7
  • Zolly75
    #7
    Én úgy értettem, h csak akkor látja a delikvens a sugárzott képet ha a retinájára vetítik, tehát pontosan a tesód szemébe kell vetítened az oroszlánt ill. pontosan a pincér szemébe a pénzt, így meg elég macerás lesz még akkor is ha mozdulatlan az illető szóval valószínűleg ez a veszély nem különösebben nagy.
  • stremix
    #6
    Ha ez tényleg élethű lesz, azzal még nagy gondok lesznek. Pl egy egyszerű lézerrel is el szokták vakítani a sofőröket, pilótákat, csupán szórakozásból. Milyen lesz majd ha mindenféle állatot vagy embereket "varázsolnak" elém, nekem meg fogalmam sem lesz róla, hogy az mi. Jó kis balesetet lehet így összehozni.
    A másik, hogy bárkire rá lehet majd hozni a frászt. Beküldök egy oroszlánt a tesóm szobájába, estleg a kutyánkból csinálok még kettőt, estleg egy égő karácsonyfát...
    De az étteremben is odavetíthetem a pénzt az asztalra, aztán lazán elsétálok.
    Na, jó. Csak azt mondom, hogy mindent lehet jóra és rosszra is használni, márpedig a tapasztalat az, hogy meg is teszik mindkettőt.
    Én inkább oktatásra használnám, tanulásra, játékra és persze élethű (gondolom) 3D-s videókat csinálhatnék.
  • lac coo
    #5
    Barmilyen kutyu vetitia kepet az fizikailag a szem elott van tehat lathato, es vagy kitakar valamit a latoterbol.
  • fszrtkvltzttni
    #4
    Az AR és VR fogalmak függetlenek a kijelzőtől.
  • bdzsana
    #3
    Az MS HoloLens nem ugyanezt tudja?
  • kvp
    #2
    A kiterjesztett valosag es a teljes VR kozott az a kulonbseg, hogy az elobbinel latjuk a valosagot is. Ha feltesz valaki egy teljesen atlatszatlan fedolapot az AR rendszer fole, akkor kap egy sima VR rendszert. Ezert is van az, hogy az epson fele AR szemuveghez van atlatszatan napszemuveg betet is, igy hasznalhato VR szemuvegnek is. (meg normal szemuvegnek is, mivel lehet bele dioptrias lencset is tenni) Az o megoldasuk hataranya, hogy takarolemez nelkul felig atlatszokent latjuk a szamitogepes kepet.

    A magic leap technologiaja egyebkent jo, mivel egyenesen a retinara vetiti a kepet es ha jol ertem kepes az erintett retina sejteknel elnyomni a normal fenyt. Az egyetlen baj, hogy ez a fajta vetitesi rendszer osszes eddigi valtozata retinakarosodast okoz ha hosszabb tavon hasznalja valaki. Vagy kitalaltak egy jobb megoldast vagy egyszeruen mostanra ez mar vallalhato jarulekos karnak szamit.
  • Macropus Rufus
    #1
    Hmm... ez gy.k. a kiterjesztett valosag es igazabol nem lesz konkurenciaja.
    valami hasonlot muvel a gugl glasz is. Az sem lesz konkurenciaja soha pl. az Oculusnak.
    Egy tablas strategiait el is tudok kepzelni vele, de fps-t nem.