! -
TokraFan #37 Nem azért, -
TokraFan #36 Szándékosan Caviar Black-et számoltam, de igazad van, tegyél még mellé egy 120Gb-os SSD-t 16eft-ért és ugyanott vagy.
OS-t tisztáztam, WiFi stick kb. 1000Ft, Az egér és billenytyűzet ízlés kérdése, engem a víz kiver az érintős taccspadoktól a wirelesstől pedig szintén, de ha neked ez a vágyad, akkor is kapsz a listában említett áron wireless egér+key kombót. Ez nem kerül többe.
A többi sajnos erőlködés, lényegtelen elemek, nem tesznek hozzá semmit a teljesítményhez (de előlapi panelt 3000Ft-ért kapsz ha nagyon kell, 18in1 SD slottal, HDD dokkolóval -ami meg az iMac-en nincs-). Ezeken kár rugózni.
És nem felejtem el a 4k monitort, mert sokkal költséghatékonyabb, ha értenél a monitorokhoz tudnád, hogy ekkora felbontásban már 40cm-ről összemosódnak a pixelek, tehát hacsak nincs röntgen szemed, az életben meg nem látod a különbséget!
Az olcsóbb ár ott van a szemed előtt. Még azonos kiépítés mellett is bő 100eFt-al vagyok beljebb. A 4k monitorral pedig közel 300k a különbség! Ha ez neked nem jelentős, akkor nagyobb rajongó vagy mint gondoltam.. :-)
-
Papichulo #35 Most attól tekintsünk el, hogy a retina mint elnevezés egy marketing bullshit
Hat persze... de csak azert mert te mondod! ;)
ergo 540eFt környékén '31-es 4K monitorral sokkal jobban járok, mint a 27-es 5K-val
Ezt mondd peldaul azoknak a vagoknak, akik 4K videoval dolgoznak es szeretnek ha a kepernyore emelle meg kifernenek a toolbarok is!
-
Papichulo #34 Azert vannak "aprobb" gondok, remelem te is latod...
HDD: 23.500ft (WD caviar black 1Tb) != "1TB Fusion Drive"
Hol van az OS? Hol van a BT, Wi-Fi? Hol a wireless multi-touch eger, billentyuzet? Hol a FaceTimeHD kamera? Hol az SD slot? Hol vannak a DisplayPortok? Hol a Thunderbolt2 port? Stb...
Es mindezek utan, hol van az a sokkal olcsobb ar?
ps: Raadasul ahogy latom, ezt a monitort, amit talaltal, majd talan valamikor szallitjak. Nincs raktaron. A 4K-t meg felejtsd el! 5K-rol van szo.
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.05.04. 15:01:48 -
TokraFan #33 Bocsánat, az oprendszer lemaradt! Feltételezve, hogy windows-t használunk, akkor az még +25eft. Így is mérföldekkel vagyok beljebb...(és ez is sarkított, mert aki ilyen gépet vesz annak már vélhetően van oprendszere, az upgrade pedig csak pár darab ezres...)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.04. 14:54:10 -
TokraFan #32 Most attól tekintsünk el, hogy a retina mint elnevezés egy marketing bullshit, ilyen technológia nem létezik, és az átlagos monitor betekintési távolsághoz bőven sok a 4K felbontás is, ergo 540eFt környékén '31-es 4K monitorral sokkal jobban járok, mint a 27-es 5K-val, mert a képminőségbeli különbséget itt már a kutya nem veszi észre...
