31
Visszatér a Cities XL, nagyobb kivitelben...
 • Borg
  #31
  Úgy emlékszem az omnicorpnak lehet eladni akkor is ha csak egy városod van.
  De elég nehézkes, meg az árfolyam is szar.
  Sajnos a játék gazdasági része elég béna.
  Én inkább azt javasolnám, hogy a Cities:Skylinesba öld az idődet. Az mérföldekkel jobb az XXL-nél.
 • Fifizizi
  #30
  Köszi, akkor megpróbálom:
  1.: a kereskedésről kicsit bővebben, egy városom van, lehet-e ilyenkor?
  2.: ha nehéz eladni valamilyen árucikket, hogyan lehet csökkenteni a termelést?
  3.: a vezetők munkanélküliségi aránya veszélyes szintet ért el, ugyanakkor ha megpróbálok nekik munkahelyet építeni, ( csúcstechnikai ipar), nem épül semmi a kijelölt helyre, ahova kattintva azt az üzenetet kapom, hogy "Ezeknek a vállalkozásoknak erőforrás problémájuk van a városban!", illetve "Rendkívül nehéz eladni a csúcstechnikai ipart! Csökkentsd a termelést, vagy exportálj!" ugyanakkor itt van még ez is harmadik üzenetként, hogy " Túl nehéz gyáripart találni, növeld a termelést!"
  4.: A bevásárlókocsira kattintva, mivel sárgállik, ezt írja: "Rendkívül nehéz eladni a kiskereskedelmi árukat! Csökkentsd a termelést!"

  Ezeket nem nagyon tudom értelmezni egyenlőre, mit kellene ilyenkor csinálni?
  Előre is kösz a választ, szerintem lesz még kérdés...
 • ntex
  #29
  lol... nyugodtan írhatsz ide, azért van a fórum hogy segítsenek az emberek.
 • Fifizizi
  #28
  Üdv nektek, ez az első városépítős játék, amivel játszok, ezért keresek olyan valakit, akivel telefonon tudnák beszélni a játékról. Tudom, itt is feltehetném a kérdéseimet, de 1: telefonon egyszerűbb, 2: nem szeretném kinevettetni magam a hülye kérdéseimmel! :)
  Privátban jelentkezzetek, visszahívlak nektek alkalmas időpontban! Köszi!
 • akyyy
  #27
  nemlehet valahogy billentyüzettel módosítani az idő sebességén?
 • tuvixplayer
  #26
  Gépet cseréltem. Az új gépen a korábban elmentett város betöltésénél hiányzó mod-ra panaszkodik, pedig a steam-en keresztül felpakolt modok-at újra letöltötte a játék indításakor. Nincs valami ötletetek, hogyan lehetne kideríteni, mi hiányzik? Nem írja, csak azt, hogy valami hiányzik.
 • MasterMason
  #25
  Pedig azt kell mondjam, hogy mindentől függetlenül még mindig ez a number one. Nincs jobb városépítős játék ennél. És talán a nagyság átka az, hogy kiegészítő épületeken kívül nem nagyon nyúltak a játékhoz, amivel tönkre tették a nevét mind a játéknak mind pedig a fejlesztőnek.
 • Borg
  #24
  Összedobtam egy 1 milliós várost 2 hét alatt... azért azt meg kell hagyni, hogy teljesítmény gondok nincsenek. Nem akad, meg semmi ilyesmi.
  Viszont kicsit unalmas, repetitív... folyton csak terjeszkedni, terjeszkedni... kevés az érdekes dolog benne.

