24
  • Tetsuo
    #24
    Snowden szerint (is) az NSA és más amerikai titkosszolgálatok, esetleges külföldi segítséggel (pl. Five Eyes) folyamatosan lopnak ipari titkokat saját ill. amerikai cégek részére, emellett is folyamatosan megsértik a törvényeket, figyelnek ill. beavatkoznak olyan személyeknél, akik még gyanúba sem keveredtek terrorizmust tekintve.
    A Facebook, Google, Microsoft stb. adatgyűjtése egy az egyben az NSA adatgyűjtésének része.
    A manipulálás - jól mondod - mára alap a reklámiparban is, de a politikában és háborúkban méginkább.
    Izraelnek pl. ideológiai alapon az egész világra kiterjedő profi és amatőr hálózata van, összefonódva a Five Eyes-szal és a fősodratú médiával. Ugyanis - több újságíró szerint is - a CIA kontrollálja a vezető híreket a vezető hírügynökségeken, újságban, televízióban, interneten, a világ jelentős részén.
    Az óriáscégeket nem lehet elválasztani a politikától.. sajnos, maga a kapitalista rendszer is a politika vagy inkább az afölött álló globális maffia befolyása alatt van.
    Ezek mára nem csak spekulációk.
  • senki687
    #23
    Szerintem itt 3 különböző dolgról beszélsz.

    1, Terroristákat kiszűrő csoport.
    2, Vannak hacker csoportok, amelyek üzleti titkokra vadásznak.
    3, Facebook, Google, stb legálisan gyűjt információkat reklám céllal.

    Én az 1-es pontról beszéltem. Jó esetben teljesen független az 1 és a 2-es pont egymástól. Ha mégsem, azt Te sosem fogod tudni se bizonyítani, se cáfolni, csak feltételezésekre alapozhatsz. Oké, azt mondod nem bízol bennük. Ha megnézed figyelmesen a 3 hozzászólás 2. mondatát, akkor láthatod, hogy nekem is ugyan azzal van bajom, mint neked, csak burkoltabban fogalmaztam.

    A 2-es pontban lévők a közvetlen károkozás mellett közvetett kárt is okoznak, aminek hatására az 1-es csoport ellen lázongani fognak az emberek. Ez pedig nagy hiba. Emellett erre érdekükben áll rájátszani a terroristáknak is.

    Rossz az irány, nem az 1-es csoport munkáját kell megnehezíteni, hanem a tagjaik megbízhatóságára odafigyelni.

    A 3. dolog, amiről beszélsz az teljesen más. A mainpulálástól nem lehet menekülni. Hiába olvasol utána pl. fórumon, hiába kérdezed meg az ismerőseid, barátaid, úgy vernek át a reklámszakemberek, ahogy tanulták. Az ellen az elbújás, az elzárkózás, a tiltás nem segít, úgy is megtalálják az embert valamilyen úton. Érdemes inkább utána olvasni a trükkjeiknek, hogy időben felismerjük, mikor épp milyen trükkel próbálkoznak megtéveszteni. Ha ezek tudatosulnak, már mindjárt nem lesznek annyira hatékonyak. De a legfontosabb, hogy mindig gondolkodjon az ember, mielőtt valamire rábeszélhetnék.
  • bdzsana
    #22
    "Pontosan, mert az emberek megremulnek, hogy "huuu, most aztan mi lesz... holnaptol itt a vilagvege... tenyleg jojjon akkor mar inkabb a szelsojobb". Ellenben ha azt mondjak nekik, hogy ez mar 10+ eve megy, akkor belegondolnak, hogy mivel ez eddig is igy volt, ezert ezutan sem fog valtozni az eletuk."

    Pont ez a két véglet ami nem játszik, illetve nem kellene, hogy megvalósuljon. Tény, hogy ezek nagyon súlyos dolgok ezért erről minél többet kell beszélni, és mindent meg kell tenni, hogy ez változzon.
    Viszont az is igaz, amit említettél is, hogy a hibát nem egy még nagyobb hibával kellene javítani.
  • bdzsana
    #21
    "De szerintem a CIA-t, NSA-t, meg a hasonlókat nem érdeklik sem az üzleti tikaid, sem nem fognak visszaélni a bankszámláddal, sem azzal, hogy hányszor és kikkel csalod meg a feleséged. Ha meg az egész világot megrengető titkaid vannak, akkor kerüld el az internetet, használj zárt rendszert. Szóval nem igazán érzem gondnak."

    A kiszivárgott anyagok szerint, de. Igenis érdeklik az üzleti titkok, és fel is használják azokat, illetve előszeretettel használják az megszerzett anyagokat a célszemély tönkretételére.
    Nem beszélve arról, hogy a megszerzett adatok alapján sokkal jobban mérhetőek/megismerhetőek az emberek.
    Mérhetnek pl. pillanatnyi közhangulatot egy esemény előtt és után. Minél jobban megismernek téged, annál jobban képesek manipulálni.

