32
  • Garou
    #32
    Nem frocsogest kaptal, tovabba siman tudtam ertelmezni az esetet: olvastad a kurucon vagy a hidfon, ugye? :)

    Azt, hogy ezt valaki elhiszi, ket dolog miatt lehet: vagy annyira utalja a moszados gyikemberek altal iranyitott Usraelt, hogy barmit elhisz, ami miatt rohoghet rajtuk, vagy tenyleg nem ert hozza, es csak kivancsi. Esetedben azert nem felteteleztem a masodik variaciot, mert nem te lennel az elso, aki igy kezdi, utana viszont igazi neheztrollkent folytatja. Amennyiben tenyleg csak tudasra szomjazol, ugy mea massima culpa, es ajanlom figyelmedbe a haditechnika topicot! A link is onnet van, es ott ez a kerdes mar egyszer elhangzott, es meg is lett valaszolva nalam hozzaertobbek altal.
  • Papichulo
    #31
    konkrét információkat pláne tudást nem kaptunk tőlük

    Ha masok tudasat/informacioit nem tudod elfogadni, akkor lassunk ilyeneket toled! Ha nem hiszed el, hogy ez a "Hibini vs. DDG/CSG" dolog egy hatalmas marhasag, akkor halmozd el a forumot a konkret informaciokkal es a tudasoddal... "put up or shut up" - ahogy a francia mondja :)
  • Tetsuo
    #30
    Gondolom így reggel, futás után nem tudtad rendesen értelmezni a hozzászólásokat, ami megbocsájtható...
    Csak idézek: "Nagyon nem értek a témához, de úgy hallottam, hogy a Hibini zavaró rendszerük eléggé megtépázta a morált néhány cirkálón, repülőgéphordozón..."
    Azért írtam ezt, mert konstruktív választ vártam, nem ugatást meg fröcsögést.

    Az, hogy mindkét fél dezinformál, propagandát terjeszt és egyéb pszichológiai hadviselést folytat, evidencia.
    Véleményem szerint az igazságot úgy lehet megismerni, ha mindkét fél kijelentéseihez hasonlóan közelítünk és nem dőlünk be egyik oldalnak sem.
    Érzékelhetően (durván) egyoldalú itt az SG cikkek esetében és főleg az ún. "szakértő" hozzászólók esetében a hozzáállás.
    Szerintem a legnagyobb dilettantizmus ez, vagyis azon személyek, akik mélyebben belefolytak a katonai technológiák és fegyverzetek ismeretébe - jelen esetben - durván egyoldalúan látják a helyzetet és nem képesek objektívan, kivülről nézni az eseményeket. Náluk még egy laikus is jobban ítéli meg a konfliktust még hadászati oldalról is, nem hogy politikailag.

    Én ezt tapasztalom, ugyanis eddig még a "kedves" haditechnikarajongók pökhendi stílusán kívül, konkrét információkat pláne tudást nem kaptunk tőlük. ;-)
  • molnibalage83
    #29
    Ezeknek magyarázhatod...
  • Garou
    #28
    Nem tunt fel, hogy az "uszo ocskavassa" alazott hordozo, amit "ujra kell kabelezni" vigan elvan, es semmi baja? Friss kep rola:
    http://forums.airshows.co.uk/viewtopic.php?f=9&t=65881

    Honnan generalsz annyi energiat egy repulon, amit ez a csodafegyver igenyelne, hogy tonkre vagj egy rombolot, ha a masik esetet nezzuk? :)
    Plusz ez olyan lenne, mintha megtorpedoznad a hajokat. Reakcio amerikai reszrol meg semmi ugye? Mert a furfangos orosz/irani mernokok teljesitmenyet latva, az amcsik csak kussolnak... illetve nem is, ujabb hajokat kuldenek, hogy azokat is jol megszivassak az oroszok.
    Vicces amikor a nagy amcsi utalat ilyen csodavarasba fordul egy lefingott haderovel rendelkezo, sulyos penzugyi gondokkal kuszkodo orszag fele. Mert Ivan majd megoldja okosba 10 dollarert... ja.
  • Papichulo
    #27
    Miért, amerikai propot olvasva más a sztori? Ki gondolta volna? :-D

    Mar kis hozzaertessel is teljesen mas a story... ;)
  • Tetsuo
    #26
    Miért, amerikai propot olvasva más a sztori? Ki gondolta volna? :-D

    Igen, a HEMP-hez fissziós vagy fúziós bomba kell, nem is akármilyen, de az kifingat egy fél földrészt legalább. Hidd el, ez az elsődleges annál, aki be tudja vetni. ;-)
  • Papichulo
    #25
    Nagyon nem értek a témához, de úgy hallottam, hogy a Hibini zavaró rendszerük eléggé megtépázta a morált néhány cirkálón, repülőgéphordozón...

    Valoban nagyon nem ertesz a temahoz... gondolom szelsojobb mediumon hallottal ilyesmit, ott irnak ekkora hulyesegeket.

