44
  • matatom
    #44

    Figyelem!

    A többi hozzászóló érdekében utánanéztem egy ennek a Jakuza nevü emberkének felületesen..., meg aztán egy kicsit alaposabban is. (Anélkül is, hogy mélyebre mászna az ember talál "érdekességeket".)

    Ez a Jakuza egy többszörösen kibannolt, notórius provokátor, egy visszatérö troll!
    Az sg.hu-n többedik profilját használja már el (pl. Jakuza001, [Jakuza], Jakuza1 ...), és rendszeresen provokál, hanulatot szít.

    Nyugodtan lehet levegönek nézni, és nem kell etetni, úgy ahogyan azt én megtettem.
  • Papichulo
    #43
    teljesen felesleges egy szamitastechnikai analfabeta tudatlan omlengeseit hallgatni.

    En ezert nem olvaslak teged mar eleg regota... bar itt legalabb a #16-ban eleg jol jellemezted magadat ;)
  • Jakuza1
    #42
    Bagoly mondja verebnek, hogy nagyfeju.
    Hatradolhetsz maki, mert nem olvasom el a vergodesed, hiszen teljesen felesleges egy szamitastechnikai analfabeta tudatlan omlengeseit hallgatni.
  • matatom
    #41
    Azt hiszem megvárom mig ez a 65 éves, 40 éve szakmában dolgozó, nyugdíj elött álló troll, aki úgy sem nyugszik, ha nem az övé az utolsó szó, megírja az utolsó bejegyzését, és mosolyogva, halálra zabáltan, elégedetten hátra döl.

    Kedves troll úr, öné a pálya!
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.21. 21:40:44
  • Jakuza1
    #40
    Istenem es a trollja nem hagyja abba a csusztatasait es a kretensegeit.
    Ertittek leirjak, hogy a fele script ami fut az oldalakon reklam szemet, de a makija beirja, hogy interaktivabbak emiatt az oldalak. :)
    Oh jaj, most akkor ezert kell a gemius.pl az oldalon? "Gemius is a business consulting company, providing data, solutions and recommendations in the area of online advertising campaigns"

    Szerintem itt huzz bort a fogadra, a felrebeszelesed helyett.

    Kozod nincs az egeszhez, egyertelmuen egy rossz szamitastechnikai analfabeta vagy, aki azt hiszi leult egy gep ele es tudja mitol doglik a legy.Aztan kijelent olyat ,hogy SSd a HDD es bad sector fel even belul.
    Aki a szavak ertelmet se tudja felfogni, hogy senki nem azt allitja, hogy XP-t kell hasznalni, hanem azt, hogy pazarloan bannak az eroforrasokkal es uzletiesedes miatt kell ilyen gyorsan valtani.
    Kozben egy azaz egy konkret technikailag elfogdhato tenyt nem hoztal fel, csak felrebeszeltel, nagy ures fecsegesed egy vicc.
  • Jakuza1
    #39
    Ja, szerintem is megetetett teged a gondozod.
    Foleg ez utan. "Részemről ezzel a téma kivesézve és lezárva." meg szerencse, hogy eddig terjedt el az emlekezotehetseged.
  • matatom
    #38
    Két dolog ami nem a trollkodással függ össze hanem olyan amire még nem válaszoltam, vagy most vetetted fel ezért megválaszolm.

    1. "Megkerdezik toled, hogy vajon milyen fejlodest hoznak a sciptek a weblapokon, jon a kamuzas, hogy mutatok olyan oldalt, amin sok a gif. Megkerdezem megegszer, vaasz nuku."
    Gondolom elsikottam felette, mindenre nem tudok válaszolni, mert így is sok lenne. A scripteknek köszönhetöen a weboldalak dinamikusabbak, animáltabbak, esztétikusabbak, és interktívabbak, lehetséges lett a muldimédia, játékok és millió egy interaktív alkalmazás futtatása köszönve nekik. Ezek jórésze a HTML5-ig szinte elképzelhetetlenek voltak javascript és flash nélkül. Szerinted a cél könyvszerü szövegek megjelenítése a weben, vagy a 90-es évek weblapjai a jók? Ne is válazolj, tudom az volt a jó, ma már minden csak felesleges eyecandy. Gonolom te még mindig assemblyben programozol (vagy binárisban pötyögsz?), így minden sallang, ami több mint egy monokróm monitoron megjelenö szöveg. Használj Lynxt böngészésre, az tuti jól fog menni a 100 éves CD-t pörgetö 13 éves gépeden.

    A többi amit írtál, annak semmi köze az eredeti témához, csak trollkodás, mivel ügyesen kevered a féligazságot, és tereled a témát. Ügyes troll vagy, de csak a témára válaszolnék, azt meg már megtettem.

    2. "40 eve foglalkozok szamitastechnikaval"
    És, akkor hogy a fenében lehetsz ekkora kókler, vagy valami viszket, hogy trollá váltál? Valami nagyon nem stimmel az egóddal.

  • matatom
    #37
    No comment. Szerintem eléggé megetettem a Trollt, a végén még szétdurransz.
  • Jakuza1
    #36
    En kerulom a valaszt ? Csusztatok? Nem te beszelsz felre allandoan. Megkerdezik toled, hogy vajon milyen fejlodest hoznak a sciptek a weblapokon, jon a kamuzas, hogy mutatok olyan oldalt, amin sok a gif. Megkerdezem megegszer, vaasz nuku.
    Mi vagy te weblapkeszito?

    Yombigepet csinalok a te gepedbol is, nem kell ahhoz XP. Egy nagy baromsag ismet. Ja hogy nincs tamogatasa az XP-nek? Hat biztos a felhasznalo a hulye emiatt. Ne nezd az embereket madarnak.

    Istenem. Ismet a baromsag. Nem akkor en nem tomeg vagyok es nem vettem irhato CD-t, hanem elovarazsoltam anno tuti.Es nem en nem sufniszagember vagyok, hanem kozel 40 eve foglalkozok szamitastechnikaval es nem en nem php-t programozok.Mint akik szakembereknek hiszik magukat.Eltudtad olvasni a masik gyartasi metodussal is es nem csak a gold layerrel keszul CD-ket is, a 2. 100 evre volt szinten tervezve, bizony am es az se volt draga.
    De neked ezt miert is mondom el, hiszen nem latsz a szemfestektol. De hogy en ne markost idezzek a hozzaszolasodra.
    "Nem mindegy Hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik!"


    Csusztatas ismet toled:

    "Mitol lesz egy XP-s gep zombigep? Attol, hogy nincs support ? Ki tehet errol? A felhasznalo?"
    Leirtam korabban, te jossz a csusztatassal es utana a megszuno supporttal.
    Ember eloszor tanuld mar ertelmezni a mondatokat, meg ha ironikusan is irta le valaki.
    Tehat megegyszer miert is lesz zombihalozat? A win7-es gepeken nem lehet ? Dehogynem sot, fogadok, hogy van annyi mint XP-s gepen.