    Ott van például a google, olyan dolgokat reklámoz, ami téged érdekel. Ezzel speciel nekem nincs semmi bajom, de ugyanígy manipulálhatna politikai propagandákkal is. Megkeresi a gyengém, és akármilyen okosnak hiszem magam, simán hatással lehetnek rám és a gondolataimra.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.02.21. 18:09:06
  • Tetsuo
    #20
    Én a GrayFishről beszéltem, valószínűleg a cikk is erre utalt. Arról a kuruc sem tehet, hogy az origónál nem tudják a nevét. ;-)
    Te persze érdemben megint nem szólsz hozzá. Téged nem a cikk témája érdekel, hanem a formája - mint mindig.
  • T2k
    #19
    Fiam, te olyan naív/setét vagy hogy arra nincs is szó. Az ilyen birkák láttán könnybe lábad a szemük a hüllőknek a meghatódottságtól, pont ilyen birkákról álmodtak mindig is, ezeket lehet a legegyszerűbben rabszolgaságban tartani mert olyan hülyék hogy még örülnek is ennek sőt még harcolnak is érte!
  • Papichulo
    #18
    Ráadásul - természetesen - félreértelmezted, ugyanis az új tényleg új.

    "EquationDrug: ,[...] It is one of two Equation Group malware platforms to re-flash hard drive firmware and use virtual file systems to conceal malicious files and stolen data.
    [...]It was introduced in 2002 and was phased out in 2013 in favor of the more advanced GrayFish." (forras)

    Hogyan lenne uj, amikor 2002-ben mar letezett es 2013 ota mar nem is hasznaljak? Raadasul a forrasban sincs benne az "uj" szo, csak az altalad linkelt valtozatban.

    A szerkesztőség nem ír IT-cikkekket, nincs rá kapacitása

    Valoban, ok inkabb a rasszizmusra koncentralnak...
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.21. 09:03:04
  • Tetsuo
    #17
    Csak te rémülsz meg. Ráadásul - természetesen - félreértelmezted, ugyanis az új tényleg új. 2013-ig fejlesztették a szoftvert, aminek eddig több verziója bukkant fel és a legújabb lehetőségeiről ír a cikk.
    Másrészt a kuruc olvasók egy részét ténylegesen veszélyeztetik az efféle kémprogramok, ezért lényeges, hogy tájékoztatva legyenek (egyre inkább!).
    A szerkesztőség nem ír IT-cikkekket, nincs rá kapacitása, ugyanis önkénes alapon ill. adományokból működik a hiánypótló és mára nélkülözhetetlen weboldal, egy kis reklám rásegítésével.

    Ismételten bebizonyítottad, hogy egy destruktív sz@rjankó vagy, aki csak trollkodik és a cikkekhez nem szól hozzá, leginkább terel, mindig ugyan azt a demagóg ideológiát tolva... hál'Isten nagyon bután, így keveseket tudsz félrevezetni. ;-)
  • Jakuza1
    #16
    Mert nala nem szamit es felmento korulmeny, ha mar regota csinaljak. A bohocja. :)
    Kivancsi lennek ha mindennap feljarna hozza valaki regota par sallert kiosztani neki, akkor mit szolna. Biztos ott is harsanyan kiabalna, hogy uss-uss felmentelek, ugyis mar regota csinalod. :)
  • Yagami
    #15
    "De ha ez a megközelítés neked nem tetszik, maradhatunk annál a verziónál is, hogy az erősebb kutya b... Mindegy mit csinálsz, ha a fejed tetejére állsz, akkor is így lesz. Melyik a jobb hozzáállás ez vagy az előbbi?"

    Nos, talán itt lenne az ideje, hogy megforduljon a kutya szerepe...vagy ez az opció ugye már elő sem bukkan, mint gondolat a mai világban.
  • Papichulo
    #14
    Tehát az új szó, rémhírkeltés, mert kevésbé félelmetesebb, ha már régóta csinálják?

    Pontosan, mert az emberek megremulnek, hogy "huuu, most aztan mi lesz... holnaptol itt a vilagvege... tenyleg jojjon akkor mar inkabb a szelsojobb". Ellenben ha azt mondjak nekik, hogy ez mar 10+ eve megy, akkor belegondolnak, hogy mivel ez eddig is igy volt, ezert ezutan sem fog valtozni az eletuk.
  • zola2000
    #13
    A probléma ott kezdődik, mikor pl európai cégek védett adatait megkapják konkurens amerikai cégek vezetői (pl hogy milyen ajánlatot akar tenni x eu cég egy közbeszerzésre) és az amcsi cég egy minimálisat ráígér, meg ilyenek, így tönkremenve az eu cégek.

