36
  • mortep
    #36
    Az biztos, hogy sokaknak nem fog megfelelni... köztük nekem sem, viszont én is inkább arra tippelnék, hogy mérsékelten sikeres lesz az apple watch.

    Ami meg a cserélhető belsőt illeti... bárcsak úgy lenne. Ha egy feltöltéssel kibírna egy szűk hetet 4-5 éven keresztül akkor én is megvenném miután lecsitult a felhajtás körülötte. Node nem tartom valószínűnek, hogy ez a hw-csere-lehetőség rendelkezésre áll majd.
  • Jakuza1
    #35
    ok birka...
  • Papichulo
    #34
    Mint ahogy ennek a cikknek a temajahoz is olyan intelligensen hozzaszoltal... mi is volt ez? :)
  • Jakuza1
    #33
    Semmi gond, kell a hozzad hasonlo birkaknak a Juhasz is, aki nem csak egyoldaluan es elvakultan latja a dolgokat. :)
  • Papichulo
    #32
    Bizony, az faj... te kis Igazmondo Juhasz! :)
  • Jakuza1
    #31
    Faj az igazsag? Meghiszem azt, egyszer kihuznad a fejed az Apple seggebol, meg talan erhetne teged egy kis napfeny is.
  • Papichulo
    #30
    Biztosan sok mas embernek sem fog megfelelni ilyen parameterekkel, de masok meg esetleg hasznosnak is talalhatjak. Ha meg senkinek sem fog kelleni, akkor bukott az Apple. Bar en meg mindig fenntartom, hogy nem lesz bukas, de ha esetleg igen, azt sem banom, en ugysem fogom hasznalni.

    Egyebkent olyan infok is voltak, hogy lehet majd csak a belsejet, a hardware-t cserelni az oraban, hogy az ertekesebb vaz/szij hosszabb ideig hasznalhato legyen. Szoval nem erdemes talalgatni
  • mortep
    #29
    Az a jo hir, hogy azoknak a gyartasaval sem allnak le.
    Nem mondod... Ez komoly???

    Nyugi, végigolvastam a cikket is, a címét is...
    3 év múlva igen, 6 év múlva meg kétséges az aksi-utánpótlás, majd javasolják egy újabb modell megvásárlását mint ahogy annó az iPod-nál tették. Értem én, hogy az akuknak megvannak a korlátai, nomeg az IT cuccok hamar elavulnak de nem lehetett volna egy kicsitt időtállóbbat készíteni? Egy töltéssel 18 órát képes menni, 4 órát vesz igénybe a töltése, mostmeg ez... ezért írtam, hogy inkább egy hagyományos óra.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2015.03.17. 20:41:34
  • Papichulo
    #28
    Te mar megint nagyon eros ervekkel erkeztel... utos kis hozzaszolas volt :)
  • Jakuza1
    #27
    Te most ket szemellenzos apple hivot akarsz meggyozni ertelmes dolgokrol. Szerinted sikerulni fog ? Szerintem felejtsd el.
  • Papichulo
    #26
    úgy értem, hogy 100 db ember véleményét x környezetből kiragadva nem lehet rávetíteni 300 millióra

    A kozvelemenykutato cegek (jelen esetben az Ipsos) nagyon pontos modellekkel rendelkeznek, hogy egy orszagra tudjak extrapolalni a mintajukat. Lehet ketelkedni az Apple Watch sikereben, de az ilyen felmeresek nagyon ritak tevednek jelentosen. Ha bukni fog, akkor azert mert valami negativ iranyba fogja befolyasolni a kozvelemenyt, de jelen pillanatban elfogadhatjuk ezeket a szamokat.
  • who am I 7
    #25
    úgy értem, hogy 100 db ember véleményét x környezetből kiragadva nem lehet rávetíteni 300 millióra x*n féle környezetből, ha pontosan rávetíted úgy gondolom, hogy az rettenetesen optimista ( bocs elírtam az előbb, optimistát akartam :D ) . Szóval ennek a lényege inkább, h én fenntartásokkal kezelném a "kutatást". Lehet, hogy bejön persze...talán, az ilyen pozitív kutatások is erősítik tudat alatt az emberben, hogy érdeklődjön xy dolog után, (jó vírusmarketing szétszorni egy ilyen kimutatást).

