25
  • RAZOR27
    #25
    Tegyenek ki pár képet Viktorról! Garantáltan működő fájdalomkeltő sugárt bocsájt ki és ha újrahasznosított papírból készítik még a greenpeace is szájkosarat kap.
  • Sir Quno Jedi
    #24
    Pontosan, az emberek foggal körömmel is megölik egymást, agyonverik/rugdossák, megfojtják egymást, vagy szétverik a másik fejét egy kövön/padlón/falon. Semmilyen fegyver nem kell hozzá, képesek vagyunk rá és mindig is azok voltunk. Csak persze a mai fegyverekkel egy ember százakat/ezreket is meg tud ölni adott esetben és ez fel tudja borítani az egyensúlyt.
  • esemve
    #23
    "A múltkor ráfogtam az ujjamat egy emberre, azt kiabáltam, hogy "Bumm bumm!", és nem lett semmi baja."

    Akkor nem is akartad megölni. Ha meg akartad volna akkor megfojtod, vagy fejbe vered egy kővel. Attól még nem a kő vagy az emberi kéz lesz a hibás.
  • teddybear
    #22
    Tulajdonképp a rendőrség két IFA-alvázra felépített vízágyúját vitték a Kossuth-térre. Azt is csak rohammunkában tudták mozgásképessé tenni, mert évtizedek óta rohadtak a garázsban.

    Ez megint egy kurucinfós jólértesülés.
  • SirBubu
    #21
    ezt azért az USÁ-ban ne próbáld ki még egy darabig, szerintem :DD

    (szerk.) má hogy aktuálpolitika is legyen
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.11. 19:21:53
  • Vol Jin
    #20
    Én is. :-)
  • Molnibalage
    #19
    Mit vittek és hova....? 2006-ban a Honvédségnek semmiféle csöves légvédelmi fegyvere nem volt, a ZSU-23-4 és ZU-23-2-őt is szemétdombra küldték "bölcseink" akkor is alsó hangon 10-15 éve...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.11. 16:06:48
  • Archenemy
    #18
    Az első pár mondatban még azt hittem, ez valami aktuálpolitikai hsz lesz :)
  • Archenemy
    #17
    "A gép nem öl meg senkit, az emberek ölik meg egymást, az meg már magánügy. "
    Azért a gépek segítenek. A múltkor ráfogtam az ujjamat egy emberre, azt kiabáltam, hogy "Bumm bumm!", és nem lett semmi baja.
  • teddybear
    #16
    2013-ban az Egyesült Államok már korántsem a szabadság hazája. Az országot egy végletekig diktatórikus kormány irányítja, amely az élet minden lépését szabályozza. A világ túlnépesedett, ezért törvénybe iktatják, hogy minden nő csak egy gyermeket szülhet. A határon túl, Mexikóban már lehetőség nyílik a szabadabb családtervezésre. Ide igyekszik John Brennick is várandós feleségével, Karennel. A határon azonban elfogják őket, és mindkettőjüket a világ legszigorúbban őrzött börtönébe szállítják, ahol 31 évnyi raboskodás vár rájuk. A 33 emelet mélyen a föld alá épített Fortress-ben a rabokat számítógép-vezérelt biztonsági rendszer őrzi, kamerákkal, gondolat-fürkésző berendezésekkel állandó megfigyelés alatt tartják őket, a gyomrukba ültetett bélgyöngy és neutron-ágyú segítségével pedig bármikor fájdalmat okozhatnak nekik. A szökés tehát esélytelen. Brennick ennek ellenére megpróbál kitörni.
  • teddybear
    #15
    Christopher Lambert főszereplésével a Fortress.

    Minden rab gyomrába beleraktak egy kis szerkezetet, ami fegyelmezésre és a helyzetmeghatározásra szolgált. Ha valamelyik rab átlépte az engedélyezett terület határát, vagy éppen a börtönigazgató úgy döntött, a szerkezet elektromosan ingerelni kezdte a rab gyomrát. Amennyiben ez nem volt elég, a szerkezet segítségével a börtön beépített fegyverzete a rabot megsemmisítette.
  • SirBubu
    #14
    szabad a gazda. törtem a fejem, de nem tudom , melyikről van szó
  • kvp
    #13
    Az vele a gond, hogy eszkalalja az eroszakot. Tehat bevethetik egyszer, de masnap mar ezt fogja tamadni a tomeg es ha nem megy puszta kezzel, akkor fegyverrel vagy ha az nincs, akkor ied-vel. Onnantol pedig mar polgarhaborurol beszelunk.