Ráadásul szándékosan nem a legolcsóbb hardverekkel számoltam, Ram-ból is és mindenből a drágábbat vettem alapul, persze alaplapból lehetne még drágábbat, de az iMac integrált lapja sem egy Gamer ROG lap, úgyhogy ennek megfelelően a Giga is bőven az a kategória...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.04. 14:37:28 -
TokraFan #31 Monitor: 31' 4K- 350.000Ft (LG 31MU97) 5k: 540.000 (DELL UltraSharp UP2715K)
Ház: 12.000Ft Cooler Master N300 Plexi
Táp: 12.000Ft XFX 430W TS 80+Bronze
Alaplap: 13.000Ft Gigabyte GA-H81M-DS2V
Proc: 64.000 i5 3.5Ghz 4690
ram: 20.000Ft (Kingston HyperX fury 1600Mhz)
HDD: 23.500ft (WD caviar black 1Tb)
VGA: 44.000ft (Asus GTX 750 Ti)
DVD: 3.500Ft
bill: 3.000ft Gigabyte GK-K7100
mouse: 1.600ft Zalman ZM-M200
iMac retina '27: 849.900Ft
Épített 5K-s '27 monitorral: 736.600Ft
Épített 4K-s 31' monitorral: 546.600Ft
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.04. 14:35:08 -
Papichulo #30 Segitek. Mar csak 5k-s monitort sem fogsz talalni sokkal olcsobban, mint a teljes iMac... de hajra! -
TokraFan #29 Elírás volt, természetesen OS X-ről van szó.
Ok, ha lesz rá időm, összeírom neked...ezen nem múlik... -
Papichulo #28 Felrebeszeles! Ez meg aztan a maximalis dilettantizmusrol tanuskodik: "mint hogy szerelt PC-re is ugyanúgy feltehető az iOS"
Mutass egy ugyanolyan vagy jobb gepet a nagykerbol sokkal olcsobban osszerkava, mint a Retina iMac! Konkretan! ARAKKAL!!
ps: Nem kell, hogy all-in-one legyen, de minden alkaktresze minimum ugyanolyan legyen! Semmiben sem tudhat kevesebbet! -
TokraFan #27 Ez a képzavar az "ugyanolyan" kifejezéssel nálad azért merül fel, mert képtelen vagy megérteni, hogy egy számítógép esetén a számítási teljesítményt, a sebességet, és a minőséget fizetjük meg. Az viszont irreleváns, hogy ezt milyen módon állítjuk össze (integráljuk az egészet, vagy részegységeiből építjük fel). Nincs különbség a fenti paraméterekben pl. egy Intel i7 kiépítésű iMac, és egy azonos processzorral szerelt összerakott között, végeredményben ugyanazt kapod. Az, hogy számodra prioritás az egybegép, tökéletesen érthető de meg is fizeted az árát. Viszont tény, hogy itt sem kapsz többlet értéket a pénzedért, mert a PC-nél releváns tényszerű adatokban nincs különbség egy iMac és egy minőségi alkatrészekből szerelt gép között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szerelt PC-re is ugyanúgy feltehető az iOS, ha éppen az hiányzik valakinek a boldogságához. Több ilyen gépet láttam már, azonos hardver miatt ugyanazt a számítási sebességet kapod, mint egy iMac-nél. Tehát a problémaz, hogy a Te olvasatodban "ugyanolyan" gépről akkor beszélünk, ha ugyanúgy néz ki mint az iMac, az én értelmezésemben pedig akkor, ha ugyanazt a számítási teljesítményt és sebességet, azonos minőségű hardverrel kapom meg. Innentől lényegtelen, hogy a gép hogyan néz ki, egybegép vagy sem, miniITX vagy szekrény méretű... -
Papichulo #26 Tehat akkor nem tudsz ugyanolyan gepet osszerakni olcsobban, mint a Retina iMac. Ertem. Kozben kiderult, hogy brand gepet sem tudsz mutatni, olcsobban. Vilagos. Tehat mar ott tartunk, hogy te a CHS-bol tudsz osszerakni valami hasonlo gepet. Azon tullepve, hogy ez egy retardalt osszehasonlitas a reszedrol (brand vs. takolt), de legyen, most az egyszer mutass egy ugyanolyan vagy jobb gepet a nagykerbol sokkal olcsobban osszerkava, mint a Retina iMac! A rossz hir, hogy mar a monitornal el fogsz verezni... -
TokraFan #25 Sosem állítottam, hogy all-in-one gépet állítok all-in-one egyéb gyártó megoldásával szemben! Nem figyelsz. Sőt, direkt kiemeltem,hogy az all-in-one elgondolás önmagában hátrány, lévén nehezen -és akkor is rendkívül költségesen-, vagy egyáltalán nem szervizelhető,
bővíthetősége pedig jelentősen korlátozott!
