226
  • Vol Jin
    #226
    "de amikor atakarja valaki radharitani, amit ora szabtak ki, akkor is a kormanyhoz rohansz?"

    Úristen, hogy lehet valaki ilyen hülye?
  • kékherceg
    #225
    Egyébként nagyon tévedsz, mert lehet, hogy magánszemélyeknek nem kell fizetni, csak közvetve, de a cégeknek havi 5 ezret kellene fizetniük, szóval ott nem a szolgáltató fizet. Khm. Akkor az igazságos? A világon mindenütt így működik az áthárítás, pont, hogy a piaci verseny miatt, ha emelik a benzin árát, nő az ár, ha elönti az árvíz a gyárakat nő az ár, ha több munkást kell foglalkoztatni, nő az ár, ha új adót vezetnek be, nő az ár. Te is ezt tennéd a helyükben. Nem ők vezették be, hanem a kormány. Jogos, a kormányon elverni a port. Ezt csak kétfajta ember nem érti, aki a Matolcsy 240 milliárdos akadémiáján nevelkedett (jelezném ez 100 milliárddal több, mint a bankadó és 220-szal több, mint a netadó) vagy aki a Fidesz populista csecsén csüng.
  • Viktor800428
    #224
    Megvan! Fényadó! Este látsz az uccán, köcsög? Naugye! Oszt az szerinted ingyé van? Ott van az a sok lámpa a zút szélén, kell bele az áram, bazze! Tessék lemérni, hogy hány méteres szakaszokat jársz be esténként, átlagolunk, oszt napi 80 forint/100méterbő leosztyuk. Nem sok az, tesvírem, ha fény kő!
  • Viktor800428
    #223
    Egyébként rémlik valami olyan is, hogy e-mail-adó. Az mikor is volt? És mikor is lesz? Ne hagyjunk már foltokat az adószedés puha bársonyszövetén! Akinek ájfónra telik, annak már egy 10 forint/email mit számít? Mit fillérbaszóskodik mán az ilyen? És a kommentadó? Most 2 forint/komment (0,5/kormánypárti komment) ne basszon már földhöz senkit se, főleg ha a 4 éves ájfónba 98-ast tankol a teszkó kútná.
  • Viktor800428
    #222
    A fenti cikk miatti hatalmas komment-mennyiségből, a folyamatos látogatottságból meg az SG-nek van bevétele, úgyhogy javaslom, vessünk ki különadót az internetes fórumokra!
  • kékherceg
    #221
    Aha, jól van sutyókám, kiderült, számomra, hogy fingod sincs miről beszélsz, részemről befejeztem.
  • kékherceg
    #220
    "Normális gazdaságban az adót az fizeti, akire kivetik"

    Ahüm, mutass nekem egy ilyen gazdaságot...mert egy sincs a világon, talán É-Koreában vagy Kínában lehet, hogy így működik.
  • Tikal #219
    mert bevétele van a szeretett vezérünknek belőle és azt jó dolgokra fordítja, pl ránk.. lásd stadionok és még sorolhatnám mi minden jóra :))
  • TokraFan
    #218
    Erről beszéltem. Fingod nincs az egészről. Minden bejegyzett cég adózik! Tehát még1x....MINDEN CÉG ADÓZIK! Nincs olyan, hogy cég, mg cégebb, meg még cégebb! Nincs kiszámítható gazdasági környezet, ha a helyi kiskirály éppen aktuális ellenségképet keresve -vagy még inkább, a haverok kiszolgálásának fedezeteként-, találomra kiválaszt iparágakat és azokra különadókat dobál. Másrészt, ha Te elhiszed, hogy a különadót az a cég fizeti akire kiszabják, akkor naívabb vagy az 5 éves lányomnál.
    Minden ilyen adót te fizetsz meg...Proli agymosás, meg "rezsocsökkentés"...Hihetetlen, mennyi ember nem lát az orránál tovább
  • M2 #217
    Gyors esettanulmány:
    iPhone 4 évente vásárolva, céges előfizetéssel 80e:
    - évente 20e
    Internetadó havi 5e:
    - évente 60e