    Ezen meg nevetek hogy a hackerek imadjak kihasznalni, mintha mas oprendszereken nem lennenek bugok,exploitok stb.
    Biztos azert tartott multkor is a hackerversenyeken a bongeszokbe bejutniuk 10 masodpercek alatt, vagy atvenni a gepek iranyitasat, a modern OSeken is.

    "Elobb halottam, kopkodtem"
    Most sirjak vagy nevessek ezen a vegletes butasagon? Leirja valaki a gyartasi techet is es az SSD-t, akkor ki az a hulye, aki utana HDD-rol hablatyol?

    Fel eves HDD halalok. HM ja 30eves merevlemezek rendes tarolasi korulmenyek kozott ugyanolyan jol el vannak.Ertve itt a magnesesegtol vagy egyeb kulso behatastol ovva. Biztos velem van a hiba.

    Ezen meg mar visitok: "Kevered az öreg hardver fogalmát az öreg hardver technológia fogalmával!

    Ne haragudj, de te valami kabareszinesznek keszulsz? Leirjak, hogyan csokkentik a elhasznalodasi idot,peldakt hozva ra, meghozza neven evezve oket, nem csak egbe puffogtatva ahogyan te teszed, puffogtatva a semmit es erre josz az oreg hardver es oreg technologia fogalmaval, hogy mas osszeteveszti?
    Menj, ezzel az ovis szintu tudasanyaggal jatszani mashova es hireszteld el, hogy meg az SSD-t es a HDD-t se tudod megkulonboztetni egymastl BAD SECTOR koma. :)
  • matatom
    #35
    Folyamatosan kerülöd az igazat, és csúsztatsz. Azt állítod hogy ne mondok igazat, miközben pont arról nem írsz, vagy szörmentén emítve hazudsz róla. Neked kéne visszaolvasni.

    "Zombigepek az XPtol vannak? Hol, melyik almodban?"
    Kiforgatod a szavaim. zombi gép XP-böl támogatás híján könnyen lesz varázsolható, mert a megszünö support azt jelenti, hogy a biztonsági hibák nem lesznek javítva. Ezt imádják a hackerek kihasználni, és az bármilyen javítatlan szoftver esetében igaz. Ha nem látod ez az egylépéses ok-okozati viszonyt, akkor problémák vannak a felfogóképességeddel. Egy 5 évvel ezelötti példa az álmomból (pedig akkor még volt support): A zombie network is spreading thanks to an old bug residing in Windows XP.


    "Nem volt a CD 100 evre tervezve ?"
    "gold-based CD-Rs do not suffer from this problem. Manufacturers have estimated that the longevity of gold-based CD-Rs to be as high as 100 years"
    Ja, igen azok a CD-k nem a tömegpiacra keészültek és egy vagyonba kerültek. Mint mondtam, ma is jó pénzért kapsz tartós technológiát. A 100 év meg sima marketing, mert ez csak 100 év tudja bizonyítani. Ja, hogy kérem van aki a marketingnek bedöl?
    Egy Makros-Nádas poén jut eszembe:
    A rözsét vivö gonosz, rút boszorka azt mondja a lovagnak, hogy ha megdugja, akkor reggelre gyönyörüszép királykisasszony lesz belöle. Reggelre anyóka csúfabb lett mint valaha. A lovag kérdöre vonja. Mire anyóka:
    - Hány éves vagy te herceg?
    - 27 - mondja a lovag
    - És még hiszel a mesékben?
    Szóval jelentkezz, ha lesz egy 100 éves CD-d, amit használtál is (nem atombunkerben lefagyasztva tárolsz, mint bizonyára az SLC-s SSD-id szoktad), és akkor majd folytatjuk ezt a hülye vitát.


    "Nezzunk meg egy SSD gyartasi technologiat. SLC, MLC, TLC mond valamit neked ? Irasi ciklusok szama, hogy csokken a regitol az uj technologiaig (100k to 3k to 1k)? CD,DVD eloallitasokrol, hogyan csokkent a 100 eves biztonsagos adattarolasi megoldas 10 evre ?"

    Mond-e valamit? Lehet hogy elöbb hallotam, és többet köpködtem a váltásoknál, mint te. Nos annyit benéztem (no képzeld, én el tudom ismerni ha hibázom), hogy nem az SSD-nek, hanem a korábbi HDD-nek tulajdonítottam a 100000 írást. Dehát annál tutibb a dolog, ha én a még korábbi és szerinted még tutibb, tartósabb technológiával kevertem, nem? Mert minél régebbi technológia, annál tarósabb, ugye? Az más dolog hogy azok az öreg HDD-k amiket emlegettem tényleg fél vagy egy évalatt rendszeresen döglöttek, holott. Eredetileg 13 éves gépet emlegettünk, aztán most már 10 évest, hogy hoppá SSD-kel vagdalózzunk hirtelen. Szóval megint belekötöttél abba hogy az öreg, 13 éves gépet cserélni kell, hogy SSD-kel példálózz, amit korábban meg sem emítettem. Amúgy SLC SSD-t is vehetsz ma is jó pénzért. Ja, hogy ha bóvlit veszel "occóé'" az szar? Persze, csak ennek nincs köze a az öreg harverhez.

    Összefoglalom a kedvedért hogy te is megértsd.
    Kevered az öreg hardver fogalmát az öreg hardver technológia fogalmával! Fogalomzavarban vagy! (De leginkább szándékosan csúsztatsz.)
    Szóval ne okoskodj nekem, nem ma jöttem le a falvédöröl, hanem hülyítst a tapasztalatlanokat.
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.21. 18:52:53
  • Jakuza1
    #34
    Ja hogy te eltervezted, hogy igazad van? Oke akkor minden rendben. Ja meg sem..
    magasztos elvek? Milyen konkret teny? Zombigepek az XPtol vannak? Hol, melyik almodban? SSD bad sectoros lett ? Uristen.
    Jo egyben hallani ennyi technologiai baromsagot olyantol, aki nyomja, hogy igaza van.
    Nem volt a CD 100 evre tervezve ?

    "gold-based CD-Rs do not suffer from this problem. Manufacturers have estimated that the longevity of gold-based CD-Rs to be as high as 100 years"

    Ja utana megjelent az Azo,Phthalocyanine,Cyanine tipusu is, aminek az utolso tagja mar csak par evet birt ki azt is ugy, hogy nem a legnagyobb sebesseggel irtak?

