13
 • Tinman #13
  "Fletelepíteni egy Win8-at kb másfél óra..."

  Melyik univerzumban?

  Nagyjából 15 perc (van amikor kevesebb) + driverek 15-25 perc (dvd-ről vagy netről) + programok 30 perc.

  Ájtis vagyok 15 éve...
  Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.02.27. 14:56:37
 • lapaleves
  #12
  én nem tudom mert szarok a winre, de ha letölthető az ms-től, akkor elég egységsugárnak kell lenni ahhoz, hogy nem hiteles forrásból szedd le. az elmúlt 15 évben még sose jött le az ms-től cucc a max sávszél alatt, szal sok értelme amiatt sincs.
 • TomecK
  #11
  Hozzászólásodból lejött, hogy nem értesz te kellő mértékben ezekhez a dolgokhoz, ezzel nincs is semmi baj, csak ne beszélj hülyeségeket. "Mielőtt beszélsz gondolkozz kicsit."

  Mint ahogy előttem is írták: Windows egyenesen tölthető le a Microsoft oldaláról (legálisan), majd pedig a saját kulcsodat megadva használod is. Ha szükség van rá tudsz kreálni recovery partíciót, nem is túl bonyolult.

  Egyébként én sem használnék előre telepített Windowst semmilyen gépen, mert tele van szeméttel.

  Torrenten pedig rengeteg legális dolog is megtalálható, pl. EREDETI windows installer, amely nem tört szutyok. Amennyiben nem adsz be neki egy szériaszámot 30 napon belül, hanem feltöröd más aktivátorokkal onnantól esetleg mondhatod feltört warezelt szutyoknak, de ez sem teljesen igaz.


  Utoljára szerkesztette: TomecK, 2015.02.26. 22:43:24
 • barret
  #10
  Aki ettől fél,az elviszi egy hozzá értőhöz!
  Aki meg hozzáértő,megcsinálja magának...
  Mi a gond a torrentes szutyokkal?
  Szerinted a Torrenten csak szutykok vannak?
  Nem vagyok köteles szarban turkálni,ha nem muszály...
 • macleod2012
  #9
  Kell szerezni egy sima OEM lemezt, Windows kulcs úgyis rá van matricázva a gépre, és innentől van egy tökéletesen tiszta / jogtiszta Windowsod, nem kell semmit crackelni. És nem mellékesen ott a plusz 5 giga, amit elvesz a recovery partíció.
 • lamer the true
  #8
  Most komolyan, van egy legális rendszered, mert véletlenül olyan laptopot kapsz apucitól, amihez adnak oem windowst és te azzal kezded, hogy format c:, aztán ráhuzol egy torrentes szutykot?

  Ráadásul így jó eséllyel cseszheted a gyári visszaállítás egyszerű, de nagyszerű ehetőségét.

  Mielőtt ilyenekre buzdítjátok a népeket azért gondolkozzatok kicsit.
 • kjhun
  #7
  ....
  A gond csak az, hogy ezeknek a programoknak a nagy része egyáltalán nem hasznos, sőt, idegesítő, ráadásul sokszor a felhasználók több órát tölthetnek azzal, hogy ezeket a felesleges, gyakran csak demóverziós szoftvereket letöröljék és a saját megszokott alkalmazásaikat telepítsék fel az újonnan megvásárolt eszközükre.
  ....

  Ahogy, lentebb írtátok, a legegyszerűbb megoldás a format c: és a Win-t újrarakni és az adott programból, nem véletlenül, ha kell a felhasználónak, inkább a warezről letöltött teljes verziót telepítik fel, nem a demót. Mivel ezek sokszor tartalmaznak nem kívánt programokat, általában Adware-től kezdve, mindenféle toolbarokon keresztül a különféle trójai/malware jellegű kacatokig. A teljes verziók, az esetek nagy részében ezektől mentesek, legfeljebb a crack-ektől kell tartani. Ami, a telepítést illeti, már jó pár éve, 1 kattintással is feltelepíthetünk bármit, már aki ért hozzá. Lásd: WPI, csak tudni kell a csendes telepítés trükkjeit. De, van ennek netes megfelelője is. Bár, jó kérdés, ez a szemeteket kihagyja-e a telepítés során. Netán, ha telepítéssel sem akarsz kínlódni, akkor portable verziót kell beszerezni, csak kicsomagolod valahová és futtatod.
  Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.02.26. 13:52:20
 • andrejkag
  #6
  A Steamet is fel kell telepíteni, hogy utána egyszerűen tudj telepíteni. A Play Store, Windows Store, stb. egy-egy előre telepített alkalmazás, amivel egyszerűen tudja anyukád telepíteni az alkalmazásokat. Előtte valaki feltelepítette a telefonra ezeket. Ugyan ilyen egyszerűen tudná telepíteni az .apk állományokból is a cuccokat? Gyanítom, hogy nem. :)
  Utoljára szerkesztette: andrejkag, 2015.02.26. 12:35:49
 • andrejkag
  #5
  Ember, ki beszélt itt Win95-ről???

