330
Stranded Deep
 • Anonymusxx
  #330
  h
 • Anonymusxx
  #329
  Ti Luscat hogy öltétek meg? Én próbáltam vagy 4-5x de nem jöttem még rá a módszerére, a neten írták h álljak a bója mellé, úgy nem kap el. Hát elkapott. Ha ráállok a bójára, akkor is leszed, elhúz...

  Már kezd unalmassá válni, lehet refined spear-al kéne dobálnom, de abból kéne vagy 30... Jelenleg abból van kb 7, és van egy speargun-om. Hozzá vagy 15 nyíl.

  Mintha a refined spear erősebb lenne, de mire bejárom a szigeteket kőért... Az a baj hogy nincs értelme szigeteket felfedezni, mert mindegyiken ugyanazok vannak, és közbe jó ha max 2-3 anyag kell csak.
  Tele vannak a hajóroncsok azokkal a motorhoz való alkatrészekkel, de minek? Az a szerencse ha lerakom a tálcára akkor is megy a játék, csak ezért nem unalmas hajókázás...
 • Papa01 #328
  Igen, szerintem a legjobb hangulatú a témában (a hajózás hatalmas élmény) én kb 150 órát tettem bele (Free Epic, majd megvettem Steam-en akcióban) és az összes acsit sikerült megszereznem.. :D
  A második legjobb szerintem a Green Hell. Nehézségben köröket ver erre, kivéve talán a navigációt. Abban 220 órám van ( az alapjáték összes acsija megvan.. voltak nagyon nehezek, főleg az időlimitesek) és még csak most kezdtem a Spirits of Amazonia DLC-t.. A története, grafikája első osztályú...
  A harmadik helyezett nálam Planet Crafter ebben 122 órám van és szintén minden acsit beszereztem..
  Bár lehet a Subnautica + SBZ kéne, hogy a 3. legyen... :D Ezek Epicen vannak meg, a két játék ideje 200+ óra fölött. Bár a Subnauticat nemrég vettem meg a Steam-en (Epicen free volt) az acsik miatt (és ott is támogatni is szerettem volna a fejlesztőket..) szeretném ott is kimaxolni az acsikat... de most a GH:SoA van terítéken...

  Megvan még:
  - Escape the Pacific (nagyon állat, csak nagyon béta..megvárom, amíg beérik :D)
  - Breathedge (tetszik, kb 30 óra eddig érdekes környezet, jó sztori, vicces.. :))
  - The Forrest: nagyon tetszene, de az összevissza rohangáló nindzsákat megszégyenítő ugri-bugri kannibálok miatt elmet tőle a kedvem.
  - ARK: még soha nem játszottam vele, kíváncsi vagyok.. :)

  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2023.04.23. 08:26:32
 • Anonymusxx
  #327
  Rendesen ráfüggtem a játékra, korábban valahogy nem jött be, már azon gondolkoztam h letörlöm, de adok neki még egy esélyt... Most meg alig tudom abbahagyni.
 • Papa01 #323
  Szia!
  - Mindig jó időben mentem ki.
  - Mindig építettem a szigeteken 3-4 falból álló magas tornyokat, amelyeket már messziről távcsővel is lehetett is észre lehetett venni jó időben. Így tudtam melyik sziget felé megyek.
  - Általában valamelyik égtáj felé indultam el, egyenes vonalban (az iránytűt nézve folyamatosan tartottam ezt az irányt a hajóval) és úgy horgonyoztam le a hajót is. Így a visszaút sem volt bonyolult. :)
  - Miután kifejlesztetted az autogirot, akkor fentről minden könnyebb lesz. :)

  +1:
  A Cartographer menüpont azt a szigetet ahol vagy pirossal jelöli. A kiindulási szigetet fotózd le pl mobillal. Ha elmész egy másikra akkor így meg tudod nézni merre mentél (kilépés után, tehát picit kockázatos).
  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2023.04.21. 17:57:37
 • Anonymusxx
  #324
  Érdekes ötlet, az inkább tapasztaltabbaknak való...

