Két éven belül jöhet a fej-transzplantáció?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár napja találtam két videót, ami idevág, lehet már ismeritek, mert sokan látták és nem mai darab. Erősen szkeptikus vagyok velük kapcsolatban, mindenesetre érdekesek:
The Afterlife Dysfunction
Athene's Theory of Everything
Egyébként egy gamer srác csinálta a haverjával. Érdekes emberek, a csatornájukban van több minden is.
Utoljára szerkesztette: Kornan, 2015.03.03. 21:52:21
Levágott fejek videójátékokban:
Emperor battle for Dune
Team Fortress
Levágott fejű kutya, durva videó, nem ajánlom senkinek:
Horror
Utoljára szerkesztette: Kornan, 2015.03.03. 21:22:18
... viszont az nem tudom mikor fog valaha is kiderülni, hogy az, hogy éppen gépelek itt, és megélem a pillanatot, AZ MI? Meddig kellene például leválasztgatni a rendszerről részeket, hogy a tudat még tudat maradjon?
Pont ma hallgattam egy előadást a thalamus-ról, tulajdonképpen ez az agyunkban a kapcsolóállomás. Az agyi régiók oda vissza kommunikálnak egymással, de ugyanakkor feldolgozó folyamatok is zajlanak itt. Egészen pici régiójának a sérülése is kómához és egyéb vegetatív állapotokhoz vezethet, annak ellenére pl, hogy az agykéreg teljesen ép, minden fő rétegével.
Lehet sohasem tudjuk meg, mi az a komplexitási pont, amikor bizonyos élő anyag öntudatra ébred. (Vagy akár élettelen is... Galaxishalmazok csomói a kozmoszban félelmetesen hasonítanak nagyban idegsejtekre... de ez persze filozófia inkább :)
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.03.03. 20:01:07
de reméltem valami tenyésztett klon testet kapok, biztos jo drága lesz.
nekiállok gyüjtögetni
by: the original one Gery Boro
Az "alapgép", azaz az ösztön, tudatalatti, stb. amolyan "natív kódban" fut és képes nagyságrendileg összetettebb problémákat nagyságrendileg gyorsabban megoldani, mint a tudatos gondolkodás, sőt valójában minden megoldás a tudatalattiból érkezik, csak a tudat hosszú fáziskéséssel képes csak feldolgozni az eredményt.
Ezért van az, hogy az ember gyorsan ráérez dolgokra, de el kell telnie egy időnek, amíg tudatosodik benne. A különböző meditációs technikák, de úgy általában a gyakorlás kiiktatja a "tudatosodás" fázist és a tudat alatt, ráérzéssel - nevezzük akárhogy - kapott eredményt azonnal a gyakorlatban alkalmazza.
Így képes a művész, sportoló, tudós, jógi stb. látszólag emberfeletti eredményeket elérni.
Az elmélet szerint az emberi tudat igazából csak társadalmi kommunikációs felület és egyedül a bonyolult emberi társadalom működtetésében van szerepe. A tudat segítségével képes az ember mások eredményeit felhasználni a saját problémái megoldásában. Így bár a tudat valójában egy borzasztóan rossz hatékonyságú rendszer egyedi szinten és komolyan gátolja az ember problémamegoldó képességeit, más tudatokkal kommunikálva hatékonyabbá válik, mintha minden problémát egyedül kellene megoldania.
60 év ?<#circling>#circling>
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.03.03. 13:41:05
Budapest Bank 13. oldal közepe vásárlásra 0,3% max. 800 Ft/bankkártya/év
Fókusz Takarék 2. oldal kb. a közepe 0,3% max. 6 000 Ft
Kb. amikor a tranzakciós illeték bejött akkor változhatott. Persze lehet, hogy van még ingyenes kártyás vásárlás.
Utoljára szerkesztette: Elmin, 2015.03.02. 12:37:23
http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaber/hogyan-erinti-a-munkavallalokat-a-tranzakcios-illetek-emelese
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Szigorúan tudományos értelemben amúgy úgy kell nézni, hogy a test, de még a gerincvelő is csak egy biológiai robot, egy kiteljesedése az agyunknak. Ráadásul az agyban sem minden terület nélkülözhetetlen az öntudatunk számára. Hogy az öntudat mi, azt még sokáig viták fogják övezni... Valószínűleg az univerzum legcsodálatosabb és legkomplexebb készüléke adja azt, hogy "élek". Hipotézisek szerint kvantumbiológiai vonatkozása is lehet összefonódások szintjén. Egyelőre erre nincs bizonyíték. A rettentő összetett interneuronhálózat adja a lényeget, Egyes sejtek 10-40 ezer kapcsolata megrendítően sok. Nevezhetjük léleknek, vagy öntudatnak de az bizony az agy egy részében leledzik. Itt rengeteg filozófiai kérdés is felmerül, hogy pontosan miként alakul ki ez... esetleg komplexebb rendszereknél is kialakulhat-e. Hol van az öntudat határa? Azt már tudjuk, hogy eszméletvesztés során milyen magasabb rendű funkciók kapcsolnak le, de még nagyon sok tanulnivalónk van erről a zseniális szerkezetről.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.03.01. 17:56:41
Fejcsere
http://web.archive.org/web/20050905224255/http://www.tormaistvan.hu/irasaim/botlasok/fejcsere.htm#Fejcsere
A radikális állatvédőkkel is ez a probléma, álszent dolog az egész. Az emberi orvostudomány MINDEN lépcsőfokában hatalmas szerepe volt az állatkísérleteknek, szóval amíg a kedves állatvédő terrorista, aki szabotál mondjuk egy kísérleti labort, ugyan úgy használja a modern orvostudomány eredményeit.
