933
Új, dél-koreai ARPG a Diablo nyomdokain.
  • PiszkosFred
    Tedd ki (húzd az ikonját oda) bármelyik számodra könnyebben elérhető gombra az actionbarra.
  • plutoka
    korábbi játékok miatt már fel sem tünik Nerian a sok "siemka". A lényeget most is angolul irják, pl world boss-ok spam helyen.
    eddig bejövős a játék, de esélytelen, hogy hardcore csinálja az ember meló mellett, ennyi contentet még nem láttam játékba bezsúfolva.

nekem macerás a lóra felszállás, azt nem birom megszokni. bár lehet h mert alt gombon se a legjobb már :P
  • ToxiMaxi
    Ebben teljesen igazad van. Csak jobban szeretem ha a general chat-en inkább angol duma megy.
  • Terawatt
    Azt nem is néztem megmondom őszintén - társaságra ráírtam hogy hova mennek és oda böktek. Lokálisan kb mindegy kikkel vagy nem? Dungeonre meg úgyis van crossplay.
  • PiszkosFred
    Picit hasonló, mint ami itt az "auto move" keybind, vagyis ha beállítom egy gombra, akkor az adott gombot nyomva tartva (! - fontos) a karakter követi a kurzort a képernyőn, harc/interakció nélkül, mintha bal klikkelnék. Diablo/Poe/stb játékokban megoldható és nagyon precízen tudom így irányítani a karaktert, plusz annyira megszoktam már az elmúlt soksok évben ezt a fajta irányítást, hogy izomreflex szinten működik. De itt az "auto move" lenyomása után azonnal elindul a karakter a kurzor irányába és megy és megy és csak akkor áll meg, ha újból lenyomom a gombot. Kvázi ugyanaz a funkció, de "Push" kontra "hold" - nem tudom jobban elmagyarázni, sorry :) Saját baromság, tudom, de az élet B oldalán az ember már ragaszkodik a rigolyáihoz...
  • MerlinW
    Ha eddig tetszik, ~10-15 óra múlva imádni fogod, mikor vége a "tutorial"-nak :)

Force move alatt mit értesz? Space-el dash-elsz.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.09. 10:32:13
  • PiszkosFred
    Én belefutottam egy 8300-asba, mire a steam frissített/felállt a padlóról, de lement 30 perc alatt, utána nem volt gond. Az utolsó 2000 ment nagyon lassan :)

A tervezett neveket sem nyúlták le. Teljesen vakon ugrottam bele, és bár másra számítottam, mint ilyen mandulaszemű, nagy mellű, modelleket meghazudtoló stílusban sétáló karakterekre, de - magam sem értem miért - simán elröppent az este és a kezdeti "miaszartkeresekénitt" feeling eltűnt és kezdett megtetszeni, amit látok. Egyedül az irányítással nem vagyok kibékülve, nálam a "force move" billentyű nagyon kell, annyira megszoktam már diablo/poe vonalon, hogy anélkül féllábúnak érzem magam.

Egyelőre maradok pár hetet, aztán meglátjuk mi lesz.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.09. 10:35:05
  • MerlinW
    Én is megúsztam Zinnervale-en mindent, egyszer volt egy 5 perces szerverleállás, azt leszámítva pöccre indult és ment minden rendesen. Azonban voltak páran akik queue-ban ragadtak. Az MMO startok már csak ilyenek.
  • ToxiMaxi
    Szerencsés voltál, Neria-t én nem is néztem, mert lengyel, olasz duó számomra legalább olyan rossz, mint egy magyarokkal teli szerver.
  • Terawatt
    Én nem tudom hogy hogy, de megúsztam a steam errort meg a sort a Neria-n :)
  • ToxiMaxi
    Én kb. 15 perc után meguntam, amikor még mindig 10k-t mutatott a sor Zinnervale-en.
  • SzirmosSzisza
    Elég gyorsan lemegy a sor amúgy, nekem az elején a 11k kb 20 perc volt, bár sajnos a nevemet így is elvitték...
  • ToxiMaxi
    Végül én is meguntam a sorban állást és inkább játszok egy kisebb szerveren.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.08. 20:47:03
  • SzirmosSzisza
    Alul láttam 2-t ami teljesen üres.
  • ToxiMaxi
    Thirian 5k sor
    Közben
    Zinnervale
    Kadan
    Trixion
    Asta
    mind full
  • ToxiMaxi
    Szerencsére hétvégére elutazom, így megkímélem magam tőle.
  • PiszkosFred
    ...es akkor meg erre rajon par nap mulva a f2p tomeg, erdekes hetvege ele nez mindenki :)
  • ToxiMaxi
    Zinnervale 16 ezres sor
    Kadan 8 ezres

