56
Game of Thrones: A Telltale Games Series
  • MerlinW
    #56
    2 napos hír a témában
  • FartingSquirrel
    #55
    Nope. A közeljövőben érkező, illetve már megkezdett folytatások a Batman és a The Wolf Among Us. GoT-ról még nincs hír.
  • Risu Führer
    #54
    valami hír a folytatásról?
  • MerlinW
    #53
    Igazából az engine adott (külön csapat fejleszti a többiek alá), tehcnikailag nem egy nagy durranás egyik játékuk sem, tehát gyakorlatilag képregény/forgatókönyvet/mockup-okat megírják, a grafikusok,modellezők gyártják a textúrákat, esetleges új objektumokat (ezek nagy része újrafelhasználható) pár ember audio-t készít, script-el, illetve rendez, Tehát az első epizódban van a legtöbb meló (2-3 hónap), a többi már gyorsan megy, inkább a kreatív munka viszi el az időt (Borderlands-en pl ez látszik is, (talán a leg)lassabb ütemben jött, de szinte minden beállításon látni, hogy nem egy aktuális gyakornok lökte oda a kameranézetet:)).
  • Palinko
    #52
    lehet folytatják a TWD-t bár nekem az nem a világom, viszont a Wolf Among Us folytatásának nagyon örülnék, bár félig meddig kerek a sztori csak nagyon vitás melyik az "igazi" :) az jó volt.

    egyébként nem kizárt, hogy TWD, GoT, Minecraft meg Wolf is menni fog. nézzük csak meg idén mikkel jöttek ki:
    GoT, Minecraft, Tales From The Borderlands, Back to the future 30 éves ünnepi kiadás, The jackbox party pack

    mondjuk érdekes, hogy ezeknek legtöbbjét oda tudnád adni gyereknek, de az összes GoT nagyon véres ennek a 6nak a vége meg különösen :D gondolod hogy 3 szezont tudnak párhuzamosan vinni és akkor a Minecraft mellett lenne TWD meg Wolf among us? mert akkor lenne gyerekeknek egy meg két felnőttes. bár lehet a TWD meg GoT lenne a 2 felnőttes mivel azok mennek a tévében is jobban eladhatók, a wolf among us meg majd folytatódik ha úgy adódik.

    egyébként a borderlands, wolf meg a TWD a 3 legkedveltebb játék, a minecraft nem nagyon jön be az embereknek a GoT is legjobb esetben is megosztó, nem mindenki szereti ennyire mint mi :)
  • stargatelost
    #51
    Szerintem kizárt, hogy jövőre lássunk GoT-ot. A TWD-ből is 2014 nyarán ment le a második évadzáró, szerintem annak a folytatásával fognak foglalkozni. Ja, meg a Wolf Among Us is régen volt már.
  • Palinko
    #50
    ma újrajátszottam a 6. részt:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    teljesen biztos vagyok benne, hogy vannak erős oszlopai a játéknak amit nem fog a kedvünkért megváltoztatni :D ez jó dolgokra pont úgy igaz mint a sokkal több elkerülhetetlen rosszra. egyébként azt észrevettem hogy nem sikerült jól importálnom a mentéseim, sok döntés nem az alapjáraton amit én hoztam, de pont ezért jött ki az érdekesség. pl 2. részben én megöltem Miraval az őrt, de itt látom hogy az van, hogy You and 8% didn't kill Mira's attacker, de a 6. részben azért üldöznek mert megöltünk egy őrt... na nagyszerű :D a másik, hogy most másodjára pár döntésnél mást választottam, Margaery megtart így minket, de épp semmit nem tud segíteni rajtunk :D szóval Tom-ot nem menti meg senki, szerintem az önfeláldozás nem épp a legjobb ötlet ;)

    amit még próbálgattam, hagytam a gép döntsön kit követünk, most Ludd-ot öltük meg, és Ludd ugye kiadta parancsba, hogy öljék meg a Forrester fiúcskát ha Luddal valami történik, hát Ludd megölése után is a végső moziban az van, hogy Beshka menekül a kölyökkel, talán csak annyi a különbség, hogy van egy kis vágás az arcán, de tényleg csak karcolás.

