4
-
xpek55 #4 Jobban átgondolva magát a robotikát, és annak a lehetséges jövőbeli irányát is.
Szerintem minden ember előbb-utóbb szembe fog kerülni ezzel az egész kérdéssel. Mi lesz a robotokkal?
Szerintem az emberek, és a robotok társadalma létezni fog egy egészséges, és a szó szerinti értelmezésben szimbiózist is alkotva a bolygón. Itt nem a kiborgokra gondolok. Hanem, hogy meg lesz mindenkinek a maga szintjének, és elképzelésének megfelelően a helye, ahol hasznos és jó, és értékes tagja lehet a maga közegének, és ezáltal önmagának is..
Szerintem ezek a kialakult (most már) fél-személyiséggel rendelkezők vígan elférnének itt is közöttünk. Ahogy mi is.
Az, hogy ezek a gépezetek tanulnak, és fejlődnek. Számukra is természetes, ahogy a mi számunkra is. Nem is igazán értem az okozatot per okot arra, hogy az emberben hamis ellenségképet, és ellenséget lásson, alkosson a saját szerkezeteiben.
De mi van, ha a filmekben sugallt robotok, és emberek között lefutó jövő valójában sosem fog bekövetkezni? Mármint, hogy háborúzni, és bármi olyasmit fognak tenni velünk, ami éppen ellentétes az emberi józan ésszel is. Mi van, ha a robotok ugyanarra az álláspontra jutnak a gondolkodásukból kiindulva, mint mi? Hogy értelmetlen bármilyen harc, és a lét csak a puszta értelme az életnek?
Nem is értem, hogy miért gondolkodnak olyan sokan ebben, hogy milyen lehet együtt lenni egy, vagy több robottal, mint mondjuk iskolában, vagy munkahelyen. Minek ezt így ennyire túl gondolni.
Az embernek is megvan a maga helye itt, akkor a teremtéseinknek is, ami most ebben az esetben így nem más, mint a robot.
Kedves fórumtársak!
Mit gondoltok erről a koncepcióról? -
#3 Arni hol vagy!? Gyere, mert jön az asztalaviszta!
XD -
SupraMKIII #2 Nem kell félni, ahogy a sorozatban is látni lehetett, az itteni anyagból készült replikátorok szétlőhetők az itt gyártott fegyverekkel :-)
Ha meg elszabadulnak, féljenek az ufo-k :-) -
ostoros #1 Jó kis dolog, bár a cikk utolsó mondata elég vészjóslóan hatott...