    Igen, hát kb egy szekta, bár nem releváns, mert lassan minden platformhoz léteznek ilyen "szektás" arcok :D bár az apple ebben is élenjáró volt...mert nem 2ft-ot költöttek az "almaéletérzés-stílus" marketingre. Ezt ténylegesen elismerem, jó üzletemberek.
  • Papichulo
    #24
    Én ennyi pénzért inkább egy hagyományos karórát vásárolnék...

    Az a jo hir, hogy azoknak a gyartasaval sem allnak le.

    3 évenként meg nem kell újat vennem.

    Biztos csak nem olvastad vegig a cikk cimet: "Három év után cserélni kell az Apple Watch akkumulátorát".
  • M2 #23
    Teljesen más pályán játszanak szerintem. Annyira, hogy felsőbb körökben beindul majd a két kézen órát hordás.
  • M2 #22
    Nekem se tetszik, még egy kicsit se, de nem lesz bukás, mert:
    - rengeteg az iPhone tulaj, és annak pár százaléka valóban bármit megvenne ami almás,
    - sportórának nagyon jó, például a pulzus méréséhez nem kell mellkaspántot, egyebet magunkra tekergetni,
    - aki telefonnal gyakran fizet, annak óriási kényelem lesz az egyszeri azonosítás és aztán órával fizetés,
    - akinek gyakran jönnek értesítések, annak sokkal kényelmesebb lesz az órán rájuk pillantani,
    - agyonreklámozott divattcucc lesz,
    - kinaiak mindent nagyon vesznek, ami Apple.

    Tehát szerintem az élet sok területét jól lefedték, ezzel pedig rengeteg embert tudnak elérni és profi marketinggel kiénekelni a pénzüket. Idén a gyártás fogja meghatározni az eladott darabszámokat.
  • mortep
    #21
    Én ennyi pénzért inkább egy hagyományos karórát vásárolnék... abban nincs bluetooth de legalább néhány másodperc alatt "újratölthetem", 3 évenként meg nem kell újat vennem.
  • Papichulo
    #20
    ez a 80 millió erős optimális túlzás egy szűk mintából ítélve.

    Persze, hiszen ez a kozvelemenykutatas lenyege :)
    Az "optimalis tulzast" meg egy konkret adathalmazon nem tudom ertelmezni: "if (valasz==akarvenni) erdeklodok++"

    Én azt mondom, hogy nem lesz több tízmilliós eladás, közel sem...

    Valoszinuleg nem, foleg mivel nem lesz ennyi legyartott peldany. Amugy az iPhone-t is leirtak a megjelenese elott, aztan meg...

    De persze, meglatjuk, nyilvan lesz jopar cikk itt, az sg-n is az eladasi szamokrol.

    ps: A gondolkodni képes és saját véleménnyel rendelkező almás ismerőseim most váltanak almáról - Dehat azt hogyan? Ez egy szekta! Itt agymosas van! Innen nem lehet menekulni :)
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.17. 13:19:18
  • who am I 7
    #19
    mivel én sem hordok (és nem is tervezek) órát, így inkább csak figyelem az eseményeket, na meg max szubjektív véleményem ez. Ez a felmérés elég tág fogalom és képlékeny szerintem egyébként, mondani meg bármit lehet ez a 80 millió erős optimális túlzás egy szűk mintából ítélve. Én azt mondom, h apple fanok közt lesznek olyan (vérfanatik) egyedek, akik megveszik....de térjünk vissza rá release utáni fél év múlva, az majd sokat elárul. Én azt mondom, hogy nem lesz több tízmilliós eladás, közel sem...
    ( A gondolkodni képes és saját véleménnyel rendelkező almás ismerőseim most váltanak almáról, ezt csak úgy mondom..."vicces" adalékként)
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.03.17. 12:11:02
  • Papichulo
    #18
    En sem vennek ilyen orat, igaz en semmilyen orat nem vennek, mindazonaltal a sikeresseg megitelesehez eleg jo adalek, hogy egy par nappal ezelotti az USA-ban vegzett felmeresben 25% mondta, hogy oket erdekli az Apple oraja... ez ca. 80millio ember, akinek ha csak egy resze is lesz tenyleges vasarlo, az mar tizmillios nagysagrendu eladas. Az osszes eddigi smart watchbol nem adtak el ennek a toredeket sem.
  • who am I 7
    #17
    ...és általában nem is használja ki, azokat a ficsöröket, amiket nem is ért. persze a listán jól mutat. Ha használod az órát még 1 napot sem bír ki, normális világban ez nem szabad, h sikertermék legyen, egyébként gagyin néz ki. Térjünk vissza rá fél év múlva, én azt mondom, h bukás lesz.
  • gosub
    #16
    A hátrányait látom ennek az órának, amik igen súlyosak, főképp az akksi/üzemidő kritikán aluli. Meg hogy nehezebbé, bonyolultabbá teszi az életet. Van egyáltalán valami jóság is ebben?
  • M2 #15
    Viszont nagyon jól lekövethető az egységsugarú kisember "gondolkodása".