 • Yag
  #23
  Lassan már utána sem. Mire kijön és aki akarta kipróbálta, kiderül annyi bug van benne vagy annyira Béta verziós tákolmány, ha nem Alfa , hogy nem csak nincs kedve megvenni az embernek de egyenesen pénzkidobás lenne. Lásd Revens Cry ... hm, vicc.
 • TokraFan
  #22
  Mondom, így megy ez. :-) Én már semmit nem veszek meg addig, amíg meg nem jelent és el nem olvastam a kommenteket. Ma ez ilyen divat lett. A Beyond Earth-ről is az a vélemény, hogy egy szimpla CIV5 SciFi Mod, és nem új játék.
 • LoSA
  #21
 • peti79
  #20
  Ez annyira ugyanaz a játék, hogy az XL-hez készült magyarítás működik az XXL-nél is!
 • nyirog
  #19
  remek akkor semmi se változott az előző részhez képest ezek szerint. már a monte cristo-s első részt is kurva nagy lehúzásnak tartottam és bántam h akkor megvettem.... a program forráskódjába van programozva a lehúzás.
 • nyirog
  #18
  én is úgy hiszem, hogy azért dobják ki, meglovagolják a paradox hype trainjét....
 • TokraFan
  #17
  Még az XL megjelenésekor olvastam valahol, hogy a fejlesztők már régen szétszéledtek, a játéknak nincs is gazdája tehát patch-elni se nagyon tudja senki. A kiadó próbál szemét módon hasznot húzni a jogokból még mindig oly módon, hogy modolással elvégezhető változtatásokat eszközöl, aztán kiadja új játékként.
 • TokraFan
  #16
  A Focus jól átb*szta a népet megint. Ez a game 1:1-ben az XL. Ráhúztak egy skint a GUI-ra, ennyi. Van pofájuk 20+Euro-t kérni a semmiért. Lassan be kéne vezetni valami törvényi szankciót az ilyen gátlástalan mocsok cégek ellen. Simán kimeríti a csalás, megtévesztés és gazdasági bűncselekmény fogalmát.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.02.06. 03:14:01
 • Ironman2
  #15
  Még 3 óra a feloldásig!
 • ntex
  #14
  Steamen már előrendelhető -20%-ért, akiknek megvannak a korábbi részek azok -50%-ot is kaphatnak. Én sztem megvárom amíg bundle-ba kerül
  Utoljára szerkesztette: ntex, 2015.01.15. 19:55:13
 • Austin Bailey
  #13
  jó, de miért most? Csak nem azért, mert jön a Cities: Skylines?
  Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2015.01.10. 21:26:44
 • Borg
  #12
  Eddig is ez volt a koncepció... patchek helyett új néven ugyanaz a játék már vagy 5x :D
 • Austin Bailey
  #11
  Nekem úgy tűnik, mintha csak méfegyszer kiadnák ugyanazt a játékot.
 • ntex
  #10


 • kisiku
  #9
  Erről nem is beszélve...
  Nem kellett ilyen online hülyeséget csinálni,meg szerverekhez csatlakozni, mint a simcity-ben, amit egyébként C64 óta tolok.
  Mikor először megláttam, leesett az állam, hogy mennyire jól néz ki.Lehet, hogy komplex, de pont ez a jó.Egy város irányítása nem annyi, hogy építek és adóztatok.
  Csak mondom, az ingyen bkv és ingyen kocsma, ingyen minden szórakoztató létesítmény elég hülyeség volt.
 • Austin Bailey
  #8
  és elég jó modok is voltak hozzá.
 • kisiku
  #7
  Sziasztok!
  A korábbi részeiben azaz a CitiesXL 2011-2012-ben a teljesítmény volt a legrosszabb, azaz nem volt multi core támogatás, ergo 2-3 óránként, nagyobb városoknál meg félóránként kellett újraindítani, gyakorlatilag élvezhetetlen volt, tök mindegy, milyen konfigod volt.
  Nekem a gazdasági résszel nem volt túl sok gondom, tetszett a városok közti kereskedelem, inkább olyan dolgok idegesítettek, mint a tömegközlekedés, amit csak a város fizet, a lakóknak ingyenes, minthogy ingyenes volt minden kulturális, szórakoztató, stb létesítmény nekik, neked meg iszonyú pénzekbe került.Ez hülyeség.Mi van ma ingyen?
  Grafikája és részletessége kenterbe verte már akkor a még meg sem jelent Simcity-t és döbbenetes méretű városokat lehetett építeni.Én csináltam benne nehéziparit, kereskedelmit, farmos-vidékit,stb-t, majd egymással kereskedtek.Ez így helyénvaló.
  Nagyon remélem, hogy legalább a teljesítményen javítanak, azaz legalább élvezhetően fusson.
 • Austin Bailey
  #6
  bár ezzel a játékal nem az volt a probléma, hogy nem volt elég nagy a város, hanem hogy a gazdasági rendszer nem volt értelmezhető és hogí nagyon akadt egy idő után
 • Austin Bailey
  #5
  hurrá
 • MasterMason
  #4
  Félek tőle nehogy csak kiadják újra, volt már rá példa és bár valamennyit mindig hozzá tettek a tartalomhoz de azért sosem túl sokat, és a játékmotorhoz meg nem igen nyúltak. Kíváncsi leszek erre az ezer új épületre, no meg kíváncsi leszek én a játékmotor javulásra is, hogy az mit takar. Vajon többszálú számítások támogatva lesznek e, bízom benne, hogy most már végre kihasználják majd teljes mértékben a processzorokat ugyanis a régiek sajnos maximum csak két szálon számoltak. Szóval soha nem az optimalizálással volt a gond, hanem azzal, hogy a játékmotor nem volt képes két szállnál többet kezelni...

