27
 • NEXUS6
  #27
  Amúgy meg a belsőégésű motorok az energia felét kipufogják. Ha vizet fecskendeznek a hengerbe az átveszi az eneriát, javítja a hatásfokot és a NOX emissziót, hűti a motort. Hajómotoroknál már használják. Gyak az üza fele mennyiségét lehet kiváltani ua teljesítmény mellett.

  Kisebb motoroknál egyelőre gáz, mert nincs olyan anyag ami a hőingást kibìrná. Lehetne mondjuk kerámia bélés a hengerben, meg kerámia dugó.

  A gyárak inkább donszájzingolva hókuszpókuszolnak a motorokkal. Mert az Eu kisebb emissziót és nem kisebb fogyasztást ír elő. Ez utóbbi az iparban ugye valójában senkinek nem érdeke!
 • Jakuza1
  #26
  Altalabn a nagy ipari termeloket, vagy akik kezeben a penz oszpontosul nem olyan konnyu kigolyozni, mint ahogy leirod, mert altalaban naluk senki mas sem tud sokkal olcsobban barmit eloallitani, viszont nekik akkora befolyasuk van a vilagban, hogy siman eltudnak taposni cegeket, vagy egyszeruen felvasaroljak es ez meg a jobbik forgatokonyv.
 • Vol Jin
  #25
  Ha valamit olcsón elő tudsz állítani, míg mások drágán, akkor ugyanúgy opció, hogy te az ő áraik alatt adod picivel, amivel bedöntöd őket, te meg besöpröd az egész piacot.
 • gforce9
  #24
  A hidrogénhajtás egy vicc kategória. Mivel a hidrogén nagyon problémás anyag. Mind az előállítása, mind a tárolása. Ettől a tisztán elektromos hajtásnak is nagyobb jövője lehet, bár jelenleg még arra sincs felkészülve az infrastruktúra, de az legalábbis megvalósítható alternatíva. Mindenképp megvalósíthatóbb annál, mint a marhaveszélyes és nehezen tárolható hidrogént bepakolni az autókba.
 • gforce9
  #23
  Létezik olcsó édesvíz előállítás, esőnek hívják. Ettől olcsóbb technológiát szeretnél? Hmm kis telhetetlen :)
 • Jakuza1
  #22
  Vagy egyszeruen csak azert, mert akik ebbol profitot tudnak csinalni nem erdekuk, hogy olcson lehessen eloallitani es inkabb olyan technologiat kultivalnak, amiben nagyobb a profit es nem szamit ha kornyezetszennyezessel vagy egyeb massal jar.
  De ez mar egy masik tema.
 • johnfly
  #21
  Hát,ha úgy értette amit írt, hogy a víz sótlanítása nem megoldott, hogy nem elérhető áron, akkor nem is mond akkora blődséget, de mi számítana elérhető árnak? Amikor a világ egyes részein akkora a szegénység (vagy inkább a lustaság) hogy pottyantós budit építeni nem tudnak, és általában pont ezeken a területeken lenne szükség nagy mennyiségben tiszta ivóvízre, akkor nem tudom, hogy milyen technológia lenne az, vagy kinek állna érdekében kifejleszteni olyat, ami gyakorlatilag ingyen állít elő ivóvizet, akár mondjuk tengervízből.
  Ahh. Értelmetlen. Még a jövőbemutató fejlesztések sem lesznek soha annyira olcsóak, hogy egy bangladeshi dzsippó pereputty áradás idején tiszta ivóvízhez jusson belőle. Ők egyszerűen kimúlnak vérhasban. Mert sokan vannak. Mert buták. Mert nincs semmiük.