Szóval az emberi társadalom évente milliárdnyi állatot öl le a húsáért, ennek mondjuk úgy nagyságrendileg olyan elenyésző százaléka az emberiség javát szolgáló állatkísérlet, hogy nincs értelme beszélni sem róla...
Feltéve, ha tudod.
Amúgy szerintem csak annyi az értelme, hogy egy teljesen biztosan meghaló emberből csinálnak egy Stephen Hawkingot. Ami ugye nem is olyan rossz mert egyrészt ő is csinált gyereket a tólószékből, ja és rögtön ünnepelt atomtudós leszel!
XD
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hát azért kapásból tudnék vagy 10 híres embert mondani, akiknek azonnali fejátültetésre lenne szüksége!
<#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.03.01. 12:57:35
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amúgy nem kell félni, nem hogy engedélyezni nem fogják, de megvalósulni is kizárt a következő években.
Majd ha rágcsálókon működik, akkor jöhetnek a nagyobb emlősök, nyulak, disznó végül pedig csimpánz.
Ha a főemlősökön működik, és tényleg tudnak is mozogni, beindul a neuroregeneráció, akkor még el tudom képzelni, hogy egy olyan 20-30 év múlva emberen is megcsinálják.
Professzor 2017-es jóslata inkább provokatív volt... Talán egyszer kap valami kis országban egy engedélyt, hogy két agyhalott, vagy kómában lévő egyénen próbálgassa a dolgokat. Nagyon kritikus esetben, valami halálos trauma, autóbaleset, végstádium esetén engedélyezhetnek ilyen kísérleteket.... de mivel még nem működött állatokon, ezért nem is lehet érdemben beszélni erről.
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Érdekes helyzetek lesznek, ha lesznek ilyen emberek.
A
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ami ment XP-n, az egyébként megy Win7 32biten is.
Részemről én nem használok bankautomatát, cirka 1.5 éve a közelébe se jártam. Teljesen logikátlan, pénzért felvennem a saját fizetésem, amikor mindenhol bankkártyával fizetek, a számlákat meg utalással, vagy csoportossal megoldom.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.02.28. 19:55:44
http://img2.tfd.com/mk/N/X2604-N-13.png
Az őssejtes idegregeneráció meg egy külön téma, egyelőre inkább reménytelen és veszélyes a tumorképződés miatt. Kínában is inkább leállnak már vele, mert problémás.
Ráadásul nem csak az a fő probléma, hogy egy őssejtet beprogramozzunk valahogy, hogy mondjuk átalakuljon egy upper motoneuronná, és pont ott megtelepedjen ahol kell (mivel ezek már nagyon hamar kialakulnak az embrióban, letelepednek, és az axonjaik velünk együtt nőnek) hanem hogy az a motoneuron kinyújtsa az axonját, bizonyos esetekben nagyon nagyon messzire, pl karvég... Szóval a realitás egyelőre gliasejtek bejuttatása, vagy speciális sejtek, mint a retinális Stargardt szindróma őssejtes gyógyítása. Ott sem csapok vagy pálcika rendszert injektálnak, esetleg bipoláris vagy ganglion sejteket... az egyelőre scifi.
Egyetértek a proffal amúgy. Ezt a kérdést meg kell vitatni, az mozdítja előre a dolgokat. Mindenképp ez lesz a jövő. Jelenleg az a probléma, hogy a főemlősöknek elég rossz az idegi regenerációjuk. Perifériás esetben pl 10% gyakran. Egy béka esetében pl 50% egy látóideg regenerációja. Az agyban és a sokkal sűrűbb gerincvelőben még rosszabb is. A műtétet pedig nagyon hamar el kell végezni, mivel hogyha a szómától elvágunk egy axont, akkor annak a perifériás része napokon belül elhal.
Szóval egy 2017-re biztosan nem lesz realitás. A legjobb magyarországi neurológus professzorokkal vagyok kapcsolatban, és bármelyiktől kérdeztem, sajnos mindig az volt a válasz, hogy az idegi regeneráció még nagyon gyerekcipő. A realitás egyelőre az ideg-gép interfész, vagy BMI- brain machine interface. Jelenleg most egy ilyen kutatáshoz csatlakoztam egyetemi hallgatóként, szóval nagyjából képben vagyok az aktuálitásokkal. 20-30 éves távlatban egyelőre csak életben tartó gépeket jósolok, ahol legalább az immunrendszer nem probléma, és a mai biokompatibilis anyagokkal már nem kell immunszupresszáns kezelést sem adni egész életében az illetőnek. (A prof erre gondolt)
Viszont a perifériás idegek még mindig klasszisokkal jobban regenerálódnak mint egy összetett gerincvelő, ezért talán reálisabb külön-külön foglalkozni azokkal, mint szétfűrészelni egy gerincvelőt egyben. Akkor még a gerincvelő nucleusai is épen maradnának. Csak műtétileg sokkal bonyolultabb kivitelezni egy gerinc-agy transzplantációt, egyesével ganglionok előtt, vagy után összedrótozni egy új testtel... de legalább elméletben jobban működik :)
A fejátültetésnél meg majd meglátjuk hol is lakik a lélek.
Nem is olyan rég kezelték egy ügyfelünk német feleségét, egy nem is annyira vészes magyar kórházban. A nő teljesen ki volt akadva, hogy nincs wifi. Közölte, hogy ő fizet is érte, de közölték vele, hogy nincs és nem is tervezik. Kínjában előfizetett mobilnetre :-/
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ezzel a technikával is el lehet lébecolni, de a jövö ilyen szempontból a kiborg test, mint a ghost in the shell-be.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.