122
  • Narxis
    Akkor befellegzett. Ki nem szarja le? A saját utad egyengesd, az önmegvalósításé a jövő.
  • Narxis
    Ez már elcsépelt.
  • Tetsuo
    Ha nem tudod, honnan jöttél, atzt sem tudod merre tartasz. Ez látszik a mai társadalmon és az embereken is. Ezekről a fiatalokról beszéltem.
  • Oliwaw
    Hát már a könyökömön jön ki ez a múltba révedés, már 1990 is 25 éve volt, 56 meg ? (aki sokat réved megmerevedik (már ha van még neki egyáltalán ami ilyet tehet)). Hanyagolni kéne már , hogy mi volt és azzal foglalkozni, mi lesz.
  • Tetsuo
    Minden népnek hosszútávon olyan vezetője van, amilyet megérdemel.
    Az pedig egy dolog, hogy a "vezetők" bábok, de a nép hibája az is, hagyja magát elaltatni és becsapni.
    Az előbb láttam egy utcai riportot: Járókelőket kérdezgettek '56-ról... durva. Durva, hogy a fiatalok azt sem tudják, mi volt akkor! Hogy rihegnek-röhögnek, mellébeszélnek stb.
    Ha rajtuk múlik Magyarország jövője, akkor befellegzett!
    Na és ez nem magyar jelenség, hanem világméretű.
  • Archenemy
    "NINCS máshonnan pénz, csak eu-bó"

Igen, én emlékszem, hogy 2004 előtt Magyarországon kizárólag sivatag volt meg vályogkunyhók.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2014.11.01. 01:18:58
  • ostoros
    Sajnos egyet kell értenem. Dilettáns banda vezeti az Eu-t. Egyszerűen hiányzik belőlük a hosszútávú gondolkodás és a stratégiai érzék.
    Egy régi cikk a Nabucco csúcsról: http://kitekinto.hu/bem-rakpart/2011/09/20/igy_lattak_az_amerikaiak_a_budapesti_nabucco-csucsot/#.VFQcVMmtdkY
    "Míg Csehország és Magyarország miniszterelnöke stratégiai kihívásnak nevezte a diverzifikációt (Gyurcsány Ferenc egyenesen új Vasfüggönyről beszélt), addig a német és az osztrák résztvevők kicsinyíteni akarták a Nabucco stratégiai szerepét, elsősorban üzleti vállalkozásként feltüntetve azt, amelyet piaci alapokon, pusztán magánpénzből kell megvalósítani." És ez volt 2009-ben!

Most bezzeg hogy örülnének az oroszokat megkerülő gáznak. De akkor nem kellett.
    Pedig még a mi akkori miniszterelnökünk is érezte, hogy fontos. De a németek inkább nem. Hát nem is lett belőle semmi, ami az európaiak teszetoszaságának és az oroszok kavarásának is köszönhető.
    Ők ugye a déli áramlatot, és Ukrajna megkerülését erőltették, már akkor! És persze nem tetszett az USA-nak, hogy is tetszhetett volna, amikor az utóbbi években Oroszország elszigetelése politikájuk alapja térségünkben.
    http://kitekinto.hu/bem-rakpart/2011/09/23/nem_volt_ujjongas_amikor_beleptunk_a_deli_aramlatba/#.VFQbs8mtdkY
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2014.11.01. 00:43:31
  • ostoros
    Ez meg egy szánalmas hozzáállás. Talán megtiltod, hogy hozzászóljanak? Ugyan már!
  • ostoros
    A modern német hadsereg is simán győzött ellenük, igaz?
  • who am I 7
    a tüntizők nagy része független/civil volt, ez biztos..aki eddig nem volt kint elégedetlenkedni...ezt akarták gulyásék, demszkájék, meg 1-2 nyomi elempés meglovagolni. Összetennék az összes kezüket, ha 20-30 ezer embert így összetudnának szedni (de orbiék is)..egyértelműen új erő volt és én azt mondom, h ha lenne egy független vezér ezeket az embereket összetudná szedni. Mert ezek nem kapnak a szokásos, jobb - bal oldali bullshitre, csak valószínű komolyabb érvekre. (mondjuk az kb szégyenteljes volt, hogy a narancsoldal, hogy le lmp-mszp csürhézte őket, de ez a szint a jobb oldalon is :) )
    Merkel meg orbán úgy gondolom két külön világ, szerintem hülyeség összehasonlítani őket.. azért, ne ajnározzuk már orbánt annyira, az államadósság csúcson az adatokkal mahinálnak úgy, hogy : 100 adó kiróva, a jövedelem 60%-ka azonnal megy az államhoz, és ez nem egy nyugati jövedelem 60%-ka, hanem kicseszett balkáni 400-500EUR-ról van szó. áfa csalások, korrupciók, ofsórlovagok, holdudvarok pénzelése ez ovi, ugyanúgy mint fletóék, meg, ahogy a többi gusztustalan arc...nuki adó és gazdasági reform, ugyanazt csinálja, mint a többi, tucat a hatalomtól megszédűlt egyszerű proli.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.10.31. 23:38:40
  • Although
    Ja, néha gondolkodom melyik a rosszabb kettejük között. De nem lehet eldönteni. Nyilván az oroszra emlékszem, meg ugye aki játszik MMO játékkal az mind utálja őket. Én is így vagyok vele. Viszont pár dolgot akarva akaratlanul megtanul az ember, így játszva ellenük. Félelmetes ahogy összetartanak. Tényleg csak az amik az ellenfeleik játékban is szerintem. Azt tudom néha sikerült egyesült európai közösséget csinálni ellenük és akkor volt esélyünk. Tanulságos.
  • ManoNegra
    A pontos különbségeket nem ismerem a hadseregek között, de úgy tudom, hogy az atom csapásmérő eszközöket, biztos ami biztos felújították. És mondjuk Észak-Koreával szemben célbajuttató eszközeik is vannak. Ez önmagában már egy olyan gátló tényező, ami miatt bármelyik nagyhatalom is kétszer meggondolja, hogy megtámadja-e őket.

