14
  • ostoros
    #14
    Meg a hülyékkel, akik Darwin díjasok lesznek.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2014.11.20. 23:27:49
  • Vol Jin
    #13
    Az emberiség történelme a világvégevárók siralmaival van tele.
  • Vol Jin
    #12
    Az feltűnt valakinek, hogy ezek a főmuftik enterprise űrhajósnak vannak beöltözve? Mármint nem pont annak, de simán elmennének egy új produkció statisztáinak.
  • ostoros
    #11
    Számodra az az ideális világ, ahol hosszú távra terveznek, és az emberiség fejlődése biztosított, vagy ahol leszarják mindezt, és a tömegek pillanatnyi jóltartásáért feláldozzuk a jövőnket, hogy aztán a végén egymást pusztítsuk el az erőforrásokért, és nyomorultul dögöljünk meg, mint az állatok?
  • xpek55
    #10
    Számomra ez a klíma kérdés túlságosan szürke. Pontosabban egy hatalmas szürke massza.

    Nem igaz, hogy nem lehet pontosan úgy kiegyezni mindenkinek, hogy a win-win módi álljon be.

    Itt tényleg nincsen összeesküvés. Helyette csak "összeesküdés"... Összeesküdtek, hogy hazudnak nekünk, még akkor is, ha már kiderült róluk, hogy hazug alakok...
  • Vol Jin
    #9
    Számodra az az ideális világ, ahol a kukában kell turkálnod az élelemért, vagy az, ahol pörög a gazdaság és van munkád?
  • Cat #8
    Majdnem 15 éves anyag, elavult. A 2006-os válság után hatalmasat csökkent az ország energiaigénye, és az utóbbi években rengeteg keresztirányú (észak-déli) vezeték épült ki.
  • NEXUS6
    #7
    Nekem is meg kéne már csinàltatnom a klímát a kocsiban.
    XD
  • subertus
    #6
    Na de jó kis link, örülök neked
  • halgatyó
    #5
    A keresőkkel óvatosan kell bánni, mert a téma annyira átpolitizálódott az utóbbi 10 évben, hogy egymással köszönő viszonyban sem levő adatok röpködnek.
    Itt van egy szerintem megbízható: tanulmány
  • halgatyó
    #4
    Ez így nem igaz. Én pl. semmilyen gúnyt sem érzek azok iránt, akik kicsi műanyag autóval járnak, nekem is volt trababtom, 8 évig, még zöld is volt, voltunk vele Németországban is (akkor még "szocializmus" volt).
    Nemcsak az autóról van szó, hanem a fűtött lakásról/házról, a mindennapos melegvizes zuhanyról (főleg nőknek), az iparról, a szállításról, a mezőgazdaságról (a szántás fogyasztja a legtöbb üzemanyagot, de a terményszárítás, terménytárolás hűtőházakban, műtrágyagyártás is odatesz)
    Ezeknek a kiváltása nem egyszerű. Nem a kisember hedonizálása a bűnös, szerintem
    Pl. Magyarország (sajnos legalább 5 éves az adat) évente 30millió tonna kőolaj egyenérték energiát fogyaszt, ennek bő fele épületfűtés, a közlekedés és szállítás 10% körüli, a pontos grafikont megpróbálom előkeresni
  • zola2000
    #3
    Nincs itt semmi összeesküvés, emberek, akiknek csak az anyagi javak hajszolása fontos, környezetvédelem max szavakban: választanak maguk közül vezetőket.

    Például az átlagember itt valamiért egyáltalán nem akarna pl kis "műanyag" elektromos autóval járni, sőt ha valaki elkezdene olyannal járni mert megfelelne, talán még gúny tárgyává is válna, sőt ha itt van olyan autóról cikk, jönnek az autóra a beszólások előre, pedig ha mindenki olyannal járna városon belül, akkor igencsak visszavetné a szennyezést, de sok ilyen "vállalható kényelmetlenséget"lehetne írni, amitől csökkenhetne a szennyezés (pl minek évente egy telefon, mikor még az előző is jó, stb) de mindenki csak akkor vesz vissza a költekezésből ha elfogy a pénze, vagy akkor sem (hitel) . Amíg az emberek ilyenek addig nem kell csodálkozni hogy a vezetők milyenek környezetvédelmi kérdésekben.

