6
  • MasterMason
    #6
    Bizonyos szinten mindenkinek igaza van, nézd meg a 2008-as világválságot, egy hónappal a csőd előtt tripla A-s osztályzatokat kapó pénzintézetek mentek csődbe és mint kiderült, nem is kaphattak volna AAA-s besorolást. Emellett bizony ott van a dotcom bubble példája, hogyan szakadnak be az IT cégek sorban miután kipukkad a lufi. Persze a piacot irányító wall street-i oligarchák üzlete volt a dotcom bubble is, hiszen pont úgy értékelték fel srófolták fel az IT cégek papírjait is miután vettek belőle ahogy a pénzintézeteket volt szokás.

    Adatkezelésben viszont igaza van Cat-nak mert ezek a cégek sok esetben olyan adatokhoz jutnak gyűjtenek és tárolnak amihez még a titkosszolgálatok is maximum csak ügyészi engedély után férhetnének hozzá.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.04.08. 07:26:39
  • ugh
    #5
    Nekem is ez tunt fel.
    Es csak az 2 kerdesem lenne a cikk szerzojenek.
    Melyik bolygorol jottel ide es mikor?
    Illetve ha megiscsak szuletett foldlako vagy, akkor mikor alltak le a gyogykezeleseddel es mert?
  • ugh
    #4
    Ja az a kurvanagy szigor meg szabajozas idezte elo az osszes valsagot is amibol mar hanyon is vagyunk tul?
    5-6.
    Es mindegyik a penzugyi szektorra vezetheto vissza.
    1-es.
    Leulhetsz.
  • M2 #3
    Ezért fújhatók az IT startupok bármekkorára. Nem létező pénz.
  • Cat #2
    Elég nagy hülyeséget írtál. Elég azt megnézni, hogy egy random startup (legyen mondjuk a magyarnak tartott Prezi) működésére milyen szabályok vonatkoznak, és egy bármiyen banknál (pl. az osztrák Erste) milyen. Utóbbinál sokmilliárdos alaptőke kell, szigorú tőkemegfelelési mutató, a működés minden része keretek között van, amit több ország (ausztria, magyarország + az európai szintű jogszabályok) hatóságai figyelnek.

    Ezzel szemben a kiválasztott startup azt tárol rólad amit akar, azt vall be erről a hatóságnak amit nem szégyell (nem mehet ki senki megnézni, hogy ténylegesen mi van a merevlemezein), mivel felhőben működik, nemzeti felügyeleteknek nem kell megfelelnie stb. Nagyságrendnyi különbség van a két cég között.
  • SirBubu
    #1
    "A bankvilág szigorúan szabályozott területéről..."

    bocs, kedves cikkíró, de a kezdő mondatod első félszavától elgurult a gyógyszerem

    ez ugyanaz a bankvilág, amelyik bármikor fölboríthatja a Monopoly-táblát, hadd röpködjenek a bábuk meg az épületek, kirúghatja a játékostárs alól a széket, meg ilyenek?