8
 • Etinger
  #8
  Igazából szerintem ez egy klassz dolog, mármint hogy az ember nyitott az ilyenre. Itt a probléma azzal van, amit Te is írsz részben, hogy a technika még nem tart itt. Most arra gondolok, hogy ez a készenléti idő egyszerűen nonszensz. Így ebben a formában ezt nem tudom komolyan venni. Ehhez hozzájön az ára és az, amire a készülék képes... és nem érzem az egyensúlyt. Ezért írtam ezt a lehülyézést, hogy ennyiért ez a termék szerintem nem korrekt. Az egyetlen ami indokolja az árat, az maga az Apple mint márkanév. Csak azért erre építeni... hát nem tudom.
 • CairoJack
  #7
  Ez is +1.
  Szerintem a két komment nincs ellentmondásban. Te tökéletesen leírtad, amit gondolok. Technikailag valaminek nagyon az elején vagyunk, amikor is még sok kompromisszummal jár egy ilyen óra, marginális előnyökért cserébe. Ezért nem hiszem, hogy tömegek fogják venni. Maximum csak a valóban kísérletezők (akik soha nincsenek sokan) és a divatmajmok, és itt lép be Etinger.
  Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.03.25. 21:30:17
 • theone91
  #6
  Nem gondolom azt, hogy rögtön hülye, az aki Apple Watch-t szeretne. Vagy bármilyen okosórát. Vannak (nem elfogult) ismerőseim, akiket nagyon is érdekel ez a termékkategória (legyen szó a Watch-ról vagy az Android Wearről) és szeretnének a közeljövőben vásárolni egyet. Én szimplán úgy gondolom, hogy már most is megvannak a kényelmi funkciói, de ezek még nem olyan funkciók amelyek miatt megéri kompromisszumokat kötni. Ez alatt értem a méretes, de kis kapacitású akkukat és az ebből következtethető testes dizájnokat és a készülékfüggőséget (telefon nélkül ezek nem sokat tudnak, ha sportolni akarok, akkor legkevésbé a telefonomat akarom magammal cipelni).

  Akik az iPad történetével hasonlítják össze az okosórákat, azok valójában nem lőnek nagyon mellé, csakhogy a két sztoriban van egy lényeges eltérés: Senki sem jegelte a projektet jobb időkre.

  A kétezres évek elején a Microsoft többször is próbálkozott a tablettel, de senkit sem érdekelt a sok kompromisszum miatt (meg amiatt, hogy semmi karizmája nem volt ezeknek a termékeknek). Az Apple ugyanekkor már szintén dolgozott az iPad-en, de Jobsék is látták, hogy még nincs ott a technológia, hogy ez el tudjon terjedni. Eltelt majdnem tíz év, sokkal jobb akkutechnológiák jelentek meg, rengeteget fejlődött a mobil-chipset és a félvezető gyártás, a képernyő-technológiák is felnőttek, majd leporolták a projektet és majdhogynem olyan sikeres termékkategória-csapot nyitottak meg, mint 2007-ben az iPhone-nal.

  Pontosan erre szorulna rá az okosóra-kategória is: Jobb és kompaktabb akkuk és chipsetek kellenének, tovább kéne fejlődnie a képernyő-technológiáknak, jobban neki kéne feküdni az energiatakarékosságnak és a töltési technológiáknak és még megannyi valóban forradalmi innovációra van szükség, hogy sokkal több embert nyerjen meg ez az egész.

  Addig ez csupán egy redundáns eszköz lesz, amit vagy azért vesznek meg az emberek, mert azt mondják nekik vagy azért mert kísérletezni akarnak. Ugyanis nálam ez a kategória igencsak kísérletinek tűnik, bármelyik márkát is nézem.
  Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.03.25. 19:46:30
 • CairoJack
  #5
  +1
 • Etinger
  #4
  Ráadásul - és ezt még ahhoz tenném hozzá, hogy azt mondtam ez az óra egyfajta "megbélyegzés" - az Apple régebben egy komoly presztízsű márka volt. Ez most nincs így. Most egy nagyon elterjedt termékről beszélünk, aminek egyre nagyobb az ellentábora, tehát úgy mondd kezd ciki lenni Apple terméket venni. Csak ahogy írtam, egy telefon esetén ez nem feltétlen lenne jogos, mert az iPhone egy elég jó telefon, az iPad meg egy elég erős tablet. De itt van ez az óra, és számomra akin ezt meglátom felér majd egy "hülye vagyok" táblával. Előre is elnézést a leendő vásárlóktól..
 • Etinger
  #3
  Amíg egy telefonról vagy mp3 lejátszóról van szó addig rendben is van. De valahogy ez az óra sokkal inkább tűnik egy bélyegnek mint az eddigi Apple termékek. Ezt nem a zsebed mélyére süllyesztve hordod. Ez ott van a kezeden, nyáron mindenki látja, ez megjelöl. Itt már nem arról van szó, hogy én ezt használom, mert nem fagy le, jó a szoftver, gyors, stb. Itt már egy olyan eszközről beszélünk, ami egyfajta "support" a többi termékhez, és erősen megkérdőjelezhető a létjogosultsága. Ráadásul míg az iPhone / iPad stb mellett azért tudok érveket felhozni, ez az óra nagyon gyengének tűnik minden szinten. Szerintem ezzel most nagyon bukhatnak. Aztán majd kiderül.
 • theone91
  #2
  Az Apple pontosan abban a pozícióban van, hogy megmondja a tipikus felvevőkörének, hogy mire is vágynak.

  "It isn't the consumers' job to know what they want"

  Ha Apple rajongó vagy, akkor ezt a Jobs idézetet és ideológiát az innováció pillérének tekinted.

  Ha nem vagy Apple rajongó, akkor ezt a Jobs idézetet szimplán libatömésként fogod fel.
 • CairoJack
  #1
  Biztos, hogy a gyártásával, és nem inkább a (leendő) keresletével?
  Nehezen tudom elhinni, hogy az Apple által remélt sok (tíz) millió erre vágyó ember létezik.