25
  • Irasidus
    #25
    Nem a kérdésre válaszoltál. A meggyözödésed biztonsan létezik, nem kételkedem benne, viszont ugyaninyira valós mint a gyíkemberek, az üreges Föld, vagy a Mikulás. Nem attól lesz valami igaz, hogy kijelented igenis létezik. Mitöl lenne más a te meggyözödésed?
  • Katalizátor
    #24
    Miért? Nekem meggyőződésem, hogy van egyfajta háttérhatalom. Konteós vagyok? A ti szemetekben igen!
    Persze nem gyíkokról, üreges Fölkdről, vagy permetezésről beszélek, hanem olyan intrikus hatalmi berendezésről, ami szerintem igenis létezik! Szerinted nem?
  • Sequoyah
    #23
    Egyesek azt varjak, hogy egy vadi uj urhajoval elsore a holdra menjenek emberekkel? Erdekes elkepzeles, de a vilag nem igy mukodik. Eloszor barmit epitunk, azt leteszteljuk, hogy mukodik-e. Ezt lattuk most. Tobbet egy elso repulestol nem is kell varni, az Apollo program se tett tobbet elsore.
  • Irasidus
    #22
    Mert? Elfejtetted megindokolni az állításod.
  • Tetsuo
    #21
    Aki egykalap alá veszi az ún. konteósokat, az ugyanolyan hülye, mint a gyíkemberhívők.
  • sedward
    #20
    @kvp, köszönjük ez hasznos volt!
  • kvp
    #19
    Ez egy kapszula ami a foldfeszin es a foldkoruli palya kozott hasznalando. A felhasznalt gyorsitoraketak nem a vegleges megoldas reszei, ezeket legkozelebb egy ujabb rendszer valtja majd le. A szerviz modul nem is amerikai, gyakorlatilag egy europai ATV-t hasznalnak, ebben van a palyakorrekcios hajtomu es az automata vezerloegyseg is. (a becsi muegyetem es az esa kozos fejlesztese)



    A melyuri jarmu egy orion visszatero egysegbol (nasa), annak szerviz moduljabol (esa), egy vagy ket mplm tarolo modulbol (esa), egy labor/lako modulbol (nasa) es egy hajtomu/kozponti szerviz modulbol allna. Ez utobbibol jelenleg csak orosz gyartamu letezik, de eppen Kina is fejleszt egyet. Tehat a tenyleges melyuri jarmu tulnyomo resze nem amerikai fejlesztes lenne, kiveve a visszatero kabint, amit eppen most teszteltek. Ezek utan ertheto, hogy mutatni akartak valami latvanyosat, de egy szerviz modul integracios es hopajzs tesztnek eleg draga volt. Mondjuk a hordozoraketa korabbi projectek maradek anyagaibol epult es szukseg volt a sikeres lobbizashoz valami felmutathatora, de akkor is.


    http://www.nasa.gov/sites/default/files/images/636333main_habitat-diagram-1-500.jpg

    A fenti rajzrol jol lathato modon hianyzik a leszallo egyseg, az meg nincs kitalalva. Viszont az is egyertelmu, hogy a melyuri jarmuveket a nasa is mint melyuri urallomasokat kepzeli el, ezert ISS komponensekbol szeretnek oket megepiteni.
  • fonak
    #18
    Szép, szép, de nem látom hogy lesz Mars-utazás ebből az Apollo 2.0-ból. Az, hogy embert küldjünk a Marsra (és vissza is hozzuk), még nagyon messze van, egy ilyen kapszula gyak. semmit sem tesz hozzá.
  • gombabácsi
    #17
    elvtársak, mi ez az ürmeghodiccsa ellenes hangulat??
    szinte minden hozzászólás károgó pesszimista gúnyolódó ironikus! ejnye!
  • Irasidus
    #16
    Fordítva, a konteósnak meggyőződése van, és nem nyitottsága; ebből semmilyen érvel, bizonyítékkal nem lehet kizökkenteni, érzelmi alapú a világfelfogása van és nem racionális.
  • SirBubu
    #15
    ne vitatkozz, nem értesz te ehhez
  • sedward
    #14
    Nemrég kiállították a helyben leszállni képes(!!!!), belül baromi tágas új űrhajójukat, kb annyira reális mint a vidámparkban amelyikbe beülnek a nézők és 3d filmeket vetít. Ez is csak vetítés... A valóságban most történt katasztrófa a két magán űrprogramjukban. Olyan ez mint amikor a Szovjetunió összeomlott, még megcsinálták az akkori világ két legjobb űreszközét az Enyergiát és a Buránt, de csak egy repülésre futotta. Azzal a különbséggel hogy az USA már most csak kamu maketteket képes kiállítani és propaganda filmeket csinálni, a NASA költségvetése egyre kevesebb, csak annak drukkolok nehogy a Plútó szonda érkezésénél fogyjon el a költségvetés - a múltkori költségvetési bulinál is asszem az államháztartással együtt leállt a NASA is :)
  • sedward
    #13
    30 éve is a következő évtizedben volt esedékes a Mars utazás, úgy látszik a dolgok nem változnak :) Csakhogy akkor még hihető volt. Irasidus bejegyzésével értek egyet, ez nagyon drága propaganda. Még a régi rakétákkal fellőttek egy üres hordót. Mivel jó nagy ívben lőtték ki ezért zuhant is mint a balta nyél nélkül, így elmondhatták hogy két legyet ütöttek egy csapásra, 40 éve nem küldtek "űrhajót" ilyen magasra és egyben arra is büszkék hogy az ő "űrhajójuk" pottyan vissza valaha a leggyorsabban :) ami nem biztos hogy olyan jó ha ember is ülne benne...
  • TokraFan
    #12
    Akikről Te beszélsz, azok a tudósok! A konteósok kizárólag a marhaságokra nyitottak...
  • SirBubu
    #11
    "agyatlan konteós"