    A HEMP viszont annál inkább.

    #13 ;)
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.25. 21:23:12
  • Tetsuo
    #24
    A HEMP viszont annál inkább.
  • Tetsuo
    #23
    Nagyon nem értek a témához, de úgy hallottam, hogy a Hibini zavaró rendszerük eléggé megtépázta a morált néhány cirkálón, repülőgéphordozón...

    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.03.25. 20:56:52
  • Papichulo
    #22
    Az NNEMP gyakorlatilag hasznalhatatlan... Amennyire pontosnak kell lennie a celbajuttatasnak, annyi erovel mar egy hagyomanyos fegyverrel hard-kill-t is el tudsz erni, sokkal olcsobban.
  • SupraMKIII
    #21
    Nah, annál jobb, total annihillation!

    De amúgy: http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_pulse

    Szóval mégsem feltétlen...
  • SupraMKIII
    #20
    Persze, nyilván, de az a pilóta, aki kilövés nélkül aktiválja, nyilván meg is érdemli a kihalást :-)
    Természetesen úgy gondoltam, hogy kilövik a cuccot, és a cél területen pusztít, nem a pilóta fülkében...
  • molnibalage83
    #19
    A hírben meg az NGJ-t nem értem. Az a Growlereknek szánják. A kiberfegyver is túlzás és téves megnevezés. Az F-35-nél inkább arról van szó, hogy a radar az szokásos AESA funckiók mellett meg nem nevezett egyéb EW tevékenységekre is képes lesz, fizikai károkozásra esetleges egyéb érzékeny EW rendszerekben, de senki előtt ne az a hollywoodi hülyeség lebegjen, hogy majd meghackeli az ellenséges technikát szoftveren és hardveren keresztül...
  • molnibalage83
    #18
    Ez a másik fele.Ezt egy olyan ember írta, aki mindent benyal és eltúloz az orosz technikával kapcsolatban.

    Mondom, ennyi telik kb. az orosz GDP-ből és abból, hogy mai napig igen kevés az exportjukban a hozzáadott érték. Félreértés ne essék, tényleg félelmetes, hogy ilyen háttér mellett fajlagosan ilyen eredményeket képesek elérni, de azért ne essünk már át a ló másik oldalára. Csodák nincsenek....
  • molnibalage83
    #17
    Lásd 16-os kommentet. A PAK eredetileg megálmodott formájában jelen állás szerint kb. 2025 táján lesz kb. egy ezerednyi mennyiségbe miközben a jelenlegi gépállomány is el fog fogyni... Addigra százas nagyságrendben fog F-35 repülni mindhárom haderőnemnél, ezen felül ugyebár létezik az F-22 flotta és a megmaradó tengernyi F-16C, F-15C, Hornet és Super Hornet. És ezek csak a vadászok, mert van B-1/B-2/B-52 és A-10C.

    Mikor esik már le a többségnek, hogy egy Németországgal sem összemérhető GDP-jű ország katonai fejlesztése nem nagyon rúg labdába az USA mellett? A német GDP majdnem kétszeres, mint az orosz... Ehhez képes nézd meg, hogy a német haderő mekkora és mennyit költenek fegyverkezésre. Az oroszok jelenleg is erőn felül költenek és ez meg is látszik az országon...
  • molnibalage83
    #16
    Hát, izé... A PAK-FA program ott tart ma, mint az YF-22A volt 1991-ben, de kb. az alábbi hiányosságokkal.

    1. Nincs újgenerációs orosz légiharc rakéta. Ígéret az van, hogy lesz. Ez kb. olyan, mitha az F-22-nek az AIM-7M és az AIM-9L-t szánták volna fő fegyverzetnek...

    2. Nincs még kész a végleges hajtómű sem. Ez olyan, mintha az F-22 az F-15-be épített F100 hajtóművel bohóckodott volna... A PAK-FA jelenlegi hajtóműve a '70-es évek beli szovjet AL-31 leszármazottja, az arra jellemző összes élettartam és teljesítmény korláttal csak nagyobb szívócsatorna veszteséggel, mint a Szu-27-be építve... A gép teljesítménye ezzel jelentősen elmarad az F-22-től, az tuti.

    Hol tart az orosz hajtómű fejlesztés? Itt... A legszarabb - igaz, hogy nem volt TVC-s - időben sem volt ilyen szar 35 éve az F100-PW-100, ami egy '60-as évek végi kísérleti hajtómű leszármazottja.

    3. A legyártott néhány PAK-fa összesen nem repült tudtommal még 1000 órát sem 5+ év alatt. Egy ilyen gép berepülési programja alsó hangon 10k óra és ezután is szoktak komoly gigszerek lenni.