    Felírja két oszlopba egymás mellé a "feature listát": IBM WatchPad, Apple Watch.
    Apple oszlopából kihúzza aminek még a nevét se érti.
    Apple oszlopából kihúzza ami szerinte hülyeség.
    Maradnak ilyenek:
    - mindkettőben van aksi,
    - nyomogatható a képernyője,
    - időt mutat,
    - tekerős izé van rajta...

    Aztán nézi-nézi a két listát, nagyon nézi és megállapítja, hogy hát a kettő ugyanazt tudja!
    Vakarja a fejét, hogy akkor az Apple órája miért is lesz sikeres, míg a másik akkora bukás volt.
    Megfejti: hát a sznobok, a buzik és a birkák miatt! (a tehetségesebbje bele tudja még keverni a zsidókat és a haldokló USA állami szervezeteit is)
    :-)
  • M2 #14
    Köszi, ezen a WatchPad-on jót röhögtem! Tipikus példája lehetne annak, hogy valamit hogyan NEM szabad megcsinálni! :-)

    Az aksi élettartama csak akkor egyezik meg, ha nagyvonalúan kezeled a matekot és megengedsz olyan dolgokat, mint 6 = 18 vagy 12 = 18. Ugyanez igaz az egyező "feature listára" is.

    Nézzük meg inkább a Sony 2001-es óráját, mert ugye szerinted "a sony, aki pl. telefonos okosorat mar jo 15 eve gyart".
  • Papichulo
    #13
    Az osszes apple altal tamogatott feature jelen volt az ibm 2000-ben (15 eve!) bemutatott orajaban.
    az aksi elettartalma es a tenyleges feature lista megegyezik.

    Valoban, de mar a linkelt cikkben szereplo elso mondat is ellentmond neked: "In June 2000, IBM displayed a prototype for a wristwatch that ran Linux. The original version had only 6 hours of battery life"

    Na meg persze ez nem mert pulzust, nem tudott telefonokkal kommunikalni, nem tudtal telefonbeszelgetest folytatni rajta, nem volt app store, nem tudott adatokat lekerni a webrol, nem volt bene hangfelismeres (Siri), nem volt benne GPS navigacio, nem lehetett vele fizetni, etc, etc... de amugy tenyleg mindent tudott, mindent... ja es meg dragabb is volt akkori USD arfolyamon, mint az Apple "tularazott" termeke ;)
  • kvp
    #12
    http://en.wikipedia.org/wiki/Smartwatch

    Az osszes apple altal tamogatott feature jelen volt az ibm 2000-ben (15 eve!) bemutatott orajaban. Mondjuk az linuxon futott, mint a mai android-os rendszerek. A tarhely es a sebesseg nott ugyan egy nagysagrendet, mint ahogy a kepernyo felbontasa is, de az aksi elettartalma es a tenyleges feature lista megegyezik. Ehhez kepest a sony meg sony ericsson neven sokkal fejlettebb orakat adott ki kb. 5 evvel ezelott, csak eppen a piac nem volt meg jelen, igy szinte senki nem vette oket. Es nekik mar az is a harmadik generacios okosorajuk volt.
  • M2 #11
    "es kb. annyit tudott az elso valtozat mint most az apple megoldasa"

    Ezt ha sokat mantrázod magadnak, akkor legalább te elhiszed?
  • Papichulo
    #10
    Az android mar 2002-ben rendelkezett pointer tamogatassal

    Kiveve, hogy akkor meg nem is volt android "per se". Na meg persze Andy Rubin - az "android atyja" - is az Apple-nel kezdett el mobile OS-t fejleszteni, igy enyhe tulzassal az android is toluk indult el...

