22
  • M2 #22
    "Ö meg azért gyökér, mert kizárja a családját az örökségből."

"...a most 10 éves unokaöccse elvégezte a főiskolát, amelyet ő finanszíroz..."

Hol zárja ki? Konkrétan fizeti a rokona összes tanulmányát, ami nem két fillér ám! A többiek meg gyanítom nincsenek rászorulva illetve nem minden családban szokás az, hogy megdobunk mindenkit jó sok pénzzel, hogy ne kelljen szegényeknek dolgozni se.

Legyen saját munkájuk és álljanak meg a saját lábukon - pont így a helyes.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2015.04.08. 13:40:45
  • Papichulo
    egy heti bérembe kerül egy iphone6.

Az meg nem jelent szuksegszeruen sokat :)

"APPLE IPHONE 6
    Induló ár
    62 750 Ft"
  • VolJin
    Nem tartom magam gazdagnak, de egy heti bérembe kerül egy iphone6. A kollégáim harmadának iphoneja van, ugyanennyinek Samsungja, a többi meg pont magasról leszarja.
    Szerintem az a szánalmas, aki egy hétköznapi használati tárgy birtoklása okán érzi valakinek magát.

A legeslegszánalmasabb benned, hogy ennek a cikknek meg a hozzászólásaimnak köze sincs az applehez, de neked a rögeszméd hogy de van.

Egy szinten vagy a cigány stricikkel, akik attól érzik valakinek magukat, hogy vastag az aranyláncuk.
  • VolJin
    "Sokkal hülyébbeket látok azok között akik a vagyonukkal nem tesznek lényegében semmit, csak annyit, hogy még nagyobbá váljon."

Azok a nem hülyék.

Ö meg azért gyökér, mert kizárja a családját az örökségből.

"Nem biztos hogy gyökér. Honnan tudod, mire akarja szánni a pénzt?"

Tényleg nem jön át, hogy mit írtam? Baromira nem számít, hogy mire akarja költeni. Mindegy, hogy buzifelvonulások támogatására vagy rákos kisgyerekekre. Gyökér, mert nem a családjára.
  • M2 #18
    A stílusodról is süt, hogy egy szánalmas, irigy kis lúzer vagy. Ez a te bajod a sikeres és gazdag emberekkel. Mint az Apple cuccokkal is, anyukádtól elkobzott nyugdíjából még részletre se kapod meg.
    Felétek mindenki lúzer?

"kitagadja az örökségéből a hozzátartozóit"
    Megint a hazudozásod.
  • gforce9
    Nem biztos hogy gyökér. Honnan tudod, mire akarja szánni a pénzt? Az övé. Tényleg költhetné a kutyája esküvőjére is. Gyanítom nem ez lesz. Az meg hogy ő miért döntött úgy ahogy ezer oka lehet. Miért kell leírni kapásből hülyének? Sokkal hülyébbeket látok azok között akik a vagyonukkal nem tesznek lényegében semmit, csak annyit, hogy még nagyobbá váljon.
  • Vol Jin
    Nem, kérlek az történt, hogy kihantoltad a megboldogult édesanyádat a kényszernyughelyéből, elvitted szobára és jól meg is basztad, de a hullamérgezéstől annyira dezorientált lettél, hogy hallucinálsz meg nem történt dolgokat.

Miért kell ennek a nyomorult buzinak már megint belekevernie az apple márkamániáját mindenbe? Te bazmeg eret vágnál magadon, ha egy napig nem tudnál valakibe belekötni, hogy egy apple vs PC or android vitát generálj!

Itt közlöm veled te buzikígyó, hogy nem erről van szó!
    Úgyhogy addig bazd telibe a jóédes kurva anyádat, ahányszor csak idenyögöd nekem, hogy de az apple miatt... Nem bazmeg nem amiatt. Ha esetleg az apple-t kritizálom egy másik blogban, akkor az majd direktbe lesz, és tök nyílt lesz, nem fogom tagadni.

Itt pusztán azért tartok valakit gyökérnek, mert kitagadja az örökségéből a hozzátartozóit, hogy valami zenbuddhista megszállotságból szétosztogassa mindenféle vadidegennek. Amúgy eddig ez a fazon kifejezetten szimpatikus volt. Erre kiderül, hogy egy hülye gyökér fasz.
  • M2 #15
    Mert egy szánalmas, bunkó, tanulatlan, ingyenélő csóringer kis senki vagy, azért nem érted soha az értelmes emberek világát.
    Persze most sem sikerült.