    Birom amikor az ilyen sufnianalfabetak megmondjak a tenyeket.Hogy az SSDk bad sectorosok lettek fel ev utan es ujra meg ujra es nem birtak ki a sok irast :)
    Nezzuk csak meg mit is irtam le, hogy valtozott meg a gyartasi tulajdonsag 10000 irasrol, 3 ezerre, majd 1000-re?
  • matatom
    #33
    Miért hagyjuk, mert igazam van? Miért csúsztatsz, mert igazam van? Miért a magasztos elveid harsogod, és veted sutba, a konkrét tényeket, azt, hogy igenis a régi gép nagy esély arra hogy elromlik, és az XP-s gép nagy esély arra, hogy zombivá váljon? Mindkettö jóval nagyobb esély, mint amiket te írsz, mégha a modern eszköz csak 3 évre van tervezve, a 10 éves akkor is valószínübb, hogy bedöglik, mert soha a büdös életben nem volt az általad emített 100 évre tervezve és a büdös életben nem bírt ki 100000 írást, mert bad sectoros lett fél év után és az új meg újabb fél év után. 30 éves számítógépes tapasztalatom alapján kijelenthetem, hogy a 20-25 évvel ezelötti merevlemez, floppy stb. szinte alig vagy éppen semmivel sem volt megbízhatóbb, mint a mai SSD, vagy DVD. Ugyanúgy kellett kidobálnom öket anno, mint most, hiába volt a gyártási technológia és a névleges tartósság más. Millió képet, zenét, dokumentumot, stb. veszítettem el a csodás, örökkétartó hardvereid miatt. Egyébként meg mit vársz azoktól a mai "fos" hardver és szoftvertermékektöl, amikért tizedannyit fizetsz, mint régen, vagy torrenten tötöd le ingyen, miközben telpofával köpködsz rájuk, hogy ez szar, meg az szar? Anno 100k volt az irásbiztonság, most meg 1k? Névlegesen igen, és ha vacakot veszel most "óccsóé". Anno nem 5000 Forintért vetted a 64G-s USB kulcsot, hanem 50e-et adtál a 50MB-os HDD-ért, ami örökké kellet volna hogy tartson, ha az alaplapi vagy a tápban lévö döglött kondenzátorok taccsara nem vágták az egészet. Ha ma arányaban annyit kiadnál egy gépért, mint annakidején, amikor egy vagyon volt, és körültekintöen vásárolnál, ma is megkapnád a biztonságt és a tartósságot. Hagyjuk a baromságokat és a farok hasonlítgatást hogy melyik hardver volt a jobb. Jól tudjuk mindketten, hogy az emberek ugyanúgy fostak az MS-DOS után a Windowstól, ugyanúgy köpködték a "szent XP"-t eleinte a 95 után, az új Word verziókat a régi után és ugyanúgy szartak a biztonságra, mint most. Szóval gyözködd a tapasztalatlan hülyéket, velem kár vitatkoznod, nem ma jöttem le a falvédöröl. Egyedül a tempó pörgött fel egészségtelenül, és a világ változott túl gyorsan körülöttünk, de attól még az említett konkrét kérdésekben nekem bizony igazam van. Ezt a féligazságaid, vagy holmiféle magasztos elvek, mégha szintúgy igazak is akkor sem változtatják meg, és akár hogy is próbálod megkerülni a konkrét kérdést, elterelni a témát, irní Ádámtól Éváig Neumanntól Bill Gatesig bármit, az igazságomat akkor sem vitathatják el. Punktum!

    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.21. 16:28:44
  • Jakuza1
    #32
    Hagyjuk mar ezt a zombigep nyomvonal erolteteset.
    Mitol lesz egy XP-s gep zombigep? Attol, hogy nincs support ? Ki tehet errol? A felhasznalo? Raadasul egy uj gepbol ugyanugy lehet, mert a felhasznalok butasaga nem az elavultsagtol szarmazik. Bedogolhet egy gep? Egy uj nem ? Eleg csak ranezni a trendre, hogy mennyire igaz, amit halgatyo leirt, a kenyszerito hatassal.
    Nezzunk meg egy SSD gyartasi technologiat. SLC, MLC, TLC mond valamit neked ? Irasi ciklusok szama, hogy csokken a regitol az uj technologiaig (100k to 3k to 1k)? CD,DVD eloallitasokrol, hogyan csokkent a 100 eves biztonsagos adattarolasi megoldas 10 evre ? Beszeljunk a regi minosegrol es kovetelmenyekrol es mostaniakrol? Nem veletlen volt az itt megjeleno "Rövidebb ideig használjuk az eszközöket" cikk sem.
    De mint irtam a lenyeg a kihasznalas elve, jeleneg nem hasznaljuk ki amink van, hanem pazaroljuk.Ez pedig nem csak szoftver kihasznaltsag, hanem magaban a hardverek eloallitasanal is oriasi problema, mert olyan szinten egetjuk el a nyersanyagainkat erre, a mestersegesen fentartott fogyasztasi pazarlasra, hogy azzal kesobbiek folyaman is csak magunknak artunk.
  • matatom
    #31
    Pedig látod amit leírtál pont azzal értek nagyjából egyet én is. Az elvet én támogatom, a különbség csak az, hogy szerintem normális piaci kapitalizmus is teremthet szociális, gazdasági és ökológiai jóletet (Skandináv út?). Tehát a nemzetközi, nagymenö, pénzrehajtó cégek és a gazdagok is megcsinálhatják azt, hogy a nyereséget pl. a reciklálás fejlesztésre, munkaeröteremtésre, szociális jólétre és környezet megóvásra fordítják (Mondjuk épp Bill Gates aki sokat tesz ilyen téren).

    Ha az öreg gépet úgy cserélhetnéd, hogy tudod, azt jó hatásfokkal újrahasznosítják, hogy amit veszel új gépet, azért nem halt meg egyetlen kínai munkás sem rákban, stb., akkor akár évente is cserélheted a gépedet, nem 10 évente, mert a cserével nem szennyeztél környezetet, munkahelyet teremtettél, és te is gyorsabban, kényelmesebben hatékonyabban teheted meg vele azt, amit szeretnél.

    Szóval, a pörgést, a pénzkeresést nem tartom hibásnak, a hiba a pénz felhasználással és sokszor a módszerrel van, ahogyan azt megkeresik. Kulcskérdés, hogy a pörgés, a fejlödés nem szabad hogy meghaladja azt, ahogy a másodlagos negatív effektusait (környezetszennyezés, éhbér stb.) semlegesétö eszközök (újrahasznosítás, munkateremtés, szociális háló stb.) fejlödése megvalósul.

    Jelenleg nincs egyensúly és ezért vannak sokan, így te is és én is jogosan felháborodva. Én igyekszem racionálisan hozzáálni a megoldáshoz, és nem olymód vagdalkozni, másoknak is kárt okozva, mint ahogyan azt "halgatyó" tette.

