14
 • Vol Jin
  #14
  Ez gyakorlatilag egy fröccsöntött szemeteskuka négy kerékkel meg egy kormánnyal, de nem autó. Zseniális egy mocsármenti tanyáról egy talicska szar átfuvarozására a szomszédba, meg nyilván elfér anyósülésen egy kapa is, azt slaggal csapatható a beltér is, de ez akkor is csak ennyi.
 • gombabácsi
  #13
  és így 10x annyiba kerül mint amúgy kerülne :D
 • Ender Wiggin
  #12
  nézzük meg, hogy a nyomtatott karosszéria hogy viseli a szokásos törésteszteket. egy ilyen roadster konfigurációnak komoly csővázas merevítés nélkül semmi értelme. az üvegszál már az első Corvette-k ideje óta használatban van, amikor még szintén nem volt merevítés a héj alatt. de most komolyan, az 50-es évek szintjét visszahozni a cél?
 • M2 #11
  Aztán arról ki fog hősi eposzt írni, hogy Kis Pista a pár óra alatt kinyomtatott autóját hogyan hozatta forgalomba nálunk röpke 50 év alatt?
 • kvp
  #10
  "Amíg az egyes utcai autók akár 25 000 vagy még több alkatrészből is állhatnak, addig a Local Motors modelljei csupán 50 alkatrészből."

  Csak a karosszeria keszul 3d nyomtatassal, egy darabbol. (nyithato ajtok, stb. eseten mondjuk 7-8 darabbol) A tesa uj jarmuveinek karosszeriaja hasonlo modon, csak uvegszalas anyabol keszul. Minden mas a ket auto eseten egyforma, hiszen a burkolat alatt ugyanolyan vaz, motor, stb. van.

  Egyebkent a prototipus nyomtatasi technikaja nem az a nagyfelbontasu retegezett uv kotott poros technika, amint pl. a shapeways is hasznal, hanem egyszeru csikozott olvasztott muanyag, amit muanyag huzalbol nyomtatnak. Lattam mar ilyet kozelrol es eleg gyenge minosegu, kisse szunyoghaloszeru az eredmeny. Annyira, hogy meg a forumos fotokon is latszanak a csikok. Raadasul az egesz iszonyat merev es torekeny, tehat a legkisebb erohatasra (koccanas) darabokra torik. Tehat lehet jo lenne az otlet, de nem ezzel a technikaval.

  Ha mar 3d nyomtatott auto, akkor en szemely szerint egy uvegszalas technikat tartanek jonak, ami ugy mukodne, hogy habbol kifaragja egy nagyobb cnc a format, majd ragasztoba aztatott uvegszalas paplanokat raknak ra. Szaradas utan leveheto es sorjazas utan festheto es mehet fel a fem vazra mint most a teslaknal. Egyebkent manapsag a legtobb gyari concept car mar igy keszul, tehat a technologia adott.
 • Ferrer
  #9
  Majd 10-15 év múlva nézzétek vissza ezeket a hozzászólásaitokat :D
 • barret
  #8
  Haggyggyuk már a parasztvakítást!
  Ennek a halandzsának a töredéke sem igaz...
  Most hosszan sorolhatnám azokat az alkatrészeket,anyagokat,amit NEM lehet 3D nyomtatóval elkészíteni.
  DE Jóskapista elhiszi hogy ez működhet,mert olvasta a Zinterneten.
 • Meridian
  #7
  Golfpályákra jó lesz, közutakra biztosan nem...
 • Euro
  #6
  Ezek az autók működnek is? Vagy mi értelme?
 • Fantaarc
  #5
  Nem az aktuális állapotot kell nézni, hanem a potenciált ami benne rejlik és robbanásszerűen fejlődik a technológia. Nem tudom, hogy ennek az adatnak a jelentősége feltűnt-e:
  "Amíg az egyes utcai autók akár 25 000 vagy még több alkatrészből is állhatnak, addig a Local Motors modelljei csupán 50 alkatrészből."

 • Ender Wiggin
  #4
  a kasztnit nyomtatják? és ezt úgy felkonferálni, hogy autók nyomtatóból? ezek nem is autók, vazze. teljesen haszontalan szarok, se csomagoknak, se kettőnél több embernek nincs hely, ha esik szoptak, ha fúj szoptak az utasok. a biztonságról már ne is beszéljünk. inkább maradjanak a legó nyomtatásnál, az még talán megy, bár abban sem vagyok biztos.
 • Cat #3
  nyilván még béna az egész dolog, de úgy látszik nem látod át a dolog lényegét, hogy minigyárakban igény szerint nyomtatott járműről van szó. Az újrahasznosítás pedig, hogy a porított műanyagból egy másik autó nyomtatható, alapvetően más, mint a mai módszerek.
 • Vol Jin
  #2
  Úristen, mekkora szenzáció, a vevő maga választhatja ki a jármű színét, sőt még a felszereltséget is. Ilyenről eddig még nem is álmodhattunk!

  Sőt, a kocsi újrahasznosítható. Nem is értem, hogy az autóipar eddig miért nem csinált olyat, hogy beolvasztja a használt kocsik acélelemeit...

  Egyszerűen elképesztő!

  A dizájn pedig valami elképesztően fantasztikus, sőt luxusminőség. Eddig csak felmosóvödröknél és szemeteslapátoknál láttunk ilyen minőséget, és már-már megközelíti egy szemeteskuka kidolgozottságát, ami rendkívüli izgalomba hozott.
 • Szefmester
  #1
  Érdekes ötlet. Főleg az újrahasznosítás része. :D Az külön poén lenne ha a megrendelő valami netes felületen maga legózhatna össze pár dizájnelemet a fő modellekhez, mintha csak valamelyik NFS játékban használná az autosculpt rendszert. Persze csak olyan alkatrészeket amiket már egyszer leteszteltek törésügyileg.