11
  • SirBubu
    #11
    "NE BUZERÁLD A TELEFONOD, MERT ELTÖRÖM A KEZED!"

    ...OSZT MÖHECC HAZA GYALOG VAGY BUSSZA!"
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.01.10. 11:16:10
  • SirBubu
    #10
    bár lehet hogy ilyenek ellen olyan egyszerű táblákkal is lehetne védekezni, amiken ez a felirat áll: "NE BUZERÁLD A TELEFONOD, MERT ELTÖRÖM A KEZED!"

    modjuk lehet hogy pont nem látnák, mert a telefonjukat buzerálnák. na, mindegy, csak egy kósza ötlet volt
  • SirBubu
    #9
    halgatyó, azért azt is vedd figyelembe, hogy az automata autó nagyon is jól jöhetne azoknak a trendi embereknek, akik imádnak még autóvezetés közben is az okostelefonjukkal meg a tablettájukkal szöszmötölni, aztán jobbik esetben csak a fára csavarodnak fel/belefordulnak az árokba (azaz csak önmagukat meg utasaikat nyírják ki), rosszabbik esetben viszont frontális ütközést okoznak, esetleg vétlenek halálát okozva
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Múltkor mutattak olyan fényszórókat autóba, ami nem világítja meg az esőcseppeket. Nagyon faja, mert gyakorlatilag semmi ellenfény nem jön és tökéletesen át lehet így látni a vízfüggönyön. Az elve is faja, mert figyeli a kamera az esőt (like kinect) és ahol cseppek vannak, ott maszkolja a fényvetőt (mint egy lcd display, vagy dlp projector chip) és így a fény csak ott megy, ahol nincs csepp. Az eső murva lassú az ügyes elektronikához képest, így esélye sincs. NA erre mondom azt, hogy EZ tehnológia.
  • fade2black
    #7
    egyrészt nem kell megvenned....
    másrészt kb arról szól amiket sorolsz csak nálunk a kátyut kell figyelnie a biciklis... nem fontos.
    harmadrészt ez egy első lépés aminek a vége, hogy nem kell vezetned, nincs baleset és akár még a kátyút is kikerüli. De vhol el kell indulni...

  • halgatyó
    #6
    Elképesztő felesleges szarok. Némelyik gyártó már nagyon erőlködik, hogyan lehetne még több feleleges szart ránksózni drága pénzért persze.
    Pedig lehetne értelmes és fontos újításokat is beletenni az autókba. Például éjjellátó műszert, ami a képet a szélvédőre vetíti, és nem vakítja el a szembejövő fényszórója. Vagy olyan infrakamera, amely a ködben is lát. Vagy az úton lapuló mély kátyúra figyelmeztető rendszer.
    A közlekedés szervezése is történhetne intelligensebben. Például az útépítések melletti 30-as korlátozást azonnal meg lehetne szüntetni, ahogy az utolsó munkás levonult délután. Vagy az engedélyezett max. sebességet minden úton az aktuális útviszonyokhoz lehetne igazítani. Száraz úton, kis forgalom mellett 130 (nemcsak autópályán), erős forgalomnál ugyanott lehetne 90, csúszós nedves úton 70, jeges úton 30.... (csak hasból).
    A sorompók zárvatartását is sokkal intelligensebben lehetne szabályozni, hogy ne legyenek annyit feleslegesen zárva.
    Ha az autósok azt tapasztalnák végre, hogy a szabályozás az érdeküket szolgálja és nem a bosszantásukat, akkor sokkal jobban tisztelnék a szabályokat is, és a balesetek száma is csökkenne.
    Ja, hogy akkor nem lehetne lehúzni egy rakás büntetési pénzt, ami már bele van kalkulálva ELŐRE (!) a költségvetésbe...
    Valaki nagyon ránk akarja erőltetni ezt az önálóan közlekedő autót.
  • NEXUS6
    #5
    Ha a hülyék ettől jobban vezetnek én nem bánom. Nem az alkohol, vagy a gyorshajtás vezet a balesetekhez, hanem ha valaki baromságot csinál. A legtöbb embernek ehhez nem kell innia sem, a balesetek 90%-át józanok okozzák!.
  • SirBubu
    #4
    azé lehet hogy nem kéne túlzottan elkapatni a szoftveres vonalat se, mer a végén meg/még kikönyököl a hajtókar a blokk oldalán
  • gombabácsi
    #3
    lufi
  • Cat #2
    Kamerás autóvideókat nézve most se gondolkodnak sokan, szóval csak nyerhetünk ezzel.
  • Linkout
    #1
    ...és még csak gondolkodnunk sem kell majd.