18
  • Ender Wiggin #18
    én sosem tudnék semmilyen kontrollerrel játszani (csak kormánnyal maximum, a szimeket). az nem old school PC-n. az szentségtörés. :-)
    egyébként az nem baj, hogy nics sok régivágásű FPS, a lényeg, hogy van egy olyan, ami ötvözi az RPG-t, az FPS-t, a stealth stílust a legmagasabb fokon...
  • Sir Cryalot
    #17
    Hja, és a másik rpg hybrid ami ugyan nem ért el számottevő kommersz sikert a Wheel of Time volt, és amíg ezek az oldschool fps-ek halványodtak/nak (szvsz béke poraira) , addig a könnyedebb BL jól végigverte a mezőnyt mint ügyeletes rpg/fps, és a híresztelésekkel ellentétben nem maradt le a kihívás sem belőle ,viszont sok másból fps létére igen. Eredetileg komorabb realisztikus grafikája lett volna, jó érzékkel alakított rajta a Gearbox, abszolút megérdemelten robbantottak kasszát.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.04.25. 04:07:16
  • Sir Cryalot
    #16
    Sajnos 2015-ben már az is oldschool , de én már arra sem tudom rávenni magam hogy force feedbackes kontroller nélkül shootert játsszak , nemhogy a menő makrós egerekre :) , és

    nagyon örvendetes a haptic kontrolleres irányultság a Valvetól, remélem még nagyobb hangsúlyt kap mint a VR , aminek a kellően magas frameraten kívül más hasznát nem igazán látom. Remélem lesz drágább/nehezebb haptic kontroller is, mert a jelenlegi megoldás úgytűnik pehelysúlycsoportban indul :D .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.04.25. 02:25:10
  • Ender Wiggin #15
    Az RPG elemektől kanyarodjunk vissza az old school shooterek irányába. :-) A Stalker nekem nem tetszett, ahogy a Metro sem (rokonok). Nyilván van, akinek meg pont ezek számítanak etalonnak.
  • Sir Cryalot
    #14
    Szvsz, ami a Stalkernek nem sikerült ,hogy rpg elemeket csempésszen fps-be, az a BL-nek nagyon is, ráadásul tartja a 120framet 3d projektoron , kikapcsolt külalak shaderrel meg egész mutatós is.
  • STREEX
    #13
    Én az RTCW-t tényleg besorolnám a top 10-be de ez rövid idő alatt rohadt monotonná és unalmassá válik. Alig bírtam végigvinni a lapos játékmenet miatt.
  • Ender Wiggin #12
    bevallom, a Borderlands-szal nem játszottam. én a sztori-orinetált játékokat jobban csípem, mint a barangolós, gyűjtögetősöket, meg igazából ennek a grafikai irányzatnak sem vagyok a híve. de egyszer, ha nem lesz más, akkor talán...
    és mellesleg lehetne egy olyan lista is, hogy first person-non shooter. abban meg a portal 2 magasan nyerne...
  • Sir Cryalot
    #11
    ...az felettébb érdekes hogy a másik Dallas/ texasi játékban (ami a Borderlands), első végigjátszáskor még töredékét sem láttad a jobb fegyvereknek, és még van playthru2 is ahol előkerülnek jobbak, amiről az elsőben meg aztgondoltad hogy jó meg fabatka kategóriába kerül, és még mindig van annyi szufla hogy pt2- után még menjen egyet a "körhinta".

    Persze a gyengébb DLC-ket kihagynám, a Knoxx viszont magasabb pontszámot kapott mint az alapjáték.

    Sajna a Rage-ben nincs szinte semennyi "szufla", ez a dudebro igényeknek megfelelésük meg max aknamunkának volt jó.
  • Ender Wiggin #10
    ezt szépen összerfoglaltad. :-))))
    de igazad lehet. a rage is nagyon jó játék lett volna, csak a vége lett összecsapva. amúgy simán a legjobb FPS-ek között lenne a helye.
  • Sir Cryalot
    #9
    -sajnos már bekövetkezett a CoDos dudebro hatalomátvétel ,amibe belebukott a rage is , az epic megagames meg hanyattvágta magát , a titanfall meg túl későn jött és kevés is volt hogy megtörje a codcrysis-es szét-dudebro-sodást, ez pedig a műfaj halálához vezetett.
  • Ender Wiggin #8
    elárulom, minden lista szubjektív, és minden tesztelő értékelése is az. így nem állítható, hogy van egy abszolút értelemben vett etalon lista, vagy akár ízlés. az én listámon a FArCry az utolsók között lenne, mert egy buta, unalmas fos, béna játékmechanikával, átlagos grafikával, ami gépigényes ráadásul. A Dying Light nekem is tetszett, de nem jobban, mint a New Order. Amely a szinkronszínészek játéka, zene, grafika, sztori és klasszikus FPS játékmenet miatt simán 7-8. helyen van nálam az örökranglistán. Talán csak a Deus Ex Human Revolution, az Operataion Flashpoint (az eredeti), a Half-Life 2, a NOLF 2, a Rainbow Six Vegas, a Blood 2 és az Unreal van előtte. A pixeles korszakot most hagyjuk, az egy külön lista lenne. A multiplayer játékok, mint a Quake III/Unreal Tournament/etc. szintén.
  • Macropus Rufus
    #7
    "A szakértők értékelése 80-90% között van, ami teljesen reális."
    ami ugye nem szubjektív lista :)
    ez is csak ízlés kérdése. Biztos, hogy fel lehetne sorakoztatni legalább annyi szakértőt akik szerint meg nem jó.
    Szóval ez egy meddő vita. Valakik szerint jó valakik szerint nem. Nekem speciel a grafika nem tetszik. De ez pontosan csak annyit jelent amit: nekem nem tetszik. A szakértők véleménye is pont ezt jelenti: annak az x db embernek tetszik. És semmi mást.
    :)
  • Ragnaar
    #6
    Nem rossz a legújabb Wolfenstein a 8/10 szerintem reális értékelés lenne, nade az előd kb. 9.5/10 volt, persze az nagyon régen volt, akkor azért még nem volt ennyiféle franchise, meg nem a konzol volt a fő fejlesztési irány, az enemy territoryt (multi módja a RTCW-nek) pedig talán még jelnleg is játszák (Az Enemy Territory Quake Wars is kaphatna egy faceliftet mondjuk IDtech 5-re, az a játék szerintem kb. 10/10) Ha a legújabb Doomra is figyelnek ennyire, mint a Wolfensteinre, és nem fogják szétújítani egy 8-9/10 - et várok optimistán.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.21. 11:54:57
  • lipovics
    #5
    Végül is saját listátok, szubjektív.
    A szakértők értékelése 80-90% között van, ami teljesen reális. Teljesen lineáris a játék, ami 2015-ben már ciki, de a többi rendben volt.

    Idén is kijött két jobb fps, Dyning light, Far cry 4. Ha objektív listára tesszük, akkor az első 50-100-ban van benne kb.

    Peace.
  • Ender Wiggin #4
    mit számít az? az én listámon a legjobbak között van, a CoD, meg a hasonló szarok viszont nem.
  • jézusom
    #3
    Szerintem is top 10! És rendesen felnőtteknek való, nem zöld a vér stb... 35 vagyok.
  • lipovics
    #2
    Azért az erős túlzás, de nem rossz.
    Hány éves vagy Ender?
  • Ender Wiggin #1
    épp most játszom az alapjátékot. abszolút benne van minden idők 10 legjobb FPS-ében.