    Gondolj bele mi lenne, ha az XP támogatásának megszünése után tömegesen kezdenének az emberek XP-t használni. Összeomlana a net a sok zombigéptöl, és mindenkiröl minden iformácó elérhetövé válna, mellesleg minden belassulna. Ez a cél? Ez semmivel sem jobb, mint a generált fogysztói igény, csöbör-vödör. Amikor lépni kell, akkor lépni kell.

    De...! De... ne azért dobd ki a régi géped vagy vegyél új OS-t, mert a haverodnak új iMacje van és írigyled, hanem azért, mert a hardver ma-holnap bedögölhet, mert nem elég gyors vagy nem tudja azt a szoftver már végrehajtani, amit akarsz, azaz nem elég hatékony, mert nem akarod, hogy a barátod lakáscíme, telefonja stb. kikerüljön a ferözött gépedröl, és mert nem akarod, hogy a többi ember szívjon a te zombigéped miatt amikor netre megy. Ezért cserélj, ne másért.

    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.21. 13:36:18
  • senki687
    #30
    Látom, ebben a témában sosem fogunk egyetérteni.
    Abban igazad van, hogy aki netezni akar, annak le kell cserélnie az xp-t meg a hardvert is. Én már megtettem, de az iránnyal nem értek egyet, úgy érzem, rá vagyok kényszerítve. Az ősrégi gépekkel is nagyon jól lehetett dolgozni. Annak idején örültünk az XT-nek, hogy mennyire gyorsak voltak a programozható számológépekhez képest. A speed tesztek szerint 1000-szer gyorsabb gépek is elavultak már. Gyorsabban fejlődtek terndi elvárások és mára egy 4 magos gép sokszor kevés a védelmi szoftverek használata, a reklámokkal megteletűzdelt flash-el megspékelt weblapok zökkenőmentes használatához. A cél régen számítási feladatok elvégzése, az információ átadása volt, mára mára az parányi részét képzi és a "csicsára" megy el az erőforrás 99%-a. Az üzlet miatt van ez. Amiatt kell kidobnod a telefonodat is évente. De igen bűn, és nem a kommunizmus miatt, hanem a Föld bolygó tesszük vele feleslegesen élhetetlenné hoszú távon, az unokáink szívnak majd miatta. Pekingben is fasza a levegő. Már tudom, hogy azzal jönnek egyesek, hogy de akinek nem tetszik, ne használja, menjen vissza a fára. Nem, nem csak két véglet van. Kell a fejlődés, de ez értelmetlen tékozlása az erőforrásoknak. Egy 10 évvel ezelőtti géppel is nagyon jól el lehetne lenni, ha az emberek másképp gondolkodnának, ha a cégek másképp lennének irányítva. Ha ez neked így jól van, akkor úgy sem fogsz erről másképp vélekedni. De mindegy is, mert a többség úgy sem foglalkozik ilyesmivel, addig meg úgy sem lesz változás.
  • matatom
    #29
    Eh, no jó, akkor mégegy válasz.

    @senki687: nem, nem értek egyet, csak bizonyos pontokkal, másokkal meg egyáltalán nem, söt. Tehát nem csak a stílussal van bajom, hanem egyes objektívnak formált ugyanakkor teljesen szubjektív véleménnyel. Az XP-t pedig szerintem cserélje le aki netezik, hogy másokat ne veszélyeztessen vele a neten. Az öreg hardvert meg dettó, mielött kipukkadna az összes száraz elkó, és taccsra vágná az egész cuccal együtt a féltett adatokat is a gépen. Na, tessék az én sarkos véleményem.

    Egyébébként meg azzal a vadkommunista gondolattal sem értek egyet, amit gondolsz, hogy a pénzre hajtás az bün. Nem, szerintem nem az. Igen is hajtson minden cég a pénzre, csak tegye ezt amennyire lehet tisztességesen, és a keresett pénzt is ossza szét tisztességesen, ne csak egyes privilegizált vezetök kezébe. Ha egy cég jól megfizeti az alkalmazottait és szépen visszaforgatja a pénzét, innovációba fektet, támogat humanitárius programokat, egyszóval nonprofit és emberséges viselkedésre hajaz, akkor igenis keressen rajtam, meg mindenkin aki megveszi a termékeit egy valag pénzt. Figyelem: nem állítom, hogy a Microsoft (vagy bármelyik rivális) ilyen, bár vannak ilyen cégek is! No ennyit a moralizálásról.
  • senki687
    #28
    Szerintem is igaza van abban "halgatyó"-nak, hogy ez felháborító. Az, hogy ki milyen szavakkal reagál ezekre a bosszantó dolgokra, az már vérmérséklet kérdése, és szerintem ezzel nem gázolt bele senkinek a lelkivilágába, de álszenteskedésből fel lehet róni neki negatívumként. És igazad van sarkított is, de attól még jogosan van felháborodva. És úgy nézem az elemző válaszaid alapján, hogy az egésznek a lényegi részét tekintve te is egyetértesz vele. Íme a lényeg:

    "Az egész a nyerészkedésről szól. A nagy pénz hegyekről. Amit le lehet húzni rólunk ÚJRA ÉS ÚJRA." - halgatyó

    és a válasz rá tőled:

    "Bizony ebben nagy igazság van." - matatom

    A többi csak bosszankodás. Kell tudni a sorok között is olvasni. Akivel egyetértesz, azt ne akard már eltaposni, mert a hoszú hozzászólásod nagyrésztét az teszi ki és a lényeg elsikkad. Beszélgetni jövünk ide, nem egymást szapulni.
  • matatom
    #27
    Nem hinném, hogy "halgatyó" írásával összehasonlítható mértékben sarkos bármi abból, amit az első hozzászólásomban írtam, mert nem vagdalóztam a szavakkal, a stílusom is teljesen más. Továbbá azért sem lehet hasonlóan sarkos, mert az állításomhoz, miszerint "13 éves gépnek már az újrahasznosítóban a helye többek között azért mert..." éppen a magyarázatot és az alátámasztó érveket írtam.

    Te legfeljebb csak részben írtad azt, amit ö és ezért is tudtam több mindennel egyetérteni. Én egyébként a tényleges helyzetet ecseteltem, és nem morálisan ítéltem meg azt, vagy boncolgattam az okokat, amiket te és később már én is megtettem. Tehát a későbbi eszmefuttatásaink az okokról és morális ítélkezésről szólnak szólnak, melyeket természetesen nem teljesen egyformán látunk, de nem is teljesen különbözőképp, és ezzel semmi gond, ez így van jól. Ezért értettem veled többször egyet, de az sosem állítottam, hogy "halgatyó" írásában nincs igazság, vagy hogy teljesen tagadtam volna amit mondott. Hogy késöbb a második hozzászólásomban kiosztottam pár virtuális pofont néhány sarkos kijelentéséért, hasonló stílusban azért az dobja rám az elsö követ aki ilyent sohasem tett. Kutyaharapást szőrével módszerét választottam.

