920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • wesker24
    Hát eléggé elborult elméletek ezek vazee ! :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy embert kihagytál akinek köze van Rachel-hez mégpedig Franket akinek a kutyája van és ugye a szemét telepen Chloe ászrevette hogy nála van Rachel kedvenc karkötője vajon hogy került Frank-hez ? Frank azt mondta ugy kapta ajándékba egy kedves személytől, és ez pedig csak Rachel lehet, na már most Chloe azt mondta hogy Rachel egyszer csak hirtelen eltűnt de mondta hogy találkozott valakivel akik megváltoztatta az életét na szóval ez Frank lenne nem hiszem miért is szeretne bele egy drogos csávóba és hogy került hozzá egyáltalán Rachel karkötöje ? Akkor lehet hogy Frank és Jefferson összejátszik na meg még Nathan-t is ugráltatja ? elég elborult egy ötlet azért ezt tuti nem nézném ki Jeffersonból :D Ami Kate-t illeti az csak olaj volt a tűzre az volt a végső kegyelem döfés Kate számára nem tudunk semmit se Kate életérül pontosan hogy mi volt hogyan volt csak azt tudjuk hogy eléggé zárkozott depressziós magába forduló személyiség az anyja erősen vallásos szóval rá nem számíthat öccse nincsen egyedül csak a 10 éves kishúga van és az édesapja akire számithat, már az elején amikor Victoria megdobta egy papir galacsinnal már akkor lehetett látni hogy Vicky bandája kispécizte magának, na és persze ott volt David Madsen és Chloe mostoha apja aki Kate-t molesztálta ki tudja miért hogy mi van a háttérben én akkor Kate védelmére keltem és közbe léptem, és ugye az Episode 2-ben ott volt ugye a fürdőszobás jelenet amikor Vicky és a csicskája Taylor Kate-n gúnyolódik és a tükörre irja, a webcimet ahol Kate videója található persze hogy letöröltem akárcsak az EP1-ben a szobája mellett lévö feliratokat is, és amikor vissza kelett neki vinni a könyvet akkor mondta el mi történt hogy a Nathan által megszervezett Vortex Paryt-n volt és valaki drogot tett az italába na szóval ez akár lehetett Nathan is mert ö is bele tehette a drogot Kate italába mivel többen is elküldték a felvételeket az igazgatónak ahol Nathan Kate körül legyeskedett, szóval lehet hogy Jefferson is benne van de Nathan is benne van lehet ö drogozta be és csak azután vitte Jeffersonhoz ki tudja, amikor azt mondja hogy elmenjen a rendőrségre akkor mondtam neki ne menjen mert bizonyítékot kell szerezni és persze az ebédlőben is válaszoltam Kate hívására, de az utolsó csepp a pohárban tényleg Jefferson volt nem tudjuk miröl beszélgettek ? Ekkor fotózta David is és ugye ekkor volt az amikor öngyilkos akart lenni és megállítottuk az időt és persze sikerült megmenteni Kate életét mivel mondtam neki hogy olvasta a Faterja levelét és ekkor visszajött de az EP2 végén vajon Jefferson miért távozott Arcadia Bay-ról ? Jó kérdés
  • Rony94
    Még egy két dologról megkérdezném azokat akik kijátszották az eddigi epizódokat:
    Az egyik dolog az lenne hogy szerintetek mi történt Rachel-el pontosan? Vagy egyáltalán ki is igazán Rachel? Már nem egy helyen olvastam olyan őrült teóriákat hogy Rachel = Max, csak a sok időutazás miatt beütött a krach vagy valami ilyesmi és ez felborította az idővonalat. Mert ha úgy nézzük van hasonlóság a két személy között.

De most mondjuk azt hogy Rachel az egy másik személy, semmi köze Max-hez. Itt a másik dolog amiről titeket kérdeznélek. Én az epizód 2-ben eléggé gyanús lettem Jefferson-ra. Ránézek és túl creepy, egyszerűen tuti titkol valami beteg dolgot. És amúgy pont hogy az ilyen művészlelkek fejében szoktak furcsa dolgok lenni, vagy nem? Mert most gondoljuk át. Rachel nagyon népszerű volt az iskolában, ezt mindenki tudja, plusz az is kiderült hogy nagyszerű modell volt, tehát arra is látok esélyt hogy Rachel modellkedett Jefferson-nak és eközben volt valami köztük, aztán valahogy eldurrant Jefferson agya és megölte Rachel-t.