  Egyébként ezeknek az embereknek a koncepcióit nem értem. Az a pénz, amit nem költ el valaki űrkutatásra, mitől kéne feltétlenül valami világot jobbá tevő dologra fordítódnia?
  Nem tudom felfogni ezt a gondolatmenetet.
 • Vol Jin
  #20
  Köszönöm, már megijedtem. :-)

  Egyébként büntipont járna nekem is a szóhasználatom miatt. :-)
 • molnibalage83
  #19
  Nem, Jakuzára.
 • Vol Jin
  #18
  Remélem nem rám gondoltál.
 • Irasidus
  #17
  Mitől kell megvédeni ez esetben az ivóvízkészletet a Földön? Az elfogyástól?
 • Jakuza1
  #16
  Milyen forgalomban ? :) Istenem a masik veg.... :) Kiirta, hogy forgalomban vannak? Tehat ha leirja valaki, hogy nem orulnek olyan uj technologiaknak, mint a viz felhasznalasaval mukodtetett autok, mig nincs megoldva rendesen az ivovizkeszleteink vedelme a foldon, akkor a hidrogenhajtasu autok forgalomban vannak. :) Vicces, amikor egy funkcionalis analfabeta, diktaltatja le az analfabetizmus fogalmat.
 • Jakuza1
  #15
  Vizauto istenem. TE ilyen szavakat ismersz ? :)
  Megis melyik ujjadbol szoptad ezt a boduletes baromsagot ? Ha mar megakartad nevezni, akkor a vizuzemut hasznalnad, ami a valos elnevezese egy masik konstrukcionak.
  Ez van ha tokfilkok meg az elolvasott dolgokat se tudjak ertelmezni mint te. A vizet nem alakitjak at hidrogenne, hidrolizissel a water4gas technologiaju autoknal ugye ? Az uzemekben allitjak elo hogyne. Ezt valami kabarebol vetted ? Latszik ismet, micsoda blodsegeket beszelsz ismet.
 • molnibalage83
  #14
  Miért kellene olyan országokban sótalanító üzem, ahol édesvíz minden további nélkül elérhető...? Ember nézd már meg az arab olajban fürdő országokat, hogy micsoda sótalanító üzemeik voltak már 40+ éve is.

  Továbbra sem értem, hoy a faszról beszélsz. Nincs hidrogénhajtású autó kereskedelmi forgalomban és nem is nagyon lesz, mert irgalmatlan problémák vannak vele...

  Komolyan, hány éves vagy? Mi a végzettséged? Mert úgy tűnik, hogy műszaki és természettudományos analfabéta vagy...
 • Jakuza1
  #13
  Hat hogyne ipari mereteket oltott a sotlanitassal eloallitott ivoviz, ami meg a hidrogenautok vizellatasat is biztositani tudja. :)
  Persze. Nem eleg hogy tonkreteszik vele a tengerparti okoszisztemat, de raadasul draga is. Arrol nem is beszelve, hogy nem minden orszag van tenger mellett. Annyira elterjedt a technologia, hogy nem egy fejlett orszagban nincs is, vagy nagyon keves lasd anglia.
  De azert megoldott ez a kerdes. Lasd fentebb, ha mar nem all feljebb
 • molnibalage83
  #12
  Szólojon valaki a modiknak, hogy jutalmazzák már ezt az ámokfutó trollt néhány büntiponttal, mert ez valamit brutális. Nem elég, hogy buta, de még személyeskedik és neki áll fentebb...
 • molnibalage83
  #11
  TE buta maki, jelenleg nincs rendesen megoldva se a sosviz edesvizze alakitasa, csak kiserleteznek vele
  Ezt ugye viccnek szántad?
  Eszméletlen régóta lehetséges és többféle technológia rendelkezésre áll.

  ui. Az ilyen személyeskedésért más már rég büntipontot kapna mikor még igaza is van. Te meg akkora baromságot mondtál, hogy csoda, hogy nem állt fejre a fórummotor...
 • Vol Jin
  #10
  Te szerencsétlen, a vizet nem alakítják hidrogénné, mert az annyi keletkezik dögivel a vegyi üzemekben, hogy melléktermék...í
  Másrészt, ha tényleg elektrolízissel akarnának hidrogént előállítani, azt lehetne a lóhugyból is, sósvízből, akármiből, nem kellene hozzá édesvíz.