    Fussunk még egyszer végig "halgatyó" írásán.

    "Menjenek a p1csäba."
    No ez sarkos, sértő és bunkó.

    "Már évente akarnak valami felesleges új sz@rt eladni nekünk."
    Ez igaz bár megint kissé sarkos és sértő.

    "Közben egyre nehezebben hozzáférhetőek a rendszerek, egyre inkább a gép (a fos szoftver) dönti el, hogy én mit akarjak csinálni."
    Van benne igazság böven.

    "Hát kapják be."
    Ez sarkos és alpári.

    "Az egész a nyerészkedésről szól. A nagy pénz hegyekről. Amit le lehet húzni rólunk ÚJRA ÉS ÚJRA."
    Bizony ebben nagy igazság van.

    "Az összes feladatok 99%-a tökéletesen elvégezhető az XP-s gépeken is. Kiváltképp a netezés."
    Ha én is ilyen sarkos akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez nettó f@szság. Alaposan átfogalmazva lenne benne igazság, de ez így baromság. Javaslatom szerint így lenne értelme: egy egyszerü irodai munkához számos esetben elég lenne egy XP-s gép is. Netezéshez is elmenne egyes mai modern oldalaktól eltekintve, ha a biztonsági updatek folyamatosak lennének.

    "Persze mindent megtesznek, hogy ne lehessen még netezni se, még ahhoz is új winfost kelljen venni. Évente, lehetőleg."
    Sarkos és provokatív marhaság. A weboldalakra és a netezésre nem sok hatása van a Microsoftnak. Ez aligha kényszeríti az embert új Windowsra, váltásra a biztonsági frissítések hiánya igen, de nem kötelezően Windowsra, és főleg nem évente. Ez tehát megint igen sarkos mellesleg teljesen téves állítás.

    "Vajpn mikor találják ki, hogy minden gép-bekapcsoláskor fizetni kelljen?"
    No ez az igazi provokatív populista mondat, aminek semmi értelmes tartalma sincs, mert ez már meg is történt: amint bekapcsolod a gépet fizetsz, csak nem a Microsoftnak, hanem az áramszolgáltatónak és jó eséllyel a netszolgáltatónak. A tendencia egyébként nem ez, ugyanis sokkal inkább reklámok és egyéb kötött termékek útján próbálnak pénz begyűjteni. A Windows upgrade számos esetben ingyenes lesz.

    "Valaki azt írta, hogy a mini monitor tönkreteszi a szemet... ezen majd lefordultam a székről!"
    Erre már adtam egy vicces, sarkos válasz. Ismétlem: kutyaharapást ugye szőrével. Mellesleg nem csak a szemet rontja, hanem a görnyedés a testtartást és a kényelem hiánya a munkamorált is.

    "Mert a hülyegyerek-telefonok 6x8 cm-es képernyőjén netezni az az igazi..."
    Nos erre is megkapta az úr a választ, noha ez csak egy egyszerű provokáció volt tőle.

    Részemről ezzel a téma kivesézve és lezárva. Azért azt hiszem ilyen uszító, trollkodó stílusban én nem szoktam írni ahogy a "kolléga" ezt tette, legfeljebb hébe-hóba szatírikus stílusban, tükröt mutatva. Abban azért talán egyetérthetnénk, hogy nem ilyen stílusban kell véleményt nyilvánítani.



    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.19. 21:04:29
  • Jakuza1
    #26
    Akkor atfogalazom, amit allitottam az irasaval kapcsolatban, mert magarol a hozzaszolasban rejlo igazsagairol irtam. Mar pedig van benne igazsag.
    Mint ahogy a te elso hozzaszolasodban is volt, de ugyanolyan sarkos volt mint az ove es teljesen tagado volt az ovevel kapcsolatban, marpedig most pedig ugyanazokat irtam le es sok gondolatban egyetertesz megis.

    Mert ugye nehez megfogalmazni is a kerdest lebontva egyes szoftverekre.
    Lasd megemlited, hoy amiket te hasznalsz azoknak kell a hardver fejlodes. Magaval a hardverfejlodessel senki nem vitatkozik, hogy kell.
    Ellenben ezer reszre bonthato ez a kerdes.
    Masnak is kellenek azok a szoftverek amiket te hasznalsz? Nem feltetlen, lehet csak egyszeru irodai munkat vegez, vagy egyszeru feladatokat, de mar azok se futnak jol a regi gepen,mert a szoftverkornyezet megvaltozott. De ez csak egy olyan tetel, hogy nem mindenki hasznalja ugyanazt mint a masik. A felvetes legfontosabb resze megis mas, azaz maga a hardverfejlodessel egyutt magaval a regen fontos dolgokra is hatassal van e a fejlodes.
    Itt pedig azt mondom, hogy csak nagyon kis reszben es pont ez a leglenyegesebb szempont.
    Pazarloan bannak az eroforrassal. Gyakorlatilag az utomunka egy programozasnal manapsag a bugmentesites, semmi egyeb.
    Senkit nem erdekel manapsag, hogy ja kerem ezt gyorsabban kevesebb eroforrassal is meglehet oldani.
    eppen ezert rossz a copy-paste megkozelites. Kis reszt erdekli csak, hogy ennel lehetne jobb megoldas. Megirta valaki hasznaljuk az jo lesz es kesz is. Legyen a gepbe kismillio memoria, legjobb cpu,vga stb mert azzal fut a legjobban, ez a mai hozzaallasa az OS gyarto es a hardvergyartok egyuttmukodesenek.
    Kozben pedig azt latod, hogy CPU meg felig sincs leterhelve munka kozben, nem hasznaljak ki renesen a tobbszalu utasitaskeszletet,64bites memoriacimzeseket,VGA-t stb.

    latod maga a internetezes is egy sarkitas. Persze hogy vannak ldalak amik leterhelik a regi gepeket giffel is, na de az olyan oldal is.
    Viszont ugye, nemely oldal akar a legujabb gepeket is taccsra vagja. Na de kerdem en, az altalam beirt scriptek, amik csak a reklamrol szolnak, milyen modon kapcsolodnak a optimalizalt mukodeshez? Felmegyek egy oldalra es meg a legalapabb oldalon is van minimum 3-5db mashova mutato, reklam,analizis vagy egyeb script aminek le kell futnia, ha nem hasznalok valamilyen scriptblokkolo plugint a bongeszomon.