  @Szefmester: bizonyára Te is használsz olyan eszközöket a mindennapokban, amiknek nem érted teljes mértékben a működését és nem is használod ki minden részét. Akkor Te se használd azokat? Például én nem vagyok autó szerelő, mégis autóval járok. Tudom hogyan kell bele benzint, olajat és ablakmosót tölteni, de megszerelni már nem tudnám. Miért lenne elvárás egy kisvárosi nagymamától, hogy tudjon programokat telepíteni és konfigurálni? Erre kellene értelmesen előtelepíteni az eladott gépeket. Én rendszeresen telepítek családtagoknak, ismerősöknek gépeket és előre bekonfigolok mindent a windows-ban, hogy nekik már csak az ikonra kelljen kattintaniuk, hogy internetezni tudjanak.
 • Szefmester
  #4
  Akkor ők ne használják a gépeket, vagy tanulják meg használni.
  A mai informatikai képzés az általánosan elterjedt módszer szerint a windows xp, és az M$ Office használatát IDOMÍTJA be az emberekbe. Ha valami szoftver kicsit is eltér a tanultaktól akkor máris jön a pánik, mert nem tanultak semmit, csak betanultak.
  Akik totálisan lusták megtanulni használni az eszközeiket, azok lesznek a legnagyobb botnet katonák a harcokban, mert csak next-next-next olvasás
 • takysoft
  #3
  A cikkhez: Lollipop-ban azt hiszem törölhető a bloatware. Ellenben van carries-side autoinstall is. De legalább rootolni nem kell majd hozzá.
  (bár nem tudnám elképzeli az telefonom root nélkül :D)

  "amelyet előzetesen telepakolnak általuk hasznos vált szoftverekkel."
  az utolsó mondatig olyan szépen ment typo nélkül :D

  Tinman: Fletelepíteni egy Win8-at kb másfél óra...
  Ha veszel új PC-t, amúgy rászánsz pár órát, hogy személyre szabd. Mondjuk más kérdés, hogy én mindig a FreeDos-os laptopokat nézem, mert olcsóbbak :D

  andrejkag: A Win95 egyszerűen nem arra van kitalálva, hogy arra az ember telepítsen. Lehet rá, de nem egyszerű. Nincs egységes installer-rendszer, az alkalmazásoknak nincs konkrét szabványos helye... Vannak installerek, millió féle, amik össze-vissza mindenfelé pakolják a dolgaikat, ikonjaikat, meg beleturkálnak önkényesen a regisztrációs adatbázisba. Abban a korban nem volt jobb, és ez a rendszer sok okból öröklődött.


  Az Android APK rendszere, főleg a Play Store-ral egyszerű. A Steam vagy a win8 Windows Store-ja egyszerű. Ubuntu szoftverközpont egyszerű. Gondolom a Mac-nek is megvannak a maga ilyen dolgai.

  Őszintén szólva igazából egyedül a Windows-t felejtsd el most a következő kérdés erejéig...
  Tényleg bonyolult feltelepíteni valamit? Androidos telefonján anyukám is nevetve telepíti a játékait a Play Áruházból... Az az anyukán, akinek 30 percig tartott telefonban elmagyarázni a copy-paste-et...
 • andrejkag
  #2
  Azért ne felejtsük el, hogy van egy igen csak jelentős tömegű, egységsugarú felhasználó, akiknek bármiféle telepítés az informatika non plus ultráját jelenti. Nekik nem árt némi előtelepítés, persze értelmes formában. Korábban ez megfelelő keretek között történt, csak mostanra durván elburjánzott.
 • Tinman #1
  Egy előtelepített Win-ről leszednem a szemetet közel annyi ideig tart, mintha teljesen nulláról telepíteném újra. Köszi gyártók -.-