14
 • Tetsuo
  #14
  Bocsánat! Metafizikai tradíció. Én nem mondok el semmit. Ha ezen létszemlélet meg akarod ismerni, akkor utánajársz. Ezt nem lehet elmondani, főként elmagyarázni nem egy hozzászólásban.
  Magyar olvasnivaló: Hamvas Béla és mondjuk Buji Ferenc művei. Külföldi irodalom: Például René Guénon és Julius Evola.
  Érdemes elolvasni néhány könyvet Jakob (Jacob) Böhmétől és elmélyedni kissé a klasszikus vallásokban...
 • gforce9
  #13
  "egyetemes őstudás" és "lényeg"? elmondanád mik is ezek? Mert nekem ugyanolyan szubjektív dolgoknak tűnnek, amik okán leoltottad az előző hozzászólót a #8-ra adott válaszban. Miért gondolod, hogy a te értelmezésed, társadalomfelfogásod a helyes?
 • Tetsuo
  #12
  Ez már az őskortól így igaz. Bár a "bénábbakon" valószínúleg mást értünk. ;-)
  Én azt, hogy a történelem során az egyetemes őstudástól, a Lényegtől egyre messzebb kerül az ember és egyre inkább céltalan lesz, a többit egyelőre nem említem, próbáld ezt emészteni. ;-)
  Emellett lehet technikai fejlődés, magasabb intelligencia és akár materiális javakban gazdagabb élet... a fenti nem ezeket cáfolja, másra vonatkozik. Nézz utána: Tradicionális metafizika.
 • Tetsuo
  #11
  Gondolom tinédzser vagy, ezért értelmezed félre, amit írtam és hivatkozol a szubjektív érzelmeidre.
  Amit nem értettél meg az az, hogy a szülők helyett a globális marketingek által kreált trendek, virtuális világok, hamis életérzések, termékekhez kötődő közösségek nevelik a gyerekeket. Ez pedig nem a "multicégek hibája", hanem a liberális-kapitalista társadalomé, ami ezt hagyja - vagyis az egyes emberek tehetnek róla - tehát végső soron és merően leegyszerüsítve igazságos, mert azok szenvednek miatta, akik tehetnek róla - vagyis mindenki.
  Ezt jelentette az a mondatrész.
 • Jawarider
  #10
  Nálunk önmagában is sok az öninádó....
 • torreadorz
  #9
  Nem kell azért aggódni, már kb. 2000 évvel ezelőtt is közismert volt hogy az újabb generiáció(k) mennyivel bénábbak mint az ősök. Aztán mégis csak sokkal jobb most élni egy átlagembernek mint 2000 évvel ezelőtt...

  Ha meg angliában tényleg annyira sok a debil gyerek, akkor ezt a problémát majd megoldják a bevándorló indiaiak, pakisztániak stb 50-100 éven belül.
 • Stief
  #8
  Imádom mikor a multikat szidják, én egy kicseszett nagy multinál dolgozom, de ha itt valakinek nincs tudása, nem fegyelmezett, vagy nem képezné önmagát, hamar vége lenne. Nem is értem ,hogy jön ide a gyermeki önzés!
  Utoljára szerkesztette: Stief, 2015.03.13. 02:51:40
 • Tetsuo
  #7
  Csak a cikk fordítása miatt van így szerintem.
 • Ragnaar
  #6
  A nárcizmus a személyiségfejlődés olyan foka ami zavarhatja a hétköznapi embereket, akik például azt sem értik hogy gyereket miért csak klónozással (az én génjeimet ne bassza el senki. :))
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.03.12. 11:36:21
 • NEXUS6
  #5
  Anglia az naggyon dúrva, én is eldobtam az agyamat, amikor a kiscsaj 15 évesen szó nélkül 3 napra eltűnt, lógott a barátaival, a szülei ott rágták a kefét. Amikor hazajött, akkor meg még egy pofon sem volt.

  És tegyük hozzá, hogy én meg kutatásokat végeznék, hogy hány pszichomókusnak van defektmentes gyereke!?
  XD
 • NEXUS6
  #4
  És mi a nárcizmus mértékegysége amúgy?
  Szal azok a fordultok, amiket egy gyerek magára alkalmaz gyakorlatilag a szülők szavainak visszaböfögése. Azt kell megnézni szerintem, hogy fiatal felnőttként, az önállósodás után mennyire lesz valaki önimádó, egoista. De gyakorlati tesztekkel, nem azzal, hogy mit mond.

  "A University College London magyar származású pszichoanalízis professzora, Peter Fónagy azonban pontosan az ellenkező véleményen van. "
  Ö vajon nem azonos Fónagy Péterrel, aki az MTA oldalán is megtalálható, ha ott nem szégyelli a magyar nevét, akkor itt miért nem lehet azt használni?
  Link
 • ostoros
  #3
  https://www.youtube.com/watch?v=h6wOt2iXdc4
  George Carlin -Child Worship
  Meg ezt.
 • ostoros
  #2
  Ezt nézzétek: :D
  George Carlin a Gyermekekről Magyar Felirattal
  https://www.youtube.com/watch?v=HKTKFVaRH3E
 • Tetsuo
  #1
  Angliában teljesen mindegy. (Talán már máshol is.) A gyerekeket nem nevelik a szülők. A szülők mindent ráhagynak, nem fegyelmezik stb., ezért az új generációk egyre inkább alacsonyabb értemi, fejlettség, morális -szinten vannak kb. agyhalott konzumidióták - a multicégek gyerekei már ők, nem a szülőké.
  Ők a vég kezdete.