18
  • Ragnaar
    #18
    (Namost nem is az átlag lenne a lényeg mint olyan, hanem hogy én elvileg pont azok véleményével lennék beljebb egy ismeretlen filmnél akik több adott filmet hozzám hasonlóan 5-re értékelnek, nem pedig 9-re (mindegy melyik film az)).
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.07. 17:49:10
  • VolJin
    #17
    "de valószínűleg a Drágán add az életed! (Die Hard) újrapremierjét, sem kell túlmagyarázni, hiszen mindenki ismeri, "

    Most újraforgatták, vagy megint moziba került a harminc éves film?
  • Zombee
    #16
    Nem. Az imdb átlag 7,3 és szerinte 5-öt ér a film. Néma értő olvasás, általános iskola első osztály. Évekkel a beleugató okoskodó faszkodás előtt tanítják. :)
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2015.04.06. 10:48:38
  • zetortraktor
    #15
    "Az éhezők viadala szerintem nem 7.3 mint az imdbátlag , hanem 5"

    És éppen ezért 7,3 az átlag, mert sokan vannak, akik szerint 5. És még többen, akik szerint jobb, mint 7.
  • Ragnaar
    #14
    És vannak még így páran, 'senki687' ötletének pont ez a lényege, hogy ez esetben pl. te olyan felhasználók értékeléseire tudnál szűrni akik a Troll1-2t preferálják a Schindler listájával szemben az értékeléseik alapján, és ha hezitálsz, hogy moziban nézd a következő animációs filmet, akkor hozzád hasonló ízlésű emberek értékelései alapján nagy valószínűséggel azt kapod a moziban amit a szűrt értékelések alapján vártál, mivel nem zavarnak bele az átlagba a tőled jelentősebben eltérő ízlésű emberek értékelései.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.04. 11:18:02
  • Zombee
    #13
    Egyéni kérdés, mi ajánlott, és mi nem. Ezerszer szívesebben nézem a Troll 2-őt, mint a Schindler listáját, értékelés ide vagy oda.
  • Ragnaar
    #12
    (Pont erről van szó, hogy pl. Az éhezők viadala szerintem nem 7.3 mint az imdbátlag , hanem 5 és az Alien3 nem 6.4 hanem 8.5 és az 5-6.5 ig az a kb. nézhető, de kihagyható kategória a 8 és az fölött ajánlott kategória szerintem legalábbis.)
  • Laza
    #11
    Nem kell aggódni, zetor meg kalapos úgyis megmondják, hogy mi nézők, akiknek amúgy a filmek készülnek, hülyék vagyunk ehhez ... még szerencse, hogy ők vannak és ezt a tudtunkra hozzák, így már nem halunk meg hülyén :)
  • MerlinW
    #10
    Az iMDB értékelését sokan félreértelmezik. 5 pont közepes/átlagos/nézhető filmet jelent 6 felett már jó filmet (szavazatok alapján persze).
  • Jawarider
    #9
    "Áprilisban nem megyünk sokat moziba"

    Amúgy sem sajnos....
  • Ragnaar
    #8
    IMDBs adatbázisból lehetne kinyerni ilyen adatokat a legegyszerűbben, ott sokan értékelnek filmeket, de valóban vannak szerintem is alulértékelt, vagy túlértékelt filmek. Mondjuk kiválasztod 5 kedvenc filmed és aki 8-10/10 - re értékelte kiválasztod (vagy megadod a tartományt egyedileg) majd az 5 szerinted túlértékelt filmnél kiválasztod aki 4-6/10 re értékelte (vagy szintén egyedileg) és ezek a felhasználók mennek a barátlistába, és csak ezeknek a felhásználóknak a pontátlagát látnád az adott filmnél. Egyébként az ötlet szerintem is jó, kérdés mennyire lenne rá igény.


    Engem az ilyen éhezők viadala 4. folytatás, Kívülállók stb. nem nagyon mozgat arra, hogy moziba menjek, Hobbitot moziban néztem mind a három részt, és a következő Star Warst is valószínűleg moziban fogom nézni, amennyiben 3D lesz, akkor meg már Imax3D..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.03. 14:34:08
  • Macropus Rufus
    #7
    azért valahol érthető amit mond. Az utóbbi időkben elsősorban remake/reboot a menő.
    Eredeti 5let nem sok van. Namost azért én sem megyek moziba, hogy megnézzem azt amit már láttam, csak most jobb az effekt, vagy picit másabb a sztori stb...

  • Cefet
    #6
    Szerintem védesd le, az ötlet jó!
  • senki687
    #5
    Na, ebben teljesen egyetértek veled, én is alig nézek meg valamit. Ebből a listából sem érdekel egyik sem.

