2149
nv
  • mohamu
    Nagyon köszönöm a válaszokat, ezek alapján akkor szerintem kivárok még!
  • broman191
    Ami vitathatatlanul előrelépés lenne, az a GTX 970, vagy amint megérkezik alá a '960 Ti' akkor esetleg az...a GTX 960 szvsz felejtős a 2 GB VRAM és alacsony memória sávszélessége miatt, annak ellenére, hogy a GPU önmagában jól sikerült... Esetleg egy jóáras, használt R9 290-ben látnék fantáziát, amint eladósorba kerülnek az új széria megjelenése után nagyobbra váltás miatt...bár a fogyasztása-melegedése-zajszintje belerondít a képbe és nem hiszem hogy tucatszám fognak tőlük megválni, az új felsőkategóriás karik pletykált árait tekintve... Bonyolult az élet manapság, ha nem égetően sürgős a váltás, szerintem mindenképpen érdemes várni... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.05. 17:33:48
  • bajgunar
    960 alá valóban ne add. És tartsd szem előtt a több VRAM-ot is! 2Gb-osat felejtsd el. Csakis 4Gb-os jöhet szóba!
    Elég ütős még most is az a 7950 (nemtom hány Gb-os), de pl a 660-ammal (ami kb majdnem 7950) én jelenleg is rettenetesen jól elvagyok. Igaz 29"-on 1920x1200-ban, de nekem elég. Hátránya a 2Gb (ami nekem még szintén elég). De a mostani ár/érték viszonyban a GTA V vagy Batman miatt tuti nem cserélném le.
    Várj még kicsit ha nem sürgős, most kezd felkavarodni az "állott víz". Meglátjuk hogy alakulnak az árak.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.05.05. 13:37:27
  • grebber
    GTX 960 alá ne add.

Nem tudom mennyire sürgős,de várd meg a júniust amig az AMD is lefedi a piacot ,hátha némileg megbolondulnak az árak is lefelé.
  • mohamu
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget, véleményt kérnék tőletek.
    Jelenleg Gigabyte 7950-es GPU-m van egy i5-3570K mellet. Játékra, 1 képernyőre, milyen Nvidia kártyát javasoltok, ami teljesítményben a 7950 felett van, illetve jó az ér-érték aránya, illetve ami stabil, gyerekbetegségek nélküli. Szimulátorokhoz és FPS játékokhoz használnám. Eddig csak AMD kártyáim voltak, nincs semmi tapasztalatom Nvidia terén..

Előre is köszönöm!
  • grebber
    GM200-310 kódnevet kapott a GTX 980 Ti GPU-ja?
  • Hecker007
    Az a 610 nem való semmire kb. jobban járnál ha kukáznád azt a házat aztán vennél valami olcsó atx házat meg egy értelmes vgat.
  • lo9in
    vagy vegyem meg olx-en a 8ezerért hirdetett gt 430at ?
  • lo9in
    msi
  • lo9in
    van low porfil átalakító lemezem , az a lényeg hod dvi és hdmi valamind d-sub kimenetek legyenek a kártyán :)

kinéztem egy gt 610et 11ezerért, az 48 shaderes 15gb/s a memória sávszélle, tuningal ez bőven felrántható :)

gondolom erősebb a 16 shderes (80) , ddr2-es kártyámnál ami most van, tuninggal akár 3x erősebb is lehet nála az meg már nekem bőven megfelel :)

érdemes 11 ezret áldozni egy mis gt 610re ?
  • Inquisitor
    A Low profil kártyákkal az a baj, hogy 1.5x annyi az áruk, nehéz beszerezni őket, az erősebbeknek meg kell 2-3 slot hely a hűtés miatt, ami sok LP házban nem fér el. A legerősebb LP kártyák a GTX750/750Ti és a Radeon HD7850, de utóbbi baromira melegszik.
  • Borg
    Ha játszani akarsz, rendes gépet kell venni, ennyi. Low profile ház nem arra való.
  • lo9in
    csak az a baj hogy nekem egy fekvő hp compaq házam van amibe csak low profilos kártyák mennek bele extra tápcsatlakozó nélkül :(
  • broman191
    Bizonyos játékokban eltérő szinten korlátozhatja az 560 futásteljesítményét a Q9550, de próba cseresznye... ;)
  • Lebowski
    sziasztok!
    Q9550 mellé jó lenne egy 560?
  • G18XM8
    Kicsit erősebbet is elbírna, mondjuk egy gtx 460 esetleg 560
  • broman191
    Mint minden ami képet ad?
  • lo9in
    gt 430
  • lo9in
    üdv.
    gt 340 1gb ddr3 mennyire passzol a c2d e6750 2,66ghz-hez ?
  • NiGhTM4R3
    köszi fiúk
  • broman191
    A memória téma egészen biztosan változatlan, az az nVidia sara, nem a GPU-t felhasználó partnereké... :) Egyébként a Black kiadáson 3 DP csati van, a STRIX-en csak 1, viszont az rendelkezik DVI-I mellett DVI-D-vel is...valamint gondolom a Black-nél nem aktív a ventik leállítása részterhelésnél. Mindez részletkérdés, ha egyetlen monitort használnál mondjuk HDMI-vel és feltételezhetően eleve van pár állandóan aktív venti a gépházban így a STRIX-nek sok értelme nincs, maximum a csekély áram megtakarítás, ami éves szinten is alig számszerűsíthető, kb. egy gombóc fóféle fagyi ára sem... :)
  • MerlinW
  • MerlinW
    A specifikációk alapján semmikülönbség nincs. Marketing.
  • NiGhTM4R3
    Srácok, mi a különbség az ASUS GTX 970 BLACK 4GB GDDR5 OC és az ASUS
    GTX 970 STRIX 4GB GDDR5 OC között?

