Megzavarhatják az alvásciklust a tabletek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LCD-s e-book olvasóm van (az e-ink egy szörnyű találmány) és minden elalvás előtt olvasok rajta. Kb. 5-10 perc után már úgy ásítozom, mint állat. Az én alvás ciklusomat nem zavarja :-D
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
konkrétan tök mindegy, hogy az ember tévét néz, vagy e-könyvet olvas lámpánál (esetleg hagyományost) vagy e-könyvet olvas tableten. A problémát a fény okozza. Világosban nem indúlnak meg azok a folyamatok amik az alváshoz vezetnek.
(a 484nm-es kék fény kegyetlenűl berzavar, de ha csak egy közönséges 40W-os izzó ég az is problémát jelent.)
(a 484nm-es kék fény kegyetlenűl berzavar, de ha csak egy közönséges 40W-os izzó ég az is problémát jelent.)
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Persze hogy baromság a megfogalmazása, de a lényeg, hogy bármilyen képernyőt bámulunk elalvás előtt sokáig, rosszul alszunk, ami hosszútávon komoly betegségek esélynövelője.
Leginkább a LED-del megvilágított cuccok adnak kékes fényt, pl. az e-olvasók (igen, ma már világítással adják el a legtöbbet), a tabletek, monitorok, de a tévék is gyakran - a programtól függően - hideg, kékes fényt sugároz.
Alapvetően az erős fény sem jó, akármilyen is a színe, de a kék különösen nem.
Az olvasók, tabletek, telefonok este az ágyban közvetlenül az arcunkba tolják a fényt. A legtöbb ember magasabb fénnyel használja ezeket az eszközöket, mint kellene.
Nény órát lehet, hogy kevesen olvasnak egyfolytában, de lássuk be, az ágyban olvasás előtt sokan a monitort bámulták órákon át ha nem egész nap.
Ez egy újabb civilizációs kór, ami valószínűleg hamar tömeges lesz, mint a többi.
Leginkább a LED-del megvilágított cuccok adnak kékes fényt, pl. az e-olvasók (igen, ma már világítással adják el a legtöbbet), a tabletek, monitorok, de a tévék is gyakran - a programtól függően - hideg, kékes fényt sugároz.
Alapvetően az erős fény sem jó, akármilyen is a színe, de a kék különösen nem.
Az olvasók, tabletek, telefonok este az ágyban közvetlenül az arcunkba tolják a fényt. A legtöbb ember magasabb fénnyel használja ezeket az eszközöket, mint kellene.
Nény órát lehet, hogy kevesen olvasnak egyfolytában, de lássuk be, az ágyban olvasás előtt sokan a monitort bámulták órákon át ha nem egész nap.
Ez egy újabb civilizációs kór, ami valószínűleg hamar tömeges lesz, mint a többi.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Aha és ki az a hülye aki nem e-inkes könyvolvasót vesz? Ott nincs háttérvilágítás lámpafénynél olvasol. Ez a felmérés is csak hülyítés. Ki az az elmebeteg aki tableten olvas 4 órát, egyáltalán elalvás előtt olvas 4 órát 😄?
Akkor tessék alkalmazokodni:
Blue Light Filter
Blue Light Filter
Fél éve, éve volt már ez a cikk több hírportálon is. Szerintem nem hülyeség.
" így a felhasználók az eredetileg elalvási időpontként megjelölt 22 órakor még éberek voltak." 😄 Ezek hol élek??? Ma már az ovisok is később fekszenek le aludni!
Az egész a brit tudósok műve lehet...
Az egész a brit tudósok műve lehet...
Bérbe vehet? reklámfelület...
Bagoly mondja 😉
Érted nem kár, jobb is ha éjszaka kevesebbet alszol legalább nem írsz ide annyi butaságot. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
😄DD 10/10 besírtam 😄
Utoljára szerkesztette: RAZOR27, 2014.12.26. 02:35:57
Utoljára szerkesztette: RAZOR27, 2014.12.26. 02:35:57
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
A ledes megvilágítás a lényeg - ebben az esetben. ;-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.12.26. 01:20:47
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.12.26. 01:20:47
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Fasza, hogy ezt pont egy tableten olvasom az ágyban 😄