18
  • Alien69
    #18
    Szvsz, a következő lépés, hogy leviszik a metróba őket, és két normál járat között mennek majd. Oda ráadásul nem kell extra vezérlés.
  • Jeffjohnson
    #17
    Ha árammal mennek majd, akkor gazdaságosabb, persze az aksik élettartalmától is függ. Rövidebb idő alatt lehetne eljuttatni a cuccot, mint mondjuk autópályán, illetve olyan helyeket is el lehet vele érni, amit normál módon nehéz lenne.
  • naburus
    #16
    Nem félnek attól, hogy ellopják, aztán eladják? Egy 1cm ólomkockát rádobok, abból egy deka jel nem fog kijönni többet.
    Utoljára szerkesztette: naburus, 2015.04.02. 19:13:58
  • Bagoly81
    #15
    kiszámolta már valaki hogy mennyire drága pl 10 km elvinni valamit vele? egy autohoz képest? , és az időjárással hogy fognak megbirkózni?
  • Jeffjohnson
    #14
    Ja és esőben meg szélben nem robbantunk... ezt ne felejtsétek el közölni a drónterroristákkal.
  • Jeffjohnson
    #13
    A GPS alapú tájékozódás nem elég pontos pláne nem ha szűk épületek között akarsz manőverezni de ez érvényes a vételre is, tehát ez kilőve, hogy GPS koordinátákkal repülsz vele autonóm, esetleg google map alapján....nade az sem a legpontosabb, épületek közt tuti felkenődsz. Akkor marad a kamerás szabad repülés, na ezt nagy távolságból pláne más kontinensről akármilyen neted is van szintén kivitelezhetetlen a lag miatt. Ezeken a gépeken még nincs se lidar se radar, hogy a GPS-en és a giroszkópon kívül bármivel is tájékozódnak, persze van ez irányú fejlesztés, Inspire már ultrahangos és kamerás stabilizálást használ de ez is csak beltéren megbízható. Szóval marad a szabad szemmel való irányítás amihez az kell, hogy 2.4 ghz est vagy 5.8 ghz-est ne zavarja semmi. Ne legyen köztetek mondjuk egy épület.
    Aztán ott van még az, hogy mekkora gép, milyen aksi, quad hexa vagy octo?
    Azzal ezért tisztában kell lenni, hogy akár csak 5 kiló reptetése pontosan célra, 15 percnél hosszabb repidővel nem egy hátizsákban elférő gépet igényel.


    Ha ez olyan könnyen kivitelezhető lenne mint ahogyan ti azt elgondoljátok már rég megtörtént volna.

    Terroristák hülyék? Amcsik is ezt hitték róluk, hogy turbánban rohangáló fegyverrel a fejük felett hadonászó idióták. Aztán csodálkoztak, amikor bejött a gép az ablakon...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.04.02. 15:32:23
  • kvp
    #12
    "Ha mindez megvan nézd meg mik azok a lehetőségek, amik a mezei usernek elérhetőek, amiből a te terroristáid majd építkezni tudnak. Na az kb. ugyanaz, amivel én is repülök."

    Kell egy okostelefon, amin van internet es kepes usb host controller-kent viselkedni. (tehat rakhato ra pl. kulso billentyuzet) Aztan kell egy ardunio mikrovezerlo, usb-s, amin van legalabb 4 ttl szintu pwm kimenet. Ezekre kerulnek a motorvezerlok, amik a dront hajtjak. A telefon kameraja es gps-e elerheto webkamera uzemmodban es meg szukseg van egy kommunikacios rendszerre amire felcsatlakozik a telefon (mondjuk legyen egy IRC csatorna). Innen kapja a parancsokat, amik lehetnek GPS koordinatak vagy csak sima differencialis parancsok. Az utobbit egy hagyomanyos dron radios dekoderere is ra lehet kuldeni RC-s pwm-kent, mintha analog taviranyitobol jonne. Kell egy virtualis joystick amivel iranyitjak, de ez lehet akar a chat program szovegmezoje is (ez kevesbe kenyelmes). A dront felszallas elott egy konnyen bomlo csatlakozoval ra kell kotni egy fix tapra, hogy sokaig keszenletben tudjon maradni egy teton vagy valamilyen eldugottabb helyen.

    Igy akar egy masik kontinensrol is kaphat parancsokat vagy egy chat-es vezerlesu botneten keresztul akar automatikusan is. Mindez off the shelf hardverrel es minimalis szoftverfejlesztessel. Android-ra es arduino-ra pedig szinte barki tud szoftver irni, akar minimalis tudassal is.

    ps: Meg szerencsere, hogy a mai terroristak vagy hulyek a technikahoz vagy nem erzik szukseget, hogy robotokat hasznaljanak egy szal gepfegyver helyett.
  • MasterMason
    #11
    "amivel én is repülök."