A Black újabb kiadás? esetleg kihasználja mind a 4 GB-ot és nem csak 3.5+0.5-öt?
  • Jim Morrison
    én is leszedtem most a geforce experiencet. Eleve nem indult ha a talcán található kis ikonnal akartam elindítani, mivel nem támogatja alapból a shadowplayt, nem használom egyik funkcióját se így nem igazán maradt értelme fent hagyni. Ja de, innen frissítettem mindig, de most majd a honlapról fogom, ennyit kibírok.
  • scomcomputers
    Én fel sem telepítem....minek!
  • MerlinW
    Nyugodtan.
  • Jim Morrison
    NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service-t ugye nem gond ha kilövöm? nem használok 3D szemüvegeket meg ilyeneket, szóval kikapcsolnám ha nem zavar be.
  • grebber
    Nvidia GeForce GTX 980 Ti is ready, launch may be advanced – rumour
  • grebber
    Leírtam a véleményem.Nem érzem úgy ,hogy példákat kéne hoznom.
    Ezeket a VGAkat amíg élek ugyis csak a tesztekben látom,mert ha milliárdos lennék se adnék ki egy hw miatt 115 ezer ftnál többet.
    Ez alol a két next gen konzol kivétel ,de csakis akkor HA...
  • MerlinW
    Mondj egy példát, mikor a piac leggyorsabb kártyája nem volt agyonárazva. Ez természetes dolog. Mind autóban, mind bármilyen csúcskategóriás termék esetében.
  • G18XM8
    Kb. mint a 290x kontra gtx 970 esetében. Ilyen tekintetből az nv lesz a jobb. A 9 szériás kártyáknak egész jó a fogyasztása.
    Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2015.03.31. 16:28:21
  • Hecker007
    Vagy majd az lesz, hogy kb egál a teljesítményük és inkább a fogyasztás és hűtés ami eldönti hogy melyik lesz a nyerőbb.
  • G18XM8
    Egyet értek, hogy a titan x egy agyon árazott valami, de ha valaki ilyet vesz az ugyan olyan rongyrázás, felvágás mint hogy valakinek egy 40-50 milliós autója van.
    Viszont a 390x-nek is elkérik az árát, több mint 700 dolcsi lesz. Sztem a 980ti nek is hasonló ára lesz. Tesztekből majd kiderül, hogy melyik lesz a jobb.
  • broman191
    Az 'átlag Titan X tulaj' valószínűleg nem így gondolkodik, hanem egyszerűen megveszi, mert amolyan státusszimbólum, számára létfeltétel leg-leg-leg bullshit megléte, neki arra bizsereg... előny számára hogy aranyáron mérik, ritkaság, ezért kell neki. Hogy racionális érvek alapján hülyének lehet nézni érte, az persze nem érdeli, ha bárki nem ért vele egyet, akkor az indok egyszerűen: 'haters gonna hate'... ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.03.30. 23:43:54
  • grebber
    Nem kell ide semmiféle szmájli.
    Titan X egy agyonárazott valami. Ez a 980TI ugyanaz lesz -6GB rammal sokkal olcsóbban. Ha most jönne a Titan X halott VGA értleme nem volna.
    390X után kiadni? Szénné veri majd az AMD utána ugyanúgy a kutya se veszi majd maximum ha valami csoda folytán 980 áron adná az nv.

De ezek jelenleg csak szavak majd ha kint lesznek kiderül melyik a jobb és olcsóbb.
  • MerlinW
    Az üzleti stratégia, mint fogalom mond valamit?
    (ha használnád a szmáljlikat, sokat javíthat a megítélésedben, mikor ilyeneket írsz...)
  • grebber
    Beijedtek.... + a lőtéri kutya sem venné a Titan X-et ha ez most jönne ki!

NVIDIA to Launch GeForce GTX 980 Ti After Summer
  • G18XM8
    Gpu tuning programokban be lehet állítani a gpu max hőmérsékletét, de én inkább egy laptop hűtőt ajánlanék.
  • Jim Morrison
    böngészés közben fokos lesz a notimban a kártya. Hardveres gyorsítás ide vagy oda, pár híroldal miatt nem szeretném, hogy eddig melegedjen. Valahol be lehet állítani, hogy mondjuk mikor meg van nyitva a chrome, akkor csak annyit adjon ki magából, hogy csak 50 fokig melegedjen mondjuk?