23
  • szmöre
    #23
    Ertem en hogy sokan nem szeretik az ilyen filmeket, de akkor minek nezik???
  • Zombee
    #22
    A Grand Budapest Hotel pont nem teljesen eredeti, Andersont bevallottan inspirálták Stefan Zweig művei, meg is nevez párat, ahonnan konkrétan vett át részeket.
  • Zombee
    #21
    Rengeteg film jön minden évben Hollywood-ból és máshonnan is. Nem csak remake és adaptáció meg társai. Pókember meg 2-3 évente jön, illetve 10 évig nem volt. És végre jöhetne az első jó. De rajta kívül 200 másik filmből válogathattál tavaly, ebből 10 alatt volt a szuperhősök száma, a képregényadaptációknak meg a feléről se tudtad, hogy az, mert nem szuperhősös volt.
  • WoodrowWilson
    #20
    "Holiwood silányodását az is remekül mutatja, hogy szinte nincs is már olyan film, ami nem adaptáció, remake, reboot, folytatás, vagy előzmény film."

    Jajj, ne röhögtess már. Boyhood, Birdman, The Grand Budapest Hotel, Nightcrawler... csak hogy az eredeti forgatókönyv Oscarra jelölteket említsem. De van még ezer más, legfeljebb te nem nézed őket.
  • Voltan
    #19
    "Silány gyártósorrá meg azért kell degradálni, mert sok pénzbe kerül." ennek nincs értelme...

    Amúgy meg nem csak ez a két véglet van. Remegő kézikamerás művészfilmet se nézek.
    Holiwood silányodását az is remekül mutatja, hogy szinte nincs is már olyan film, ami nem adaptáció, remake, reboot, folytatás, vagy előzmény film.

    A világon semmi szükség nincs egy nyolcadik pókember filmre.
    Legalábbis én köszönöm, nem kérem. Nézek majd mást.
  • Zombee
    #18
    A filmkészítés szórakoztatásnak indult, és az is. Amúgy a kézikamerás művészfilmeket a stúdiók pont az ilyen sikerekből finanszírozzák. Vagy hitte azt valaki, hogy az alkotók maguk, esetleg támogatásból. Előbbire nincsen túl sok példa, utóbbi meg magyar jelenség. Kevés alkotó öl magánvagyonából nagyobb összegeket filmekbe a megtérülés reménye nélkül.
  • Archenemy
    #17
    "De azért a filmkészítés még valahol művészet és önkifejezés, nem? Miért kell egy silány gyártósorrá degradálni a dolgot, könyörgöm? "

    :D
    Ilyen összegeknél már nem önkifejezés, hanem termelés. Silány gyártósorrá meg azért kell degradálni, mert sok pénzbe kerül. Ha nem tetszik, nézz kézikamerás művészfilmeket.
  • BrockSamson
    #16
    En meg nem szeretem a romantikus filmeket, szoval ne csinaljanak tobbet. Asszony meg a horrot nem komalja, szoval az is mehet a levesbe. Ezekbol raadasul joval tobb is keszul a gyartosoron evente, mint a szuperhosos kepregenyfilmekbol.

    Gondoltunk ra, hogy inkabb csak nem nezzuk meg oket, de a lelki bekenk szempontjabol meg jobb lenne, ha mar el sem keszulnenek.
  • Zombee
    #15
    A cikk meg hülyeség, Hulk-nak van előzményfilmje, a 2003-as, azt nem hagyta figyelmen kívül a 2008-as sem. Az meg egyszerűen baromság, hogy a Sony kétszeri nekifutásra sem tudta sikeressé tenni Pókember karakterét. Sam Raimi trilógiájánál fel sem merült a sikertelenség, de a Marc Webb féle is világszerte 700 millió fölött teljesített, az ő bajuk, hogy annyit költöttek rá, sok költséget meg lehetett volna spórolni. A bevétel eloszlása egy dolog, de attól még tény, hogy az emberek mind az 5 filmre 700-800 millió dollárt fizettek.
  • Zombee
    #14
    Avengers a Marvel képregények hőskora óta van, az ismert hősök jó része sem saját füzettel debütált először. 62-63 körül tűntek fel, 63 végén meg már volt Avengers. Az egész kezdettől fogva úgy van felépítve, hogy vannak saját kalandjaik, de bármikor harcolnak közösen, és az egyik széria eseményei a másikban is megtörténtnek számítanak. Csak annak új ez, aki csak filmen találkozik velük, és nem is olvas utána, csak hőbörög, ahelyett, hogy az évi 200 filmből megnézze a maradék 199-et inkább.
  • WoodrowWilson
    #13
    A Batman és Superman pároson kívül azok, akiket felsoroltál, nincsenek egy univerzumban. Csak egyszeri vagy esetleg néhány alkalmas crossoverek készültek belőlük. És hogy miért? Nagyon egyszerű, az emberek szeretik a crossovereket. Nézz meg egy fanfictionös oldalt, látni fogod, hogy elég népszerűek. Bár az általad felhozott extrém példák valószínűleg annyi embert nem vonzanának, hogy mondjuk film vagy akár rendszeres képregény készüljön belőlük, ellenben az Avengers és Justice Leauge féle formációk meg nyilvánvalóan igen.