    Emberszállító dron, na ne már ezt már én sem hiszem el pedig én hiszékeny vagyok. :P

    Mivel is repülsz? Típus és modellszámot pls.
  • Jeffjohnson
    #10
    Persze de gondolom a Google illetve az Amazon gépei nem hobbi kategóriába tartoznak és jobban bírják a szelet, DJI is gyárt olyan coptereket, amik a nagyobb széllel is megbirkóznak. Google megoldása inkább helyből felszálló repülő mintsem egy hexa vagy octo copter, amivel a Dhl és az Amazon is kísérletezik.
  • Jeffjohnson
    #9
    "alulképzett" egybeírjuk...

    "Nem tudom mi a baromság abban, hogy wifin keresztül irányítható lenne egy dron"
    Olvasd el újra, amit írtál aztán értelmezd. Ha mindez megvan nézd meg mik azok a lehetőségek, amik a mezei usernek elérhetőek, amiből a te terroristáid majd építkezni tudnak. Na az kb. ugyanaz, amivel én is repülök. Nyugodtan írd ezt be bármelyik drónos fórumra, hogy ezeket csak robbantgatni lehet majd használni, aztán nézd meg mennyire fognak neked örülni.
  • MasterMason
    #8
    A régi távirányítós repcsik "mérföldekre" voltak mind hatótávban mind pedig manőverezőképességben egy dronhoz képest, akkoriban még elképzelhetetlen lett volna az is, hogy a dronodról élő realtime képet kapjál...
  • MasterMason
    #7
    "Mesélj mester, mert ilyen baromságokat rég olvastam"

    Nem tudom mi a baromság abban, hogy wifin keresztül irányítható lenne egy dron? Azért mert te eléggé alul képzett vagy az nem jelenti azt, hogy mások is azok. Pedig még nem is valami komoly technikailag nehezen kivitelezhető dologról beszélünk...

  • Sir Quno Jedi
    #6
    Amőgy ez a szélvédett helyen sunnyogó drón vezérlés nem is hülyeség. Csak nem biztos, hogy mindig elég. Ma is pl. a kerepesin durván kipányvázott közlekedési lámpák úgy lengtek, fordultak stb., hogy az ember alig mert alattuk áthajtani. Szél az tud durva lenni, főleg ilyen urbánus trükkös szélterelő területeken. Kis drónt szószerint odavágná a falakhoz/úttesthez, ripityára törné secperc alatt.

    Nekünk múltkor a garázstetőt szedte le egyben a szél, a karnyi gerendákat úgy törte el, mint a gyufát (kerítést már nem is számolom). Azóta durva vasból van minden. A zártszelvénnyel, meg a vasbetonnal a rohadt szél sem bír.
  • Cat #5
    Gyerekkoromban, évtizedekkel ezelőtt rendszeresen kijártunk a hármashatár hegyre, és ott néztük a vitorlázórepülőket, meg a modellrepülőzöket. Biztos van utóbbira pontos név, lényeg annyi, hogy ezek bazinagy, méteres gépek, néhány deci alkohollal mentek, távirányítóval irányították.

    Szóval ha valaki ilyet akar csinálni, és rárakni egy kiló robbanóanyagot, már jó régen megvan rá a technika.
  • Jeffjohnson
    #4
    Olyan jó, hogy ebben a témában mindig ez jön elő, mintha másra nem is lehetne használni de akkor tíltsuk már be a kocsikat, a repülőket és irány vissza a barlangba mert a terrorsták mindent ellenünk fordítanak. Csak egy baj van, hogy jelenleg is adott ez a technológia, mégsem történt semmi ehhez köthető terrorcselekmény. Mert még mindig könnyebb és célravezetőbb a bostoni futók mellé odarakni a bombát mint repkedni a levegőben vele.

    "képes lesz egy ilyen dronra szerelt bombát célpontra irányítani amennyiben van wifi a környéken."
    Mesélj mester, mert ilyen baromságokat rég olvastam. Látom te a témában szakavatott vagy és magad is aktívan repülsz.......

    A legnagyobb károkat nem a terroristák fogják ennek az iparágnak okozni, hanem az a halom tudatlan ember, aki a fotelból megmondja a tutit.

    Miért nem lehet valaminek a jó oldalát látni?
  • senki687
    #3
    Használhatják ezt a betörők is felderítésre. Sőt, ha tovább fejlődik, akár a nyitott ablakon keresztül távolról is ki lehet vele halászni a dugi pénzt, bizalmas adatokat, stb. A gyerekek ellopva apuka drónját, élőben nézhetnének szex jeleneteket kedvenc tanárnőjükről és kiposztolhatnák a facebookon. :) És az emberek nem riasztókra költenének, hanem drón zavaró berendezésekre. :)
  • TomecK
    #2
    Távirányítós autós bombával (GTA) már megoldhatták volna az elmúlt 10 évben, de nem tették. Mert ugye olyan nem létezik, hogy terrorizmus.
  • MasterMason
    #1
    Hamar fel fogják ismerni a terroristák az ebben rejlő lehetőségeket, gyakorlatilag egy bomba célba juttatásának legkézenfekvőbb módja, ahol az elkövető akár egy másik városból is képes lesz egy ilyen dronra szerelt bombát célpontra irányítani amennyiben van wifi a környéken.