16
  • x3dgime
    #16
    Na most akkor ebben az az érdekes, hogy az N9 fejlesztői réges-rég külön vannak az akkor még bőven létező nokiától, és Jolla néven már nagyjából egy éve kapható a telefonjuk. Akkor ez most hogy is van? :D
  • tomboy013
    #15
    Igazából megszokhattam volna, hogy SG-n mindenki ilyen baromi okos és csak a saját véleménye lehet igaz... Az éremnek mindig 2 oldala van. Az IOS meg a WP is töredék teljesítménnyel képes elvégezni olyan feladatokaz amihez az androidnak 2giga ram meg 4 magos proci kell. Én nem azt nevezem fejlődésnek mikor ugyanolyan feladat elvágzésére dupla akkora hardver kell az inkább csak parasztvakítás a jelenlegi szinten.
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    Te megis mirol beszelsz? Az android hajtja a legjobban a fejlodest mind hardveresen (mert zabalja) mind UI teren. iOS evek ota ugyanolyan, WP detto, megujulni egyik sem kepes, a droid foverziorol foverziora.

    #12: semmi se tartja vissza a gyartokat, hogy atirjak/forkoljak ha valami nem tetszik nekik. Mas rendszernel erre lehetoseg sincs. Ruhellem az androidot felreertes ne essek, de meg mindig a legjobb alternativa (vakok kozt a felszemu), amit meg tomboy szokas szerint megint osszehalandzsazik, az kulonosen vicces.
  • tomboy013
    #13
    Csak épp fejlődés nincs.
  • Tetsuo
    #12
    Többek között azért rossz az Android, mert fényképezőgép-oprendszernek készült és pl. azért, mert univerzálisan minden hardverre jó, vagyis igazán egyikre sem.
  • a_n_d_r_e_w
    #11
    Feltételezem az asztali windows kvázimonopóliumról is hasonló képpen vélekedsz... Miért is rossz szerinted egy olyan rendszer dominanciája, ami teljesen nyílt és boldog boldogtalan építhet rá telefont, átírhatja és fejlesztheti is? Pont emiatt a verseny is hatalmas a gyártók között
  • tomboy013
    #10
    Szóval innentől kezdve android dominancia lesz ameddig világ a világ, mert senki nem mer majd újítani egy rendszert félve a veszteségektől. Kit érdekel, hogy a veszteségeket ki fizeti meg, engem az érdekel, hogy a piaci verseny hatására legyenek mégolcsóbbak az újabb fejlesztések és ez addig nem következik be még 1 rendszer az egyeduralkodó a piacon. De gondolom te annyira szent vagy, hogy képes lennél 300-400 ezret is kifizetni egy telefonért, hogy nehogy veszteség érjen egy céget amihez semmi közöd sincs. Jah persze :D
  • echo
    #9
    Európában simán lesz esélyük. Szerintem sokan vennék amiatt, hogy EU-s márka.
  • who am I 7
    #8
    és szerinted ki fogja állni a réteg cuccból fakadó veszteségeket? a télapó? vagy te?
  • Tetsuo
    #7
    Nem sok értelme van, csak a márkanév kihasználása.
    Jelenleg a Nokia cégnél max. az értékesítésben van tapasztalat, ha egyáltalán maradt olyan részleg...
  • tomboy013
    #6
    Nagyon hiányzott volna egy újabb androidos gyártó a piacra, hogy teljesen monopol helyzet alakuljon ki.... Én most is azt mondom, hogy jöjjön új Nokia csak ne androiddal, inkább Jolla vagy valami más rendszerrel. Senkinek sem jó az ha egy rendszer uralja a piacot. Legyenek alternatívák. A WP szerencsére egy igen jó alternatíva lett, de jöhet még mellé 1-2 konkurens.
  • Major
    #5
    Továbbra is teljes sötétség a fejekben a témát illetően. A Nokia szinte elsőként tárgyalt Google-el az Androiddal kapcsolatban, de mivel nem tudott magának megkülönböztetett/kiemelt pozíciót kiharcolni, ezért a felek között semmilyen megállapodás nem született, így maradt a Microsoft, akik tárt karokkal várták őket.
  • thrawnguru
    #4
    Kicsit későn kapnak észbe úgy érzem, a windows phone helyett kellett volna meglépni ezt a nyitást az android felé, még ma is élnének a saját lábukon, már a név is eladta volna a telefont, akármilyen androidot is raktak volna rá.....
  • Xaradruf
    #3
    Teszem hozzá a Google-t is meg tudnám nevezni saját gyártósor nélküli piaci résztvevőként. Elég csak a nexus készülékekre és a sikerekre tekinteni. Még ha pénzügyi sikerben el is maradnak az Apple-től, azért az Android pártiak komálják a natív androidos referencia készülékeket. Ebből pedig simán építkezhet a Nokia ha akar.
  • CairoJack
    #2
    A cikk írójának: A 10 év csak a butatelefonokra vonatkozik, okostelók esetében 3 év volt a megállapodás, ami 2015.12.31-el lejár. Gyakorlatilag 2016. január elsejétől szabad a pálya.
    Igaz gyártósoruk nincs, de a bérgyártók simám megcsinálják szerződéses partnerként. Az Apple is így csinálja, és láthatóan csöppet sem zavarja, hogy nincs saját gyártósora, sőt.
  • a_n_d_r_e_w
    #1
    Elvileg 2015 vegeig nem dobhatnak piacra Nokia neven telefont, utana viszont szabad a palya. Sajat gyartokapacitas nem letkerdes, Apple is jol elvan nelkule, szoval akar meg mukodhet is a dolog. Ha meg tenyleg akarnak ~1 ev mulva sajat telefont, akkor pont idoszeru mar fejlesztgetni, ez is stimmel.
    Ami zavar, hogy nagyon korai lenne egy ilyen bejelentes (vagy akar szivargas), bar hypekeltesnek tokeletes, csak aztan a hypenak meg is kell felelni.