Én arról beszéltem, hogy vele azonos tudású és minőségű, sokkal rugalmasabban bővíthető és szinten tartható rendszert bármikor összeállítok, sokkal olcsóbban! (nem lemezházból és Codegen táppal, hanem azonos minőségben)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.05.03. 21:03:10 -
#24 Ilyenkor tipikusan elkezdenek a buta rajongóik ferdíteni, hazudozni. -
M2 #23 Az alap kiépítésű Apple gépek és a többi hasonló minőségű Brand gépek közt alig szokott lenni árbeli különbség.
A házilag összerakott gépeken lehet engedni a minőségből (lemezház, olcsó zajos hűtés, olcsó táp...) és így le lehet menni árban 20-30%-ot.
Viszont amikor bővítésre kerül a sor (akár gyárilag - tehát vásárláskor), egyből iszonyatosan ellép az árakkal az Apple. Minden pluszt 3-4-szeres áron mérnek. -
Papichulo #22 Mutass egy ugyanolyan, vagy jobb tulajdonsagokkal rendelkezo All-in-One gepet, mint a Retina iMac, csak joval olcsobban! Ugyanis ezt allitottad. -
TokraFan #21 "Amugy sikerult vegre megtalalnod, hogy hol tudnek egy Retina iMac-nek megfelelo gepet venni sokkal olcsobban? Ugyanis igertel egy ilyen listat nekem, de azota errol nagyon hallgatsz :)"
Megint keversz. Mi olyan bonyolult számodra abban,. hogy megnézd az adott iMac kiépítését, és -tekintve, hogy ugyanazokból az alkatrészekből áll mint bármely más Intel PC-, bárhol utánanézz, mennyiből hozod ki ugyanazt a hardvert, olcsóbban?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.30. 15:28:43 -
M2 #20 Áh, szerintem észre se vetted, mennyire igazoltad. :-D -
Papichulo #19 okosóra elég régóta létezik a piacon
Ja, es annyit adtak el belole egy ev alatt, mint az Apple egy hetvege alatt... szoval "nem mentek vele kb. semmire". De nem kell valaszolnod, ez is biztos az "agymosas" kovetkezmenye ;)
Amugy sikerult vegre megtalalnod, hogy hol tudnek egy Retina iMac-nek megfelelo gepet venni sokkal olcsobban? Ugyanis igertel egy ilyen listat nekem, de azota errol nagyon hallgatsz :) -
TokraFan #18 Egy újabb agymosott rajongó...:-D
Mellesleg, nem kell ehhez x év...már most megmondom neked, hogy okosóra elég régóta létezik a piacon...;-) Néha az Apple store-on kívül más weblapot is nézegess, ha már van neted, mindjárt meglátod, mennyire kinyílik a világ...:-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.28. 23:46:57 -
asgh #17 Vicces ez az apple zombizás.
Ugyanez volt az iPhone-nál, hogy mekkora hülye ötlet okostelefont adni a pórnépnek, ilyen baromságot csak apple zombik vesznek. Aztán amikor az egész piac az apple után loholt, hirtelen mindenki baromi okos lett, felsoroltak 5 elhalt projectet más gyártóktól (akik nem ismerték fel időben a trendet és brutálisat taknyoltak a megoldásukkal), hogy lám az apple csak lenyúlta mások ötleteit.
Aztán jött az iPad, persze azt is csak az apple zombik vették, mert a tablet ugyebár csakis baromság lehet. Aztán amikor a tabletek hatására kihaltak a netbookok és minden gyártó elkezdett iPad klónokat gyártani, akkor hirtelen kiderült, hogy azt már 1970-ben kitalálta Kubric.
Most jön az óra, jön hát az apple zombizás is. Pár év múlva, amikor az okosórák tök mindennapi eszközök lesznek, majd ugyanezek a zombizók azt fogják bizonygatni, hogy a Sony meg a Samsung évekkel megelőzte az apple-t. Igaz ugyan, hogy nem mentek vele kb. semmire, de legalább megelőzték. -
#16 Világ életemben rühelltem a karórákat.