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.08. 19:39:54
  • drop
    végzet a kicsomagolással erre elkezd nekem 12gb szedni mi a fene
  • SzirmosSzisza
    Azért érdekes, mert valakinek meg ment így is... na mindegy, pont most csomagolta ki magát :D
  • ToxiMaxi
    1 óra próbálkozás után nekem most indult el a steam unpacking. Steam qrta el a dolgokat.
  • ToxiMaxi
    Akkor már megvan, hogy hova nem megyek.
  • MerlinW
    Public chat-en nem angolul - vagy az adott szerver domináns nyelvén - beszélni bunkóság és értelme sem sok van.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.08. 16:58:52
  • danone
    Mi olyan 30-50-en Kadan-ra megyünk, kíváncsi vagyok mekkora lesz az utálat, ha elkezdenek többen magyarul chat-elni :D New World-ben volt két hónap mire megszokák. :)
    Utoljára szerkesztette: danone, 2022.02.08. 16:27:31
  • MerlinW
  • PiszkosFred
    Még el sem kezdődött a játékom, máris lehülyézett valaki. Szép. :D
  • MerlinW
  • BEAST #182
    Igen, ha tartják magukat a korábbiakhoz, akkor a Kadan-ra mennek a nagyobb nemzetközi streamerek. Ezért is lett szimpatikus a Zinnervale... aztán pár nap alatt 2x akkorára duzzadt a Zinnervale guild listája, mint a Kadan. :D
  • PiszkosFred
    Meg kell nezni, hogy a nepszerubb nemzetkozi (esetleg magyar) streamerek hova mennek es azt (es a "kovetoiket") elkerulni az elso par hetben :D
  • BEAST #180
    Én csak a "Legtöbb magyar guild" részt nem értettem, főleg miután a Lost Ark Hungary-re hivatkoztál, ahol a legutolsó hír, hogy Kadan-ra mennek. Azt látom a google docban is, hogy a Forsaken a Zinnervale-re megy, de sehol sem találom azt a többséget, akik szintén oda mennének. :)

Én és páran még mindig nem döntöttük el hova megyünk mert kb naponta változik hogy Kadan vagy Zinnervale. Valószinűleg ahol kisebb lesz a sor. :D
  • MerlinW
    A HC PvP-sek lőtték be maguknak a Kadan-t. Persze ettől még mixed lesz, de na. Kb esélye sem lesz ott GvG-ben a PvE-s társaságnak:) Nincs olyan sok választás, Kadan-al együtt úgy tűnik 3 és fél angol nyelvorientált szerver lesz.
    Én meg oda megyek, ahova a csapatom megy. Nekem őszintén szólva teljesen mindegy :) A GvG-t és a gazdaságot leszámítva minden nagyobb event cross-server.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.08. 10:41:47
  • BEAST #178
    Tehát, amikor a discordon azt írták, hogy a magyar guildek Kadan-ra mennek, úgy értették, hogy Zinnervale-re?
  • MerlinW
    Lost Ark Hungary, weboldal, facebook, discord. Keress rá, első találat.
  • BEAST #176
    Van valami titkos magyar guild találkahely? A nyilvános google docban csak 4 magyar guild van, abból 1 megy Zinnervalere, 1 Kadanra és 2 Neriara.
  • MerlinW
    Launch Release Notes

Kapunk 2 power pass-t, krafting bónuszt, meg minden jóságot.
  • PiszkosFred
    Added the ability for users to add an account (similar to adding their roster) as a friend and display which character they're currently playing on - friends lists are no longer locked to characters.
  • MerlinW
    A legtöbb magyar guild, ahogy mi is Zinnervale-re megyünk, ez már végleges.
  • BEAST #172
    Igen, ha minden igaz dungeon, raid mehet együtt több serverről is.
  • BEAST #171
    Jelenleg a Kadan felé billen a mérleg nyelve, annyi ember menekülne Zinnervale-re a streamerek rajongói elől. :D
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2022.02.07. 18:33:35
  • 0Fritz
    Mivel a karakterek nevei régiósak lesznek és nem szerverenként lebontva, ezért lehetséges egy másik szerveren lévő karaktekt behívni a csapatba és vele együtt nyomni a Dungeont, Raidet?