18
Lantern Forge Avagy egy izometrikus túlélős kraftolós RPG
  • lammaer
    #18
    Ja, félre is beszéltem jól... csak a single playeres Dont Starvera gondoltam, persze a multi is jó (bár sztem nem akkora fun, a topikjában írtam róla) de ugye a Lantern is csak egy single player survivalnak indult. Amúgy én is úgy tudom hogy a DST ingyenes lesz ha elkészül, még vmikor az idén.

    Lényeg ami lényeg, sajnos a Don't Starve-on kívül nem tudok kiadott, jó állapotban lévő survival játékról.

    (mondjuk a Project Zomboidot ígéretesnek látom, de az se kiadott még, és az utóbbi időben elég sokat csalódtam a félkész játékokban úgyhogy nem nézem meg azé se)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.06. 10:38:46
  • undY1ng #17
    Arra azért várok, mert az alap DT megvan és írja, hogy a kilép EA-ból akkor automatán together lesz a sima is. Pedig szívesen nyomnám haverokkal. Bár g2a-n csak 1500 huf, lehet annyit megérne? :) Bocsi az offért.
  • lammaer
    #16
    Hát, a DST nagyon jó, én is keresgélek erősen hasonló jellegű játékot de közel s'távol nincs hozzá hasonlóan élvezetes és kész játék. Early access meg alfa az mindenfelé, de kész sztem egyse.
  • undY1ng #15
    Nekem is hasonló gondjaim vannak a játékkal. :( De hát ugye volt is róla szó, hogy leléceltek a mánival... Sajnálatos érte, valami hasonló game esetleg (Don't Starve-on kívül :) )?
  • lammaer
    #14
    No, hátha idetéved valaki...

    Kipróbáltam, de 2-3 óra után meguntam. Az alapok jók, de valahogy ez egész játék üres, monoton, hiányzik belőle valami ami izgalmassá tenné (küldetés/sztoriszál/nehézség). Túlélés gyakorlatilag nincs benne, igaz hogy van kaja meg alvás, de annyi élelmet lehet pikk-pakk termelni hogy belefullad az ember.
    Csak eszetlen grind az egész a barlangban, de sajnos a harcrendszer is elég gyerekcipős - a távolsági harc (ijak, varázslatok) pedig szerintem teljesen használhatatlan.

    Az alapok megvannak, de úgy tűnik hogy a fejlesztő pont akkor hagyta el a játékot amikor fel kellett volna tölteni tartalommal. Kb olyasmi mintha Frankeinstein megcsinálta volna a testet de végül nem kötötte rá a villámhárítóra hogy életet lehelljen belé...
  • lammaer
    #13
    Gondolom azóta már megoldódott... én simán csak találtam őket, de a pristine tipusú fatörzsekből is lehet staffokat csinálni - mondjuk a ranged harc itt elég gáz a játékban, nekem valahogy nem áll rá a kezem, szóval maradtam a csapkodásnál.

    A grassmapról kiderült hogy micsoda? Nekem a föld alatt hiányzik nagyon a térkép, a felszínen nem is csámborogtam messzire - sztem nincs is nagy értelme a földfelszinen bóklászni, vagy tévedek?
  • sárkánylovag
    #12
    Nem birok rájönni hogy lehet Wand of Staff ot készíteni :)
    Pedig anélkül nem lehet valaki varázsló.
    Semmilyen varázslat nem működik nélküle.
  • sárkánylovag
    #11
    Nagyon nagy a térkép első karakterem úgy eltévedt sose találok haza.
    Meg kell nézni a kordinátákat hol kezdesz és odaépíteni a házad , térképet nem találom bár van a játékban grassmap nem tudom az mi.
    Csináltam másikat és lementem bányába...
    hát aki ezt javasolta az még biztos nem volt odalent :)
    Azonnal lenyomott valami sámántörzs.
  • sárkánylovag
    #10
    Megvan melyik filet lehet lefordítani ha magyarosítani akarja valaki.
    Persze ehhez az kellene hogy kis közösség legyen itt, 2 embernek felesleges :)
  • sárkánylovag
    #9
    Legalább 5 játékot fejből mondok amit mostanság adtak ki és , a pénzes formában :) nem lehet végigjátszani.
    Words of Magic amiben az első csatába kiakad mert nem adja át a kört , vagy a hírhedt Blackguards ami egy hónap kintlét után még mindig végigjátszhatatlan volt (10. pályán nem adta át a kört).
    Az a baj ezzel a játékkal hogy pont most jött ki a Pillars of Eternity.
    Két RPG nem szerencsés ha egy héten belül jön ki. Én se tudom most melyikkel játsszak.
  • lammaer
    #8
    Ht, ha alfa valami, akkor az a legkevesebb hogy asavegamek nem működnik időről időre. Mert ugye a savenak nagyon sokmnident támogatnia kell, és hát ugye előre még nem tudja mindíg az ember hogy mi lesz... szóval sztem az teljesen érthető és elfogadható hogy a savek nem szoktak "forward kompatibilisek" lenni :)