Elolvastad a címet, láttad hogy egy Apple főnök van a fényképen és már jöttél is fröcsögni, ennyi történt.
  • paby88
    küldhet nekem is pár millát én eltudnám költeni
  • Vol Jin
    "Apple, és azt rühelleni kell, zsigerből. Ennyi."

"De itt már okoskodnak, hogy nem így kellene. Agyuk?"

Lényegtelen a koncepciója. Magát az elgondolását tartom megvetendőnek. Akinek normális emberi kapcsolatai vannak a rokonságával, annak eszébe sem jut mindent elosztogatni. Jótékonykodni jövedelemből kell, nem vagyonból. Hogy buziknak és feministáknak adja, vagy rákos betegeknek, az sem számít. Az, hogy bárkinek, az az elítélendő.

Szerintem elég világosan leírtam, hogy mit gondolok, semmi szükségem arra, hogy egy apple mániás idióta a vitatkozási hóbortjának kedvéért fantom mondanivalót gyártson a soraim mögé, hogy a kedvenc hobbijának hódolhasson!

Úgyhogy pofád befogod és kussolsz, vagy eltakarodsz máshová bloggolni, ahol kiélheted az applefan beálítottságod, vagy arra reagálsz, amit valóban írtam. Azt is mondhatod, hogy egy fasznak tartasz azért, amit írtam, de a jóédes anyáddal játszd el azt, hogy azért ugatsz nekem, amit nem írtam.
  • senki687
    Ő tudja mit miért csinál. Ha ilyen rendes emberek dolgoznak az Apple-nál, akik a vagyonukat szétosztják, akkor már mindjárt szimpatikusabb a cég. Vannak apple részvényei. Lehet ettől a bejelntéstől hosszú távon emelkedni fog az értékük. 10 éves az unokaöccse, vár a vagyonszétosztással amíg elvégzi a főiskolát/egyetemet. Nézd, milyen öreg ez az ember? Lehet, hogy addigra már meg is hal, mire az unokaöccs elvégzi és nem oszt szét semmit.

Az is lehet, hogy túl nagy stressz egy életen át ekkora vagyonnal együtt élni és nem akarja a hozzátartozóit kitenni ennek. Lehet, előtte ajándékoz a közeli hozzátartozóinak vagy 5-10 millió dollárt és osszák be egy életre.

Az is lehet, hogy az örökség miatt fél, hogy megölik, ezért rendelkezik úgy, hogy nem marad utána semmi, így az életbenmaradása több haszonnal jár a hozzátartozói részére, mint a halálával.

Lehet, hogy belépett egy egyházba és így akarja megvásárolni az üdvözülését.

Lehet, hogy csak így akar kicseszni a hozzátartozóval.

Az is lehet, hogy valami maradandó jót akar csinálni még utoljára az életében.
  • Sir Quno Jedi
    Nana, 200milkás luxusjachtot venni az is ócseny karitatív tevékenység, mert azoknak a tervezőknek, lakberendezőknek, művészeknek, kézműveseknek, mérnököknek és melósoknak is volt melója és azoknak is vannak gyerekeik, így ennél jótékonyabb már nem is lehetnél... :D (és akkor a személyzetről nem is beszéltünk, szakácsok, matrózok, tisztek, masszőrök, cicababák, takarítók, karbantartók, medencetisztítók, gasztroenterológusok, artisták stb.)
  • CairoJack
    Én azt utálom, hogy még ki sem derült, hogy milyen módon fog jótékonykodni, de már csomóan azzal vádolják, hogy "eltékozolja". Igen is lehet értelmesen is felhasználni. Ügyeket felkarolni, akár a már említett tehetséggondozás, vagy orvosi kutatások támogatása, stb. Az, hogy elosztogatja a vagyonát, nem azt jeleni, hogy vesz belőle 20 tonna negrót, és bedobálja a tömegbe karácsonykor.
    Az alapítványi módszert sem kell anyázni. Az tény, hogy Vöröskeresztnek és egyéb rabló multi cégeknek én sem adok évek óta, de kisebb alapítványokat (ahol ténylegesen látom, hogy hova kerül a pénz, mert pl meghívnak az átadási gálákra, meg nyilvános minden adat stb) azokat rendszeresen támogatom.
    Ha pedig valakinek ekkora vagyona van, simán megteheti, hogy ő maga hoz létere egy alapítványt, ahol olyan embereket alkalmaz, akik nem lopnak, mert nem tudnak/mernek/akarnak. Azért ha Cook átad X millió dollár, és azt látja, hogy a 99%-a tényleg átadásra került akkor látja, hogy minden frankó, de ha azt látja, hogy hiányzik pár millió, akkor rögtön rá tud lépni az illetékes nyakára.
    Szóval nem értem ezt a fikázási rohamot. Ahelyett, hogy örülnénk neki, hogy egyáltalán ilyesmiben gondolkodik, ahelyett, hogy 200 milliós, város nagyságú luxusjachtokat venne 3 medencével, meg 2 hellipad-el. Mint ahogy arra MS-éknél volt példa, ugye.