  Közben próbálgatom az iránytűt, valószínűleg nem nehéz használni, még tesztelnem kell.
 • Anonymusxx
  #322
  Tök jó hogy az éjszaka annyira sötét, meg a hajnal 5 is amikor kelek kb- hogy SEMMIT se lehet látni... Mért nem alszik mondkuk a karakter reggelig pl? Vagy lehet h csak nekem szar a kontrasztja a monitoromnak...
 • Balázs 17
  #321
  nem térünk vissza a szigetre :D
 • Anonymusxx
  #321
  Hát ez elég bonyolult, bár még csak bele olvasgattam...


  https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=389153320


  Viszont belenéztem egy pár y videós vjátszásába, egyik se használta ezt... Enélkül meg nem tudom hogy lehet tájékozódni, egy kicsit is eltérsz a visszafele úton , vagy jön egy vihar, már vissza sem találsz...
 • Anonymusxx
  #320
  Kb most kezdem el 10.-re, hosszabb kihagyás után. nekem ez az első survival játékom, amiben nincs megadva h mit kell csinálni, mint pl a Subnauticaban, ott azért könnyű volt emiatt h voltak küldik.
  Itt a legelső probléma hogy hogy találok vissza a szigetemre. Ti megtanultátok az iránytű használatát? + használtok kézzel írt térképet? Én még életemben nem használtam iránytűt, nézek majd valami leírást, nem tudom mennyire bonyolult..
 • Papa01 #319
  Igen, akkor ez lehet a különbség.. :) Én nem hardon nyomtam.
 • lonvard
  #318
  Ugye jó szokásom szerint hard fokozat + permadeath kombóval menetelek az ilyen játékokban, de volt két halálesetem, amikor már relatív előrehaladott állapotban voltam, szóval nem sikerült eljutnom a füstölőig. Ma újrakezdem, a permát kiszedem belőle, mert csak szopatom magam. A két vízgyűjtő azért kellene, mert 1-ből nem tudom fullra feltölteni magam. Tehát ha mondjuk portyázni indulok, szeretnék egy full feltöltött helyzetet, és az nem szokott előfordulni. Ugye annyira nem probléma, mert majd iszok kókuszból a következő szigeten, de egyszerűen nem szeretném, ha 2-3 csíkon vegetálnék folyamatosan, és arról szólna az egész napom, hogy víz után rohangálok.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.08.28. 09:48:57
 • Papa01 #317
  Érdekes, nekem szigetenként elég volt 1 vízgyűjtő. Amire figyeltem még, h alvás előtt soha nem ittam, mert az megy a levesbe. :)
  Füstölni tudod már a húsaidat?Azzal is rengeteg kaját is fel tudsz halmozni (nem romlanak meg).
 • lonvard
  #316
  Igen, viszem a hátamon a talált 4 ládát, azzal megyek vadászni kőre, pálmalevélre, meg kötél alapanyagra. Vigyázni kell az életerőre, mer nem egyszerűen jön vissza, ahogy nézem. Legalább 2 vízgyűjtő kell, de lehet inkább 3.
 • Papa01 #315
  Szívesen. Amikor én barangoltam a szigetek között, a sok értékes cucc mellett mindig hoztam 2 láda pálmalevelet is. Volt olyan sziget, amit teljesen legyalultam.. :)
 • lonvard
  #314
  Oké, köszi, akkor nem reménykedem fölöslegesen valami hirtelen felbukkanó technológiai újításban. :)
 • Papa01 #313
  Nem, az az egyetlen víz előállítási lehetőség. De nem csak pálmalevéllel működik, hanem a földről felszedhető növénnyel, amiből a kötelet előállítod. A Yucca az úgy jó ahogy írtad. :) Mivel azt ültetni tudod, és a termései újratermelődnek, ezért így a vízellátásod korlátlan.

  Ami még hasznos h a feldolgozott bőrből tudsz kulacsot (3 egys) csinálni a korsót (5 egys) pedig agyagból készíthetsz. Így raktározni is tudsz vizet. Nekem vagy 2 ládám csak vízzel volt tele.
 • lonvard
  #312
  Tehát akkor nem lehet, hiszen ha nem tudok sütögetni a rafton, akkor nem vagyok önellátó. :)

  Szakmai kérdés: ugye lesz olyan víznyerő lehetőség a későbbiekben, aminél nem kell kiirtanom a pálmafáimat? Csak mer a vízgyűjtséhez ugye kellenek a leveleik, és maximum yuccafát tudok majd ültetni, bár egyelőre azt sem. Na várj, lehet megválaszoltam. Szóval ültetni kell ezeket.