    Nem hiába akarja kína is megkapni a zárt forrású szoftverek forráskódját vagy átállni nyílt forráskódra.
  • Tetsuo
    #12
    Már megint terelsz. Tipikus.
    Maradjunk az eredeti okfejtésednél. ;-) Tehát az új szó, rémhírkeltés, mert kevésbé félelmetesebb, ha már régóta csinálják? :-D
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.02.20. 18:00:33
  • Papichulo
    #11
    Origo: "Csak kalapáccsal szabadulhatunk meg az NSA kémprogramjától."
    Kuruc:"Csak kalapáccsal lehet megszabadulni az NSA új kémprogramjától"

    Az "uj" szo volt hulyeseg es meglepo modon ennyi is volt minden amivel a kuruc.info hozzajarult a cimhez... a hulyeseggel :)
  • Tetsuo
    #10
    A liberális világban minden nézőpont kérdése vagyis relatív. Az is, hogy ki a terrorista ill. ki akar megvédeni minket.
  • Tetsuo
    #9
    Rémhírkeltés? Ismered a szó jelentését? Mi ebben a rémhírkeltés? (Te h*lye vagy.)
    Alapból egy átvett/lefordított cikk, nem pedig saját publikáció. Na, most néztem, az origo.hu-tól vették át... tehát eredetileg az origó keltett vele rémhíreket, most meg a kuruc?
  • Papichulo
    #8
    IIRC, ez nem igy mukodik... az NSA-nek es a GCHQ-nak sikerult egyetlen, bar a legnagyobb ceg - a Gemalto - altal gyartott SIM-ek egy reszenek az egyedi titkositasi kulcsat megszereznie, de ettol meg a tobbi kartya forgalmat nem tudjak dekodolni ezzel a modszerrel.
  • senki687
    #7
    Ez az "önként és dalolva" eléggé lekezelőnek tűnik. Inkább azt mondanám, ez a védelem árának része. Ha nincs megfelelő eszköz a kezükben, nem tudnak megfelelő szolgáltatást nyújtani. A többség pedig nem szereti elveszíteni a szeretteit, vagy legalább a saját életét félti, és ha ennyivel segíteni tudnak ennek megakadályozásában, akkor igen, akár önként dalolva is...

    De ha ez a megközelítés neked nem tetszik, maradhatunk annál a verziónál is, hogy az erősebb kutya b... Mindegy mit csinálsz, ha a fejed tetejére állsz, akkor is így lesz. Melyik a jobb hozzáállás ez vagy az előbbi?

    De szerintem a CIA-t, NSA-t, meg a hasonlókat nem érdeklik sem az üzleti tikaid, sem nem fognak visszaélni a bankszámláddal, sem azzal, hogy hányszor és kikkel csalod meg a feleséged. Ha meg az egész világot megrengető titkaid vannak, akkor kerüld el az internetet, használj zárt rendszert. Szóval nem igazán érzem gondnak.

  • Ender Wiggin #6
    friss hír, hogy az NSA-nek (és a brit hírszerzésnek) megvan a kód, amivel minden telefont le lehet hallgatni - lévén a SIM-eket gyártótól lopták el.
  • AgentKis
    #5
    Szerintem az a baj ezzel, hogy jelenleg ez úgy működik, hogy a terrorelhárítás érdeke, hogy a többség rettegjen a terrorveszélytől és ezért szinte önként és dalolva engedje magát megfigyelni mindenféle szinten. Így tulajdonképpen a terrorizmus csak és kizárólag a terrorelhárításnak "érdeke".
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2015.02.20. 12:21:47
  • Papichulo
    #4
    A Western Digital, a Seagate, a Samsung, a Toshiba, a Hitachi és más jól ismert merevlemez-gyártók adattároló eszközeibe képes beépülni a kémprogramok legújabb generációja.

    Annyira legujabb generacio, hogy mar legalabb 2002 ota letezik az EquationDrug program reszekent ilyesmi... persze remhirkeltesnek meg ma is elmegy egy ilyen szinvonalu oldalon.

    ps: Mindig mondom neked, hogy nem szabad a kuruc.info-t komolyan venni, de sohasem hallgatsz ram ;)
  • senki687
    #3
    Szerintem azzal nincs baj, ha minden információhoz hozzáférnek. Az nem mindegy, hogy kik férnek hozzá és mit kezdenek vele. A többségnek érdeke, hogy a terrorelhárítás megfelelően működjön. Elegendő, ha ezek a titkosított levelek azok elől maradnak rejtve, akik elől valóban el akarjuk rejteni. Akik meg azért látnak rá, mert minket védenek, azok csak hagy végezzék a dolgukat.
  • Tetsuo
    #2
    Tökmindegy, mert:
    https://kuruc.info/r/6/139615/
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.02.20. 11:25:14
  • Omega
    #1
    Ez kétélű kard. A CIA helyében én terjesztenék egy ilyen szoftvert, viszont lenne hozzá kulcsom is.