Ami pedig Cook-ot illet, gondolom van annyi Apple részvénye, hogy amíg a vállalat jól prosperál, addig évente befolyik neki pár tíz milla, szóval éhen halni sosem fog (és ez így jól is van).
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.03.31. 09:25:43
  • PacsoT
    Fogja meg 'szt ossza szét.
    Nem kell ide a hírverés.
  • M2 #8
    "Nem értem miért vált ez ki ilyen indulatokat."

Apple, és azt rühelleni kell, zsigerből. Ennyi.

"jelenleg is dolgozik a koncepción"

De itt már okoskodnak, hogy nem így kellene. Agyuk?
  • dyra
    Ezek az emberek a pénzre nem vagyonként hanem eszközként tekintenek. Ő tenni akar valamit másokért, letette az életben pár dolgot és sikerült szert tennie némi vagyonra. Saját döntése alapján eladakozza. Nem értem miért vált ez ki ilyen indulatokat.
  • TokraFan
    Én egyetértek. Inkább valami konkrét módon kéne támogatni pl. a tehetséges fiatalok taníttatását vagy ilyesmi...Ugyebár a halász és a háló esete...Azzal, hogy így osztogat, nem ér el semmit és nem segít senkin -maximum ideig, óráig-! Ráadásul az ilyen osztogatások általában szervezeteknek, alapítványoknak mennek, ahol a legnagyobb a korrupció. Majd a vezetők zsebre teszik a nagyrészét, a többiből meg csinálnak valamit semmire se jó kirakat programot a sajtó felé, demonstrálva hatékonyságukat...
  • TokraFan
    "az eddigi agresszív technikai innovátor luxuscég"

Ez meg kiről beszél? Az Apple soha nem volt innovatív...Jobs kiváló marketinges volt, aki ügyesen fel tudott hypolni egy átlagos brandet...Utolsó innovációjuk kb. az Apple II volt 1977 körül, azt is Wozniak fejlesztette és tervezte...Hagtyjuk már ezt az állandó innovatív dumát...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.31. 01:13:32
  • EnxTheOne
    Vesz belőle 3 tonna kaját a bushmanoknak amit esznek 1 évig. Utána meg megint éhesek lesznek. Inkább költené a pénzt alapkutatásra vagy valami érdekesre. (pl ha jól emlékszem pár éve olvastam hogy európai kutatoknak 4 millió euróra lenne szükségük hogy folytassák a mühusi fejlesztését. Vagy adja a pénzét elon musknak hogy csináljon valami fasza űrhajót.
  • Vol Jin
    Szerintem baromira nincs így. Ha nagyon nem kell neki a pénz, akkor ne kapjon annyit, és fizessék ki osztalékban a részvényeseknek. A legnagyobb állatság és felelőtlenség elosztogatni a vagyont. Egy milliárdosnak az lenne a dolga, ha nagyon jótékonykodni akar, hogy a jövedelmének egy részét karitatív célokra fordítja. Így hosszú távon több pénz kerülne jótékony célokra, mintha sutty, szétosztja a faszba az egészet.

A családja helyében lehugyoznám a sírját. Aki így jótékonykodik, az egy bűntudattal teli gyökér, aki a lelki békéjét kergetve a közvetlen hozzátartozóira szarik magasról, miközben mindenféle jöttmentre elherdálja a vagyont.

Lehet megkövezni, meg kiforgatni a szavaimat, de ez egy látensen álszent gyökér.
  • dyra
    Nagyon rendben van ez a dolog és azért ez több mint 200 milliárd forint.
  • CairoJack
    Hát... tekintettel arra, hogy még egy milliárdja sincs, nem fog nagy lábnyomot hagyni, UGYANAKKOR tiszteletre méltó és nemes dolog.
    (Szerk: most azt hagyjuk, hogy én a 100-adával beérném. Álom vagyon. :) )

Összehasonlításként Gates 100 milliárdos vagyonát osztogatja már pár éve (csak mindig újratermelődik neki :):) ), és még annak sincs túl sok nyoma, pedig tényleg keményen küzdenek a malária ellen (és talán a rák kutatásokat is támogatták egy komolyabb összeggel).
    Jobsbnak 10 milliárd dollár vagyona volt, bár ha jól tudom, ő nem osztogatta szét.

Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.03.30. 18:25:55