    "ha ájfónra van pénze, akkor legyen a netadóra is"
    Barmok
  • ostoros
    #216
    Ez hülyeség. Ott kell adóztatni, ahol van pénz. Ahol nincs, ott káros még többet elvonni. És ennek semmi köze a marxizmushoz. Ez józan ész.
  • TokraFan
    #215
    A "szomszéd tehene" mentlalitás elég rendesen jelen van az ostoba fejekben még ma is....
    A topik egyes hozzászólásaiból egyértelműen leszűrhető, hogy mennyi proletár létezik még ma is. "Adóztassuk a nagy cégeket"," van miből fizetniük", "ha ájfónra van pénze, akkor legyen a netadóra is"... Kedves elvtársak! A különadó fogalmát egyetlen közgazdaságtan ismerte, a marx-i. Vagyis aki a netadóra, különadóra igent mond, az valójában a marxista szennyre mond igent. Továbbá, aki ezek után az orbanisztáni kormányt még mindig jobboldalinak álmodja, az hülyébb, mint egy százlábú...
  • Jakuza1
    #214
    JH makikam en nem ettem meg semmit, ezert nem is szavaztam a fideszre se. Szal iphobnos ketfilleres maki, ez inkabb a benezes.
  • Jakuza1
    #213
    Ez a nap vicce volt. Gondolom akkor jelenleg nem letezo partra szavaztal pubi. :)
  • M2 #212
    Hát ezt nagyon benézted ám! Jobboldali liberális vagyok és pont ezért zavar a Fidesz demagóg komcsi dumája, amit te meg benyaltál ezerrel.
  • Jakuza1
    #211
    Hat szopni azt szoktal gondolom, es gondolom mivel te balos gyoker vagy es ezed a gyoker balos dumat, akkor en csak fideszes lehetek, ha megmondom rolad a velemenyem.
    Ugye ez nem meglepo, hiszen ezt mar korabban is elmondtam, viszont az gaz szamodra, hogy meg veletlenul se vagyok Fidesz szavazo, sot.
    Csak az idiota politikai elvektol nem mentes makikat, mint te utasitom el.
  • Vol Jin
    #210
    A görögöket senki nem nyúlja le. Egyszerűen 14%-os hiányokat produkáltak, és úgy eladósodottak, hogy kilóg a seggük. Ha ilyenkor azt mondják, hogy nincs több kölcsön, akkor szerinted szemetek, hogy megszorításokra kényszerítik őket?

    Lófaszt, csak már nem adnak annyit kölcsön. Miért is kellene? Hogy eltapsolják a görögök?

    Jajj, hogy harmadával csökkent a vásárlóerejük.
    Hát baszod, eddig a más pénzét költötték. Ez annyit jelent, hogy még ennyi sem járna nekik.
  • M2 #209
    Látom kezded törni a magyart. De remélem a nyalás jobban megy, akkor a Fideszben még viheted valamire, akár köztársasági elnök is lehetsz! :-)
  • Jakuza1
    #208
    Nem kell a duma , ezzel nem fogod kimagyarazni. Ez a baloldali omlengest csak a bohocok meg a magadfajtak veszik be, mint a jobb oldaliakat is, mert loturot erdekel titeket az igazsag, csak azok elferditese sajat igazatoknak a eroltetese menten, mikozben a nagy erolkodesbe beleszakad az anuszotok.
  • M2 #207
    199-re válaszoltam, ott még ezt írtad:
    "megmagyarazza a maki, hogy o inkabb megy a barmikori kormanyhoz, ha egy szolgaltato raakarja haritani, amit a szolgaltatora rotak ra"

    Ha szám alapján nem megy, nyisd le kattintással. :-)
    De ha nem vergődnél összevissza bankadó és internetadó között, akkor nem is zavarodnál bele saját magadba.
  • Jakuza1
    #206
    Olvass vissza te szerencsetlen, ha kepes vagy ra, hogy en mirol beszeltem, amire te valaszoltal.
    "igyeld csak meg az ervrendszeret, amikor megkerdezem miert nem a bankokhoz rohan agalni azzal kapcsolatban, mert atharitjak ra a terheket es miert a kormanyhoz.