    a másik, hogy anyánkat, szeretőnket sehogy sem menthetjük meg, akárhogy erősítjük a kaput, vagy a kisembereket védjük a kapu helyett mindegy, mindenféleképp meghal anyánk, szeretőnkkel meg ott mossák fel az udvart, szóval ez is tárgytalan.

    a North Groveot most otthagytam, de már nem derülhet ki hogy mi változik így, de nem hülye döntés az sem, mert utalgat a warg, hogy persze meg kell védeni a North Groveot de nem olyan áron értették azt, hogy hagyjuk Ironrathot elveszni és meghalni a családot. de igazából ez a játék nem olyan mint a Mass Effect ahol számít mekkora sereget gyűjtünk, mert ha elég nagy a pontunk akkor minden jól alakul. itt merevebbek kicsit a szabályok.
  • Palinko
    #49
    elég komoly ritmusban kiadták a 6 részt még egy év sem kellett. általában 2 hónap, igaz az utolsót elhúzták majdnem 3 hónapra, bár az első két rész között is volt 3 hónap. sztem a season 2 március második fele, vagy áprilisban jön a 6. tv sorozatbeli évaddal.
  • MerlinW
    #48
    Második évad bejelentve.
  • Palinko
    #47
    ja itt a Rodrikos neked, bár érdekes nálam nem volt félig vak Gryff ha jól rémlik :D




    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyébként Ludd-ot megölni javasolja a játék, de lehet az a rosszabb választás, megcsonkítják öcsénket, Beshka is eltűnik a csatában, nem az van, hogy ellovagol öcsénkkel, meg így is úgy is megtámadják a várunkat

  • Palinko
    #46
    nálam is felkoncolják igen :(

    találtam egy ilyet, most nézem


    egyébként senki nem elégedett a befejezéssel, én is olyan 80% vagyok elégedett bár van 1.2 tüske, de mivel lesz 2. szezon hátha elvarrják a sztorit és megszűnnek a tüskék. csak attól tartok így megtörténhet, hogy elkaszálják a játékot és soha nem zárják le
  • stargatelost
    #45
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem is gondoltam komolyan az elbaszást, meg hát a GoT az Got, de azért elég szar volt lángokban látni Ironrathot, meg hogy a végén a főmenüben két nyamvadt karakter maradt :D Margaery engem is kidobott amúgy, de jah, valszeg nem változtatott volna a dolgokon.

    Jah, kicsit aztán utánaolvastam, ha Rodrikkal vagy, a táborba lehet kiosonni asszem. Asherrel meg az van, hogy látszólag beadod a derekad, hogy elveszed Gwynnt, aztán vagy megpróbálod megmérgezni Luddot, vagy rajtuk ütsz a nagyteremben. Én rajtaütöttem, és Ashert jól szétvágták, de akkor a befejezés ugyanaz, itt is lovon kimenekítik, és a végén összeszedik. Az anyja viszont meghalt :( Nálad is?

    Egész végig szopott Ironrath, és most van a legszarabb helyzetben, ezért gondoltam, hogy Garedék talán tudnak majd valamit kezdeni a helyzettel a Forresterék javára. Ezen okból indultam el. Mondjuk Ashert is ezért vittem tovább az előző rész végén, de hát nem sok haszna volt :D

    Úgyhogy jah, tényleg nincs akkor sokféle befejezés, Mira él/meghal akkor az egyik nagyobb volumenű dolog. Mondjuk ezzel meg az a baj, hogy valszeg így nem lesz POV karakter a második évadban, mert akiknél meghalt, azok nem tudnának vele menni értelemszerűen :)

    Így belegondolva a tiéd jobb végigjátszás az enyémnél :D Mira is él, meg tényleg a North Grove-ot védeni sem árt... nah mindegy, ez van :D
  • Palinko
    #44
    szintúgy évadzáró

