65
Sword Coast Legends
 • JonasSandor
  #65
  gondoltam akkor azért dobott ki belőle.
 • Terawatt
  #64
  Nem :)
 • JonasSandor
  #63
  32 bitesen működik egyébként a játék?
 • JonasSandor
  #62
  Egyszer kipróbáltam a gamet, de nekem kifagyogat töltéskor mikor lementem a pincébe, illetve a pincét mikor kitakarítottam.
 • Tibbbor
  #61
  Engem a küldetésekben az zavar a legjobban, hogy néhány küldetésnél meg se jelenik a lila pötty a térképen, más küldetések pedig egyszerűen hibásan vannak leírva. Ezt úgy értem, hogy a List of names küldetést a Chapterhouse helyszínnél jelöli meg, holott ott csak megtaláltunk néhány hiányzó oldalt a könyvből, de a keresendő személyek nem ott vannak.(mondjuk ez utóbbiak megtalálása se semmi feladat) A részeg koldus mellékküldetés helyszíne pedig csak jóval később érhető el, mint felvettük, de erre semmi se utal, a helyszín a térképen se található.(Underdark, Darklake)
  Már olvastam több játékostól a Steam-en, de arra tényleg odafigyelhettek volna, hogy legalább az állatok ne dobjanak aranyat és műtárgyakat, no meg fegyvereket...Elég röhejes hiba. :)
 • Terawatt
  #60
  feltuningolt warcraft 3 túl kell esni rajta. Nekem főleg az erdős rész az elején volt gagyi, de pl a város egész jól néz ki.
 • Cassell
  #59
  Sziasztok!

  Most nem azért a két forintért, de ez a játék nem lett valami szép... lehet van mélysége de volt a Divinity Original Sinnek is tavaly, ami mérföldekkel szebb is volt! Adok neki még egy esélyt de így elsőre elég fapados...
 • MarkBlade
  #58
  vagy Ravenloft.. Kész világok.. jó történetek.. majd talán ezt is felfedezik egyszer. Mert sok potenciál van bennük..
 • StrikeFor
  #57
  Dark sunt nem tudom miért hanyagolják
 • MarkBlade
  #56
  Egy Krynn sorozat kellene már megint felújítva.. vagy egy Dark Sun..
 • Tibbbor
  #55
  Nekem tetszik a játék, nem igazán foglalkoztat, mennyire D&D vagy sem, engem leköt.Ahogy anno a NW is.
  Két megjegyzés:
  - A Mercenaries Cave-ben kellene megtalálnom egy bebörtönzött foglyot. A YouTube videót már megnéztem, nálam semmiféle prisoner nincs abban a barlangrészben. Másnál is előfordult?
  - Hol lehet megtalálni a vak koldust?(Valami Darklake-ben van, de olyat merre találok?!)

 • csgj
  #54
  Én úgy vagyok vele, hogy jelenleg a Neverwinter Nights 2 is fent van a gépemen, minden patch-el és kiegészítővel együtt (GOG-os verzió), szóval ha valami D&D-sebb, szerepjátékosabb Forgotten Realms-es játékra vágyom, akkor belelendülök abba. :D De azért nyilván jobban örültem volna egy Neverwinter Nights 3-nak.
  Viszont a történet miatt nekem ez a Sword Coast Legends is nagyon bejön.
 • StrikeFor
  #53
  egyetértek, én nagyon vártam,de ez inkább Diablo :P oké van DD/ADD feelingje ,de ahogy mondtad egy katyvasz......és a varázslatok megint el lettek baszva :(


  Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.10.23. 09:00:07
 • Terawatt
  #52
  Azt hogy mennyire lett be hypeolva DnDnek passz, hete találtam rá a játékra :D Nem is tudom mennyire lehetett volna pl a varázslási rendszert átvenni értelmesen ha a pályákat nézzük meg a szörny mennyiséget
 • wedge31
  #51
  Egyetértek, még csak annyit, hogy a DA:O-t ajánlanám játékra a cikkírónak, hogy ne csak beszéljen róla mert szemmel láthatóan gőze nincs róla .
 • fluency
  #50
  A játék tényleg jó lett: egy AKCIÓ rpg ( nem véletlen a kis és nagybetű használat)
  Az viszont gáz, hogy ez egy D&D játéknak lett hirdetve és ott a logó is szinte "mindenhol". A játéknak meg alig van köze a D&D-hez. A cikk irójának fogalma sincs mi az D&D, mert akkor nem írna hülyeségeket olyan szabályrendszerről, amit nem is ismer.
  Ami sok embernél kicsapta a biztosítékot, az az, hogy ez játék nem D&D. Ez egy D&D szerű rpg katyvasz: nincsenek D&D varázslatok, alig van kaszt, presztízs kaszt meg pláne. Limitált a karakter alkotás, a változatos 4 db nemenként használható hangokról nem is beszélve. Strartégia nincs a harcokban, lévén alig van olyan ability, ami a harcokban taktikai elemként szolgálhatna. Minden Skillfához jár kemény 5 db skill... Az meg a játék non plus ultrája, hogy egy human, aki +2 extra skill pontal indul ki tud rakni néhány abilityt a legmagasabb szinten. Aminek persze alig van haszna. Ezért kár volt kivenni a szintalapú mágia erősödést illetve a szintenként tanulható varázslatokat, amitől a D&D valóban D&D. Meg különben is : hol a bárd és hol vannak a buffok?? Attól hogy valamit a végletekig egyszerűsítek az még nem lesz jó. Ez a megvalósítás nekem szimplán ratyi. Ilyesfajta dolgokkal ARPG-knél találkozni.
  Viszont a hangok és a zene nagyon jó. Sokszor NWN-re emlékeztettek a hanghatások néhány helyen. A companionok is elég jópofák és élvezetesek. A grafika szimplán vállalható, de aki egy rpgvel akar játszani, az amúgy sem ezt nézi.
  Végezetül maga a játék elég élvezetes, de ez nem D&D. Attól hogy Forgotten Realms-ben játszódik a történet és vannak bennt D&D-ben használt kasztok, skillek amik varázslatokról lettek elnevezve és klasszikusnak számító mobok, még nem lesz a játék D&D és ehhez nem kell Hardcore fannak lenni. Ez egyszerűen egy JÓ történettel ellátott AKCIÓ rpg, amire ráhúzták a D&D cimkét.
 • wedge31
  #49
  Én csak annyiban értek egyet, hogy jó játék lett.
 • csgj
  #48
  Na hát, sejtettem, hogy ez nem csak nálam van.

  Egyébként engem beszippantott a játék, a történet elviszi a hátán, és azért lehet itt taktikázgatni is, szóval a harc is jó.
 • Terawatt
  #47
  Teszt/kedvcsináló a játékról. Egyet értek az írójával. :)
 • Shiwo
  #46
  hát, nálam konkrétan max grafikán fut, ha kikapcsolom az árnyékokat.. viszont már a legrandább, legalapabb árnyék engedélyezésétől is szaggat, mint a nokedli, függetlenül attól, hogy a többi beállítás minimumon vagy maximumon van-e... szvsz az árnyékok megjelenítése kifejezetten optimalizálatlan....
 • csgj
  #45
  Ó, én még nagyon az elején vagyok. De a kis félszerzetet máris csípem. :D Nagyon jók a karakterek, a párbeszédek, és a küldetések is jól ki vannak dolgozva. Viszont valóban nem annyira D&D-és, mint lehetne. Nem annyira D&D-és, mint mondjuk a Neverwinter Nights. De azért így is visszaköszön sok minden. :)
  Ami fura még, az az optimalizáltsága. Bátran feltolhatok egy-két beállítást, de csak akkor, ha teljesen kikapcsolom az árnyékokat. o.O Hatalmas FPS nyereséget jelent az árnyékok kikapcsolása. Ennyire nem kéne drasztikusnak lennie. Nekem így is jó, de ezen esetleg javíthatnának egy patch-el.
  Összességében eddig az a véleményem, hogy megérte megvenni. :D
 • Terawatt
  #44
  Én ezt többször is bejátszottam már és nem volt gond. Hivatalosan sehol nem szabadna proxyzni. A bátrak orosz kódokat is megvesznek és steamen orosz proxyval regelik :D