    Nem allitom, hogy nem elavult az XP, de alapfeladatokra eppen eleg lenne, ilyen erovel azt is megemlithetnem, hogy a Linux is az, amivel rendesen lehet regi kornyezetben megis futtatni a regi gepeket.Pedig nem az.
    Azt mondanam inkabb, hogy nem erdek kiszolgaln a regi felhasznalokat, kell az iparnak az uj beveteli forras, de ez igaz a fogyasztoi tarsadalomra epult osszes iparagra.
    Eppen ezert volt abban a kerdesben igaza, hogy igen ravagyunk kenyszertve a fogyasztasra es az azzal jar, hogy sokszor az ipari resztvevok hatasara indokolutlanul boviteni kell kisebb intervallumban a hardvert, mert nem erdekuk a teljes optimalizalas es kihasznalasa az eszkozoknek es a hozzatartozo szoftvereknek.
  • matatom
    #25
    Nos én sem állítom, hogy nincs mesterségesen generált fogyasztói igény. Söt, nagyon is van, én is úgy gondolom, hogy túl nagy ez a pörgés. Viszont az a demagóg kirohanás amit "halgatyó" produkált, az épp olyan szélsöséges véglet, mint sorban állni két napig az "ájfonért", vagy 50%-al többet fizeni, csak hogy neked legyen meg elöször a a legújabb kütyü.

    "Nagyon sok szoftver nem sokkal tud tobbet, mint mondjuk 2-3 evvel azelott korabbi revizioja, amik regebbi gepeken sokkal jobban futottak."

    Aláírom. Én sem mindenre értettem, de azon szoftverekkel amiket én személy szerint használok nagyrészt úgy van, ahogy mondtam, azaz van tényleges, használható fejlödés, noha visszalépés is.

    "...lasd MS. Megszunik a tamogatas, ezert a fejleszto is kenytelen mas kornyezetre atterni es a szoftverje mar sokkal tobb eroforrast felemeszt, ha egyaltalan elfut meg regebbi oprendszeren. Pedig ezeknek a fejlesztoknek mar meg van a programjuk forraskodja tehat abban sincs igazad, hogy tobb honapos/eves plusz munkat igenyelne leprogramozni egy uj funkciot teszem azt egy videolejatszoszoftverben, vagy adatbaziskezeloben es folytathatnam a felsorolasukat."

    Elöbb-utóbb mindig utána kell menni a futtató környezet változásainak nem lehet örökké a régit pofozni, mert elvileg a drasztikus változások oka az hogy jobb és több új funkció jelenjen meg (mondjuk nem mindig sikerül így). A fejlesztöknek idönként alaposan újra kell írni a kódot, mert a régi egyszerüen túl bonyolulttá válik és csak nagyon nehezen lehet hatékonyan tovább bövíteni. Én egyébként a több hónap munkát arra írtam, hogy egy egy hetes programozás nagyjából kész kódok össze csiszolásával eltarthat több hónapig, ha mindent alapoktól kell újraírni. Ez lehet nyelvtöl, feljeszendö terméktöl függöen nagyon eltérö, de tapasztalatból állítom, hogy bizony van rá példa, amikor ez simán igaz.

    "A masik fele, nezzuk meg a weboldalakat. Legtobb script ami lefut egy oldalon, a vegignezek egy oldalt, reklam vagy egyeb oldalakra mutatnak.
    google oldalak,gemius,adverticum es hasonlo szemet. Egy regi gep a kozepes kepekkel is megbirkozik, meg ha sok is van egy oldalon, ellenben a sok flashtartalom kicsinalja oket, koszonhetoen, hogy olyan az optimalizacioja a flashnek, hogy a mai gepeket is kepes megfektetni."

    Tudok én weboldalt ahol a sima animgifek és javascriptek is simán kifektetnek számos aktuális hardvert is. Úgy megnyomják a memóriát, hogy ha pár ilyen oldalt kinyitsz, összefossa magát a böngészöd minden flash nélkül is.

    "Abban is igaza volt, hogy bizony a nagy oprendszer gyarto MS, kokemeny szimbiotizmusban el a hardvergyartokkal es nem egyszer indokolatlan a nagy eroforrasigeny, rakenyszerito hatasu a felhasznalo szamara.
    A jatekgyartoknal is ugyanez a helyzet."

    Ez bizony igaz, de attól még az is, hogy az XP elavult és veszélyes, függetlenül a háttérben lévö okoktól.

    "A programozok lustasaga pedig ratesz erre egy lapattal. Manapsag egyre kevesebbet foglalkoznak a szoftver optimalizaciojaval. Ertem en, hogy mai vilag gyors es emiatt kevesebb idejuk van erre. Ellenbe az a velemenyem, hogy az ilyen programozo igenytelen, mert az igazi programozo ismerve a minosegi munka, nem pedig copy-paste elore elkeszitett MS forraskodbol, amit csak beilleszt mondjuk a Visual Studiojaba.Hanem mint regen arra torekedik, mint akar az assemly programozas koraban, hogy megtalalja, hogy gyorsan,minnel kevesebb ciklusbol megoldjon egy feladatot."

    Kösz a többi látszat programozó nevében is, de akár hiszed, akár nem, ez legkevésbé lustaság kérdése. Nem tudom hol dolgozol, de a börömön tapasztalom, hogy a legtöbb munkahelyen a szorgos programozókat jól seggbe rúgják, mert jóval több munkaórát pazarolnak, mint, aki ügyesen copy-past-el. Ez nekem sem tetszik, de ez van. Talán a startup cégeknél ez másként van, de nekem mindig "szerencsém" volt pénzügyi hatékonyságra törekvö pénzhiányos cégeknél dolgozni, és itt vagy másolsz, vagy ha fejlesztgetéssel pöcsölsz, akkor repülsz.

    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.18. 21:07:33
  • Jakuza1
    #24
    Az a gond, hogy csak reszben van igazad. Nagyon sok szoftver nem sokkal tud tobbet, mint mondjuk 2-3 evvel azelott korabbi revizioja, amik regebbi gepeken sokkal jobban futottak.
    Nem azt allitom, hogy nincs uj szoftver amik igenylik a nagyobb hardverkornyezetet, haem azt allitom, hogy nemegyszer az OS gyartoja kenyszeritti bele oket ilyen helyzetbe, lasd MS. Megszunik a tamogatas, ezert a fejleszto is kenytelen mas kornyezetre atterni es a szoftverje mar sokkal tobb eroforrast felemeszt, ha egyaltalan elfut meg regebbi oprendszeren. Pedig ezeknek a fejlesztoknek mar meg van a programjuk forraskodja tehat abban sincs igazad, hogy tobb honapos/eves plusz munkat igenyelne leprogramozni egy uj funkciot teszem azt egy videolejatszoszoftverben, vagy adatbaziskezeloben es folytathatnam a felsorolasukat.
    A masik fele, nezzuk meg a weboldalakat. Legtobb script ami lefut egy oldalon, a vegignezek egy oldalt, reklam vagy egyeb oldalakra mutatnak.
    google oldalak,gemius,adverticum es hasonlo szemet. Egy regi gep a kozepes kepekkel is megbirkozik, meg ha sok is van egy oldalon, ellenben a sok flashtartalom kicsinalja oket, koszonhetoen, hogy olyan az optimalizacioja a flashnek, hogy a mai gepeket is kepes megfektetni.Abban is igaza volt, hogy bizony a nagy oprendszer gyarto MS, kokemeny szimbiotizmusban el a hardvergyartokkal es nem egyszer indokolatlan a nagy eroforrasigeny, rakenyszerito hatasu a felhasznalo szamara.
    A jatekgyartoknal is ugyanez a helyzet.