    Mindenesetre a valosagban igy zajlottak a dolgok:
    ""Touchscreens will not be supported," Google said in a copy of the July 2006 document received by CNET. "The product was designed with the presence of discrete physical buttons as an assumption. However, there is nothing fundamental in the product's architecture that prevents the support of touchscreens in the future."

    But that lack of support apparently changed after Steve Jobs presented the iPhone to the world in January 2007.

    After the debut of the iPhone, Andy Rubin, then Google's director of Android, reportedly nixed the phone that the company already had in the works, as described in Fred Vogelstein's book "Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution." That phone would have used physical keys instead of a touch-screen keyboard." (forras)

    A fentiek persze nem javitanak azon, hogy az ios es a legtobb apple termek mindig le van maradva az aktualisan elerheto tudasszinttol.

    Melyik Apple termek nem?
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.16. 19:38:57
  • M2 #9
    A "Bluetooth-kapcsolat" vajon mi?
  • Narxis
    #8
  • kvp
    #7
    "Mint ahogy az androidba is belekerult a touchscreen kezeles, miutan meglattak a iPhoneOS-t... elotte jok voltak a gombok is"

    Az android mar 2002-ben rendelkezett pointer tamogatassal, amikor meg a Danger inc fejlesztette. Egesz pontosan mivel az egesz eredetileg egy desktop os, ezert van benne eger, billentyuzet, touchscreen, de meg toll, dpad es joystick tamogatas is, sot mindig is volt benne. Most az, hogy az android alatt levo linux miota kezeli a fenti beviteli eszkozoket (1991) mar vicces tema, de a lenyeg, hogy az ios fejlesztese joval kesobb indult, korulbelul a microsoft fele multitouch demo utan.

    A fentiek persze nem javitanak azon, hogy az ios es a legtobb apple termek mindig le van maradva az aktualisan elerheto tudasszinttol. Pontosabban nincs tenylegesen lemaradva csak le van tiltva minden apro feature, hogy legyen mit eladni kesobb. Most raadasul az aksi az tenyleg tul gyengere sikerult, de ez van. Mint irtam par ev mulva mar karoranak is jo lesz egy apple watch. Persze csak az ujabb generaciosak. Persze a jo marketingnek koszonhetoen az lesz a koztudott, hogy az apple talalta fel az okosorat, nem a casio vagy a sony, aki pl. telefonos okosorat mar jo 15 eve gyart. Igen, azok a pontos idot is kepesek mutatni akar 24 oran at is es kb. annyit tudott az elso valtozat mint most az apple megoldasa, csak eppen masfel evtizeddel megelozte a piacot.
  • Papichulo
    #6
    de a vagolap is bekerult az ios-be, csak varni kellett ra par generaciot

    Mint ahogy az androidba is belekerult a touchscreen kezeles, miutan meglattak a iPhoneOS-t... elotte jok voltak a gombok is :)
  • kissssss
    #5
    ki az az állat aki kidob pénzt erre az okos óra parasztvakításra?
  • qetuol
    #4
    ha okosóra, akkor huawei
  • kvp
    #3
    Kisse limitalt tudas, de a vagolap is bekerult az ios-be, csak varni kellett ra par generaciot es nehany evet, addig meg egy iphone tulaj sem hianyolta. Elobb utobb meg a pontos idot is meg lehet majd nezni ezen is, kulon screen unlock es napi 4-5 ora toltogetes nelkul is. Szoval mar csak evek kerdese... :-)
  • Garfield
    #2
    "miközben Bluetooth-kapcsolaton keresztül zenét játszik le"

    Mi a magasságos úristenért akarna bárki is zenét játszani egy arra totálisan alkalmatlan eszközön??? Az egyetlen hang, amit egy ilyen eszköztől elvárható, az az ébresztő csipogása.
  • CairoJack
    #1
    Technikailag úgyis elavul bármelyik okosóra fél, egy de nagyon max két év alatt, szóval tök mindegy.