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én cunning (ravasz) endet kaptam. először is szerintem nem te basztad el, ez a játék olyan általában, hogy van egy nagy halmaz és abban egy kis halmaz. hiába oldod meg jól te a kis halmazt, a nagy halmaz kőbe van vésve és arra fog menni a sztory. lásd Mirával hiába ügyeskedtél ki mindent, úgy is szarba kerülsz. Margaery kidobott, őszinte voltam, gondoltam majd Sara később segíthet, meg mindig segített igaz királyvári lett volna leszarni a végén, de nem vitt rá a lélek. aztán nem tudom mi történt volna másképp ha Margaerynél maradunk szolgálatban, eddig sem sokat segített, nem hiszem hogy most kihúzott volna. más esélyünk nem volt, csak a házasságba belemenni én nagy nehezen belementem, de ezzel Tom-ot nyírják ki, de még mindig jobb mintha Mirat rendezték volna el :\ de hülyeség az egész, visszatérve a halmazokhoz, nem is tudták ránk bizonyítani, a kést is direkt eldobtam a kertbe, mert gondoltam előbb utóbb át fogják nézni a szobámat, ha meg a kereskedő beköpött volna minket, akkor az is kiderül, hogy ő küldte ránk az őrt. szóval logikátlan.

    Ironrath mindenképp lángokban ott csak annyit tudsz hogy az öreg Luddot követed, vagy a fiát nyírod ki, én a fia felé mentem. ott is érdekes volt időben elugráltam stb, de attól még betalált ez meg az, a páncél nem sokat ér, Rodrikból megint macskakaja lesz a végére :D mondjuk harc közben a végén egy ütést elnéztem de még azt is túlélte :D az lett a vége, hogy egy lóval Duncan kimenekíti a várból, majd valahol az erdőben leesik a lóról és ott összeszedi a családja.

    én maradtam a North Grovenál, de azért hogy nem lettek volna nehéz döntések azt kikérem. ez a végén is, hogy maradjon-e az ember. az volt az öreg utolsó kívánsága, hogy védjük a north groveot én azt tettem, arra a csatára már úgy sem értünk volna oda. meg a szívét is hogy kivágjuk szerencsétlennek vagy a méreg, én bizony vágtam, bár a Dragon Age óta tudjuk hogy nem jó a vér mágia, egy kicsit se, de attól tartottam a táborlakók megtámadnak minket mert a varázslónő elveszti az uralmat. meg társunk így is úgy is meghal, igaz fájdalmasabbá tettük az utolsó másodperceit mint kellene, de az volt a kérése vigyázzunk Sylvire szerintem ő is ezt tette volna a helyünkben, a biztosra ment volna, hogy nem támadnank ránk. amúgy meg Sylvi csodáltam, hogy nem szólt be, hogy "ahhoz képest hogy a gyökérrel mérgezted meg elég jól szétnyílt a mellkasa".

    az még érdekelne melyik a "legjobb" végigjátszás? minden döntésnél a legjobbat húzni? sztem az sem nagyon változtatná meg a végkimenetelt, de érdekelne mégis miben változtatná meg. szerintem itt nincs annyi fajta vége mint gondolod.
  • stargatelost
    #43
    Évadzáró:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Baszki, eléggé elbasztam a dolgokat :D Ironrath lángokban, Mira lefejezve. De hát akkor ezek tűntek jó döntésnek. A nyomorék Luddékkal muszáj volt szembeszállni, rühelltem őket, meg ahogy ócsároltak állandóan. Mirával meg úgy gondoltam, valahogy kiszabadul máshogy. Hát nem így lett :(

    Aki Rodrikkal ment tovább, mi lett a végére? Én ugye Asherrel voltam, és elkezdtem kaszabolni a Whitehall embereket... nem sok sikerrel. Elég sok befejezés lehet itt is. Méreg, vagy a rajtaütés lefújása...

    Miránál azt hiszem egyértelmű, hogy él tovább, ha beadja a derekát.