    Általában évente 1-2 alkalommal megyek el moziba, mert egész egyszerűen nincs olyan film, amit szívesen megnéznék. Az előzetesek alapján döntöm el, hogy valamire kíváncsi vagyok-e vagy sem, mert a filmkritikusok az általam jónak tartott filmek többségét porig alázzák, más részét nem. Így aztán nem látok benne olyan rendszert, ami alapján a kritikikusok véleményére támaszkodhatnék. Hiába hiszik magukról, hogy értenek hozzá, a filmkritika egy szubjektív dolog és nem vagyunk egyformák. De az is lehet, hogy vannak a kritikák között fizetett vélemények, hiszen a reklámnak ez is egy formája.

    Gondolkodtam már azon, hogy lehetne személyreszabott filmajánlókat készíteni, hogy ne kelljen a szubjektív véleményekre támaszkodni. Egyik nagy probléma a filmek értékelésével, hogy túl széles a skála és az emberek eltérően ítélik meg a skála beosztását. Pl. van aki 10-es skálán csak vagy 1-est, vagy 10-est ad, mások szigorúak és a 3-as már a csodajó film kategória náluk, stb. A másik dolog, hogy ahány ember, annyi féle elvárásuk van egy filmmel szemben. Szerintem ezt ki lehetne kerülni egy 3 fokozatú skálával és egy "barátság-listával".
    Lehetne készíteni egy olyan oldalt, ahol a regisztrált tagok az általuk már látott filmekre szavazhatnak, de csak 3 kategória lenne. 1, nem érdemes megnézni, 2, meg lehet nézni, 3, ezt meg kell nézni. Ebben mindenki könnyedén be tudná sorolni a filmeket értelemszerűen.
    Namost a már látott és értékelt filmek alapján ki kellene alakítani a "barátság-listát". Akiknél a közösen megnézett filmek közül a rossznak vagy jónak tartott filmek ugyanúgy rosszak vagy jók, azok filmenként plusz 1 pontot kapnának, ahol egy film egyiknél jó, másiknál rossz, ott -3 pontot. A köztes filmek nem érnek pontot. Ez alapján mindenki más-más sorrendű éppen aktuális "barátság-listát" kap. Ha filmet akarsz nézni, a lista megkeresné a pontok alapján a "legközelebbi barátod" és ha van olyan film, amit kötelezően ajánl, de te még nem láttad, akkor azt kapnád meg ajánlatnak. Ha nincs, akkor ugorna a következő legközelebbi barátra és így tovább, attól függően, hogy hány ajánlatot szeretnél látni.
    Ebben az lenne a jó, hogy minél több filmet értékelsz, annál pontosabban meg tudja keresni a tiedhez hasonló véleménnyen lévők ajánlásait. Ezáltal hiába akarná bárki is az eredményt manipulálni, nem válna a lista alapján baráttá, így nem hozná fel az ajánlását. Illetve az sem érvényesülne, hogy ha sokan ajánlanák ugyan az attól még semmivel sem kerülne előrébb az ajánlott filmek listájában.
    Szerintem ezt tök egyszerű lenne megoldani, csak egy php és egy adatbázis kezelő kellene, meg 1 szerver és így mindenki személyreszabott ajánlatot kapna, hogy mit nézzen meg. Ezáltal nem a reklám, nem a kritikusok alapján választana az ember filmet, hanem a hozzá izlésben leginkább hasonlóak véleménye alapján.
  • Screenracer #4
    Nekem erről ez jut eszembe.

    "Az öreg skót házaspár otthon üldögél. Megszólal a feleség
    - Drágám, egyszer elvihetnél moziba.
    - Hiszen voltunk már moziban. - válaszolja az öreg.
    - Igen, de most már hangosfilmet játszanak."
  • asgh
    #3
    Azért ha egy filmnek szám van a címe végén, az jó eséllyel semmi újat nem mutat, mert pont azért csinálták, hogy az előző sikerről lehúzzanak még egy bőrt. Az már csak a hazai abszurd állapotok szép példája, hogy itt akkor is készül folytatást, ha az első rész sem lett sikeres. Lásd: Argo.
    Siker alatt ugyanis azt szokás érteni, ha a filmet sokan nézik meg és nem azt, ha Árpa Attila belenyilatkozza a Blikkbe, hogy elégedett a nézettséggel, mert más magyar filmek sokkal szarabbul teljesítenek.
  • zetortraktor
    #2
    Úgy vagyunk vele, hogy fogalmad sincs róla, hogy mit mutatnak, hanem nézed meg a filmeket, csak a reklámokból ítélsz. Ha semmi újat nem mutatnak számodra a filmek, akkor nem a filmekkel van a baj, hanem veled, hogy nem a megfelelő filmeket nézed. Nyilván nem egy Halálos iramban 7-et kell nézni, hanem azt, ami ezerszer jobb.

    De nem hiszem, hogy bárkit zavarna, hogy nem töltesz filmeket. Ha nem veszed a fáradságot, hogy utánanézz, mit érdemes nézni, akkor így jártál.
  • Serutekin
    #1
    nem tudom hogy vagytok vele de én már lassan letölteni se töltöm ezeket a filmeket. Semmi újat nem mutatnak...