1394
Hearts of Iron 4
-
#83 Igen, van :D
Akárki, aki nem németországban veszi, a normális verziót kapja. -
Amergin #82 Én csak USD-t meg kanadai dollárt látok ezen az oldalon.
Aszongya: "Dö gém ken nát bi ektivétid in dzsörmeni". Mer' mér'??
Van egy cenzúrázott (Hitler-, és horogkereszt-mentesített) német verzió külön???
Ja, és ha van, akkor mi itthon melyiket kapjuk meg?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.29. 09:01:35 -
#81 25 euro a játék itt -
Cottonysum #80 Én a GMG weboldaláról rendeltem elő a colonel edition-t. Ha a kasszánál beírod azt,hogy IRON25 akkor 25%-os kedvezményt kapsz akármelyik verzióra. :)
Utoljára szerkesztette: Cottonysum, 2016.05.20. 16:49:05 -
sakkay #79 Előrendeltem az alap verziót. Nem hat meg pár skin. A dlc...hát majd meglátjuk.. -
bazsidiver #78 A colonelhez kapsz plusz skineket, a marshalhoz meg még jár 2 később megjelenő dlc (expansion pass), amik külön kb 40$ba kerülnének. -
TFeca #77 Üdvözletem!
Évekkel ezelőtt játszottam a HoI 2-t. Most megint érzem az indíttatást erre a játékra (kicsizt több mint egy játék, szerintem), s megvásárolnám valamelyik kiadását a HoI 4-nek, de tele vagyok kérdéssel , talán azért is, mert egy kicsit a számítástechnika világa kezd legyorsulni engem.
Tehát az egyik kérdésem, hogy a Colonel Edition már tartalmazza a Content Pack-et. Ez mit is jelent, mit takar ez?
S az Expansion Pass a Field Marshall kiadásban?
Előre is köszönöm a válaszaitokat! -
bazsidiver #76 A marshal edition a cdgalxisnál 21000 forint, ami sokkal olcsóbb mintha a dlcket külön-külön vásárolnád meg. -
#75 +aki megveszi a játékot, megkapja azt a lengyel dlc-t :D -
#74 40 ojró a sima pakk, 50 ojró ez a pakk (azok a tankok meg a hajók 3d modellek a mapon.), és 90 ojró ez a pakk.
Érdekes árak. -
bazsidiver #73 A játék jól moddolható lesz , szóval a valálkozókedvű játékosok akár maguk is elkészíthetik az "M.o. dlc-t" -
#72 Bár Magyarország nem a fő célközönsége a cégnek, de talán előbb-utóbb mi is kaphatunk egy national focus tree-t, dlc formájában. Nemtudom, hogy van-e másik magyar HoI fórum, de talán együtt összeállíthatunk egyet mi, amit akár később be is nyújthatunk paradoxék felé. Nem titkolt célja a cégnek, hogy idővel más, a WW2ben szereplő államok is kapjanak ilyen bónusz dolgokat, sőt állítólag a lengyelek kapnak is a pre-orderükhöz.
Namármost általában egy focus tree úgy épül fel, hogy vannak ipari focusok, területi igénnyel kapcsolatos focusok, navy/airforce focusok, valamit védelmi vagy támadási focusok. Vannak ötletek mi kerülhetne bele, ha nekünk is lenne egy focus tree-nk?:)
-
#71 Költözik a WWW. Megjelent a Stellaris, ezért nem szerdán lesz a HoI stream, hanem kedden, és nem fél 3tól hanem 5től 7-ig(2 óra mostmár).
Végre emberibb időben, több tartalom:)) -
phylemon #70 de az is meglehet hogy te vagy az... :) -
#69 jaj de buta vagy.. -
#68 ez nem az a topic, lol -
Amergin #67 Horthy nem volt diktátor Mussolinivel, vagy Hitlerrel ellentétben. 1957-ben halt meg úgy, hogy a szövetségeseknek eszébe nem jutott felelősségre vonni, mert nem volt miért. A vörösterrort kedvelők (akik persze elsöprő többségben erős fajtajellegeket mutatnak) fasiztázzák előszeretettel. Szálasi és Rákosi is ült börtönben a Horthy-érában.
És hogy volt numerus clausus, ami nem tetszett a zsidóknak? Na és?
Ma is lenne rá igény... -
#66 Felhozták a témát a hivatalos fórumon is.
