25
  • boond
    #25
    Sokkal valószínűbb az, hogy azok amiket emlegetnek létező dolgok, csak azt a tényt felejtik el közölni, hogy az előző kabinet idejéből, még az mszp-s korszakból való... haverokat meg, nem dobunk fel, viszont ilyen ügy meglebegtetésével segítünk nekik :)

    Nem kell elfelejteni, Gy. Ferit tárt karokkal fogadták, Bajnai milliókat kap, amerikai szervezetektől, amerikai kormánytag/közeli "civil" szervezetektől is... Sokkal inkább ez a realitás, nem a jobbik.
  • Meridian
    #24
    "az egész történetért felel az a sok fillérbaszó vásárló, akinek gőze nincs, vagy inkább leszarja, hogyan is müxik ez a dolog"

    Ezért pont nem a vásárló a felelős, amúgy is mindenkinek a töke tele van az extra magas 27%-os ÁFA-val...
    Attól, hogy csökkentették az SZJA-t (mást meg emeltek, meg emelni fognak még), attól még nem lett sokkal több pénzük a munkavállalóknak, csak néhány ezer Ft-al. AKinek meg eddig is vastag jövedelme volt, az ezt pont leszarja, de ráadásul ők jártak egyenes arányban jobban, számszerűleg.
  • M2 #23
    "az egész történetért felel az a sok fillérbaszó vásárló"

    Ez meg egy baromság. Idióta az lenne, aki tud olcsóbbat, mégis a drága helyen veszi meg. Értelmes szabályozás kell, ennyi!
    USA-ban nincs nagy forgalmi adó, általában 6-7%, mégis sokan vannak akik egy drágább cucc megvételekor átutaznak a 0% forgalmi adós államba. Németek utaznak le svájcba a sajtokért, mert ott olcsóbban megkapja. Osztrákok jönnek át hozzánk vásárolni...
    De a magyar a töredék fizetésével az szerinted fillérbaszó, mert nem akar harminc százelékkal többet fizetni? Na elmehetsz te a...
  • Frank99
    #22
    tessék:

    itt a cucc..
  • Frank99
    #21
    ott a példa eggyel lejjebb, hogy miért...
  • Frank99
    #20
    Elmesélek egy példát, ami velem (ügyféllel) történt meg. Az egyik ügyfelemet vizsgálta a Nav Zala megyében. Számtech cég, hónapokig ültek rajta, valami kis bírságot kaptak a pénztárkezelési szabályzatban hiányzó kerekítési szabályok nem rögzítése miatt, no comment. Egy kicsit kevesellték a 3-4%-os haszonkulcsot. A tulajdonos nyomtatott egy webes céget, előző két évi közzétett nyilvános mérleggel, és a webes cég áruházának egy példájával. A webes cég ua. a HP nyomtatót, amit az ügyfelem 48 nettó áron kap a budapesti nagykertől 10-en valahány év kapcsolat után BRUTTÓ 48-ért ad. Kérdem az ellenőrt, maga szerint hogyan? válasz hüm.hüm.
    Ennyi.
    Odatoltam elé a webes cég nyilvános eredménykimutatását, az első évben 50 milla nettó árbevétel, 500 eFt veszteség, a 2. évben 1 milliárd Ft nettó forgalom, 40 millió Ft veszteség. Az anyag jellegű ráfordítások (valószínűleg az ELÁBÉ) 1%-ra jött ki, vagy még annyira sem...

    Egy milliárd Ft nettó forgalomhoz kell legalább 100 milla, amit forgatnak egész évben. Ez mennyit hozna, ha a bankba tenné? Tök nyolc. A hülye web-áruházas inkább ide teszi.., naja, és csinál belőle 40 millás veszteséget.
    A nav ellenőr a vállát rángatta, és ezzel véget is ért.

    AZ összes weben menő kereskedelemben az szlovák stb. áfa csalás megy, itt is ez volt, ahol nagyon gyanúsan olcsó az ár, ott csalnak. Hogyan tudta pont az áfával olcsóbban adni????

    És így van az autógumival, parfümmel, meg szinte mindennel. a Navos Horváth is azt mondta, szinte nincs is olyan termék, amit ne érintene.
    Talán a mindennapi kaja, amit megveszel... Ott van az állati eledel, ott meg azt csinálják, hogy Lengyel címről számláznak, mert Lengyelországban 7% az áfa az állateledelre, napi több kamion mozog csak ezért Mo. és Lengyelo. között...

    Ez csak néhány példa volt.

    De ha valaki Mo-on akár beruházásból visszaigényel 1,6 milla áfát, azonnal ellenőrzik. 1,5 órája jöttem az ellenőrzésről. HOGYAN lehet 100 milliárdokat csalni, ha 1,6 milliót azonnal néznek? Az összes számlát megnézték az egyéni vállalkozónál, 1,5 óráig molyoltak rajta....

    Másik példa, szintén saját:


    Egy szűrőt akartam vásárolni az akváriumomhoz, komolyabb, de nagyon alacsony fogyasztású szűrő. Van ügyfelem, aki ezzel foglalkozik, előszőr -na ugye- neki szóltam. Mondott egy árat. Én sokalltam, webáruház. Van egy akvarista webáruház, ahol az van kiírva, hogyha a neten olcsóbban megtalálod ua. a terméket, akkor azon az áron odaadja. Ezt szerintetek hogyan??????

    Az ügyfelem megkérdezte az importőrt, ua. a szitu, annyiért hozta volna BE, mint ez a webáruház ÁRULTA. HOL a haszon? A szlovákban elcsalt áfánál. ÉS ezt engedi Vida és bandája. Vajon miért is?