  Egyébként egy hidrogénhajtású autó mióta vízhajtású nálad?
  Ez van ha az ostoba ember mindenfélét összeolvasnak, csak éppen érteni nem értik.

  Vízautó.... jézusfaszom, a hidrogénhajtásra ezt mondani... utána meg aggódni, hogy elfogy a víz majd miatta....

  Te zseni!

  A benzinüzemű motorok meg szódavízzel mennek? Csak azért kérdem, mert széndioxidot meg vizet puffognak ki leginkább, az meg szódavíz! :-DDDDDD
 • Jakuza1
  #9
  Te szerencsetlen, a vizet alakitjak at hidrogenna, de ettol a viz kerul bele az uzemanyagtartalyba. Hogy te vizautonak hivod, az mar a te szerencsetlenseged.
 • Vol Jin
  #8
  Magyarázza már el valaki ennek a szerencsétlennek, hogy a vízautó egy hoax!
 • Jakuza1
  #7
  TE buta maki, jelenleg nincs rendesen megoldva se a sosviz edesvizze alakitasa, csak kiserleteznek vele , masreszt ugyanez a helyzet a hidrogennal hajtott autoknal, mivel a so kivonasa kulon technologiakat kivan.
  A hozzad hasonlo buta makik, nincsenek tisztaban az edesviz vedelmenek fontossagarol, mivel 90%-a a foldkereg alatt talalhato, annak a 2.7%k edesviznek is, ami a fold teljes vizkeszletenek csak a toredeke.
 • pignoris
  #6
  Úgy gondolom, hogy nem kell különösen aggódnunk az édesvíz kérdés miatt, mert idő kérdése a megfelelően hatékony technológia az ipari sótalanításra.
  Egy apró adalék a vízzel működő autókkal kapcsolatos aggodalmadra (sós vízzel működik)... http://www.autopro.hu/trend/Kihivot-kapott-a-Tesla-itt-a-sos-vizzel-hajtott-Quant/12618/

  Utoljára szerkesztette: pignoris, 2015.02.10. 13:56:26
 • Vol Jin
  #5
  Kibányászhatnak akár fél tonna rezet is, amiből kisjézuskákat önthetnek akár ott az űrben.
 • Vol Jin
  #4
  "Eppen ezert nem orulok, olyan technologiai ujitasoknak is mint a vizzel hajtott autok, amig meg nem oldott rendesen az edesvizkeszleteink vedelme."

  Ez remélem vicc volt! :-DDDD
 • Jakuza1
  #3
  DE lehet mas bolygok felviragoztatasahoz is eszkoz a viz.
  Amugy meg mar regota a sajat vizeletunket isszuk gyakorlatilag, ahogy tisztitjak az ihato vizet a szennyvizbol keszitve.
  A masik fele, hogy azert azzal mindenkinek jo lenne tisztaban lenni, hogy a foldon az ihato edes viz mennyisege meg 3% sincsen.
  Eppen ezert nem orulok, olyan technologiai ujitasoknak is mint a vizzel hajtott autok, amig meg nem oldott rendesen az edesvizkeszleteink vedelme.
 • molnibalage83
  #2
  Ökörség ez az űrbányászat a technológia jelenlegi szintjén. Nincs semmi amiért érdemes lenne felmenni, nemhogy megtérüljön...
 • pignoris
  #1
  Vizet, fémeket és egyéb erőforrásokat? Vizet minek? "Kék" bolygón élünk.
  Kíváncsi lennék milyen fémekről van szó ami megérné az űrutazást. Továbbá oké hogy a mikrobák ellesznek és bányásznak de kíváncsi lennék mennyi tiszta szállítható nyersanyagot állítanak elő, ill hogy oldanák meg a "berakodást". Hiszen haszon szempontjából nagyon nem mindegy a %-os kihozatal. Kicsit drága mulatság így furikázni ilyen dolgokat, nem beszélve arról hogy azt technikailag is meg kellene oldani, hogy értékelhető menyiséget épségben vissza is lehessen hozni, hogy se a rakomány ne sérüljön, se pedig szökőár ne legyen belőle.