    A programozok lustasaga pedig ratesz erre egy lapattal. Manapsag egyre kevesebbet foglalkoznak a szoftver optimalizaciojaval. Ertem en, hogy mai vilag gyors es emiatt kevesebb idejuk van erre. Ellenbe az a velemenyem, hogy az ilyen programozo igenytelen, mert az igazi programozo ismerve a minosegi munka, nem pedig copy-paste elore elkeszitett MS forraskodbol, amit csak beilleszt mondjuk a Visual Studiojaba.Hanem mint regen arra torekedik, mint akar az assemly programozas koraban, hogy megtalalja, hogy gyorsan,minnel kevesebb ciklusbol megoldjon egy feladatot.
    Ezt pedig en ugy mondom, hogy a sracokkal nemzetkozi demoscene versenyt is nyertunk, ha mond neked az Exceed neve.
    Ma pedig azt latom, hogy erre meg torekves sincsen, betanitott latszatprogramozok rutinbol dolgoznak, de legalabbis a tobbseguk es egyre kevesebb az igazi szakember.
  • Jakuza1
    #23
    Papichulo imbecil troll, tovabb folytatja, szokasos trollkodasat.
  • matatom
    #22
    Nem tudom miért mondod, hogy igaza van, ha te magad is azt állítod, hogy a mai szoftverekkel nem nem lehet kínlódás nélkül dolgozni, mert megzabálják a memóriát és leterhelik a hardvert. Vas kell alájuk, cserében viszont sokkal többet tudnak, mint anno. A vasra meg két okból van szükség: a képességeik sokkal szerteágazóbbak és leginkább vizualitás és interaktivitás terén bővültek, ami zabálja a memóriát és a procit, illetve valóban, manapság egyre kevésbé optimalizáltak. Ez utóbbi pedig a piac diktálta tempó kényszeríti. Sajnos nincs idő a szoftveroptimalizálásra, viszont abban semmi baj sincs, hogy nem mindent Ádámtól és Évától kell leprogramozni, mert akkor 1 hetes munka 3 hónapig tartana.

    Szövegszerkesztés elmegy, ha nem kell túllépned a pár soros levelek világán, és nem több száz oldalas disszertációt, vagy könyvet írsz képekkel, ábrákkal, linkekkel, lábjegyzetekkel, stb. megtűzdelve, igényesen megszerkesztve. Netezni is csak addig élvezet, amíg meg nem nyitsz 10-20 aktuális, szkriptekkel, HTML5 és javascript animációkkal, videókkal, animgifekkel, flash-sel, reklámokkal stb. alaposan megtűzdelt interaktív weboldalt, amit persze min. HD felbontásra terveztek, mert akkor jön a fogcsikorgatás és a szitkozódás.

    Ha már a Linuxot emlegeted, hát szerintem is inkább kukázza az ember a régi XP-t és nyomjon fel egy aktuális Ubuntut az öreg vasra, és mindenki jobban jár vele. Amúgy én is most cseréltem csak a 7 éves laptopomat, mert eddig amire kellet nagyjából jó volt, és vitte a Windows 7-et SSD-n egész szépen. Szóval én nem szaporítom azok sorát akik a legújabb technikáért napokig állnak sorban, de ugyanolyan baromságnak tartom a régi, veszélyeket magában hordozó rendszerekhez való görcsös ragaszkodást is, ami nem csak önmagára, hanem a többi hálón lógó ember számára is veszélyes.
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2015.04.17. 23:10:09
  • Papichulo
    #21
    Na az imbecil troll, ertelmetlen hozzaszolasa ismet.

    Ez a megnyilvanulas toled szokatlan onkritikarol tanuskodik...
  • Jakuza1
    #20
    Papichulo imbecil troll, tovabb folytatja, szokasos trollkodasat.
  • Jakuza1
    #18
    Pedig igaza van.
    Amugy meg elvegezheto feladatok, nem vegezhetok el a mai szoftverekkel kinlodas nelkul. Koszonhetoen, hogy eleve olyan kornyezetbe kenyszerittik a felhasznalot, hogy nincs mas valasztasa mint a bovites.
    Teszem azt van egy 15 eves Toshiba Satellite regi laptopom 512MB rammal, ami minimal munkara meg boven elegseges lenne, mint szovegszerkesztes, internetbongeszes stb.
    Ezzel szemben a szoftverek joresze, mar felfalja a memoria nagy reszet, mert NET keretrendszereket es hasonlo szarokat kell kulon feltelepiteni, a mukodesukhoz, mert mar a fejlesztok nem programoznak sajat kutfobol, hanem elore elkeszitett rutinokat szurkalnak be akar csak az ablakkezeleshez is. Ha eloveszek egy regi verzios szoftvert, ugyanazon funkciokat siman eltudom vegezni, ezzel szemben csak egy uj generacios Flash lejatszo csontra leterheli az egeszet. Erdekes modon Linux rendszereknel, amik regi gepekre vannak optimalizalva semi gond nincsen, erezhetoen mas sebesseggel fut minden.
  • matatom
    #17
    "Az összes feladatok 99%-a tökéletesen elvégezhető az XP-s gépeken is. Kiváltképp a netezés. Persze mindent megtesznek, hogy ne lehessen még netezni se, még ahhoz is új winfost kelljen venni. Évente, lehetőleg."

    Ha folytatnám a gondolatmeneted, akkor eljuthatok addig a megállapodásig, hogy táblázatokat lúdtollal tintába mártva petróleumlámpa fényénél is lehet készíteni, sőt a hétköznapi számításokat újjal és abakusszal is el lehet végezni. Senki sem mondta, hogy évente kell Windowst venni, csak azt hogy nem a példa szerinit 13 évente, és a hardvert sem. A kulcsszó a racionalitás. Netezni pedig nem lehet rendesen egy öreg gépen, amennyiben egy manapság készült weboldalt nézel és nem 10 évvel ezelőttieket. A 99%-hoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy akkor kívánok számodra kellemes videó- vagy képszerkesztést napi szinten egy 13 éves gépen, vagy mondjuk csak 4-5 komolyabb alkalmazás párhuzamos futtatását.


    "Valaki azt írta, hogy a mini monitor tönkreteszi a szemet... ezen majd lefordultam a székről! Mert a hülyegyerek-telefonok 6x8 cm-es képernyőjén netezni az az igazi."