A játék jelenleg 4 kategóriába sorolja az államokat. Vannak a communist, a democratic, a fascist és a neutral államok. Ezek segítenek a játék menetét előrevinni(pl egy fasiszta ország csak nagyon nehezen szövetkezhet egy kommunistával , stb).
és mivel a fasiszta csoport illik a legjobban a magyar 36os helyzetre, ezért abba kerültünk. Inkább játék mechanikai szempont, és nem történelmi állásfoglalás.
-
#65 Megszokott időben egy kis WWW:) -
#64 Engem is. Remélem folytatják jövő héten. -
#63 Meg. Érdekelne a folytatása ennek a kampánynak :D -
#62 Szőrös talpúakat megvertük :) -
#61 A mai WWW már új builden fut, a jugókat és a románokat garantálták a franciák (és később az angolokat)
nem lehet azért annyira vadul támadgatni :D -
wulwerin #60 A középkort nem tartják sötétnek, ne keverd az általános iskolás könyveket a tudományos munkákkal. Amúgy speciel én is történész vagyok. A második állításod pedig nem zárja ki, hogy a Horthy rendszer fasiszta volt vagy nem. Görögország is fasiszta volt Metaxasz tábornok vezetésével, mégis az angolok oldalán harcolt. De lehetne említeni Portugáliát, Spanyolországot, vagy Japánt is. Nyilván ezen berendezkedések nem teljesen egyforma bel- illetve külpolitikát folytattak. Talán nézd át, hogy mik a jellemző egy egy izmusnak és rájössz, hogy miért is volt az ami a Horthy éra. Amúgy sajnos a politika még ma is teljesen átszövi az erről kialakított képet és megpróbálja a saját kedve szerint alakítani.
Ebben a topikban erről nem fogok többet írni. Bocsi az off-ért -
bazsidiver #59 Azok történészek akik a középkort is sötétnek tartják. Ha Horthy annyira fasiszta lett volna a nyilasok nem akarták volna folyton leváltani. -
#58 Szerintem ugyanolyan gyors a research, viszont a nagyok talán több slottal kezdenek?
-
wulwerin #57 Hát azért mert a Horthy rendszer fasiszta volt. Történészek így tartják számon, és nem szubjektív okok miatt.
Nagyon várom már a megjelenést. Ha esetleg kiderült volna valakinek, a fejlesztéseket nem teljesen értettem. Mindenki ugyan annyit tud fejleszteni egyszerre, vagy időben gyorsabban a nagyobbak? A streamek alapján mintha egyeznének. Azt láttam, hogy National Focus-ban van olyan amivel lehet plusz slot-ot szerezni, de ha egyenlő a kicsiknél és a nagyoknál akkor az árkád felé mozdul a 3-hoz képest. -
sakkay #56 2016 jun. 6 a megjelenés dátum hiv. oldalon. -
bazsidiver #55 Le lettünk fasisztázva, pedig a Horthy kormány csak jobboldali volt. -
phylemon #54 Én várom már nagyon. Sokat játszottam az előző részekkel, nekem jobban tetszett a 2 mint a 3. Az új részben a diplomáciát várom nagyon, úgy láttam itt egészen el lehet rugaszkodni a történelemtől. Ugyanis mindig oda lyukadtam ki, hogy az oroszokkal nem lehetett békében megmaradni legalább addig amíg a nyugatot le nem rendeztem. Egyszer sikerült kitakarítani a briteket a szigetükről, és megakadályozni a partraszállásokat, de addigra a szovjetek betámadtak, esélyem se volt. Most úgy láttam egészen meghökkentő szövetségeket lehet majd kötni (náci Belgium etc.) -
#53 és itt vissza is nézhető már -
#52 WWW: HUNGARY
Hoppá!
természetesen visszanézhető lesz!
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.04.13. 14:44:48 -
wednes #51 Az rémlett, hogy illyen "csővezeték szerű" áramlást kellett felépíteni. Ebbe a rendszerbe priorításokat úgy tudom nem lehetett állítani, hogy melyik hadosztályok élvezzenek elsőbbséget. Bár nem tudom. Az volt zavaró ha a fronton kifogyott az ellátmány, akkor is meg kellett várni, hogy "csővezeték szerűen" feltöltődjön mindenki, az is akinél nem volt létszükséglet a dolog. Nem volt ilyen benne, hogy pl: azonnal a 15. és 16. gépesített hadosztálynak tolják a benzint, mert ott malmozik az áttörés után, ha épp akadozott a rendszer. Meg jó lett volna egy készletfelhalmozás a fornt közelébe, depok formájában, ahogyan tényleg készültek egy komolyabb offenzívánál, hogy ne a világvégén lévő HQ-ból induljon meg az anyagáramlás.