  Nem tudom hol tartasz, de elég kíváncsi vagyok hogy mi a fene van a főszereplővel, mik ezek a rémálmok. Most jutottam be a városba.
 • csgj
  #43
  Na, kicsit jobban utánanéztem, aztán sikerült megvenni kicsit olcsóbban. De nem 28, hanem 32 dollárért. (Kuponnal!)
  Hát ez van. :D Viszont imádom a Forgotten Realms világát, és ha a sztori tényleg jó (nekem mindig az a legfontosabb, elvégre magam is történeteket írogatok), akkor már megérte. Ha a multi meg a pályaszerkesztő is jó, az csak a ráadás. :D
 • csgj
  #42
  Nem tudom, hogy működik ez, de a greenmangaming szabályzata szerint ilyen esetben nem kapom meg a kódot, és én nem szeretnék kockáztatni. Amúgy is kockázatos, bár vásároltam már ilyen helyről, és az okés volt.
 • Terawatt
  #41
  Ui. :greenmangamingről kuponnal és proxyval 28 dollár volt a játék nekem. Proxyval regelj és azzal is aktivald az accountot. Rakd be a kosárba a játékot majd proxy nélkül fizess és dollár marad.
 • Terawatt
  #40
  Én úgy mentem bele a játékba, hogy a D&D szabályait nem igazán ismerem.

  A grafika nem túl ütős, de nem vészes. Minden másban viszont eddig szerintem szórakoztató darab lett. Történet kifejezetten tetszik és annak megvalósítása is ötletes. Párbeszédek szépen el lettek találva. Ezeket mondjuk el is várja az ember ettől a világtól.

  Coopot eddig egyszer sikerült kipróbálnom azt is egy random illetővel, de nem volt ott sem gond. Csudás kalandokat éltünk át egy barlang rendszerben, amit elleptek a zsoldosok.

  Meglepően humoros is lett a játék helyenként és ez nem csak a párbeszédekben jön ki, hanem igyekeztek vizuálisan is megcsinálni.

  Beépített pálya készítő exploitolható és lehet olyat csinálni amivel nagyon hamar (lásd 1 óra alatt) baromi nagy szintű leszel és sok pénzzel. Ez persze tönkre is teszi a kampány kihívását (ami nem sétagalopp, tényleg nehéz tud lenni, hatalmasakat ütnek a mobok)

  Gyógyításból hamar" ki lehet fogyni" egy csata alatt, így egy pár potion nem árt ha van, mert nem biztos hogy túléled cd végét.

  Játékosok által készített pályák sokat fognak dobni az újrajátszhatóságon. Neverwinter onlineban a játékos által készített kalandok gyakran jobbak is voltak, mint a fejlesztőké.

  Most ennyi jut eszembe a játékról, ami segíthet eldönteni, hogy tényleg érdekel-e ez téged. :)
 • csgj
  #39
  Steamen vegyesek a kritikák, gyanítom, a nagy D&D-éseknek nem elég D&D-és. Engem viszont meggyőztek a videók. Csak nem szeretnék úgy rákölteni tízezret, hogy aztán pofára esek. :S
 • Terawatt
  #38
  Na mivan srácok nyomatja valaki? :)
 • StrikeFor
  #37
  én nyomom van egy 13-as Wiz és 8-as palám! frankó lesz! igaz a loot system undorító...mindenki NInja kb.....én marha meg ajánlgatom a cuccokat amik nem jók a karimnak...és mire harc után távolról lootolnék legalább 1 ládát már mind üres és basznak válaszolni ha megkérdezem van-e valami mage-nek....így saját dungeon crawl-ban szoktam lootolni magamnak :S
 • amikkamakka
  #36
  a hétvégén head start acces, az előrendelők közül játssza valaki?
 • Tibbbor
  #35
  Remek, csúszott a megjelenés október 22-re...:( Gyanítom, hogy a M&MH VII-el nem akartak egy napon megjelenni, kölcsönösen rontották volna a bevételeket. De már annyira vártam!
 • StrikeFor
  #34
  Ui: ja és simán megadsz egy kamu amcsi címet és megveszed 36 dollárért 36 euró helyett :D
 • StrikeFor
  #33
  a DM tool keményen odabasz! a játék is fincsi!

  nagyon brutál modulokat lehet vele csinálni!
  Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.09.19. 18:42:09
 • StrikeFor
  #32
  nem vettétek meg! ejnye!
 • wedge31
  #31
 • wedge31
  #30
 • wedge31
  #29
  Live.
 • StrikeFor
  #28
  CO OP FTW!!!
 • jarlaxxe
  #27
  Szeptember 9-én jelenik meg a játék az már nincs is olyan messze.
 • wedge31
  #26