2149
-
#347 150k alatt a 980
Na még -20 ezer és érdemes lesz megvenni. -
#346 Úgy tűnik, tévedtem... Azóta a DSR Factors-ként ismertem meg a dolgot.
És a DSR Smoothness állításával (csökkenésével) lehet javítani a homályosságon. Most a 13 %-on van, sztem így már egész jó. -
#345 Aha, hát a 1680x1050-es felbontást úgy látom hogy csak 59 Hz-en tudom elérni... a többi támogatott (alacsonyabb) felbontás pedig a 60-65 Hz-en is elérhető.
Nyilván a magasabb felbontásra állítás automatikus módon csak az alacsonyabb Hz-en működik...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.06.22. 12:18:09 -
RYO21 #344 Szerintem a frekvencia változása okozza az életlenséget magas felbontáson. Nálam pl 60 Hz-hez képest a 30 Hz teljesen homályos. -
#343 Sziasztok!
Megtudtam a játékok felbontás beállításokból hogy lehetséges játékokat nagyobb felbontásban egészen a 4K-ig, is játszani mint amennyit a monitor támogat. A videokari az aláírásomban
1680x1050-es monitorom van. Eddig 3 játékban (GTAV, ETS2, WOS vol.3) próbáltam ki pl. a 1400p-s felbontást inkább és úgy vettem észre hogy a játékokban lévő betűk, szavak kicsit életlenebbek lettek, de a játékvilágban nem tudom hogy észre vehettem-e jelentősen hogy jobb lett-e a felbontás minősége.... (az fps csökkentést azt természetesen tapasztaltam)
Azt szeretném kérdezni hogy ez a lehetőség előnyös-e egyáltalán, vagy nem igazán...
Válaszokat előre is köszi! -
Inquisitor #342 Nem tudom mennyire lehetséges, de ha bejön Pascalnál a HBM 2.0, akkor ott is ilyen pici vagy kisebb kártyák jönnek majd sorban.
Gondolj bele, hogy a nano kártyánál is a Gpu + HMB + VRM nem teszi ki a felét sem a kártyának, csak a hűtés miatt kell akkora nyák.
Én meg előbb néztem ITX gamer házat a Cougartól, nem is tudtam miket össze lehet már rakni ilyen piciben. Szóval igény van rá. -
#341 Mekkora lenne nv válaszként a Nanora kiadna a 980Ti ből is ilyen apróságot -
#340 Klassz. Jelenleg ilyet hasznalok egy apro gephazban: link
Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.06.21. 17:37:07 -
Inquisitor #339 Szép képek a Chiphell kínai fórumán a GigaByte GTX970 MINI kártyáról.
Aki ITX minigépbe akar játékgépet, annak ideális. Sajnos az oldalt nem kezeli a Google translate és nem találtam hány fokos volt a GTA5 alatt teljes terhelésen. De ilyet is kapni. -
#338 Ahogy nézem, sok embernél elő jön ez, sokféle (amd/intel, amd/nvidia) speccel. Vsync off, borderless window mode, tesselation off, és úgy megy... Átmenetileg. Van, akinél a Steam overlay kikapcsolása oldotta meg, van, akinél a játék újraletöltése. Érdekes kis probléma. De sajnos nincs köze ahhoz, hogy mi van a gépedben. -
bruna #337 Én nem piszkáltam meg semmit ,elvileg minden gyárilag van beállítva... :) Semmilyen Overclock-hoz nem nyúltam... a gépház meg thermaltake ,teljesen szellőző ,abszolút nem melegszik fel semmi benne. -
#336 Nem arról van szó, hogy túlmelegszik. Egyszerűen a játék nem bírja az OC-zett vga-t. -
alyr2 #335 Na mivan melegszenek a jeghideg vidiak? Mar nem is annyira huvosek? Hibazik a hibatlan driver? O ez nem lehet!! :D A vidia mindig tökéleteset alkot! :D -
Zsoltee_a_bator #334 Meg gyari sebessegen is tulhevulhet, ha nem jol szellozik a haz.. Befuti a kartyat, mint a furmark. Jobban, mint barmilyen jatek, anit probaltam. -
#333 Úgy tudom, nem szereti a GTA 5 az OC-t. Rakj mindent gyári értékre, és menni fog. -
bruna #332 Más játéknál semmilyen hasonló probléma nincs ,és a gta-nál is csak sok játékóra után jött elő ,most sok sz'rakodás után sikerült ablakosmódban (borderless windowed) elindítani a játékot ,de nem tudom hogy mitől volt ez... Remélem ,hogy nem fog elő jönni megint. -