Aztán ugye a közvélemény hatalma sem mindegy, hogy mekkora befolyással bír egy adott kormányra. Nem mindegy egyrészről, hogy ki támad kire, úgy lélektanilag sem. Másrészt az elesett katonák mennyisége sem mindegy. Rengeteg tényező van, ami egy Oroszország elleni invázióval kapcsolatban az USA ellen szól. Nem véletlen, hogy az USA jelenleg is csak az utolsó ukrán katonáig harcol az oroszokkal...
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.31. 23:01:02
  • Although
    Magához képest ha figyeled a hadászati költségvetésüket meg kellett kurtítani fejlesztésre már nem jut annyi. Tény a világ legnagyobb hadserege és a föld nem lenne képes fenntartani. De ők már túl vannak a fénykorukon az orosz viszont nem az amin Viktor és a generáció röhögött 1990-ben. Társadalmuk egy emberként áll a vezér mögött nincsenek nemzet ellenes liberálisok akik mindenki seggét nyalják a saját nemzetükén kívül és még az ellenzéknek se tetszik amit az unio lépet, azonnal figyelmeztetés nélkül az ukrán események elején. Sőt az oroszok fokozzák a a tiltó listát és már biztos minimum 1 évig nem fognak beengedni európai terméket. Magyarország lemaradt az utolsó tiltó listáról ha jól emlék. Ez egy újabb rossz pont. Pedig ebből bizony ki kell maradni itt nincs jó és rossz oldal csak rossz szerintem.
  • WoodrowWilson
    Aha, az USA végül is csak hétszer annyit költ hadseregre, mint Oroszország. De biztos nem jut belőle fejlesztésre.
  • Although
    Hagyjad még lebombázni sem. A ruszkiknak több száz IV. generációs vadászuk van valamint egy nem ismert zavaró rendszerük ami teljesen meghülyíti az elektromos rendszereket. Sejtem ez a fő problémája az amiknak míg nekik a gazdasági válság korlátot szabott addig az oroszok az olajból származó bevételeket fegyverkezésre fordították meg fejlesztésre. Nekem ez jött le. Az eredmény zseniális tulajképp, mindenki rosszul járt a térségbe csak az amik nem :) Mivel nekik nemigen számít az orosz gazdasági kapocs.
  • ManoNegra
    Lényegében igen. Megpróbálhatná megszállni Oroszországot az USA, de ez a pálya azért nem Irak. Hiába a hi-tech, lebombázni még csak.csak, de hogy egy háborút megnyerni?
  • mrzool
    Jól meg kell jegyezni ez az ember egy erős országot vezet aminek hadseregét modernizálta úgy, hogy senki de senki ne fenyegethesse az országát.