    És azért hozzáteszem, az egész történetért felel az a sok fillérbaszó vásárló, akinek gőze nincs, vagy inkább leszarja, hogyan is müxik ez a dolog, hogy pont a becsületes szeretne lenni cégeket teszik tönkre.
    És akinek valóban kevés a pénze, megértem. De az is a Neten vásárol már, akinek van pénze, na ez a fillérbaszó...


    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.11.13. 18:08:18
  • lammaer
    #19
    Nana, amcsik is szentek, simán lehet hogy alkupozíciót akarnak kiharcolni ezzel a zsarolgatással. "adjatok engedményt az XY amcsi cvégnek vagy tálalunk...."...
  • lammaer
    #18
    Az hagyján, de én mostmár kezdek átállni kínára a mindennapi apróságok (villanykörte, elemek stb) terén.

    Ingyen szállítással, egy hét alatt néha harmadáron jön meg minden, házhozszállítva. Soha nem tünt el semmi, még az egydolláros apróságok is rendben megérkeznek.

    Valaki nagyon mohó (kisker? nagyker? magyarok?) manapság...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.11.13. 17:45:28
  • vision5
    #17
    Már most is borulni fog ez a kormány. Ennyi hazugságot nem tudnak véka alá rejteni sokáig.
  • zola2000
    #16
    Persze, az olcsó ismeretlen márkaneveket amit kb hardveráron adnak, nem tudják olcsóbban adni, a drága márkásat ami ugyebár úgy áll össze, hogy 30% a hardverár + 60% a márkanév + 10% az android launcher telepítésért kb a szerintem a gyártóval megegyezve az év 1-2 napján tudják olcsóbban adni.
  • M2 #15
    Vagy van az amerikaiaknak bizonyítékuk, de ha nyilvánosság elé tárnák, akkor borulna a kormány. Jelenleg a második legerősebb párt a Jobbik, akiknek a feje benne az oroszok seggében - na őket viszont inkább nem szeretnék kormányra juttatni.
  • Ragnaar
    #14
    Korrupció valószínűleg mindig is volt van és lesz is. Kérdés, hogy milyen szinten működik. Ha emlékszel volt egy NAV-os akinek állítólag bizonyítékai is voltak a szervezeten belüli korrupcióra. Amit egy hétvége alatt kivizsgáltak, és nem találták semmi nyomát az említett tevékenységnek.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.11.13. 13:11:55
  • Ragnaar
    #13
    Hát én sokáig támogattam a vidéki környezetemben lévő boltokat, azaz ha lehetett ott vásároltam. De mikor egy webshopban ingyen kiszállítással 55k-ért másnapra leszállított terméket 70-ért tudnak beszerezni 2 hét múlva leghamarabb ...
  • barret
    #12
    Eddig is a drága cuccokat akciózták,hátha elviszi valaki őket...Miért lenne másképp? :D
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Itt amúgy az lesz a baj, hogy a rohamot nem fogja bírni a szerójuk, összeomlik a rendszer és elfogadhatatlan válaszidők lesznek stb. Sosem szokták bírni, sehol sem. Én régi ügyfelük vagyok, de ha nem fogok tudni belépni és értelmes keretek között rendelni, akkor nem veszek részt az akcióban és a véleményem is romlani fog róluk nyilván. Szóval meglehet fordítva sül el a reklám.
  • lammaer
    #10
    Bár tuti hogy bűnös (mint minden pártfunkcionárius, ha nem ebben akkor másban, rohadt az egész rendszer ahogy van), abban igazad van hogy jelenleg tényleg nincs ellene semmi.

    De tegyük hozzá, amit művel(nek) a mi oldalunkon az is röhej... elveszett a levél a postán meg a többi... persze, email korszakban nyilván a főnöknek én is postai levelet küldök arról hogy gebasz van a projekten....

    Aminek örülök hogy talán emiatt a többi léhűtő is megretten egy picit, rájukfér már egy kis ejnyebejnye.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.11.13. 09:52:32
  • bakvarnyu
    #9
    Gyanús az egész, lehet csak azokat a termékeket akciózzák majd, amik amúgy nem fogynak.A cégnek viszont jó reklám mindenki rájuk fog klikkelni.
  • tomboy013
    #8
    Vida Ildikó... :D Besírok 1-2 megnyilvánuláson.
  • Alexease
    #7
    Ehhez kis orszag vagyunk, meg kevesebb penzzel. Hiaba akarja eladni nekem a 200E-es valamit 100E-ert, amikor en meg az 50E-et sem tudom kifizetni erte;)

    Ez ismet majd az amugy is penzeseknek lesz jo, mert multi-loginnal majd hulyere vasarolgatjak magukat;D
  • boond
    #6
    Már ne is haragudj, de tudsz bármilyen konkrétumot? Vádaskodni mindenki tud. Amerika meg a lejáratáson kívül mást nem csinált. (bizonyítékokat sem ad át, mivel nincsenek is nagy valószínűséggel) Így viszont el lehet húzni a dolgot hónapokig...
  • RAZOR27
    #5
    Micsoda hazaáruló vagyok, hogy szeretek a neten vásárolni... kár kommentelned.
  • Frank99
    #4
    a webes kereskedők eddig is csaltak a szlovák cégeken keresztül. de csak segítsed te is Vida Ildikót....
  • RAZOR27
    #3
    Na jöhet jöhet, csak árazzanak a számtek cuccokból is végre :D
  • tugyiti
    #2
    Már ideje lenne valamit fejleszteni a gépen Jedi :/
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Én neten vásárolok, online, kényelmesen fotelből. Aki tülekedik, nyomakodik, tapos, az egy barom, ezt tartom. Mindent meg lehet szinte venni neten, kaját, ruhát, gépeket stb. ahogy a cikkben is van.
    Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.11.12. 19:52:34