RYO21 #331 Más játéknál nem ír ki hasonlót? Mert ha igen akkor OC és Driver probléma lehet, vagy esetleg behalt a kártya. -
bruna #330 Ma játszottam a gta5-el gtx 970-em van ,és egy másfél óra játék után mikor vége lett egy küldetésnek lefagyott a játék és kiírt egy errort : ERROR GFX D3D INIT... és azóta el sem tudom indítani a játékot mivel ha elindítom ,megint kiírja kb 3 másodperc után és még játszani sem tudok, találkozott itt már valaki ilyennel vagy tud rá megoldást ? :S
Utoljára szerkesztette: bruna, 2015.06.19. 22:21:06 -
alyr2 #329 Ezek ugy latom eleg nagy kazán kártyák..az enyem ezekhez kepest huvos -
#328 Amikor nem hülyül meg, nekem se túl hangos, a este füles nélkül játszok akkor azért hallom. Ha meg meghülyül, pörög 4000en, porszívó hangja van, és indítom újra a játékot. -
#327 A felsőkategóriás kariknál általában 95 °C-os GPU-nál húzzák meg a felső határt, bár a Boost 2.0 temp target tudtommal 80°C a GTX 970-nél, tehát onnantól a boost órajel miatti teljesítmény többlet bukó...így 75-80 °C közötti érték még optimálisnak mondható, de felette sem fog meghalni semmi a NYÁK-on tegnapra jelleggel... :) -
Borg #326 Hát, pedig nekem a 980-on síri csendben van a ref hűtő. -
#325 Gyári hűtés azért minden, csak nem halk. HD4830-am anno felment valami 110 fokig nyáron, mielőtt kitakarítottam volna, de semmi gondja nem volt. Aki megvette se panaszkodott. -
Borg #324 Ezeknek a kártyáknak 100 fokig se lesz semmi bajuk, ezért inkább halkabbra csinálják a gyári hűtést, cserébe elengedi 80 fokig is max 50% venti mellett. Nincs ezzel semmi baj. -
#323 Enyém alaphangon 80fok, elvileg nem gond. Néha viszont olyat csinál, hogy nagyon felpörög a venti akár 4000-ig, és közben felmegy 86 fokra is. Miközben ugyan az a játék, ahol máshol 2300at forog 80 fok mellett. Most kipróbáltam, hogy visszaraktam a gépház oldalát. Kb ugyan annyit forog, picit többet. -
MaRee #322 GTX 970-nél mik az optimális hőmérsékletek? Idle állapotban a kártya 38 fok körül van, kemény terhelésnél 70-73. Ez nem túl sok? A gyári venti vezérlést nem igazán értem, mert az hagyja akár 80-ra is felmenni a kártyát. MSI afterburnerrel állítottam be egy curve-t, így 70 fok körül 70%-on forog a venti, viszont ugye így qrva hangos és hosszútávon nem tudom jót tesz-e neki. -
#321 Valóban nem giccsparádé, tisztességesen összerakottnak tűnik, de ez az aranyozós bullshit eleve nagyon csájnás'... :D -
Inquisitor #320 Nem vagyok olyan ember, akit egy HW termék kinézete különösebben érdekel, inkább a teljesítmény, ár, fogyasztás, de ...
Itt van ez az Asus GTX 980 huszadik évfordulós GOLD kiadás, ez valami frenetikusan szép, ha létezik gyönyörű VGA, akkor ez az:
ASUS GOLD20TH-GTX980-P-4GD5
Persze sajnos limitált, de ehhez képest az EVGA Kingpin egy giccsparádé. -
Lebowski #319 egyszer csak előjött, ez a régi kártya drivere, mert visszaraktam azt, hogy megnézzem, tuti a kártya szarta össze magát. driver sem segített és nem csak a chrome ilyen, hanem minden, amint winfos közelébe kerül. -
RYO21 #318 Csak a Chrome ilyen? Driver újratelepítés segített? -
Lebowski #317 Sziasztok!
Ha ilyet csinál egy kártya, akkor kuka? (560 ti-ről van szó) -
Nikknev #316 3 Zotac-om volt. Mindhárom hangos volt,mindhárom beszart. SOHA többé.
Ráadásul hiába a magas gyári érték, OC-ben egyáltalán nem biztos hogy megállja a helyét.... -
kasa85 #315 Köszi
Akkor azt kérek mindenféleképpen.
Úgy tudom jobban kezeli majd a DX12.
Illetve 10% gyorsabb új driverekkel a GTX780 kártyától.
Van az a Vram mizéria.
Elméletileg 4GB mondanak,de 3.5gb a tényleges.