  De azért a kérdés még áll: víztisztító cucc lesz még valami?
 • Papa01 #311
  Mondjuk nekem még nem sok órám van benne, de szerintem nehezebb a GH.. pl, a lehetséges tervrajzok nem kapásból elérhetőek, vagy több félét kell enni és körülményesebb a beszerzése, addig a SD-ben ott van a tenger, ami mindig elérhető és korlátlan... vagy a kókuszdió is. A SD-ben kis túlzással korlátlan az is, csak arra kell vigyázni ne fossa magát össze az ember tőle... :D az SD-ben sötétben még bőven lehet barangolni dolgozni... na a GH-ban az orrodig se látsz. Vagy a GH-ban a tűz eloltásához is víz kell... :)

  Ja és a menüje a GH-nak sztem sokkal körülményesebb... :( de lehet csak szokás kérdése.
 • Balázs 17
  #310
  Végigtoltam amikor megjelent a játék, sztori-sandbox kombóként, olyan 50óra volt így, egynek jó volt, de már nem indítanám el többet, mert unalmas, túl sok minden van a közeledben, nem kell megküzdeni a dolgokért
  Sztori módja zseniális volt, de túlélő játékként szerintem gyenge, sokan írják, hogy milyen nehéz, kb 10percig tényleg az, utána viszont nincs kihívás
 • Papa01 #309
  Igen, van. :)
  Már van vitorlás/motoros tutajod?
  Autogiroval már egész kellemes.
  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2022.08.26. 15:31:01
 • Anonymusxx
  #308
  Én nemrég kezdtem bele, nekem kicsit unalmas még, mire eljutok egyik szigetről a másikra, az kicsit lassú...
  Amúgy van a játéknak endinge? Csak ne spoileresen írjátok, elég egy igen, nem, direkt nem kerestem rá, nehogy elspolierezzem magamnak :)
 • Papa01 #307
  Meg lehet csinálni! :)

  Ami fontos, hogy egy ágy legyen nálad, hogy tudj menteni. Ehhez mondjuk sziget közelben kell lenned, de építéssel nem kell bajlódnod.
  Önellátó nem lesz soha, mert pl tűzhelyet nem tudtam a tutajra tenni, de akkora tutajom volt hogy kb 30 láda ellátmányt vittem folyamatosan. (Ládatartó polcokat tudsz építeni, így azok nem esnek le.)

  Ami fontos, hogy ruha (tudsz készíteni) és feldolgozott bőr (vadászatból) nagyon sok legyen nálad, mert ezeket nem sűrűn találsz.
  Nekem volt egy sziget a főbázisom, onnan jártam szigetet fosztogatni. Kizárólag vízelőállítót és tüzet raktam a kizsákmányolandó szigeten és onnantól ment a buli. Rengeteg bőrrel, kővel, kajával ( a krumlpi bár ehető, kell az üzemanyaghoz.) , fával, tértem haza... de mondnom hetekre is el tudtam csavarogni az sem volt baj. :)

  Háát én is azt hittem, hogy nincs jobb a SubN-nél, de ez engem jobban elvarázsolt. Sokkal. :)

  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2022.08.26. 14:12:43
 • lonvard
  #306
  Ne már, hogy ennyire jó. Subnauticánál nem lehet jobb!!! :D

  Amúgy én is most kattantam rá. Figyelj nekem most az a célom, hogy létrehozzak egy akkora tutajt, ami bázisként is szolgál. Egy építménnyel rendelkező tutaj, ami önellátó. És akkor ezzel járni az óceánt. Meg lehet ezt csinálni? Mert láttam óriástutajt is, de általában a tutajok ilyen hagyományosak, hogy egy kis placc, némi tárolóegységgel. Én olyat akarok, amin aludhatok is, amin vizet gyűjthetek, és amire rá van applikálva az összes felszereléskészítő cucc, hogy tényleg egy mobil bázis legyen.

  Mondd, hogy meg lehet csinálni!
 • Papa01 #305
  Köszönöm, ment is kívánságlistára! :) Most a Green Hell-t vettem elő. Azt szereted? Nekem nagyon tetszik, bár a tutaj nagyon hiányzik! :D
 • Balázs 17
  #304
  akkor kövesd figyelemmel a Escape The Pacific című játékot, nekem jobban tetszik mint a stranded deep, csak még korai játék ez is, de szépen fejleszgetik
 • Papa01 #303
  A lényeg, hogy megoldódott! :)