    Persze könnyű csak a politikusokat szidni, de mindenki egyenként felelős ezért.
  • halgatyó
    #2
    A valóság szerintem ennél sokkal árnyaltabb (nem ár-nyaltabb:-))
    A "demokrácia" csak az altató mesében létezik, amivel az emberszerű lények többségét el lehet altatni. Gondoljunk csak az emberek többsége által fontosnak tartott, de az "európai értékek" meg hasonló hányingerkeltő maszlagok közé BE NEM vett kérdésekre, mint pl. a halálbüntetés, általában is a büntetési rendszer, az értékrendek kérdése, a offshore korrupcióval kapcsolatos kérdések, az autósok és általában a mozgási szabadság szarbatiprása, a szájzártörvények és a szólási szabadság egyre durvább korlátozása, a bevándorlás ránk erőszakolása, és még egy sor más kérdés, hadd ne soroljam és részletezzem.
    Ennyit a "demokráciáról" (idézőjelben)
    Ha csak az lenne a krédés, hogyan lehet eljussoltatni a tömegeket, akkor nem próbálnának ránk erőszakolni ennyi gyűlöletes ocsmányságot, ennyi PUSZTÍTÓ, DE ANYAGI HASZNOT NEM HOZÓ szabályrendszert és fejreállított értékrendet.
    A cél jól láthatóan a pusztítás. Nem az olaj, és már nem is a hatalom. Az utóbbi csak eszköz.

    Gőzerővel folyik a dolgozó középosztályok pusztulása, szándékos pusztítása. Minden, amit az ember igaz emberként elért, amiben különben vagyunk a dzsungel erőszakos világánál, lassú kihalásra van itélve (nyugdíjrendszer, oktatás, egészségügy, stb. )
    Azok, akik mindezt csinálják (vezénylik), nos ugyanazok találták ki a CO2 kereskedelemre alapozott óriási pénzszerzéseket (ez is tipikus: egy technikai-politikai problémát KERESKEDELMI-pénzlenyúlási problémává átalakítani)
    Ne legyenek illúzióink. Ezek az állami vezetők valószínűleg kényszer hatására cselekedtek, jöttek össze, és igyekeznek a lehető leginkább alulteljesíteni a feladatokat.

    Egy LÉNYEGES ÉSZREVÉTEL: már ezer helyem olvashattunk hogy ennyi százalékkal fog nőni a "megújulók" aránya meghogy annyi %-kal fog csökkenni a CO2 kibocsátás....
    ÉS SEMMI KONKRÉT RÉSZLET! Menyyibe fog kerülni AKKOR (pl. 2030-ban) 1 db 2 MW csúcsteljesítményű szélturbina? Mennyibe fog kerülni 1 kWh elektromos energia? Hogyan fogja ez befolyásolni (SZÁMOKKAL!!) az ipar és a gazdaság árviszonyait, termelését, stb?

    Ilyen számadatok NÉLKÜL az a "vállalás" hogy ennyei meg ennyi %-kal fog csökkenni a CO2 kibocsátás.... hát enyhénszólva megalapozatlan, LEVEGŐRE épített elképzelések kívánságlistája, még annak is gyenge.
  • ostoros
    #1
    Még szép, hogy lassabb ütemben haladnak. Egymásnak ők az igazi versenytársai. Minden más másodlagos nekik.
    A gyomor demokráciája a gyomor diktatúrája ellen. Nekik minden kérdés gazdasági kérdés. Mert a vezetés alatti hatalmas tömeget csak jó gazdasággal lehet elkussoltatni. (Nagyrészt Európa is ilyen,velünk együtt)