    A szovjet repülőgépipar kb. 20 éves lemaradásban van a jenkik mögött. Az airshow manőverek (na meg a sok odavert orosz gép...) ne tévesszennek meg, az a tudatlan tömegeknek szól...
  • Vol Jin
    #15
    Ja, hamarosan elérnek oda majd talán tíz év múlva, ahol az amcsik voltak 20 éve...
    És majd lesz is pénzük három darabra...
  • Vol Jin
    #14
    Hát konkrétan a ruszkik évtizedekkel le vannak maradva....
  • Papichulo
    #13
    Meg szerencse, hogy ahhoz csak egy nuklearis detonacio szukseges... :)
  • EFRM
    #12
    aha és a legelső elektronika ami leáll az az f35 lenne :D
  • Omega
    #11
    A PAK FA-val a ruszkik hamarosan behozzák a lemaradásukat.
  • SupraMKIII
    #10
    EMP fegyver :-)

    Az elég kiber. Az "átmegy" minden tűzfalon :-)

    Na jó, nem megy át, de utána senki más sem megy, se ki, se be :-) Az egy harci helyzetben majdnem olyan rossz, mint az adatlopás, ellenben sokkal gyorsabb.
  • NEXUS6
    #9
    Konkrétan mire gondolsz?

    Az oroszok a mai napig nem rendszeresítették széleskörűen az amcsi AMRAAM-nek megfelelő képességű, közepes hatótávolságú légiharcrakétájukat. A legutolsó NATO gép is amelyik ezzel rendelkezik jelentős előnyben van szinte bármelyik orosz géppel szemben.
  • Mentol
    #8
    Mindeközben orosz földön már rég repülnek a nextgen vadász repülők...
    Mire ezt hadrendbe állítják az USAban, addigra az oroszok már legalább fél generációval fejlettebb technikát gyártanak.
  • molnibalage83
    #7
    1. Az F-117 volt...
    2. Cirka 3000 bevetés során egyet nagy nehezen sikerült lelőni...
    3. Az F-117-en semmiféle önvédelmi rendszer nem volt, hogy RWR sem. Az F-35 hozzá képest olyan, mintha egy második vh-s gép avionikájához hasonlítanád...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.25. 07:30:32
  • Bazsio
    #6
    Sequoyah-nak igaza van, de ennek is nagy esélye, hogy kína ezt is ellopja akkor lesz szívás!!XD
  • Sequoyah
    #5
    - Amit irsz, az nem magyar, de legalabbis ertelmetlen.
    - Nem lottek le egy B2-est sem.
    - A "Stealth" azt jelenti, radarral nehezen eszlelheto. Nem azt, hogy sebezhetetlen. A kettonek semmi koze egymashoz.
  • Tikal #4
    hol és mikor lőttek meg B-2-t?
  • nandorb
    #3
    Kinem szarja le mit kap... ugyis f@ss@g az egesz... Stealth B2-es bombazo is stealth volt meg nem lottek,hogy is van ez? Amit amerika mond az ugy van?:D WTF:D
  • kvp
    #2
    Arrol lehet szo, hogy beleterveznek a gepbe egy olyan fegyvert ami ha mukodni is fog, akkor sem lesz tul hatekony, ellenben alig lesz hozza loszer es raadasul meg hadrendbe is allitjak, ugy hogy a fegyverrendszereinek egy jelentos resze meg nem mukodik. Ez tipikusan szervezesi azaz projectmanagement problema. Ehhez kepest az uj hir az, hogy valoszinuleg egy kulso beszallito keszit egy kulso kiegeszitest ami kepes radar zavarasra es megtevesztesre is. Kerdes az, hogy ha az eredeti rendszerek integraciojaval el vannak maradva, akkor mikorra fogjak ezt a kiegeszitot beilleszteni.

    A technika erdekes, gyakorlatilag belevilagitanak egy phased array radar emitter-rel a celkent kijelolt legvedelmi radarokba, de mindezt a vedelmi raketak hatotavolsagan kivulrol. Igy elvileg nem tudja a megvakitott radar leloni a zavaro gepet, mig a tamado gepek radarja mukodokepes marad. Raadasul az iranyitott sugar miatt a becelzott radar kivetelevel senki nem latja a zavarot, tehat egy masik allas sem tudja passziv modon ravezetni a raketait. Persze a kezi tavvezerlesu vagy optikai iranyitasu rendszerek ellen nem sokat er. (az elobbibol mar csak az oroszoknak es a volt szovjet utodallamoknak van, meg akik vettek toluk, pl. kinanak)
  • Sequoyah
    #1
    Az azert bator, hogy a cikkben nem csak, hogy felemlegetitek, hogy multkor milyen hulyesegeket irtatok, de meg buszken meg is ismetlitek...

    Az ottani cikk hozzaszolasaiban es azota mar 1000 helyen meg lett targyalva, de akkor megegyszer a gyengek kedveert:
    A gepagyu-szoftver hianya nem malor, es nem veletlen. Van egy fejlesztesi roadmap, es aszerint haladnak a fejlesztesekkel. A roadmapon pedig a gepagyu hatrebb van. Es nem veletlenul van hatrebb...
    Nem ertem, miert kertek szamon most egy olyan kepesseget, amit 2019-re terveztek be?