Először egy gurulós - földön fetrengve röhögős szmájlit akartam betenni, de úgy látom az nincs az sg-n. Na sebaj, aludj szépen te is, ahogy putyin bácsi megmondta.:)
  • WoodrowWilson
    Most ugye nem hasonlítottad Orbánt Merkelhez? Ugye nem? Máriám...

Továbbá ne röhögtess a modern orosz hadsereggel. A Nato egy komolyabb erőfeszítéssel elpicsázza.
    Utoljára szerkesztette: WoodrowWilson, 2014.10.31. 22:20:38
  • Frank99
    Ma kivételesen.. :-)))))))

szevasz gyerek.
  • Although
    Hagyjuk öreg. Részemről befejeztem. Amúgy leszarom a témát. Ma kivételesen érdekelt. Sok boldogságot a gyűlölködésedhez biztos boldog vagy tőle :)
  • Frank99
    te, amúgy láttad végig, hogy vadászott félmeztelenül a medvére? vagy csak láttál egy képet? Viktor is ivott a Coca-cola gyárban, mégse nem volt cocacolagyártó.... SŐT tejgyárban is volt. Búzamezőn még nem láttam simogatni a búzát, de ki tudja...nem véletlen ez a haverja, csak illene tudni, hogy hova tartozik. Ki van nyitva az a pofonosláda...
  • Frank99
    ezt komolyan mondod????

Ennyi az eszetek narancs szavazók.

a házam előtt ma is EU pénzből faragnak kerékpárutat. NINCS máshonnan pénz, csak eu-ból (ebből lopnak MOST a narancs fiúk, korábban piros fijjuk ehem)

Akkor meséld már el, hogy hogyan gondolják? Mármint az orosz-eu-amcsi barátságot, ÍGY. ??? :-))))

Várom a magyarázatot.

Amúgy Mo-on igen. Megvan a Kádár János 2. A történelem -eddig legalábbis- valóban ismétli önmagát. Viszont az idő kereke NEM forog visszafelé. Bukni fog, aki erre hajt. Ennyi. Bukni fog Putyin, és bukni fog a magyarok -russzkik haza- Viktora is. Nem ma. MÉG nem.....

Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.31. 21:54:09
  • Although
    http://www.youtube.com/watch?v=ZjmiyOgO66g
    Jól meg kell jegyezni ez az ember egy erős országot vezet aminek hadseregét modernizálta úgy, hogy senki de senki ne fenyegethesse az országát. Még a Nato se. Kezdem érteni mit csinálnak az amerikaiak a térségben miért az az ember az ügyvivőjük aki itt van. De ez kemény dió lesz neki. Mivel a társadalmuk is alkalmatlan egy nem fogyasztói társadalommal való harcra.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.31. 21:52:54
  • Although
    Tudod a történelem állítólag ismétli magát :) Edit: Szintén ismerős javaslatára meghallgattam Putin beszédét európáról. Azon se tudtam nevetni. ilyennek lát egy ember minket kívülről. Gondolj bele ez az ember félmeztelenül medvére vadászott. Mi meg 2 napot nem bírnánk ki fűtés nélkül. Akkora ellenállást sem tudnánk tanúsítani most velük szemben mint a 2. világháború idején. Viktor tényleg nem hülye. Most egyszerűen nem szabad velük szembe menni ez nem arról szól szereti őket vagy sem. orosz ma is olyan mint akkor volt.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.31. 21:37:17
  • ManoNegra
    Az #51-ben, ha a (vagy nem)-et nem számítom, Ez egy szimpla, fika pozitív poszt volt.
  • Frank99
    NA, ha valaki veszélyes, akkor te vagy. Téged figyelni kellene

:-)

Vagy igazad van. 25 év múlva kiderül....

• Frank99
    ezt hol írtam?
  • Frank99
    az a hülye aki ezt túllihegi. A regnáló hatalom itt- tetszik, nem tetszik -pofánköpte magát. Hogy ez a mese a jótékony -ártány - Vitya saját maga visszavont (előtte megálmodott) dolga volt-e, soha nem tuggyuk' meg. Nincs is értelme. Andersen is meghalt. Mégis van mese.