Arcade supplyn-nál meg az rémlik, hogy "teleportált" a cucc. Még a bekerített csapatok is kaptak anyagot. -
#50 Nem volt. Igazából ha ott egy nagyhatalommal keveredtél háborúba addig nem lett vége a háborúskodásnak amíg le nem győzted vagy ő nem győzött le téged. -
#49 HOI 3-al nagyon sokat játszottam, főleg a Blackice moddal ami meg még jobban kiszélesítette a lehetőségeket. De nézve ezeket a twitch videókat sok mindent nem értek, hogy hogyan csinálja. Persze az idő előrehaladtával belejön az ember, meg amúgy is szeretek pepecselni az ilyen játékoknál, csak sok mindent nem látom, hogy hogyan csinálja a srác. -
#48 HoI3-ban a supply a HQ-kon keresztül áramlott le, plusz ha az egység városban volt, onnan is tudott szerezni. A HQ hierarchia nagyon fontos volt és olyan tiszteket kellett felülre rakni, akiknek volt logistics skilljük, plusz figyelni kellett arra is, hogy egy HQ alá ne tartozzon a megengedettnél több csatolt egység és/vagy HQ. És persze a production fülön is figyelni kellett, hogy a supply termelés elégséges legyen (de ezt lehetett prioritizálni is). Számított a HQ-egység távolság is, illetve a köztük lévő régiók infrastruktúra fejlettsége. Ha nagyon messzire nyúltak a frontok, muszáj volt zongorázni a hierarchiával is, plusz új theater-eket sem ártott nyitni, ha volt rá mód.
Ha a játék elején arcade módot választottál, akkor ez nem volt érdekes, olyankor a supply csak a távolsággal arányos időkését kapott, mást nem figyelt (ha jól emlékszem).
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.04.07. 16:44:35 -
wednes #47 Olyanra emlékszem, hogy csak war goalok voltak, amit betoltunk. Azt vagy összejött vagy nem. Illetve eldöntöttük egy országról, hogy annektáljuk -e vagy bábállam, esetleg még részeket leszakítani. -
#46 Nemtudom a 3ban volt e ilyen, de a HOI4ben békekonferencia lesz háborúk után. 37:30 körül van bemutatva
+a 4ben a tábornokok és a vezetők nem halhatnak meg elvileg
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.04.07. 15:19:15 -
wednes #45 Én is csak belekostóltam a HoI3-ba. A háborúra készülődés az tetszett, gyárak kiépítése, nyersanyagok beszerzése milyen projekteket futtasunk fel stb. A hadosztályok és hadtestek kiépítését is jónak tartottam. De a nagy háborúknál belefáradtam a csapatok kötegelésébe, meg, hogy ki hol mikor támadjon, hogy sikeres legyen az áttörés. Főleg azért, mert az ellátmány rendszer se volt tiszta nekem. Ezért össze-vissza fogyott ki az ellátmány. Nem tudtam arra tervezni, hogy az áttörés ékei mindig kapjanak a jóból.
Úgy rémlik egy központi ellátmány volt és onnan ment kifelé minden. Nem is lehetet halmozni helyben a csapatoknál, ha offenzívát terveztem. A légi meg a tengeri rész, mintha nem lett volna annyira kidolgozva. Nem volt meg az a hierarchia kiépítés, mint szárazföldi csapatoknál. Dönitz-t be lehetett vágni egy tengeralattjáróba és ment járőrözni. :D Aztán, ha elkapták akkor reszeltek neki.
Meg tudom világháborús játék nem lehetett egy olyan békerendszere, mint az EU4-nek, de akkor is sovány volt. -
#44 Ohh tényleg, valamiért szerdára emlékeztem, de szerdánként régen a CK2 multi volt :D
Most meg minden más, amit betudnak nyomni. Tetszik hogy ennyire beindultak twitchen, régebben csak elvétve voltak streamek, új eu4 dlc-knél meg ilyesmik azthiszem.
Hát, én """játszottam""" a HOI3-al (->> belenéztem és semmit nem értettem, bár nem is nagyon erőlködtem beletanulni), de aztmondják a régi motorosok hogy nehezebbnek tűnt az , mint ez. Dehát egy világháború márcsak ilyen, sok dologra kell figyelni:)
Gondolom te játszottál azzal, így van véleményed erről..meglátjuk mennyire lesz pepecselős :D