    Ugyanilyen jo tomegoszlato eszkoz a legvedelmi agyu is. Anno a tv szekhaz utan is vittek a parlamenthez, de az akkori miniszterelnok legnagyobb banatara es a mi szerencsenkre akkor elmaradt a polgarhaboru.
  • MasterMason
    #12
    Emlékeztek arra a filmre, melyik is volt amelyikben kis robotok figyelték a börtönbe az elítéltet és ha valamit nem úgy csinált ahogy kellett akkor jött neki a fájdalom a beépített kis vacak miatt?!
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Mindenfajta "hagyományos" tüntetésoszlatáson ugyanez a probléma fent áll, ennek semmi köze a géphez. Szal. nem tudom ez hogy jön ide. A gép nem öl meg senkit, az emberek ölik meg egymást, az meg már magánügy.
  • Cat #10
    Csak az a bibi ebben, hogy egy nagy tüntetésen ez nem így működik. Elől hiába menekülnének, ha hátulról nyomja előre őket a tömeg. A középen lévőket két oldalról fogják nyomni, megfulladnak, aki elesik, megtapossák. Egyetlen haláleset elég ahhoz, hogy másnap kétszer akkora tömeg gyűljön össze, lásd akármelyik közelmúltbeli esemény (Hongkong, Ukrajna, stb.)
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Nyilván nem max. hatásfokkal kapcsolják rá egyből a pár méterre ácsingózó emberekre vaze (már csak azért sem, mert bődületes energiába fájna). Adnak egy kis intenzitást messziről és érzed, hogy EZ kellemetlen. Semmi extra, de nem lesz kedved közelebb menni hozzá, mert szar érzés. Aztán elindulnak előre és te is el fogsz indulni, mert senki sem bírja sokáig, akármilyen kemény fasza csávó. Ha lassú vagy, kicsit tekernek rajta, hogy igyekezzé azé. Kiegészítve emberi erővel és más tömegoszlató cuccokkal tökéletes.
  • MsUser
    #8
    Hát igen, a földön csukott szemmel vergődő és menekülni próbáló emberek tömege szép látvány lesz. Nehogy elterjedjen több országban is mint tömeg oszlató.
    De biztos lesz ellene védelem, a harci alkalmazása nonszensz lenne, kis hatótávú és azonnal megsemmisítenék.
  • NEXUS6
    #7
    Azért kíváncsi vagyok, hány amcsi rendőr hal meg a bandákkal vívott tűzharcban, illetve hány banda tag nyírja ki egymást lőfegyverrel évente.
    Ez az eset kb a statisztikai hibahatár, ha lehetővé tennék pl a dumdum golyó használatát a bandák már rég kinyírták volna egymást és ilyen szitu nem fordulhatna elő. Fax humánus törvények!
    XD
  • NEXUS6
    #6
    Persze, tekerj magadra 2 négyzetméter alufóliát!
    XD
  • flashpointer2
    #5
    Megfelelő öltözettel simán kivédhető, nem?
  • Vol Jin
    #4
    Pedig bevethetnék a sok hőzöngő nigger ellen, akik folyton a rendőrök fejét követelik, ha egy rendőrre támadó nigger megkapja azt, amit érdemel. Hónapok óta hőbörögnek azon, hogy azt a kis suttyót agyonlőtték, mert dulakodott a rendőrrel, és elakarta venni a fegyverét. Pedig egész Amerika hálálkodhatna, hogy nem a rendőr halt meg, hanem az a türhő kis görény. Nem is értem mit problémáznak. Pár éven belül úgy is megdöglött volna valami bandaháborúban, de addig megölt volna néhány embert.
  • verge175
    #3
    Azt hogyan oldjak meg, hogy ne follyon ki az emberek szeme? Kicsit talan tobb benne a nedvesseg, mint a bor felso retegeben.
  • teddybear
    #2
    Ami azt illeti, elsősorban rendfenntartási célokra jó, pl. tömegoszlatásra. Gyakorlatilag a könnygáz, a vízágyú, a gumibot és a gumilövedék mellé most már ez is rendszerbe állítható.
    Ami azt illeti, ha a tömeg pánikba esik, akkor semmilyen más módszer sem tudja megakadályozni, hogy letapossák egymást az emberek.

    Az amerikaiak azért nem vetették be még, mert a mostani belpolitika tüntetéseket a hagyományos módon kezelik le, mert ahhoz már megvannak az eszközök.
  • Kryon
    #1
    Háborúban nem tanácsos vele ennyire közel menni az ellenséghez, mert simán kilövik. Tömegoszlatásra még jó lehet, de a fájdalomtól eszét vesztve menekülő tömeg jó sok embert agyontaposna, nem biztos, hogy bármely ország olyan szalagcímekre vágyna a sajtóban amiket ezután kapnának. Ha használható lett volna, akkor az amerikaiak is bevetették volna, nem olyan finnyásak ők, de valószínűleg rájöttek, hogy használhatatlan.