Lehet azt mesélni, lehet ezt túlragozni. Ez az adó máshol meg fog jelenni. De van legalább egy jó pár 10.000 ember, akit majd valaki meg fog tudni szólitani. (vagy nem)
  • ManoNegra
    Én nem személyeskedtem veled (úgy emlékszem), nem is tervezem, hogy erre az útra lépek. Viszont azt azért elárulhatnád, hogy a tudás mióta internetfüggő dolog? Az interneten kívül nincs élet?
  • Although
    Nem rossz. amúgy nem irigyellek titeket. Nem a legjobb kor lesz felnőni. Elérni a 30-at.
    Bárhogy is szidják Vikit. Vicc egyik legértelmesebb ebben a közegben és nem csak Magyarországon. Gondolj bele Merkel nevű némber 1 hónap alatt hazavágta a német orosz gazdasági kapcsolatokat. Olyan szinten, hogy nevethetnékem van. Persze gyűlölik Vikit mert nem ment bele a szaros dolgokba és október elején leállította a CIA által szarba húzott Ukrajna fordított gázellátását. Tényleg nem figyelem annyira de akivel játszottam a conanba az rávilágított pár dologra. Szóval Európa megy a levesbe szép lassan. Vezetői alkalmatlanok az eljövendő kihívások kezelésére. Úgy mint az egyik kedvenc játékomba, a rome barbarianba. Beteg világ, rohadó társadalmak,deviancia az ami jellemzi európát ilyen volt a birodalom is mikor megérkeztek a hunok :) Szóval Putin mondá 2 nap alatt Varsóba vagyok ha akarom. És ezen nem tudok nevetni. Edit: Csak az vigasztal még mindig jobb európainak lenni mint USA civilnek :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.31. 21:21:31
  • Archenemy
    Biztos hogy a tüntetők java nem a szokásos "vesszenorbán" jellegű ember volt, hanem olyan fiatal, aki pontosan egy ügyért vonult az utcára, azért, hogy ne legyen netadó. Ez abból is látszik, hogy ma már igen kevesen voltak. Miért is lettek volna? A céljukat elérték. A célját Orbán is elérte, hiszen nem hangolt (nagyon) maga ellen egy eddig passzív, semleges réteget. Pontosan tudta Orbán is, hogy akik most tüntiztek, azok nem a levitézlett régi réteg volt (akiket úgyse tenne semmi elégedetté), hanem egy új erő, akikkel meg nem akart packázni.

Az, hogy egy-két ezer ember tüntizik, az meg a szokásos. Ha Orbán holnap bejelentené, hogy feltalálta a rák ellenszerét, ezek azért óbégatnának, hogy Orbán miatt szívbajban fog mindenki meghalni.
  • Frank99
    ja, vannak akik régebb óta használják a netet, mint ti a popsitörlőt. Van így a dolog. Nagyjából ennyivel többet is tudunk.(vagy nem)
  • Frank99
    nézelődjél nyugodtan. ez nem vesz vissza semmit abból, hogy kik szólnak a témához.
  • who am I 7
    megpróbálják......nem mszps tüntiként indult...lehet a rikácsoló gulyásgyerek utólag csatlakozott be, de lehet, ő próbálta megtervezni "függetlenül" az egészet....de a tüntin kiderült a turpisság.
    ez a baj, hogy független embereknek nincs "vezérük" vezér alkat emberek...miért? mert egy független, objektív, felelős ember az normális ember. a normális ember meg, nem megy bele politikába :D alvilággal kell játszani, külső mamutcégekkel, nagy multi vezérekkel (akik, mondanom sem kell, hogy nem önzetlen szűzmáriák) bizniszeln..a többi ország politikusaival stbstb..én gondolatom szerint, ezzel egy normális ember nem akarja elqrni az életét...bár, ha talál kellő mennyiségű támogatót és hasonló embereket, akkor lehet esélye. De akkor is nehéz a dolog úgy gondolom.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.10.31. 20:47:18
  • Archenemy
    A New York palota (Erzsébet krt 9-11. )? :)
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2014.10.31. 20:39:23
  • ManoNegra
    Én speciel a dátum szimbolikus voltára próbáltam célozni, de kétségtelen, hogy a kora sem mindennapi.
  • Archenemy
    Frank még ennél is régebbi. És most nézem, vannak érdekes hozzászólásai meglehetősen pikáns topikokban is :)
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2014.10.31. 20:32:09
  • ManoNegra
    Most nézem, miután fórumtársunk elégedetlenkedett, hogy regisztráció időpontja: 2001. 09. 11.

Ütős!
  • Frank99
    jól van öreg....

tudjuk hogyan működik :-)
  • Archenemy
    "Alvó ügynökök. Ennyi. Lehet ua. ember több nick-el."

Most már bevallhatom, itt rajtad kívül mindenki én vagyok.