  Hú, ez életem egyik legjobb játék élménye volt... 125 napot éltem Robinson Robinson Crusoe-ként (amely regény egyébként nagy kedvencem)... :D
  Azt hittem, hogy a Subnautica-t és a Below Zero-t semmi nem tudja felülmúlni (pedig ebben semmi SF nem volt... ), de ennek játéknak sikerült.. ahogy a tutaj tudott hánykolódni a hullámokon az valami döbbent.. :) talán az utolsó animáció volt egy picit furcsa, de ez a játék akkor is 10/10... :)
  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2022.08.23. 18:46:14
 • Balázs 17
  #302
  Nem hiszem, hogy bug, simán csak minden alapot új tutajnak vesza játék
  Elsőnek én is így jártam, mint te :)
 • Papa01 #301
  NE szívjon... :-))
 • Papa01 #300
  Végül sikerült megoldnom, de nem úgy ahogyan szerettem volna. Leírom, ide is szívjon vele más is.
  Szóval az gond (szerintem bug), ha csinálsz egy tutaj alapot, akkor az csak úgy bővíthető, ha az új 2 gumit/fát/hordót/zöld golyókat nem kötöd össze, csak akkor, ha már ott állsz a készülő tutajod mellett... (vagyis, a menüben kiválasztod a alapkészítést (base), megjelenik a fehér illesztő izéke, oda mész a készülő tutajhoz és akkor rakod le), akkor úgy bővíthető. De ha előre legyártod, akkor már illeszthető a tutajhoz.
  Ez nem értem miért van így.
  Arról nem is beszélve, hogy ezeket az elemeket amikor szétbontottam baltával, csak egy gumit kaptam vissza nem kettőt... :(

  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2022.08.12. 08:26:01
 • Papa01 #299
  Sajnos nem.. :((( Most így ötletem sincs... :( Ami pozitívum, hogy a slot-ok mérete 5-ről 8-ra nőtt.. :)
 • Anonymusxx
  #298
  Kijött az 1.0 , nem fixelődött?
 • Papa01 #297
  Köszi a választ!
  De sajnos nem ír semmit a problémámról.. :( Tehát ha van 2x két db összekötött gumim, azokat nem tudom "összeragasztani", ... :(
 • eddie999
  #296
  Szia! Nem tudom ezt ismered - e? Én elég sokat tájékozódtam belőle.
 • Papa01 #295
  Sziasztok!

  Hajó részeket hogyan kell egymáshoz illeszteni? csináltam 3x 2 db gumiabroncs+ rá a fémhulladék hajóalapot. Ott vannak egymás mellett és hiába nyomom a jobb egérgombot semmi... A kalapács ott van a kezemben, de semmi.
  Van ötletetek? Mozgatni tudom őket, de nem jelenik meg az a fehér izéke, hogy hová akarom tenni. Az az érdekes a piros sem, hogy hová nem. :)

  Köszi a válaszokat! :)
 • Ironman2
  #294
  Megjött az igazi multiplayer a játékba!

  i everyone!

  We’re super excited to announce that the next Stranded Deep update containing Online Co-op is rolling out tomorrow -- 28th of September!

  You will now be able to invite a friend to join you on your island and share your Stranded Deep adventure. We’re thrilled to bring one of the most requested features to players and can’t wait to see how you tackle the islands together!

 • Ironman2
  #293
  KIjött a 0.80-as update! Legnagyobb változás az inventoryn lehet észrevenni,több slotot kaptunk,és a hal,élelmiszer stackja,duplájára nőtt,immáron nyolcat is vihetünk magunkkal.
  Történt egy grafikus motor update is!

 • pauly
  #292
  Köszi ezt nem tudtam.Majd akkor átnézegetem :)
 • LaLee67
  #291
  Reg jatszottam mar vele,de anno azt hiszem innen toltottem le masok alltal keszitett szigeteket es az nagyon feldobta a jatekot. Magam is probaltam krealni, jo is lett, de ugy tele tettem palmakkal es egyebekkel, hogy laggolt rendesen.

  De egyebkent csak beirod a gugliba stranded deep mods es valogathatsz..
  Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.01.18. 18:23:23
 • pauly
  #290
  Hát igen,van pár idegesítő dolog benne :) Tényleg baromság az is hogy el kell dobni a kezünkben lévő tárgyat...Mondjuk számomra ami inkább csalódás hogy kb minden sziget ugyanúgy néz ki.Azt hittem lesznek benne egészen nagy szigetek is,meg valami érdekességek rajtuk, (lezuhant repülőgép vagy valami) amit fel kell fedezni stb.,ehelyett kb ugyanakkora mindegyik,meg ugyanúgy néz ki...Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a játékból,mert a hangulata megvan,de eddig nem tűnik túl változatosnak...