    Sajnos az emberek hülyesége az, ami az alfát meg az early accesst élteti. Senki sem tilthatja meg az embereknek hogy jelentkezenek a pofonért. Amúgy meg manapság a világunk ilyen, az emberek nem bírnak várni, gyűjtögetni - türelmetlenek. Inkább felveszik a hitelt azt fizetnek többet, minthogy gyűjtsenek valamire.

    Sajnos legutóbb én is beleestem ebbe, elkezdtem játszani a planet explorerrsel (az is early access). Tökre jó meg minden, de igy utólag visszatekintve a bugok meg az instabilitás meg a félkész featureok és az optimalizálatlanság miatt sztem sokat rontott a játékélményen, és most ugye ha majd kijön, akkor lehet nem is fogok játszani vele, mert ugye a nagyját már láttam.
    Szóval megint megfogadtam, early accesst soha többé, és lehetőség szerint éppen most kiadott játékot se. CSak ha már van hozzá jó sok patch illetve minimum 1-2 DLC (ha már az elején terveznek DLCt).
  • sárkánylovag
    #7
    Az még a jobb ha utána lépnek le :)
    Egy orosz srác a demó feltöltése után az összeszedett pénzzel lépett le :D
    De nézzük hogy a RUST 2 éve van bétában és bár már új a motor a kutya nem játsza már lassan :)
    Forest ugyanez, Oké hogy kijön 3 hetente egy új bugfix és lesz egy új csapdád vagy valami.
    Én nem engednék egyetlen játékot sem kiadni alfában.
    Csinálják meg az első pályát bugmentesen, és a MENTETT állás megváltoztatása NÉLKÜL csinálják tovább.
    Ennek a "3 hetente dobhatod ki a mentett állásodat "-nak semmi értelme.
    Abban igazad van hogy Dont Starve dinamikusabb nem fogunk vitatkozni :)
    Viszont ez egy teljes értékű RPG amit beleoltottak a túlélős kraftolós műfajba, tehát egy új műfaj ha úgy veszed.
    Ha sikeres lenne akkor lenne sok ilyen esetleg jobb motrokkal és az egészen kiváló irány lenne.
  • lammaer
    #6
    Hát, nem az első csapat lenne.... ez az early access rákfenéje... megszedik magukat még azelőtt hogy kész lenne a cucc, utána meg tessék-lássék módon fejlesztgetnek még egy darabig.
  • undY1ng #5
    Úgy olvastam, hogy már nem fejlesztik és (állítólag) a fejlesztők gyors leléceltek a mánival amit kaptak és kész. :(
    De mindenképp tetszik a leírtak alapján.
  • lammaer
    #4
    Nekem is fenn volt a radaromon, de azt olvastam hogy nagyon monoton az egész, eleve nem érdemes a felszinen bóklászni hanem lefele érdemes menni, de hiába van 100+ szint nincs gazi content.

    Szóval mig a don't starve elég tartalma, ez inkább repetitív.

    Ellenvélemény?
  • sárkánylovag
    #3
    Teljes szerepjáték élmény: Karakterlap , Képességek, tulajdonságok, Tier rendszer, Harcrendszer: harcos, varázsló, íjász skillek
  • Tibbbor
    #2
    Láttam róla videót(egy barátom ajánlotta a játékot), nekem bejövős!
  • sárkánylovag
    #1
    Akinek bejött a Dont Starve ne hagyja ki, 2.5D ben sokkal szebb épületeket lehet felhúzni, a választható egy fiú vagy egy lány és ha meghalsz a kraftolásaidból csak egy elenyésző rész tűnik el !
    nem kezded a nulláról újból és újból.
    STEAM




    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.03.25. 23:35:35