2149
nv
  • grebber
    Nvidia are headlining CES in January - isn’t it about time for a GTX 1080 Ti?
  • Borg
    Ami az AIB market sharebe nem számít bele.
  • broman191
    Ott van a 480 is, tizenharmadik. Ami nem olyan szörnyű, ha azt nézzük, hogy az AIB 480 kártyák elérhető készletei manapság kezdenek rendeződni és aki a refre rá sem nézett, nem is lehet benne a felmérésben. Majd lesz kimitatható növekedés az elkövetkezendő hónapok felméréseiben az AMD táján is főleg a 460 és 470-ekkel, amelyeknek nincs újabb generációs zöld konkurenciája...
  • SzirmosSzisza
    Tegyük hozzá, hogy a jelenlegi konzol generációban (xbone, ps4) az ő vasuk van ami nem kis piac.
  • Borg
    Legalábbis némely kimutatás szerint... ha viszont megnézed a legfrissebb steam hardware surveyt, ott bizony nyomokban sem találod meg az RX kártyákat, míg a pascalok meg lazán a top5 legnagyobb növekedést mutató kártyák között.

Szal ha a bányászati célokra eladott kártyákat beleszámolják, akkor persze, lehet ferdíteni egy olyan kimutatást amely szerint nőtt az amd részesedése. Épp csak a gamer közönséget érdekli egyre kevésbé az erőlködésük.
  • grebber
    "Mivel AMD kalap lófasz idén" AMD látszólag most erőteljesen a profitra megy a népkártyákkal. Nem véletlen emelkedett a piaci részesedésük az Nvidia-é meg csökkent.
  • adam46
    Köszi. :)

Még terveztem, hogy várok vele kicsit, míg lentebb esik az ára. :) Utána szerintem belevágok.
  • MerlinW
    Még kicsit drága de 1080p-hez best buy.
  • Hasselhoff72
    De nem birtam tovabb:))
  • Hasselhoff72
    En elegedett vagyok vele, 290 trix-rol valtottam.
    Foleg hogy meghuzva 67-68 fokos max es teljesen kussba van, teljes csond azota hallom a tapomat:))))
    Palit SJS a cucc , utolso nvidia kartyam Elsa Erazor GF2 GTS volt:)))))
  • adam46
    Oké, idegen környezetbe értem. Mivel AMD kalap lófasz idén, ezért a kérdésem, hogy milyen az 1070-es kártya? :D Aki megvette, az elégedett vele?
  • broman191
    Arno volt benne, a Unity hőse, a sztori beindulásának kezdetén, a templomos küldetés felvezetésében, minden benchmarkjukban ugyanazt a jelentéktelen cinematic jelenetet nyomják belőle... :) A Syndicate más korszak, más főhősök...potenciálisan szebb FPS számok...feltűnne...de szvsz a Syndicate számai is ugyanúgy jelentéktelenek lennének a jövőre nézve, mivel az éven nem is jön átmeneti DX12-be kóstolgató, megjelenés után next-gen API-t bepatchelő AC játék, majd jövőre ütnek egy nagyot, zsigeri DX12 támogatással...reméljük. Az már mérvadó lesz az akkori jelen és jövő gépigényeire nézve... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.31. 21:24:20
  • Maala
    Én azt néztem, hogy ez nem a Syndicate volt, annak ellenére, hogy Unity-t írtak ki?
  • csgj
    Jaja, ráadásul ez most az újabb GDDR5-ös 950m, nem a korábbi elavultabb DDR3-as. (Mondjuk nem'tom driver téren ez mennyire számít.)
  • broman191
    Persze, mert a 950m modernebb chip, az AMD akármid pedig már gondolom legacy - 'elfekvős' - driveres relatíve matuzsálem volt... :)
  • csgj
    Az új laptop egy hete van meg, és máris volt két driver frissítés a GE-ben. :D (GTX 950m)
  • broman191
    Az kicsit odab4sz, amikor a Titan X 4K eredményei sorra jobbak/megegyezőek...2 év múlva király lehet majd 4K-zni a Titan X-hez képest harmadáron egy akkori sweetspot felsőkategóriás karival és a 4K monitorok ára is kb. feleződhet addigra, előbb-utóbb lesz helyettük 'sokkaltöbbkás' yay... :)
    Mindenesetre a 2 évvel ezelőtt megjelent optimalizálási clusterf*ck Unity-t száműzhetnék már tényleg a benchmark körképből, inkább mérnének mondjuk a Syndicate-tel, ha annyira AC kell...a Crysis 3 is inkább csak kötelezően szereplő múltbeli OMG eyecandy cím - 3 és fél éve jelent meg, repül az idő - de láthatjuk újra és újra, hogy nem érdemes nagy csodát várni tőle az újabb karikkal sem, még mindig relatíve sz4rul fut az újabb címekhez képest és egyre kevésbé látványos, sokatmondóan lemaradt a Titan X 4K-ban... :)