  Ennek ellenére szerintem ez a valaha volt legjobb városépítős szimulátor, és már az is nagyon jó lenne ha most már tényleg tudná kezelni a gameengine a többszálú számításokat, és adné az ég hogy mindezt megspékelnék még multi gpu sli-crossfire támogatással is.

  Meglátjuk.
  Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.27. 21:34:44
 • ntex
  #3
  november 18.-án már a Beta-t emlegették a facebook oldalukon, szóval már gondolom nem kell rá sokat várni, csendben összehegesztették. Ugyanott írták hogy lesz benne multi-core support is, én bizakodom :) Bár a Cities: Skyline tuti jobb lesz.

  https://www.facebook.com/citiesxl

  Create and manage enormous cities on the latest version of the 'Cities' engine with multi-core support. With a smooth FPS no matter the size and complexity, there are no longer any limits on the richness and diversity of your sprawling metropolis. New features, buildings, and other details will be revealed over the coming weeks. Stay tuned!
  Utoljára szerkesztette: ntex, 2014.12.27. 13:56:45
 • LoSA
  #2
  Mikor jelenik meg?
 • ntex
  #1
  Tök véletlenül bukkantam rá :) Csak remélni tudom hogy jobban lesz optimalizálva mint az eddigiek...


  The world's largest city builder is back!

  The Cities XL franchise returns with Cities XXL: a bigger, better city builder pushing the city limits to the edge of your imagination, as seen in the stunning world reveal trailer. Running on a vastly improved game engine, Cities XXL offers classic and extended city-building content, including over 1000+ buildings, 70+ maps including new landscapes and environments, and ecological features making CitiesXXL the 'greenest' Cities XL game yet.

  Discover in the first Cities XXL video the sprawling cityscapes and city-life in action, to get a sense of the scale and grandeur of the game:
  As you'll see in the video, CitiesXXL lets you design and build a sprawling metropolis across many different landscapes and maps, with varying available resources - from oil to fertile farm land - to keep the denizens of your city content. Featuring four classes of citizens spanning four densities of housing, you'll watch as your cosmopolitan paradise grows from a quiet suburban town to huge economic powerhouse.

  With varying road-sizes, including curved roads, bridges, and tunnels unlocked from the start, you'll be able to plan the entrance to your city and its layout before you start plotting its city-scape. As it grows, take advantage of a unique richly detailed street-level view, and meet the citizens as they drive to work, ski, play basketball, or even parachute of the top of towers in unprecedented detail for the genre.

  Cities XXL features low-level city management mechanics, such as local air and noise pollution levels illustrated with the new stream-lined UI, and beauty hot-spots suitable for holiday locations to supplement cash-flow.
  At citizen management level, you'll be able to track a person's route to work in order to best manage transport from sea, underground and over-ground rail, or air. Cut-down on traffic queues with the park and ride and busses, or even bike hire - reducing that carbon footprint!

  Now with Steam Workshop support and streamlined modding, it has never been easier and quicker to share and download user-created content for a Cities XL game. With Cities XXL, you'll be able to use widely available free tools online to create your content and upload it to the Steam Workshop, for all players to download it right through Steam!

  To find out why Cities XXL helps you to build a bigger, better world, see the feature break-down below:

  Over 70 huge maps across multiple terrains and landscapes, from the tropics to the mountains and all in between.
  Region specific roads to match your country: French, English, German, etc.
  Over 1000 buildings, many with civilian activity animations to enjoy at street level
  Greener options for the environment conscious, such as the park and ride, bike hire, and ability to upgrade industrial buildings to reduce emissions
  Unprecedented detail for the city builder genre, with multiple sky-boxes to choose from and a dynamic time-of-day
  Steam Workshop support to easily create, share and download new content

  Utoljára szerkesztette: ntex, 2014.12.27. 01:30:32