    "A bank csak azt teszi, amit én is. Nem akar több adót fizetni. A világon mindenütt az adó áthárításra kerül." "

    Szerinted mit jelent a bank a mondatban? :) Gondolom a tudatig nem jutnak el a szavak, csak amiket te probalsz ide irni. Gondolom ez lehet a velemeny es a segglyuk esete. :) Ennyit arrol, mennyire is kell komolyan foglalkozni veled egy vitaban.

    Kivancsi lennek azert kire szavaztal evek ota. Fogadom nem lepodnek meg.
  • M2 #205
    Ki beszél itt bankadóról? Kezdődik az a rész, hogy maszatolsz?
  • Jakuza1
    #204
    Ha nem lennel olyan mint vagy, Iphonnal hadonaszo ket forintert siro maki, ismerve teged az apples topicbol, akkor hamar rajonnel arra, hogy bankadot max azok ertettek meg kulfoldon, akik nem tudtak profitalni a helyzetbol, vagy politikailag a masik oldalt erositette.
    De legalabb a gorogoket letudtak nyulni, azt utana meg makogott a penzvilag, hogy jaj rosszul csinaltuk, de sajnaljuk. Annyira sajnaljak, hogy kb le se tojjak, ellenben milyen jo lesz visszakapni a kamatos kamatjaikat, amit sose fognak torleszteni, mint ahogy mi se a kedves penzvilag ajandekakent altalatok felfogott szart.,
  • M2 #203
    HUNTERNET
    Ahol senki nem hárít át semmit! Főleg nem adatot! Éljen bölcs kommunista vezérünk, Orbán Viktor!
  • M2 #202
    Hát, pár millió magyar megértette, miért hárítják át és ki ellen kell tüntetni. A külföldi politikusoknak is sikerült megérteni, oldaltól függetlenül. Biztos vagyok benne, hogy sok millió külföldi is megértette, aki olvasta a hírt.

    Neked nem sikerült megérteni. Nincs ezzel baj, csak nagy dolgokba ne kezdjél már bele...
  • M2 #201
    Mert azt még egy ovis kisgyerek is megértené, hogy ha anyukája fizetését a főnöke lefelezi, akkor nem anyut kell szidni ha nem jut kakószórás a tejbegrízre. Neked az ilyen két lépcsős dolgok már nem mennek, látom.
  • wraithLord
    #200
    "milyen lesz a jövő magyar internetje"?

    Ez milyen kérdés? INTERNET. International Network. Nemzetközi Hálózat. Milyen lesz a jövő magyar nemzetközi hálózata?........
  • Jakuza1
    #199
    Gondolom majd itt jonnek megint a kamu ervrendszerek, hogy mosna kezet szegeny kormany, mert mas haritja at ... sot ok beszeltek ossze a nagy cegekkel mindenki hata mogott. :)
    Ilyenkor mindig rohogok az emberek primitivsegen, hogy megakarjak magyarazni valamilyen oldal ellen iranyulo kesztetesuket.
    megmagyarazza a maki, hogy o inkabb megy a barmikori kormanyhoz, ha egy szolgaltato raakarja haritani, amit a szolgaltatora rotak ra. Rohogjunk itt nagyot, mikozben kinyilotkaztatjak, mert arrol is a kormany tehet, hogy ezt a cegek megtehetik, de ekozben meg ajakra csokokkal dobaloznak olyanok vedelmeben, akik miatt ezek a cegek megtehetik es akik a nemzetkozi ovonenihez rohangalnak, hogy vedjek meg oh szegeny szolgaltatokat, akik a jofiuk es csak vegso szuksegletukben rojak ki a felhasznalokra amit rajuk eroltettek. :)
    Bohocok. Itt latszik mennyire primitiv a ket oldal, ha az egyik A-t mond a masik B-t es forditva es az igazsagot meg csak nem is latjak, mert elvakitja oket a merhetetlen gyulolet a masik oldal irant.
  • bdzsana
    #198
    "Nem errol van, szo, hanem arrol, hogy miert nem elottuk agalsz ez ellen, ha atharitjak. Nem kell a felrebeszeles."