A mobil nekem megváltás,mert tudja a pontos időt is! :D
Mióta van mobilom,nincs,és nem kell karóra. -
Papichulo #15 Hulye videokat konnyu talalni :)
-
cateran #14 https://www.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0
Ezek vagytok....irigyseg? Hahaha -
god25 #13 +1 -
M2 #12 Ha csak távolságmérés miatt kell, akkor felesleges a gps, elég pontos nélküle is.
Persze az útvonalat nem lehet aztán olyan látványosan megosztani. :-) -
M2 #11 Igen, látom módszeresen jársz be az Apple cikkekbe fikázni. Irigységből fakadó frusztráció, teljesen hétköznapi jelenség. -
Kryon #10 Appleb..ik majd úgyis megveszik. -
TokraFan #9 +1
Illetve annyiban módosítanék, hogy a magát egy műszaki eszköz miatt többnek vizionáló pórnép számára téves presztízs értékkel bírhat. Kb. mint a vastag fux a pitbull fejűeknél...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.27. 21:41:51 -
Ender Wiggin #8 az egyszerű pórnépnek ez drága (és tök felesleges), aki meg eddig drága svájci órákat gyűjtött, annak bóvli (zéró presztízzsel). úgyhogy akkor maradnak az apple-zombik. -
kvp #7 Szerintem okosorat ket iranyba erdemes fejleszteni. Az egyik a teljes erteku telefon, csukora szerelheto meretben. (szukseg eseten kulso kijelzokkel: orabol kihuzhato, bluetooth-os kijelzo, okosszemuveg) Ez kivaltana a telefonokat, de a jovoben nagyobb teljesitmeny eseten akar egy desktop-ot is.
A masik pedig az egyszeru kijelzo, tehat amikor az oraban nem fut applikacio, csak a telefon masodik kijelzojekent es tavoli szenzorakent mukodik. Ez utobbi esetben mar a mostani aksik is rendelkeznek megfelelo kapacitassal (tobb napos folyamatos uzemidovel), foleg ha az ora oled vagy transflektiv lcd kijelzot kap. (a masodik esetben mar ma is megoldhato, hogy folyamatosan mukodjon a kijelzo is, tehat az idot barmikor le lehessen olvasni rola, kb. mint a regi casio okosorakrol 30 eve vagy a sony ericsson telefonokrol egy evtizede amik megfelelo kulso feny eseten kikapcsolt hattervilagitas mellett is olvashatoak maradtak) -
TokraFan #6 Igen igen, persze, persze...Indul a rajongói topik! -
TokraFan #5 +1 -
M2 #4 Ez volt eddig... -
Lipotium #3 Samsung Gear S - van benne GPS. -
G_ArchAngel #2 Én például nem hordok órát nap, mint nap, kizárólag futáshoz, igy kell hogy legyen benne GPS, mert telefont nem viszem magammal. Ezzel a hagyományos és okosórák ki is estek.
Marad a Suunto vagy Garmin és hasonló céleszköz. -
formax #1 Véleményem szerint bármilyen óra sikere kérdéses, vannak az órás emberek, és vannak az óra nélküliek. Az órások nem annyira a praktikum miatt, inkább ékszerként viselik az órát, persze az időt is mutatja, ébreszt, stb. Őket nehéz lesz a klasszikus óra használati funkciókból kibillenteni, egy esetben tudom elképzelni: az óra alapesetben tökéletesen utánozza a "buta" karórákat (kinézet, strapabírás, könnyű leolvashatóság akár kevés fényben is, hosszú töltési ciklus (min. több hónap, vagy vezeték nélküli töltés)), és vannak benne extrák, amik vagy kellenek nekik, vagy nem - az ára ne legyen több, mint egy funkcióban, rangban egyenértékű "hagyományos" óra.
Az óra nélküliek nem hordanak órát, nekik hiába ruháznak fel szuper képességekkel egy órát, ők nem hordanak és kész.