Akkor is nyerek 0.5gb vramot.
Egy amitől félek a tücsökzenekartól.Állítólag cirippelnek.
Nem tudom,hogy javították ezeket,de tuti vissza küldöm,ha hangosabb jóval a hűtésnél.
Igaz a Haf 932 ház teli van ventivel tiszta repülőtér hangzavar van,de legalább hűt.
Zárt füles meg megoldja :)
Hangszóróra erőltetve minimum 120 decibellel halgazom a puskaropogás :D -
#314 Megérné 970-re cserélni...akár ráfizetés nélkül is, ugye a vételkori árnak megfelelő terméket kell adniuk...:) -
kasa85 #313 Régi biost írtam vissza.
A lényeg eredeti bosa van fent :D
Ami Epida ramra jó.
Ráadásul meg írták mivel nem engedi az Eldida bioszokat rá engedni.
Szóval valamit ügyködtek a kolegák,de örülök garancia időszakban jött elő.
Küldöm is vissza a kártyát,mert így nevetséges semmi terhelés nélkül fagyi nagyon ritkán.
100% terhelés alatt még húzva is atom stabil.
Az a gond húzom a kártyát az értéke csökken a kártyának mivel el adom akkor vissza hozzák mi ez ?
Most Iponban nettó értéke 110 ezer lehet.
Prohardveren 70 ezer forint.
Lehet rá fizetek,vagy be cserélem 970re a kártyát ráfizetéssel.
Mivel harmadik kártyát kapom meg akkor már kérhetem a másik terméket.
Inkább rá fizetek kapok egy újat,mert kitellik tőlük meg írják a biost nagyobb fesszel,és vissza küldik.
A venti nem zörög már ami érdekes.
Pedig olyan csapágyas a középső csak úgy néztem XD
Most tök kussban van még sebesség növeléskor is.
Volt olyan proci foglalat el hajlott remélem nem a proci szórakozik a kártyával.
A tüskéket vissza állítottam 3 volt elgörbülve. -
#312 Hááát ha csak a legalacsonyabb órajelnél áll fenn a probléma, akkor esetleg megoldható egy szerkesztett majd flashelt BIOS segítségével, hogy soha ne menjen 3xx MHz körül, hanem mondjuk az a legalacsonyabb clock state is a 'filmezős közepes' szintjére legyen belőve és akkor elvileg nem lehet problémád (már ha az esélyesen megnövekedett idle fogyasztás nem az számodra)...a csapágyas venti viszont inkább kikerülhetetlenül garis kérdés... :D
ui.: Mondjuk nem gyári BIOS használatával viszont ugorhat a gari... -
#311 Most már 2500at forog, ház oldala levéve. Játék közben nem feltűnő, de azért na. Nem tudom milyen ház szellőzne úgy, hogy csak 2k-t érje el. -
kasa85 #310 Sziasztok.
Nos.
Teszteltem a kártyát Idle módban.
Csak a Windows,és csak 2 d módban ment.
Aki nem tudná 3 mód van.
Van egy alap 3xxMHz körül van.
Na itt jön a hiba.
Van egy közepes órajel filmek azt kérik.
Van a Boost órajel az a játék.
A legkisebb órajelen megakadt az egér,és mintha lefagyott volna a gép.
MSI A programmal diagnosztizáltam.
Semmi húzás nem volt ráadásul Facebookoztam akkor.
Egyszer csak a GPU használat 10% ról felment 99% ra a tüske eléggé vékony volt olyan mint egy tű,és vissza zuhant.
Tesztelés Windows 7 Ultimate Sp1 X64 7X telepítve.
Más más Driver tesztelése!
Windows 8.1 X64 más más driver telepítve 4x telepítés.
A hetem rá ment mire sikerült el kapnom ezt a pillanatot.
A kártya fórumán az a vicc Elpida ram nem létezik az adott kártyámhoz.
A nyákon is más feleségjelzés van :D
NA ez kész téboly.
Hivatalosan Hynix,és Samsung Vramok vannak ezen a típuson.Profilomban meg található a pontos típus!
Kérdem én ez garancia?
A másik az Elpida biost akartam fel rakni nem engedte.
Úgy néz ki az Ipon ki tett magáért egy olyan kártyát adtak ami nem csak csapágyas ventivel,de más biosszal,és hibás kártyatípussal rendelkezik :DDD :W
Gigabyte GV-N780OC-3GD (Rev. 2.0) -
#309 Jól áll az Nvidia GM200-as GPU-jának utódja, a GP100 -
#308 Majd talán ha a ház rendesen szellőzni fog változik.