#849: No shit Sherlock...gondolom a generációbeli és kategória különbség is feltűnhetett. :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.31. 17:02:10
  • Maala
    Szerinted?
  • SzirmosSzisza
    Az megvan, hogy 1080p-ben megy a 970?:D
  • Maala
    Inkább csak annyi, hogy nem volt semmi probléma a 970-esemmel sem. Ahhoz képest ugyanezt a szintet tudja 4K-ban a Titan X is. :-)
  • SzirmosSzisza
    A 4k a 4k ¯\_(ツ)_/¯
  • Maala
    Elgondolkodtató.
  • broman191
    Ja hogy mobil GPU...ott elvileg mindig a laptop gyártója által jóváhagyott legfrissebb driver játszik, az a legbiztosabb út, bármiféle attól eltérő driver feltelepítése lutri...desktop GPU-nál elég csak az AMD/nVidia által jóváhagyott verziókat telepíteni rá az előzőre. A gyártó által engedélyezetlenre nem is fogsz bukkanni, főleg ha GE intézi a frissítéseket... :)
  • csgj
    Köszi, cool! :)
  • csgj
    Hááát a laptopos AMD karimnál nem volt olyan egyszerű a dolog. :D Ha nem uninstall után frissítettem, akkor eltűnt egy rakás opció a Control Centerben.
  • broman191
    AMD kariknál sem muszáj az uninstall, fura dolog, ha nálad úgy ment... :)

ui.: Ami 'WHQL' minősítésű az mehet rögtön frissítésre - kivéve 1-2 évente egyszer, amikor clusterf*ck az is - a bétákkal inkább érdemes vigyázni, bár gondolom az extra pipálható opció, hogy keressen-e olyat is automatikusan...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.30. 20:14:35
  • Maala
    Ajánlott várni 1-2 napot, bújni a netet, hogy nem-e kúrtak el valamit. Aztán frissíteni a GF XP-ből, nem kell uninstall. :-)
  • csgj
    Sziasztok! Amikor a GeForce Experience talál frissítést, elég ha rögtön frissítem is onnan, vagy ajánlott előbb egy driver uninstall? Eddig ATI-m volt, és ott muszáj volt az uninstall.
  • lac coo
    Hi !

A multi projection cerrection mar elerheto, vagy csak majd lesz valamikor kategoria ? Esetleg valami beta driverben mukodik e mar. 1070-esem van de nem talalom , gondonam mert meg nincs is, de nem vagyok biztos benne...

THX !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.28. 11:36:55
  • broman191
    Remélhetőleg alakul egy kis árharc 200 dolcsi környékén... :)

• broman191
    Olyan sz4rral én nem gurítok, majd ha lesz új Z, akkor jöhet SLI-ben.
  • Maala
    Még szerencse, hogy Titan X-re farmolod a lóvét. :D
  • broman191
    Nincs mit, ha most GTX 1060-at vennék, az venném nyugodt szívvel... :)
  • Piko888
    Köszönöm a segítséget és a sok hasznos infót.
    Akkor nyugodt szívvel rendelhetem ezt : Gigabyte 1060 ?
  • broman191
    Alapként is adott egy alap és egy boost órajel, többek között a terhelés és GPU hőmérséklet függvényében a boost órajel fog érvényesülni a játékok alatt. Ha idegenkednél is a tuningtól, akkor érdemes tudnod, hogy nem is lehet érdemben túlfeszelni a karit, amivel esetleg elronthatnád és/vagy garit veszthetnél. Gyárilag korlátozott, biztonságos határokon belül állítható csak mindenféle teljesítményt meghatározó érték - gyári szoftverrel - ezért is nincs érdemi különbség még a nem referencia modellek között sem a refhez. képest maximálisan elérhető teljesítményben, ugyanazok az nVidia által felállított szoftveresen engedélyezett tuning korlátok érvényesek azokra is.
  • Piko888
    Boostolni nem fogom, vagy azt alapból nyomja fel?
  • broman191
    2100 MHz körüli boost órajelet mindenféle kapható körítéssel tud stabilan az 1060 GPU, lényegesen többet pedig drágább kiadásokkal sem, inkább 'GPU lottó' hogy ki milyen példányt fog ki, modelltől függetlenül.
  • Piko888
    Az Asusokat sok helyen fikázzák, grafikus chip sebessége mennyire számít, mert 1506 és 1620 között mozog.
  • broman191
    Szvsz akár referencia modellt is, ha megfelelően alacsony áron adják az AIB modellekhez képest(jelenleg nem), mivel a GPU Boost 3.0 boost csökkentő hőmérséklet határán belül marad a ref. hűtéssel is a GPU és állítólag nem is pörög szörnyen magas fordulaton hozzá a venti...a jelenlegi felhozatal számomra nem tűnik olyan bőségesnek, ha az ár-érték arányt figyelembe vesszük, de pár ezer forinttal a ref. modellek felett ott van a G1 Gaming Giga és pár ezer forint plusznál többet szerintem egyetlen modell sem ér belőle, mivel tuningpotenciálban is mind ugyanott áll meg... Egyébként MSI-féle Gaming X-et mondanék, csak +20e Ft-ot nem ér, sőt talán egyet sem az GTX 1060 esetében a ref. fícsöreihez képest...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.14. 17:38:24
  • Piko888
    Sziasztok!
    Szeretnék egy GTX 1060-at venni, de annyi fajta van, mint égen a csillag. Szerintetek ezek közül melyiket érdemes megvenni?
    Merlin GTX 1060
    PCX 1060
    Előre is köszi a segítséget.