A másik dolognak megint köze van Jefferson-hoz, az epizód 2 végén mikor az iskolában vagyunk újra és már mennénk művészeti órára, láthatjuk ahogy Kate beszélget Jefferson-al, de mire odaérnénk Kate el is szalad nagy sírás közepette. Már ez is elég gyanús volt, lehet hogy a következő áldozat Kate?

A legvégén, az igazgatónál én Jefferson-t mártottam be, egyszerűen nem bízom abban a fickóban.
    David Madsen nem lehetett. Lehet hogy egy hatalmas seggfej, de szerintem ő csak simán meg akarja oldani a rejtélyt, ezért akarja ennyire a kamerákat és ezért lesifotózza Kate-et, mert azt hiszi hogy valami köze lehet Rachel eltűnéséhez.
    Nathan-t egyből bemocskolhattam volna, de szerintem Ő......ártatlan, vagy legalább is félig-meddig az. Olyan elméletet is olvastam hogy Nathan ugye elvitte Kate-et a Vortex Klbubból - feltételezem azt - Jefferson-hoz, Jefferson pedig bedrogozta Kate-et és......hát megbecstelenítette. Mert Kate még korábban azt mondta hogy miközben feküdt az ágyban bekábulva, sima, kellemes hangot hallott. Jefferson hangja is ilyen sima, kellemes. Meg még az epizód 1-ben mikor Nathan bemegy a női mosdóba ott is harcol maga ellen, mikor pedig bemegy Chloe is, Nathan ott kiabálja hogy őt aztán senki nem irányíthatja. Ez is azt bizonyíthatja hogy Jefferson Nathan-t csicskáztatja.

Ti mit gondoltok ezekről? Nagyon őrült elméletek? Szerintem ezek közül valamelyik lehetséges.

Tehát sok kérdésem van, ez tény, de pont ez a jó az ilyen játékokban, sokat lehet róluk csevegni. :)

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.04.04. 12:50:31
  • Rony94
    Jó, de az meg milyen már! :D
  • IMYke2.0.0.0
    Kicsomagolod a upk fájlokat és bemm...
  • Evoluti0N
    Wow!
  • Rony94
    Azta büdös és még mindig meg tud lepni. Erre egyedül rá nem jöttem volna. Mondjuk trükkös, mert külön fel kell venni videóra majd manuálisan vissza kell játszanunk azt.
  • Rony94
    Hozzám képest ledarálás. Úgy értettem. :)
  • Evoluti0N
    Persze lehet játszani egy epizódot 10 órán keresztül is, ha az ember órákon keresztül csak nézelődik. A mindenkivel dumálás, mindenhol szétnézés, minden opcionális feladat megcsinálása és minden elolvasása és meghallgatása nem tudom hogyan minősül "ledarálásnak".
  • alma2
    Asszony jatszott vele, kb az a velemenye rola, a tortenet kb egy tinis gimi szintjen van, (bar ugye ott is jatszodik) vagy inkabb mint egy nickelodeon sorozate, maga a jatek resze rohadt unalmas, (keress meg 5 uveget a szemet telepen) vannak benne jo pillanatok, a zenek es a kamera vagasok nagyon profik, jo nezni ilyenkor, de ha nem tolom neha helyette a kart a gamepadon, mar reg abbahagyta volna :)
    A jelek szerint o sem rajong az interaktiv filmekert, mint ahogy en sem, most legalabb kiderult, de akkora volt a hype korulotte gondoltam megnezzuk.
    De ha ugy nezzuk, hogy "film" nehol lehetne latvanyosabb, jobban elengedett fantaziaval, kihasznalva, hogy szamitogep igyis-ugyis az egesz.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.03. 14:41:36
  • Rony94
    Szerintem én addig megnézem a Twin Peaks sorozatot. Úgy is tervezve volt már, de eddig nem igen vettem rá magam hogy elkezdjem. Most a LiS-nek sikerült. :)
  • Rony94
    Persze. Bele tudtam élni magam és ez azért röhejes, mert én fiú vagyok. Már be is ajánlottam egy lány ismerősömnek. Azóta is várom hogy kijátssza az eddigi epizódokat és mondjon róla véleményt. :)

Úgyhogy teljességgel megértelek. Mondjuk itt-ott picit türelmetlen voltam, pl. a gitározásnál, ott asszem maximum 1,5 percig hallgattam, aztán elnyomtam, mert észrevettem hogy ez folyamatosan ismétlődik.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor te érteni fogod, hogy nekem az első epizód - minden achi elsőre - miért lett 7 óra, és a második miért 6 óra [igen, 13 óra, eddig].

Leültettem Max-et ahol lehet, elolvastam minden képen lévő szöveget stb. stb.