    Nos ezt én írtam. Te pedig jó trollként kiforgattatod a szavaim, mivel egy szóval sem mondtam, hogy 6x8cm-es mobiltelefon kijelzőn kell az irodai munkát végezni. Tipukus csúsztatás amit művelsz. Amúgy meg minek neked olyan modern technológia, mint a szék, amiről aztán lefordulsz és megütöd magad. Az üléshez pont elég a segged meg a föld, nem? A rohadt bútorgyártó maffiát minek gazdagítani ugye!?

    Jó étvágyat troll úr!
  • Jakuza1
    #16
    Na az imbecil troll, ertelmetlen hozzaszolasa ismet.
  • senki687
    #15
    Ebből lett milliárdos a cég. Egy elvégzett munkáért rengeteg ember fizet, majd amikor már nincs kinek eladni, akkor használhatatlanná kell tenni, átfesteni és eladni újra mindenkinek, majd újra és újra. Ha ez is kevés, akkor fizess külön a munkahelyi használatért, az otthoniért, ha több géped van akkor otthon is többször, ha újítod a hardvert, akkor mégtöbbször... Köszönöm szépen, amit az xp tud, az már megoldható a debiannal is. Inkább tanulok egy kicsit meg szívtam sokat az elején a használatával, de egyszer ki kell lépni ebből az ördögi körből.
  • gothmog
    #14
  • Papichulo
    #13
    Az egész a nyerészkedésről szól. A nagy pénz hegyekről. Amit le lehet húzni rólunk ÚJRA ÉS ÚJRA.

    Hanyszor fizettel OS-ert? Es ugy altalaban software-ert? :)
  • Ender Wiggin #12
    10-15 éve már voltak nagy monitorok is. Nekem Előbb Dell majd Samsung 17-es. Ezek 1600x1200-on tudtak, ami azért még mindig sokkal jobb, mint a telók/táblák 99%-a. és nem 25 centiről erőlteti velük az ember a szemét, mint a mai mini eszközöknél.
  • halgatyó
    #11
    Menjenek a p1csäba. Már évente akarnak valami felesleges új sz@rt eladni nekünk.
    Közben egyre nehezebben hozzáférhetőek a rendszerek, egyre inkább a gép (a fos szoftver) dönti el, hogy én mit akarjak csinálni. Hát kapják be.
    Az egész a nyerészkedésről szól. A nagy pénz hegyekről. Amit le lehet húzni rólunk ÚJRA ÉS ÚJRA.
    Az összes feladatok 99%-a tökéletesen elvégezhető az XP-s gépeken is. Kiváltképp a netezés. Persze mindent megtesznek, hogy ne lehessen még netezni se, még ahhoz is új winfost kelljen venni. Évente, lehetőleg.
    Vajpn mikor találják ki, hogy minden gép-bekapcsoláskor fizetni kelljen?
    Valaki azt írta, hogy a mini monitor tönkreteszi a szemet... ezen majd lefordultam a székről! Mert a hülyegyerek-telefonok 6x8 cm-es képernyőjén netezni az az igazi...
  • matatom
    #10
    13 éves gépnek már az újrahasznosítóban a helye többek között azért mert:
    - zabálja az áramot
    - a mini monitor tönkreteszi a szemet és lassítja a munkát, növeli a hibázás esélyét és a jelenleg elterjedt adatformátumok megjelenítésére nem alkalmas (Weboldalak, nagy táblázatok, grafika, videó vagy bármilyen nagy felbontású anyag)
    - a lassú hardver lassítja a munkát
    - az öreg hardver drasztikusan növeli a hibalehetőséget és az adatvesztést
    - az régi szoftverek nem válthatóak le javított szoftverekre és így exponenciálisan nő a vírusfertőzés, zombi géppé válás esélye
    - az idejétmúlt hardver és szoftver javítására fordított idő és pénz hosszabb távon igen költséges
    - az elavult technológia miatt lemarad a cég/intézmény/ország IT területen, ami miatt veszít a konkurenciával szemben

    Összegezve az elavult IT = időveszteség, költségnövekedés, piacvesztés. Sajnos jellemző, hogy a vezetők nem veszik komolyan és nem számolnak utána, hogy a jól tervezett és ütemezett IT innováció olcsóbb, mint a hosszútávú halogatás. Ha a céges autóflottát cserélni kell, mert szét lett hajtva és többe kerül a fenntartása, mint az új beszerzése, akkor miért nem lehet ezt a számítógép és szoftverparkkal is ugyanúgy megcsinálni? Mindkettő betervezhető a költség, csak az IT-vel egy kicsit komolyabban kell foglalkozni a tervezésnél.

    Egyébként meg mit várjon az ember egy olyan országban ahol a legfontosabb törekvés a rövidtávú, lopás, csalás, és mutyizás útján történő meggazdagodás, ha még egy olyan bezzeg-országban sem működnek kifogástalanul a dolgok, mint a fejlett Németország.
  • wraithLord
    #9
    Igen, nálunk is ilyen konfigok a legrégebbi gépek, csak LGA775-ös Prescott alapú Celeron van bennük. Most fogjuk cserélni őket.
    Erről beszéltem.

    Igen, nem 20.
  • KopaszIsten
    #8
    Köszönöm a válaszokat!
  • johnsilver
    #7
    Ez a jelenleg használt gépem.
    Igaz nem húsz éves, csak 13.
    2 GHz-es Intel Celeron (Northwood), 1 Gb DDR memória, 40Gb HDD, Windows XP SP3, Symantec Endpoint Protection, ha beindul a vírusírtó szinte használhatatlanra lassul, a net is döcögős egy-egy sok JS-t tartalmazó oldalnál, de egyébként használható.
    "Magyarország "legistenhátamögöttibb" intézményeiben" nem az az intézmény ahol dolgozom, megyei szintű igen fontos intézmény, de pénz az nincs, legalábbis erre.
    Utoljára szerkesztette: johnsilver, 2015.04.16. 22:14:48
  • Szefmester
    #6
    A gépem 2008 májusában lett véve, és köszöni jól érzi magát. A notim 2009-es kiadású és minimumon (aero kikapcsolva) de megy. Végülis a notiban csak egy ratyi intel videochip van csupán..
  • wraithLord
    #5
    6-7 évvel ezelőtt Core 2 Duo-k és Core 2 Quadok, DDR2 RAM (2-3-4 GB jellemző mennyiségben) voltak, szóval igen, azon jól elmegy a Win7.
  • gosub
    #4
    6 éve vettem gépet, használtan! Van benne c2d proci, 6gb ram meg ssd, win7/64-el mint a villám. Semmi ingeranciám nincs a cserére, hivatali gépnek még ez is túlzás.