    ez meg 1 önellentmondásos fogalom: aki konteós, az agyatlan nem lehet, hiszen nyitott az új utak/megoldások/megközelítésmódok felé

    na ugye
  • SirBubu
    #10
    "amit valaki a SyFy (vagy mittudomén, hogy írják) adóról rögzített majd töltött fel valaki"

    itt dögöljek meg, nem én voltam az
  • SirBubu
    #9
    a-l-i-e-n-a-g-e-n-d-a-a-n-d-t-h-e-b-a-s-e-a-t-d-u-l-c-e
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.06. 18:49:21
  • SirBubu
    #8
    pont tegnap este megnéztem 1 egyébként szerintem tök jó dokumentum(***)filmet a YT-on, amit valaki a SyFy (vagy mittudomén, hogy írják) adóról rögzített majd töltött fel valaki

    abból kiderült, hogy a Hold teli van bázisokkal, atomerőművekkel, fődönkívüli járgányokkal, ilyesmikkel


    ***akár dokumentumfilm, akár nem, akár itt vannak ezek, akár nem, érdekes volt

    (szerk.) ja, ha valakit érdekel, és meg akarja nézni, a keresőszók: "the truth exposed" (bármily meglepő is legyen)

    (szerk.2) az a szomorú igazság, hogy az űrmeghodiccsát már rég lekéstük
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.06. 18:29:09
  • SirBubu
    #7
    "Ha már felküldték legalább a Holdat megkerülhette volna."

    haggyad már, örültek, hogy a szaros rakettájuk nem robbant fel a kilövőálláson

    más nem kéne? toronyóra láncon például, hm? :DD

    (szerk.) meg a Hold megkerülésével kapcsolatban a kisszürkéknek is lett volna 1-2 szava
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.06. 18:21:24
  • ostoros
    #6
    Hát igen. Ha már felküldték legalább a Holdat megkerülhette volna. Arról nem is beszélve, hogy biztos van pár műszer, amit magával vihetett volna. Mert tudósokból, akik égnek a vágytól, hogy a műszerüket kijuttassák világűrbe biztosan nincs hiány.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2014.12.06. 16:37:33
  • Irasidus
    #5
    Az Orionra visszatérve, ez nagyon drága propaganda volt, sajnos. Mert miről is van szó? Egyrészt egy üres konzervdoboz nagyon távol van attól, hogy űrhajónak nevezzük (még teherűrhajónak sem alkalmas, mint a spacx Dragonja). Ilyen még nem volt a történelemben, hogy egy el sem készült űrhajót teszteljenek, miért is? Hőpajzs, meg sugárzás miatt? Jaj. A hőpajzsot itt a Földön is meg lehet "sütni", és igen nagy nyomás alá helyezni, ez rutin mérnöki feladat, amúgy sem szokás csak emiatt elfüstölni egy rakétát. De a sugárzásmérés a legviccesebb szöveg, mert ugye csak kismillió műhold vizsgálta már a Föld környezetének sugárzását, és úgy 60 éve a durilumból készülnek az űrhajók, biztos elfelejtették mekkora a sugárzás odabent. Szóval én nem örülök ennek, azt a Delta IV-heavy tudományosabb dolgokra is fel lehetett volna használni.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2014.12.06. 11:48:21
  • T0nk
    #4
    A járás nem ment nekik az alacsony gravitáció és a 100 kilós űrruha miatt, ezért kis ugrásokkal mozogtak. Szóval ember még tényleg nem járt a Holdon.
  • mr caldor
    #3
    Ember lehet nem járt, de ET hazafelé beugrott ;-)
  • Katalizátor
    #2
    Én "konteós" vagyok, de nem tartom magam agyatlannak, szal nem írok semmit! :)
  • TokraFan
    #1
    Na, nincs még itt egyetlen agyatlan konteós sem, aki jól megmondaná, hogy ember még sosem járt a Holdon?