    Nézzük a tényeket. A kormány semmilyen (értsd nulla) hatástanulmányt készített a különadók gazdaságra gyakorolt hatásáról. Hasukra ütve döntöttek, aminek ráadásul lett egy következménye, az áthárítás, amiről esküdöztek, hogy senki nem fogja áthárítani. Se saját se független szakértőkkel, se az érintettek nem konzultátak előtte, így abszolút fogalmuk sem fog ennek következményeiről, ennek ellenére a szemedbe hazudtak, és esküdöztek hogy "nemhárccsiákát".
    Amikor ezzel szembesítették a kormányt, ők a szokásos cinizmus azt válaszolták, hogy nem az ő feladatuk számolgatni, nekik cselekedni kell. (De bzdmeg a ti feladatok a számolgatás)
    Ezek után te komolyan gondolod, hogy a cégek előtt kéne tüntizni és nem a kormány felelőtlen döntései ellen? Hol élsz te ember?
  • Garga Pitic #197
    De, pontosan erről van szó.

    Nincs olyan varázsige, hogy "Itt nem háríthatod át!".

    Állambácsi a seggéből előrántott egy sarcot, és egy ilyen alja trükkel mosná a kezét.
  • Jakuza1
    #196
    Nem errol van, szo, hanem arrol, hogy miert nem elottuk agalsz ez ellen, ha atharitjak. Nem kell a felrebeszeles.
  • M2 #195
    De ha olyan jól teljesít a magyar gazdaság és olyan zseniálisak voltak Matolcsy húzásai, akkor egyáltalán mi szükség még újabb népnyúzó sarcokra? Csak nem egy elkúrás történt?
  • Jakuza1
    #194
    Kezdj nepszavazast, hatha sikerrel jarsz, mellette meg a neonacizmusrol, vagy a bevandorlas hatasairol etc.
    Ha mar ennyire ezt szeretned. :)
  • M2 #193
    Gazdaságilag indokolt, hogy áthárítja?
    Igen.

    Jogilag van akadálya, hogy ne hárítsa át?
    Nincs.

    Akkor meg kit és miről akartok meggyőzni? Egy új adó, amit a köznép fizet, ennyi!
  • Garga Pitic #192
    Legyen inkább konzultáció a kommunizmusról.
  • Jakuza1
    #191
    Nos, akkor most fustszuros vagy fustszuro nelkuli ? :)
  • Jakuza1
    #190
    Ja hogy ok fizetik, es nem ok fizetik a te penzedbol ugye ? Szoval ez a mese habbal az ovisoknal lehet bejon, vagy idiotaknal mint te, ellenben olyanoknal nem akik tudjak, hogy beloled elnek a szolgaltatok es akik minden aron leakarnak huzni, mert igy mukodik a fene nagy igazsagos kapitalizmus. Tehat megegyszer megkerdezem, ha leakar valaki huzni akkor miert nem az elott a ceg elott tuntetsz, ha netadonal a kormanyhoz mesz , de amikor atakarja valaki radharitani, amit ora szabtak ki, akkor is a kormanyhoz rohansz? Jah ertem mar, lelkes zombi vagy es mindig a kormany a hibas es nem csak akkor, amikor valoban az, mint a netado elso elkepzelese miatt.
  • asgh
    #189
    Az áfa = általános fogyasztási adó, ergo mindig az fizeti, aki a végfogyasztó. A netadót viszont nem a fogyasztókra, hanem a szolgáltatókra akarták kivetni Normális gazdaságban az adót az fizeti, akire kivetik és nem tudja tovább hárítani, mert a piaci verseny ezt nem, vagy csak nagyon korlátozottan teszi számára lehetővé. Persze ahol a társadalom a rossz időért is a politikát teszi felelőssé (pro és kontra), ott a cégek szabadon garázdálkodhatnak ebben semmi meglepő nincs.
  • kékherceg
    #188
    Tehát ki fizeti az áfát? Te vagy a cégek? Miért nem tüntetsz minden bolt előtt, hogy negyedével kevesebbet akarsz fizetni minden után? Erre azóta sem jött válasz, gondolom lefoglaltak az érvrendszerek.
    Utoljára szerkesztette: kékherceg, 2015.02.04. 16:53:15
  • Jakuza1
    #187
    Ok akkor vigyazz meg ne uljenek... :)