    Garednél meg nem voltak nehéz döntések. Én eljöttem a North Grove-ból a végén.
  • szabii98
    #42
    17-én jön az évadzáró rész:)
  • Risu Führer
    #41
    Köszi szépen :)
  • stargatelost
    #40
    A Dokumentukok/Telltale Games-ben vannak a mentések, valószínűleg másik nevű mappát csinált, amikor elindítottad az új részt (harmadikat, ha jól vettem ki a szavaidból). Egyszerűen átmásolod oda az összes mentésfájlt, amit kell, felülírsz.
    Mindig először el kell indítani az új részt, de magát az epizódot nem. Elvileg akkor már megcsinálja a mappát, kilépsz, átmásolod oda a saját mentéseket, és mehet is a döntéseiddel. Nekem is háromféle mappát csinált már, van Game of Thrones A Telltale Games Series, van Game of Thrones és van Game of Thrones Episode 5.
  • Risu Führer
    #39
    sziasztok. egy olyan kérdésem lenne hogy, hogy lehet összehozni a két eltérő játék mentéseit? mármint az egyiket ilyen a másikat olyan verzióban töltöttem le és nem hajlandó együtt megnyitni az egészet. ja és az első kettő epizódnak van komolyabb kihatása a következő részekre?
    Utoljára szerkesztette: Risu Führer, 2015.08.28. 18:02:59
  • szabii98
    #38
    Megvolt a 4. is, baszki a Mira-s szál... :D baromira visszaadja a feelinget
    egyébként szerintem valamennyi köze van azért a válaszoknak a folytatáshoz, mármint dialógusban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    pl. Sera is mondja Miranak hogy köszöni, hogy segített, miközben olyan opció is volt, hogy nem fog
  • Palinko
    #37
    a 4. részben lesz a legjobb a spoileres karakterrel, akkor úgy érzed tényleg mintha a filmben lennél és intrikák stb mennek. egyébként nem akarom elrontani a játékélményed, de általában 2 igazi választás van amit a végén százalékban kiír, sokszor meg ott vannak a lehetőségek de tök mindegy mire mész ugyanúgy folytatódik.
  • szabii98
    #36
    Hát ez a játék eszméletlen kemény :D
    más telltale cuccot még nem próbáltam, bár a TWD-sből láttam már pár részletet, de itt... olyan választási lehetőségek vannak, hogy komolyan gondolkodnom kell néha hosszú percekig, és nem kicsit kemény a dolog..
    A 3. résznél járok még csak, de konkrétan szétizgulom a fejem, mert félek hogy mi lesz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a Mirás szál a legdurvább, megöltem a katonát és magamnál hagytam a fegyvert, a kis srác pedig eltűntette, folyamatosan segít de nemtudom miért...izgalmas lesz
  • Amiga
    #35
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én is a lordot mentettem meg, de nagyon szívtam a fogam. George Martin szelleme nagyon beköszönt ennek a résznek a végén, muszáj volt megint main karakternek hullania. :-D Zseniális ez a sorozat, ahogy van. Mira nálam is elmondta Tyrionnak az igazságot, remélhetőleg ezt a későbbiekben az imp értékelni fogja.
  • Palinko
    #34
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én a Lord-ot mentettem, akárhogy is, még ha követni sem fogják a küzdővermek harcosai a lordot, ez olyan döntés volt, hogy a valóságban is feláldozta volna magát a magasabb rangúért valaki, mert ha nem egyébként is kivégzik. Mira az előző részben egy igazi mester intrikás volt, most meg megint lesüllyesztették, én is elmondtam az igazat, de kipróbáltam hiába próbálsz akárhogy hazudni mindig rá fog jönni Tyrion, szóval sok helyen vannak látszat döntések :D
  • stargatelost
    #33
    uhh 5. rész
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kemény választás volt :S én Rodrikot hagytam hátra :( Asherrel talán több esélye lesz a háznak. Szegény Elena :(
    Mira-val meg szopni fogok, simán elmondtam Tyrionnak az igazságot, Cersei ki fog csinálni :D
  • Palinko
    #32
    Lol 1 hónapja kijött a 4 rész, kicsit elsiklottam felette, GTA meg Witcher miatt. Na de majd most!
  • Risu Führer
    #31
    köszi :)
  • LaposElem
    #30
    Ha jól emlékszem nem egerezni kell ott, hanem gombot nyomkodni, felfele nyil vagy W.
  • Risu Führer
    #29
    sziasztok. ma raktam fel a játékot a magyarítás miatt, és egy olyan gondom lenne hogy a elején mikor futok az íjászok felé és fel kéne emelni a pajzsot hiába húzom fel az egeret nem reagál semmire a játék. mi lehet a gond?
  • Palinko
    #28
    köszi akkor majd bele is kezdek, szerencsére ez nem half life, hogy eltelik egy "kis" idő az episodeok között :D
  • Evoluti0N
    #27
    A The Wolf Among Usnak kijött az összes epizódja. Legalábbis az első évadnak. Már ha lesz egyáltalán második. Remélem, hogy lesz.
  • Palinko
    #26
    ja már tudom mivel kevertem, a The Last of Us-t a The Wolf Among Us-al :D azt biztosan kipróbálom, ha kijött az összes episode.
  • MerlinW
    #25
    Wolf Among Us kijött PC-re, nincs semmilyen feldolgozás. A WD első szezonja pedig a zombiktól függetlenül a legkorrektebb interaktív kaland ami készült. megnézném én azt, ha sablonosnak neveznéd játék után (gyakorlatilag az összes médium az év játékának hírdette abban az évben) :)