    #11 kiralysanyi
    Hányszor kell még leírni, hogy a mozijegy árát nem kapja meg teljes egészében a kiadó?

    #12
    Neked nem mindegy, könyörgöm? Szavazz a pénzeddel, nem kell elmenni moziba, sőt ha ennyire nem tetszik, le se kell tölteni. Problem solved.
    Utoljára szerkesztette: WoodrowWilson, 2015.02.11. 08:52:47
  • Voltan
    #12
    A tököm tele van már ezekkel a szar marvel filmekkel. Elég volt, köszönjük szépen, nem kell több. Mondom ezt amúgy amellett, hogy a Marvel képregényeket szeretem, a Marvel Zombies pl. örök kedvenc, és pókember a kedvenc szuperhősöm.

    De már én is azt mondom, hogy ezekből a filmekből elég. Holiwood összeszedhetné magát, értem én, hogy a birkanép ezeket megnézi, ergo mi a fenének erőltetnék meg magukat, ugye. De azért a filmkészítés még valahol művészet és önkifejezés, nem? Miért kell egy silány gyártósorrá degradálni a dolgot, könyörgöm?
  • kiralysanyi
    #11
    " a Marc Webb által rendezett két epizód elég csúnyán elvérzett a bevételi versenyben" [...] "a tavalyi folytatás hazájában már csak 203 millió dollárig jutott el, s nagy meglepetésre az Amerikán kívüli bevételek is csak alig emelkedtek (506 millió dollár)" [...] "230 milliós költségvetés"

    A Sonynál minden bizonnyal fejek hullottak a "csúnya", mindössze félmilliárd dolláros profit miatt...
  • Ender Wiggin #10
    Maradva az én példámnál, Tarzan és a Predátor csak azért, mert a kiadó csinált belőlük papírverziót, már egy univerzumba kerültek Batmannal (miegyik képregényen látszik - mielőtt behoznak egy másik hőst, hogy semmi köze a másik hős univerzumához az övéknek)? Látod, még nem magyaráztad meg, hogy mirt van szükség a külön-külön érdekes, egyedi karakterek egybekotyvasztására, ami ellenben azonnal elcseszi a hitelességüket.
  • tomboy013
    #9
    Kikapcsolódásnak tökéletesek ezek a filmek, várom mindet szeretettel :)
  • WoodrowWilson
    #8
    Remek hír. Reméljük a Fantastic Four is bukik egy jót, aztán őket is vissza lehet csatornázni az MCU-ba.
  • Cat #7
    "Ezekre az univerzumegyesítő baromságokra... mi szükség van?"

    A Marvel (Xmen, Pókember, Hulk stb.) és a DC (Batman, Superman, Flash stb.) hősei mindigis ugyanazon univerzumban mozogtak. Nincs egyesítés, ez csak neked újdonság, a képregényekben rengeteg közös kalandjuk van.
  • Nirz
    #6
    Nagy a rajongótábora az ilyesféle szuperhősfilmeknek tisztára amerikazálódott a társadalom
  • Anonymusx
    #5
    Hihetetlen mennyire igénytelenek az emberek, 86% aki már megnézte, vagy tervezi megnézni... Pókember wtf?

    Utoljára szerkesztette: Anonymusx, 2015.02.10. 21:52:14
  • Cickány90
    #4
    A Marvel terve még mindig áll, a Sony az, amelyiké eléggé kétséges.
  • Ender Wiggin #3
    Ezekre az univerzumegyesítő baromságokra... mi szükség van? Mondja már meg egy képregénybuzi okostojás, légyszi.
    Példák: Batman és Predator, Batman és Superman, Batman és Hulk, Batman és Hellboy!!!, Batman és Judge Dredd!!!! Batman és Spawn, Batman és Tarzan!!!! és még sorolhatnám az idiótábbnál idiótább képregényeket. Minek?????
  • RAZOR27
    #2
    - a tervezett A csodálatos pókember 3-4 lefújásra kerül
    - és persze Andrew Garfieldtól is búcsút vehetünk

    van Isten!
  • dartois83
    #1
    A Marvel és az ő öt éves terve...