Sword Coast Legends
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már olvastam több játékostól a Steam-en, de arra tényleg odafigyelhettek volna, hogy legalább az állatok ne dobjanak aranyat és műtárgyakat, no meg fegyvereket...Elég röhejes hiba. :)
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Most nem azért a két forintért, de ez a játék nem lett valami szép... lehet van mélysége de volt a Divinity Original Sinnek is tavaly, ami mérföldekkel szebb is volt! Adok neki még egy esélyt de így elsőre elég fapados...
Két megjegyzés:
- A Mercenaries Cave-ben kellene megtalálnom egy bebörtönzött foglyot. A YouTube videót már megnéztem, nálam semmiféle prisoner nincs abban a barlangrészben. Másnál is előfordult?
- Hol lehet megtalálni a vak koldust?(Valami Darklake-ben van, de olyat merre találok?!)
Viszont a történet miatt nekem ez a Sword Coast Legends is nagyon bejön.
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.10.23. 09:00:07
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Az viszont gáz, hogy ez egy D&D játéknak lett hirdetve és ott a logó is szinte "mindenhol". A játéknak meg alig van köze a D&D-hez. A cikk irójának fogalma sincs mi az D&D, mert akkor nem írna hülyeségeket olyan szabályrendszerről, amit nem is ismer.
Ami sok embernél kicsapta a biztosítékot, az az, hogy ez játék nem D&D. Ez egy D&D szerű rpg katyvasz: nincsenek D&D varázslatok, alig van kaszt, presztízs kaszt meg pláne. Limitált a karakter alkotás, a változatos 4 db nemenként használható hangokról nem is beszélve. Strartégia nincs a harcokban, lévén alig van olyan ability, ami a harcokban taktikai elemként szolgálhatna. Minden Skillfához jár kemény 5 db skill... Az meg a játék non plus ultrája, hogy egy human, aki +2 extra skill pontal indul ki tud rakni néhány abilityt a legmagasabb szinten. Aminek persze alig van haszna. Ezért kár volt kivenni a szintalapú mágia erősödést illetve a szintenként tanulható varázslatokat, amitől a D&D valóban D&D. Meg különben is : hol a bárd és hol vannak a buffok?? Attól hogy valamit a végletekig egyszerűsítek az még nem lesz jó. Ez a megvalósítás nekem szimplán ratyi. Ilyesfajta dolgokkal ARPG-knél találkozni.
Viszont a hangok és a zene nagyon jó. Sokszor NWN-re emlékeztettek a hanghatások néhány helyen. A companionok is elég jópofák és élvezetesek. A grafika szimplán vállalható, de aki egy rpgvel akar játszani, az amúgy sem ezt nézi.
Végezetül maga a játék elég élvezetes, de ez nem D&D. Attól hogy Forgotten Realms-ben játszódik a történet és vannak bennt D&D-ben használt kasztok, skillek amik varázslatokról lettek elnevezve és klasszikusnak számító mobok, még nem lesz a játék D&D és ehhez nem kell Hardcore fannak lenni. Ez egyszerűen egy JÓ történettel ellátott AKCIÓ rpg, amire ráhúzták a D&D cimkét.
Egyébként engem beszippantott a játék, a történet elviszi a hátán, és azért lehet itt taktikázgatni is, szóval a harc is jó.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Ami fura még, az az optimalizáltsága. Bátran feltolhatok egy-két beállítást, de csak akkor, ha teljesen kikapcsolom az árnyékokat. o.O Hatalmas FPS nyereséget jelent az árnyékok kikapcsolása. Ennyire nem kéne drasztikusnak lennie. Nekem így is jó, de ezen esetleg javíthatnának egy patch-el.
Összességében eddig az a véleményem, hogy megérte megvenni. :D
Nem tudom hol tartasz, de elég kíváncsi vagyok hogy mi a fene van a főszereplővel, mik ezek a rémálmok. Most jutottam be a városba.
Hát ez van. :D Viszont imádom a Forgotten Realms világát, és ha a sztori tényleg jó (nekem mindig az a legfontosabb, elvégre magam is történeteket írogatok), akkor már megérte. Ha a multi meg a pályaszerkesztő is jó, az csak a ráadás. :D
A grafika nem túl ütős, de nem vészes. Minden másban viszont eddig szerintem szórakoztató darab lett. Történet kifejezetten tetszik és annak megvalósítása is ötletes. Párbeszédek szépen el lettek találva. Ezeket mondjuk el is várja az ember ettől a világtól.
Coopot eddig egyszer sikerült kipróbálnom azt is egy random illetővel, de nem volt ott sem gond. Csudás kalandokat éltünk át egy barlang rendszerben, amit elleptek a zsoldosok.
Meglepően humoros is lett a játék helyenként és ez nem csak a párbeszédekben jön ki, hanem igyekeztek vizuálisan is megcsinálni.
Beépített pálya készítő exploitolható és lehet olyat csinálni amivel nagyon hamar (lásd 1 óra alatt) baromi nagy szintű leszel és sok pénzzel. Ez persze tönkre is teszi a kampány kihívását (ami nem sétagalopp, tényleg nehéz tud lenni, hatalmasakat ütnek a mobok)
Gyógyításból hamar" ki lehet fogyni" egy csata alatt, így egy pár potion nem árt ha van, mert nem biztos hogy túléled cd végét.
Játékosok által készített pályák sokat fognak dobni az újrajátszhatóságon. Neverwinter onlineban a játékos által készített kalandok gyakran jobbak is voltak, mint a fejlesztőké.
Most ennyi jut eszembe a játékról, ami segíthet eldönteni, hogy tényleg érdekel-e ez téged. :)
nagyon brutál modulokat lehet vele csinálni!
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.09.19. 18:42:09
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Lehet, hogy egyedül vagyok vele de nekem eddig jobban bejön ez a játék mint a Pillars of Eternity, talán a lore miatt is.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/