Spoiler-mentes képem, 1. epizód:

Spoiler-mentes képem, 2. epizód:
  • Rony94
    Elolvastam az összes kommentet és nagyot kellett döbbennem azon, hogy sokan 1,5-3 óra alatt ledarálták az epizódokat. Nekem mind a kettő epizód 5-5 órámba telt, úgy hogy mindent megnéztem, mindenhol voltam, minden tárgyat megnéztem illetve interakcióba léptem vele és végül mindenkivel beszélgettem. A naplóban is elolvastam mindent feljegyzést amit csak lehetett és így jött ki az 5 óra. Én már csak ilyen vagyok. Ha nagyon megtetszik egy játék, akkor órákig el tudok lenni benne, úgy hogy lényegében alig csinálok bármit is. Itt is pl. többször újraindítottam a zenét a Hi-Fi -nél, mert nagyon megtetszett. Meg most talán beteg dolgot mondok, de néha megszoktam állni és néhány percig nézegetem Max-et, ne értsetek félre, nem vetkőztetem le a szememmel (nem is tudnám, alig van melle szegénykémnek ), csupán annyira aranyosra lett megrajzolva/meganimálva hogy nem tudok időnként nem ránézni. De ugyanez a helyzet a különböző helyszínekre is, néha csak megálltam és percekig nézegettem a gyönyörű tájat vagy a nyüzsgő iskola udvart stb. Ha már előjött az iskola, engem mindig is érdekelt milyen érzés lehet egy amerikai középiskolában tanulni és hiába láttam már rengeteg filmben, ott nem nagyon jött át nekem, de itt majd hogy nem 100%-ig átjött és nagyon hangulatos volt. Durván fogalmazva: Egyszer-kétszer átfutott az is az agyamon, hogy de szar hogy itt, Magyarországon kellett iskolába járnom. Tudom, nagyon durva és hálátlan volt ezt gondolnom, de így volt, nem hazudok nektek.

Na mindegy, az Eredeti Játékok topikban már leírtam egy kisebb véleményt, úgyhogy ide többet már nem is írnék. Nagyon megtetszett ez a játék és nagyon örülök hogy megvettem (főleg hogy a Complete verzió csak 2600 forintomba fájt), én úgy vagyok vele hogy már az első két epizódért megérte, ha a maradék epizódban is tartani fogja a színvonalat, akkor meg pláne megérte. Pedig amúgy érdekes, az ilyen interaktív kalandjátékokhoz mindig közömbös voltam, de most megimádtam. Ami hasonló és játszottam is vele, az legutoljára a Back to the Future első két epizódja volt, de hogy őszinte legyek azok csak simán jók voltak, a Life is Strange pedig maga a gyönyör, legalább is számomra.

Úgyhogy igen, lehet várni májusig.....sajnos. :(
  • Alucard
    Ma kezdtem bele a játékba és meg kell hagyni nagyon megfogott! :)
  • MerlinW
    Ha az elsőhöz volt - nem tudom -, akkor valszeg lesz a többihez is:)
  • kirol
    Magyarítás lesz a 2. epizódhoz?
  • IMYke2.0.0.0
    Tracklist az eddigi 2 rész alapján:

Amanda Palmer feat. Brian Vigilione... In My Mind --- Youtube: klikk
    Angus and Julia Stone...Santa Monica Dream --- Youtube: klikk
    Breton...Got Well Soon --- Youtube: klikk
    Bright Eyes...Lua --- Youtube: klikk
    Jose Gonzalez...Crosses --- a "gitáros" zene - Youtube: klikk
    Local Natives...Mt. Washington (*****) --- Youtube: klikk
    Message to Bears...Mountains --- az outro - Youtube: klikk
    Mogwai...Kids Will Be Skeletons --- a "leülős" zenék egyike - Youtube: klikk
    Mud Flow...The sense of me --- Youtube: klikk
    Sparklehorse...Piano Fire --- Youtube: klikk
    Syd Matters...Obstacles --- Youtube: klikk
    Syd Matters...To All of You --- Youtube: klikk
    alt-J...Something Good - a 2. rész elején --- Youtube: klikk
  • Evoluti0N
    Itt azért jól megoldották az acsikat. Sok kép esetében valamilyen plusz, mellékes feladványt kell megoldanod, rejtett helyen megtalálnod a lefényképezni való dolgot. Az ilyen acsi csak növeli a játékélményt, a felfedezés élményét és a sztoriba való beleélést, a karakterek megismerését. Nem magáról az acsiról van szó, hanem, amit az acsiért tenned kell. Ha nem lennének acsik, akkor is nagyon pozitív dolog ez a sok mellékfeladat, mellékszál. Az acsi már csak ráadás.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.03.25. 15:15:46
  • IMYke2.0.0.0
    LoS esetében eszembe se jutott ránézni a listára.
    Viszont, volt olyan játékom már, ahol kifejezetten jó döntés volt megnézni az öcsi-listát, mert megkíméltem magam egy hajtépéstől.
  • Sir Quno Jedi
    Én az acsikat meg sem szoktam nézni, az olyan mesterséges, külső dolog, nem segíti a beleélést, inkább rombolja.
  • IMYke2.0.0.0
    A zombik tényleg köztünk járnak:

• IMYke2.0.0.0
    Nekem egy fénykép lemaradt a végén - a lombik - és így 2 acsi nincs meg.
    De a végével kapcsolatban mentségemre szóljon, hogy rohadt mód izgultam, és nem néztem oda el, ahová kellett volna, szerintem.
    A második végigjátszáskor ezt pótlom.

Az első résznél minden meglett elsőre.
  • Evoluti0N
    Meglett. Az első epizódhoz hasonlóan itt is sikerült egyből megszerezni mind a 12 acsit, mindenféle külső segítség nélkül. :) Nagyon, de nagyon, de nagyon alaposan szétnézek mindenhol mindig, mindenkivel beszélek, MINDENKIVEL, és mindent megnézek és megpróbálom használni és figyelek és hallgatok. Minden apró pillanatot ki akarok élvezni.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem meglett.
  • Sir Quno Jedi
    No és a vezérlő szellemünket kinek sikerált lefényképezni?
  • IMYke2.0.0.0
    No, akkor tényleg beleadtak mindent a fejlesztők :)
  • Evoluti0N
    Nálam geller segítségével kapott egyet egy monitor. Nem tudom már, hogy mire lőttem rá. Aztán a maradék üveg az autó segítségével. Mondjuk mindent végiglövöldöztem rajta, mire rájöttem, hogy a
    gumit eltalálva lehet letarolni a maradék üvegeket. Szóval volt ott minden. A lökhárító eltalálásával az előbb említett baleset, sőt, a benzintartály eltalálásával még egy szép kis tüzet is sikerült csinálni. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Így van.
    Nekem a végét pl. az autóroncs oldotta meg :)
  • Sir Quno Jedi
    Ott nagyon sok opció van, éremes mindet végigpróbálgatni, mert jópofa.
  • IMYke2.0.0.0
    A geller révén 2 üveg is el lett találva.
  • Evoluti0N
    A monitor?
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, elolvastam a spoilert - ami velem nem történt meg -, így már értem. Viszont, nekem másként segített a geller.
  • Evoluti0N
    Igen, ott a geller a lényeg. Ha a
    lökhárítót választod, akkor pont Chloe hasára pattan vissza a golyó, megsebezve őt. Max és ő is elkezd pánikolni, Chloe szenved a golyó okozta (halálos?) sérüléstől és kéri, hogy gyorsan tekerjük vissza az időt. Rohadt jó jelenet volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A spoileres nem történt meg nálam. Viszont olyan igen, hogy a geller segített.
  • Evoluti0N
    Az milyen fasza jelenet volt már, amikor a
    kocsira lődöz és ha a lökhárítót választod, akkor visszapattan Chloera a golyó és pánikolva kéri, hogy gyorsan tekerjük vissza az időt.
    Az ilyen apró, teljesen opcionális lehetőségek, figyelmességek a fejlesztők részéről, amit sokan talán meg se tapasztalnak a játékosok közül, de mégis erős érzelmi töltettel bíró jelenetek, vagy például a gitározás az epizód elején, ami teljesen opcionális szintén és a rádióból szóló zenére gitározik Max, tesznek egy jó játékot nagyszerű játékká.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem akartam ennyire spoilerezni :))
  • Sir Quno Jedi
    Meg drogos. És drogdílerekkel bandázik. És szeret pisztollyal játszadozni és lődözni... ésatöbbi. Szal. vigyázni kell azé vele.

Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.03.25. 10:47:12
  • IMYke2.0.0.0
    Chloe nem kicsit önző itt-ott - máskor meg érzékeny. Tipikus lázadó tini.
    Max hozzá képest meg a szokásos naiv, modern tini, aki szart se tud a régi dolgokról [rácsodálkozik, oldszkúlozik], de ugyanakkor érzékeny.
  • Evoluti0N
    Azt én is. :) Ott Chloe reakciója nagyon nem volt szimpatikus. Úgy voltam vele, hogy ha ezért durcizik, akkor bekaphassa.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is azt mondtam neki. S az a jó döntés. Szerintem.