    Tales from the Borderlands "A" kategóriás mozik történetvezetésével vetekszik, Tales from Monkey Island és a Sam and Max évadok a jó öreg játékokat folytatják. Jurassic Park gyenge, a Back to The Future viszont kellemes (alternatív történet a régi szereplőkkel).
    Egyik TT játék sem gyerekeknek készült.
  • Palinko
    #24
    Elhiszem, hogy számodra így van, de mivel én meg pont GoT rajongó vagyok épp egyik másik cím sem fogott meg :D Nem szeretem a zombis dolgokat túl sablonos, 1 játékkal játszhattam talán ami zombis volt, a Wolf Among Us eredeti sajnálom, hogy nem jött ki PC re ez gondolom feldolgozás, szóval megint nem sok értelme lenne, Borderlands nem találtam olyan embert akinek ne jött volna be, engem valahogy nem kötött le, a minecraft is kimaradt, a jurassic park meg a vissza a jövőben talán érdekes lehet, de már régen láttam a filmeket, a többi meg gyerekeknek készült ha jól látom. Viszont ezt a GoT ot nagyon eltalálták, egyedül az irányítással voltak gondjaim, de így a 3. ra már simán megszoktam.
  • MerlinW
    #23
    Melegen ajánlom a többi TT játékot is, mert véleményem szerint ez talán a leggyengébb alkotásuk az elmúlt 6 évben:)

    *Azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok GoT rajongó, így ez is közrejátszhat, de alapvetően a WD, Wolf Among us, Borderlands, stb mind messze élvezetesebbek.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.04.06. 12:46:01
  • Palinko
    #22
    óh nem favoritoltam a topicot ezért késett a válasz, igen ez az első telltale játékom és tényleg megmaradtak a mentések törlés után, így rendbevan.
  • Palinko
    #21
    na ezt megint nagyon kitalálták, ha felállunk mi vagyunk a provokátorok, az nem gáz, hogy agyonvernek minket. a másik, hogy ti is elégettétek a levelet?
  • stargatelost
    #20

    Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2015.02.27. 17:47:25
  • BlackShadow
    #19
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha nem hamisitottal levelet az elejen, akkor ugy lehet megtartani a hazassagot, hogy eleinte mutatod az onbizalmat es bokolsz, majd mikor azt mondja a lady, h legyunk targyilagosak, akkor az opciok kozul az egyetlen targyilagos lehetosegre kell menni :) Nem olyan buta a holgy, hogy a szerelemert halalra itelje a csaladjat, de egy jo adag ironwood-ert megteszi.


    Am a jatek tovabbra is bicskanyitogato.. Nagyon jol atvettek az irok Martin bacsi stilusat :)
    Utoljára szerkesztette: BlackShadow, 2015.02.05. 16:23:08
  • Evoluti0N
    #18
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hm, meglepődtem a végén a statisztikáknál, hogy az emberek nagy részének nem sikerült megtartani a jegyességet. Azt hittem, hogy piskóta a dolog, mert nekem sikerült. Először is Marával levelet hamisítottam. Aztán, amikor jött Rodrik jegyese, akkor Rodrikként tök őszintén beszéltem vele és amikor azt mondta a csaj, hogy megkapta a levelet és kvázi kényszerítve van a házasságra, akkor azt mondtam neki, hogy nem kényszerítem, hagyom szabadon dönteni. Ezután azt mondta a csaj, hogy oks, akkor maradjon a jegyesség.
  • stargatelost
    #17
    Jó lett a második rész is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Annyira nem esett le most az állam, de legalább kiegyensúlyozottan érdekes/izgalmas volt. Bár azért Rodrik életben maradása eléggé meglepő volt. Amúgy hogy lehetett volna a jegyességet megtartani? :O

    A végén a montázs az énekkel igencsak kurva jó volt.